Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Melchior Linsen

15-07-193415-10-2020

Aankondiging

Livestream Uitvaart

Bekijk de Livestream

Wachtwoord: 92JF-T7WD

Datum: 20-10-2020

Tijd: 16:00 tot 17:00

   Door de huidige richtlijnen vindt de dag van de uitvaart in beslotenheid plaats.

   U kunt de afscheidsbijeenkomst wel meemaken via een Live-stream, die te vinden is op deze Memori.

   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • 3 musketiers - Vader
    reactie 45   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dana Winner, Westenwind
    reactie 44   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • THE COMMERCIAL COLLEGE OF ICELAND CHOIR - Imagine John Lennon
    reactie 43   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Piet Veerman (The Cats) - Sailing Home
    reactie 42   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Time To Say Good-Bye Andrea Bocelli
    reactie 41   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Terugblik op het leven van mijn vader vervolg
    reactie 40   |   niet OK
    • Computeren en elektronica: Je was van het begin af aan geïnteresseerd in computers. Zag dat dit de toekomst was. Je kocht snel een computer die nog werkte met een soort cassette bandje. Hier heb je het besturingsprogramma DOS aangeleerd. Natuurlijk gevolgd door een computer opleiding op de open school in Culemborg. Via je werk hebben wij samen computer cursussen gevolgd. De interesse in computers en elektronica is altijd aanwezig geweest. Jammer dat ik nu mijn computer kennis niet meer met je kan delen! Ik zal je interesse missen.
    • Knutselen: Door de brede interesse heb je veel verschillende hobby's gehad. één van de hobby's was het maken van houten bouw werken als een molen, vuurtoren vogel huisjes etc. Hiervoor heb je best wel wat gereedschap aangeschaft waar je altijd zuinig mee om ging. De zolder verdieping was je hobby ruimte. Je was erg precies in je werk. Tot, in onze ogen, soms overdreven toe moest je handwerk volmaakt zijn. Mel; aan wie moet ik nu mijn technische vragen stellen? Wie helpt me nu bij het oplossen van mijn problemen?
    • Fotografie: Een ruime periode ben je actief geweest met fotografie en film. Zeker de fotografie vond je erg leuk om te doen. Op zolder was een "doca" gemaakt waar je met zelf gebouwde ontwikkel apparatuur de negatieven omtoverde in mooie foto's. Op de gispen fotoclub leerde je de kneepjes van het fotograferen.
    • Zingen: In de jeugd jaren heb je gezongen in het kinderkoor in de kerk. Later is je stem verder gehoord in het kerk koor sint jan in het houten kerkje op Terwijde. in 2001 ben je gaan zingen in het mannenkoor OBK. Je hebt in verschillende concerten je stem laten horen. Samen met Greet sinds 2007 gezongen in het smartlappenkoor "gaan zoals het gaat" uit Acquoy.
    • Recreatie: rond 1975 hebben jullie een sta caravan gekocht op een camping in Mourik. Later zijn jullie verhuisd met caravan naar camping het Zand in Ochten. Daarna is de stacaravan verruild voor een Raclet vouwwagen. Hier is vele jaren mee gekampeerd. De vouw wagen werd ingeruild voor een tour caravan. In het Liendebos werd veel gekampeerd waar het wind surfen is geleerd. Er zijn veel campings bezocht aan een meer of rivier zodat er gesurft kon worden. Veel is gekampeerd in Elburg en later in Asten. Op camping de Rotonde is met een caravan een vaste plek betrokken. De caravan is later ingeruild voor een sta caravan.
    ===

    Lieve Mel,
    Als ik zo terug kijk op je leven valt je veelzijdigheid op. Je vond alles leuk met een brede interesse. Die interesse en betrokkenheid was er vooral naar Greet en ons als kinderen. Je cijferde jezelf altijd weg voor ons. Je stond altijd klaar voor een ander. Niets was je te veel. We hebben een fijne vader aan je gehad. Op zijn tijd streng. Zeker als het ging om ons huiswerk. Maar samen met ons als kinderen was je altijd actief. Later kwamen er kleinkinderen die trots waren op een opa die je alles kon vragen. En zelfs werd je opa-opa waar je erg van genoot.
    Dit zijn mooie en liefdevolle herinneringen die we voor altijd bij ons zullen houden.
    Dank je wel vader.


    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Terugblik op het leven van mijn vader
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Mel
    Zo snel, zo plots…
    Laat me een terugblik geven op jouw leven

    Je bent geboren op 15 juli 1934 in de Patremoniumstraat in Leerdam waar jouw jeugdjaren zich hebben afgespeeld. Jouw vader, Johannes was zandvormer en glasblazer. Je moeder Annette linsen-verheijde.
    Je had een 11 jaar oudere broer. Gradus, Getrouwd met Ellie. En Hans, Emmie, Johan en Jeanette als jouw neefjes en nichtjes.

    Na de lagere school, Floris Radewijn, ben je de opleiding machine bankwerken gaan volgen op de LTS in Gorinchem.

    Na de 2 jarige LTS opleiding ben je op de glasfabriek gaan werken met een praktijkopleiding van twee jaar aan de avondschool. Dit is een uitgebreide opleiding geweest waarbij alle onderdelen van het metaalbewerken zijn geleerd. Plaatwerk, handwerk, machinewerk en constructie-las werk. Ze wilde jou plaatsen in het constructie werk na de opleiding, maar dit vond je te grof werk en wilde graag fijn metaal werk. Daarom heb je gesolliciteerd in de elektriciteits-meterfabriek.

    Je werd aangenomen op de meterfabriek als stempel maker. Hier heb je een B-metal opleiding gevolgd als gereedschap/stempel maker. Bij PBNA de schriftelijke opleiding als gezel metaalbewerker gevolgd.
    Electra, gereedschappen, werktuigbouw en wiskunde kwamen hierbij aan de orde. Hiermee zou een leiding gevende functie bekleed kunnen worden.
    Na deze opleiding bij PBNA de schriftelijke cursus Werkmeester gevolgd.

    Door privé omstandigheden heb je gesolliciteerd bij metaalbedrijf Gispen in Culemborg als gereedschap/stempelmaker. Hier ongeveer drie jaar gewerkt in de functie gereedschap-constructeur en tekenaar.

    Bij ERRES, sommigen onder u zullen zich dit merk nog kunnen herinneren, ben je in verschillende functies werkzaam geweest als bandbaas, bedrijfsbureau en productie bureau.

    Na een korte periode bij een machinefabriek voor voedsel verwerkende industrie in Asperen ben je gaan werken als werkmeester in de sociale werkvoorziening. Als begeleider van de lichamelijk gehandicapten in hun werkzaamheden was je een erg geziene collega. Hier heb je geleerd dat voor alles een oplossing is. Je werkzame leven heb je beëindigd in april 1994. 59 jaar oud.
    ===
    Mel en Greet hebben elkaar leren kennen bij een feestavond van de katholieke arbeiders jeugd. Dit was in najaar 1957. Mel was gelijk verliefd op de jonge Greet.
    Getrouwd op 5 juni 1959 in Culemborg met Margretha Hendrica Berkien die toen 20 jaar was.
    Ze zijn na het trouwen 14 dagen gaan inwonen bij de ouders van Mel waarna zijn ze gaan wonen in een woning in het hofje "welgelegen" in Dordrecht.
    In 1960 konden ze gaan wonen in een boven verdieping in de vaartstraat 7 te Culemborg. Dit was een woning met één opgang voor twee huizen. Hier ben ik geboren in 1960. Een jaar later verhuisden jullie naar de Vicarystraat. Een galerij woning. Hier is Michel in 1962 en Raymond op 3 november 1968 geboren.
    In 1971 zijn we verhuisd naar een eengezinswoning in de van der Duijn van Maasdamstraat 29. Hier is Conrad geboren op 7 juli 1971.
    We hebben lang met veel plezier gewoond op dit adres. December 2015 zijn jullie verhuisd naar een senioren woning aan de Reelaan.
    ===
    In je vrije tijd ben je altijd erg actief geweest
    • Gymnastiek: Je bent actief geweest bij sportvereniging LSV in Leerdam. Later verder gesport bij gymnastiekvereniging Olympia in Culemborg waar je een top turner was. (ik doe je dat niet na!) Later vele jaren actief als senior sporter bij Olympia. Je hebt een aantal jaren in het bestuur van deze vereniging gezeten als bestuurslid.
    • Zwemmen: Voor je verjaardag kreeg je altijd een abonnement voor het leerdamse zwembad. Je maakte daar weinig gebruik van want je ging liever zwemmen in de Linge. Hier heb jij ook zelf geleerd om goed te kunnen zwemmen. Later ben je lid geworden bij de Culemborgse reddingsbrigade. Hier heb je de verschillende diploma's reddend zwemmen gehaald. Je hebt vervolgens les gegeven aan de jeugd in het behalen van de diploma's reddend zwemmen. Samen stonden we aan de rand van het zwembad en leerden elkaar het klosgooien. Ook ben je mede oprichter geweest van de afdeling varend redden.
    • Dansen: Je hebt dansen geleerd op de dansschool in Leerdam. Na een onderbreking heb je samen met Greet jullie danskennis weer opgehaald bij dansschool Cornelissen in Utrecht. Hier hebben jullie de verschillende dans diploma's gehaald. Ook wedstrijd dansen hebben jullie gedaan. Later ook nog gedanst bij dansschool Timmermans in Tiel en in Nieuwegein bij een seniorengroep. Lijndansen bij de dans school in Rhenoy was de afsluiting van de dans carrière.

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Quote
    reactie 38   |   niet OK
    Sterker dan de dood is de herinnering aan het leven

    Lieve vader, voor altijd in mijn herinnering. Ronald

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • OBK Mannenkoor
    reactie 37   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • OBK Mannenkoor
    reactie 36   |   niet OK

    Ronald - Culemborg
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie