Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Matthieu van den Bosch

14-02-196911-12-2023
   ‘Tjeu’ zijn liefdevolle hart is op 11 december 2023 onverwachts gestopt met kloppen. Verdrietig en in shock, proberen wij het een plekje te geven. Wat missen wij je lach, grapjes, zorgzaamheid en onuitputtelijke energie. Naast gezelligheid, hield hij van alle aspecten van het leven.

   Zijn motto: Maak mooie herinneringen!

   We waarderen het daarom enorm als jij hier je favoriete herinnering (foto's, video's & muziek) aan Matthieu met ons deelt. We hebben namelijk geen afscheid van hem kunnen nemen en op deze manier blijven zijn herinnering bewaard en kunnen we ze samen ophalen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Foto
    reactie 46   |   niet OK

    Matthieu, toen nog Tjeutje, kwam in oktober 1992 langs op de werf. Ik kende hem zijdelings als vriend van Michel en het schoonspringen, hij had gehoord dat wij gingen reizen en wilde wel op de boot passen. Dat heeft hij bijna 2 jaar gedaan en vervolgens de boot van de buurman overgenomen. Op het water wonen léék niet alleen fantastisch, dat was het ook.Hij heeft daarna nog eens 6 maanden onze boot bewaakt, terwijl hij zijn huidige boot aan het afbouwen was. Dat betekent dat ik een buurman had die, als Errol weg was, soms beter dan ik wist wat er moest gebeuren op de boot, al moet ik eerlijk zeggen dat die lat zeker technisch gezien niet erg hoog ligt. Hoe je 30 jaar vriend- en noaberschap in een verhaaltje vangt, ik heb geen idee.Samen zwemmen tijdens een tropische regenbui waardoorheen bruggen onzichtbaar werden. Na het uitgaan op zoek naar een taxi met Matthieu achter het stuur. Rond vijf uur een grote plons, Matthieu na zijn werkdag. Bij de eerste zweem van een lentedag de BBQ-geuren. De klap van de voordeur hiernaast en het gerinkel van flesjes. Hij was er gewoon altijd.Varend op de grachten en al uit de verte herkenbaar, Matthieu en z’n oranje fatboy. Misschien kwam die buur-water-boot-band, behalve in zijn continue behulp-en waakzaamheid, wel het best tot uiting in de buitengewoon feestelijke buurtbarborrels, die 100% ongepland plaats vonden, bij hoge temperaturen, gezamenlijk zwemmen en prosecco van 30 graden.Met z’n 6-en op en aan het mini terrasje van F en F, en nog één glaasje dan. En dan zwemmend naar huis. Dag lieve Thieu


    Marjolein - ernaast
    13 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 45   |   niet OK

    Een toelichting is niet nodig bij het terugzien van deze foto's. Wat een plezier hadden we tijdens de Swim in Amsterdam Matthieu! Vooraf een feestje van gezelligheid, tijdens het zwemmen een gevalletje 'niet zeuren en keihard zwemmen' (ik hou ervan) en achteraf gezamenlijk het avontuur nog eens nabeleven met een drankje erbij. Het was Matthieu te voeten uit, weet ik inmiddels.
    Wat een gemis dat zo'n leuk mens er niet meer is. Dank voor je gezelligheid tijdens de gezamenlijke zwemevenementen Matthieu. Je wordt gemist.


    Nelleke - Sneek
    9 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Dag Matthieu
    reactie 44   |   niet OK
    We verliezen hier een mooi mens, een zeer deskundige counterpartner bij Prorail. In al die jaren met enorm plezier zaken gedaan met/via Matthieu, recht door zee, eerlijk, transparant en oog voor alle belangen! En steeds met humor en plezier! Rust zacht!
    Alle familieleden gecondoleerd met dit enorme verlies.

    Mario - Tholen
    8 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Wat een schok….
    reactie 43   |   niet OK
    Pas gisteren zag ik dat Matthieu is overleden. We hebben elkaar niet zo vaak gezien, maar je hebt wel indruk op me gemaakt en op Kiki’s hockeyteam bij Kampong, die ik samen met Peter coachte. Je was een toffe supporter. Op een moment had je gehoord dat sommige meiden pijntjes hadden. Je zei ons dat je wist hoe dat waarschijnlijk kwam; veel spelers liepen niet goed! Je hebt ze toen met jouw ervaring een looptraining gegeven. Wat waren ze daar enthousiast over!!! We hebben veel supporters langs de kant gehad maar deze manier van ondersteuning was wel héél speciaal en mooi. Kiki , Skip, en familie, sterkte met dit verlies.

    Fons - Utrecht
    8 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Man, wat ga ik je missen…
    reactie 42   |   niet OK
    Ik leerde Matthieu kennen halverwege de jaren 90 toen we beide bij de NS kwamen te werken, waarschijnlijk via een uitzendbureau. Ik werkte daar als zogenaamd “technisch medewerker” en Matthieu kwam bij mij op de kamer als “administratief medewerker” maar had volgens mij nog nooit een computer gezien :). Onze kamer was meer een hokje achteraf in de Smakkelaarsburcht dat diende als koffiekamer. In weinig tijd leerden we iedereen kennen en mede door Matthieu’s vlotte babbel en zeeën van verhalen kwamen we weinig aan werken toe.
    Door een reorganisatie kwamen we bij Strukton terecht waar we al snel onze ghettoblaster in moesten leveren omdat dit niet bij de bedrijfscultuur zou passen. Na enkele jaren verliet ik het bedrijf maar we hielden contact en spraken regelmatig af in de kroeg. Zo’n 14 jaar geleden werden we opnieuw collega’s nu bij ProRail. Matthieu daagde mij uit eindelijks eens iets aan sport te gaan doen en wilde met mij de halve marathon van Utrecht lopen. Als tegenprestatie vroeg ik hem om met mij mee te gaan naar het vierdaagse rock festival te Werchter. Zo maakten we elkaars wereld groter en man wat hebben we op beide evenementen een hoop lol gehad!

    Matthieu, ik ga je missen. Je levensvreugde, je blik op de wereld, je humor maar ook je openheid en kwetsbaarheid - het zal me altijd blijven inspireren.

    Edo

    Edo - Utrecht
    7 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Tjeu
    reactie 41   |   niet OK
    Donkere Leffe drinken bij jou in de kroeg, volgens mij de dikke Neut en dan door naar het nachtleven... je altijd positieve insteek en lach zijn mij bijgebleven.
    Te vroeg gegaan en voor altijd in ieders hart.
    Sterkte voor alle nabestaanden.

    Esther - Oldenzaal
    6 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Oud collega
    reactie 40   |   niet OK
    Ik heb Matthieu meegemaakt zolang als hij in de spoorbranche werkzaam was. Eerst als collega en daarna als “ opdrachtgever”. Met hem samenwerken was altijd prettig; ook als we het soms niet met elkaar eens konden worden. En altijd had hij een glimlach op zijn gezicht. Ik las vandaag het bericht maar wil hem zo even gedenken en zijn naasten veel sterkte toewensen met dit verlies.
    Han Smits, oud collega Struktton en ook als zzp-er heb ik met hem gewerkt.

    Han - Oirschot
    4 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Dag Matthieu.
    reactie 39   |   niet OK
    Matthieu was in zijn Strukton periode een bijzonder sympathieke en humorvolle collega met wie ik mooie dingen heb meegemaakt en veel mee heb gelachen. Vooral in de periode dat we samen in Zweden werk gingen opnemen en samen projecten uitvoerden hebben we heerlijk samengewerkt. De laatste keer dat ik Matthieu sprak, was een paar jaar geleden op het perron in Utrecht, waar we elkaar toevallig tegenkwamen. Op 14 december hadden we in Utrecht een personeelsuitje. Toen ik op het perron uitstapte dacht ik nog even, wat zou het leuk zijn als ik Matthieu nu weer tegenkwam, en heb nog rondgekeken of ik hem zag. Een kwartiertje later hoorde ik van Erik Buter het verdrietige nieuws van het plotselinge overlijden van Matthieu. We waren er stil van. Matthieu, je was een fijne gozer. We zullen je bij Strukton en Prorail allemaal missen en blijven herinneren om wie je was. Ik wens je familie en geliefden heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. Rust zacht, man.

    Jan - Warmenhuizen
    3 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 38
    Jan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jan - Warmenhuizen

    3 januari 2024

   • Geen woorden voor….
    reactie 37   |   niet OK
    Lieve familie,
    Heel toevallig stuit ik tegen dit bericht en mijn hart staat ook even stil, in shock…kan je nagaan hoe jullie dit moeten beleven. We kennen elkaar al zo lang. Jeetje zo heftig zo jong. Heel veel sterkte voor de hele familie. Een hele grote virtuele knuffel! 🥰
    Tjeu waar je ook bent, voor altijd een plekje in mijn hart!

    Linda - Maartensdijk
    3 januari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.