Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Martijn Mulder

28-05-198314-11-2021
   Op deze plek hopen we zoveel mogelijk herinneringen aan Martijn (verhalen en foto's) voor Viggo en Beau te verzamelen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Iemand die ik nooit zal vergeten en altijd dankbaar zal zijn!
    reactie 29   |   niet OK
    Lieve Lara, Viggo en Beau,

    Ik ben al flink wat jaren niet meer woonachtig in Beverwijk, en heb ook nauwelijks meer contact met mensen van ‘vroeger’. Ik hoorde dan ook pas deze week over het vreselijke voorval van 2,5 jaar geleden. Hoewel ik Martijn al sinds de diploma-uitreiking in 2002 niet meer heb gezien, wil ik bij deze graag mijn persoonlijke verhaal over hem met jullie delen.

    We waren de ultieme tegenpolen in een schoolklas. Hij de imposante verschijning die voor niemand bang leek te zijn, ik de timide jongen die niet echt werd opgemerkt. Hij degene die over alles en iedereen een mening had (en deze ook bepaald niet onder stoelen of banken schoof), ik degene die weinig zei en deed wat gevraagd werd. Hij degene met al de nodige internationale ervaring op zak, ik degene die niet verder keek dan de gemeentegrenzen van Beverwijk en Heemskerk (en met moeite een 5 haalde voor Engels). En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waren we desondanks vrienden? Niet echt, daar verschilden onze karakters en interesses gewoon even te veel voor. En toch kan ik wel stellen dat hij een enorme positieve invloed heeft gehad op mijn levensloop, wat heeft voorkomen dat ik het tamelijk saaie leven zou gaan leiden waarvoor ik leek voorbestemd.

    Het moet ergens in de 4e of 5e klas zijn geweest toen Martijn zich begon te ontfermen over mij. Ik zat als verlegen puber in misschien wel de meest eigenzinnige VWO-klas ooit, waarvan Martijn de onbetwiste aanvoerder was. Ik had moeite om mezelf op sociaal gebied staande te houden: tijdens gymlessen werd ik vaak als laatste gekozen, tijdens verjaardagsfeestjes van anderen zat ik meestal thuis, en ik had geen idee hoe ik ooit het meisje zou moeten benaderen dat ik leuk vond. Martijn merkte mijn worsteling op, en nodigde me op een gegeven moment uit om met hem naar zijn sportschool aan het Meerplein te gaan. Zodoende zou ik niet alleen fysiek sterker worden, maar zou ik ook meer zelfvertrouwen krijgen.

    Ik had verwacht dat het bij deze ene keer zou blijven, maar Martijn bleef me vragen met hem mee te gaan zodra de laatste les van de dag voorbij was. Vaak wel 2x per week. Ik haalde hem dan op bij hem thuis aan de Zeestraat, we fietsten naar de sportschool, deden elk ons eigen rondje (waarbij hij regelmatig kwam kijken of ik de oefeningen wel correct uitvoerde). Na afloop zaten we altijd nog even een halfuur in de sauna, waar de meest prachtige verhalen voorbij kwamen. Ik maakte een verandering door die niet alleen ikzelf, maar ook vele anderen om mij heen niet verwacht hadden. Ik kreeg ineens een eigen mening, kwam meer voor mezelf op, en ja: ik durfde ineens wél om op dat ene leuke meisje in de disco of kroeg af te stappen! En, last-but-not-least, ik verscheen met mijn blote bovenlijf als ‘Hunk van de Week’ in het destijds zeer populaire jongerenmagazine ‘Breakout!’

    Ook kan ik me nog goed onze vakantie naar Tsjechië herinneren, waar we met nog 5 andere klasgenoten en vrienden de tijd van ons leven hadden. We hadden een tamelijk groot huis gehuurd in een onbeduidend stadje op een uur van Praag, en al op de eerste avond ging het los: er kwam rook uit alle ramen doordat de open haard geen schoorsteen bleek te hebben, de tuin lag bezaaid met lege flessen bier, en we kregen bezoek van de politie nadat buren hadden geklaagd over de dancemuziek die Martijn op maximaal volume had opgezet. ‘Desire 2.0’ van Klubbheads, ik weet het nog goed. We kwamen er met een boete van af, al kostte het Martijn grote moeite om de strenge agenten niet in hun gezicht uit te lachen toen deze boete slechts twee tientjes bleek te zijn!

    Ondanks dat we elkaar na het eindexamen uit het oog zijn verloren, ben ik Martijn en zijn levenslessen nooit vergeten. In plaats van netjes mijn studie binnen 4 jaar af te ronden en - zoals vele anderen - voor een huisje-boompje-beestje te gaan in Beverwijk, besloot ik om wat meer tijd te nemen en mezelf én de wereld verder te ontdekken. Ik woon inmiddels al bijna 20 jaar in Amsterdam, heb vrienden over de hele wereld, ben bijna 12 jaar getrouwd met een Bulgaarse schone, heb een prachtige dochter (en de tweede is op komst), heb boeken gepubliceerd, en werk in een internationale organisatie waarvoor ik regelmatig heen-en-weer pendel van Amsterdam naar Londen, Parijs of een andere wereldstad. Een leven dat ik zonder de aanwezigheid van Martijn in mijn jonge jaren zeer zeker niet zou hebben geleid en waarvoor ik hem altijd dankbaar zal zijn.

    Hoewel het al even geleden is en de pijn en het gemis misschien ietsjes minder is geworden, wil ik jullie veel kracht toewensen, en hoop dat jullie, Viggo en Beau, door verhalen als deze vaak aan jullie vader blijven denken en geïnspireerd blijven om het maximale uit het leven te halen. Want als er iets is dat Martijn me wel geleerd heeft, is dat niets onmogelijk is!

    Veel groeten,

    Paul Vessies

    Paul - Amsterdam
    17 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 28
    Lex

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lex - Amsterdam

    19 april 2023

   • Rust zacht bule gila
    reactie 27   |   niet OK

    Lieve Lara, Viggo en Beau,

    Ik heb Martijn leren kennen in Rotterdam in 2006. We waren net begonnen met onze Master Finance & Investments en gingen beiden een uitwisseling doen in Yogyakarta, Indonesië. We spraken af op de uni. Een imposant figuur met lang blond haar. De intentie van Martijn was meteen duidelijk, het ging hem om surfen en reizen. Martijn (later noemde ik hem Mullie) zou al eerder naar Bali reizen om te gaan surfen, we zouden elkaar zien in Yogyakarta. We vonden dat we het goed voor elkaar hadden ten opzichte van uitwisselingsstudenten in Europa en de US die wel hard moesten studeren.

    We hebben een waanzinnig mooie tijd gehad in Indonesië en later nog in Australië. In Yogyakarta zaten we op een campus met vooral Indonesische studenten. Ik weet nog dat we altijd veel grappen maakten met de andere studenten, taxichauffeurs en de gasten achter de balie van ons appartementencomplex. We werden door iedereen ‘bule gila’ genoemd, oftewel gekke buitenlander. We hadden daar een brommer waarmee we door Yogyakarta konden crossen. De vakken op de uni konden we met 2 vingers in de neus doen. We vonden Corporate Finance beiden het leukste vak en het was duidelijk dat we ook die kant op wilden gaan qua werk. Ik haalde een 9.5, Martijn uiteraard een 10. De uni was echter wel bijzaak. We hebben echt veel gereisd in Indonesië waaronder Java, Bali, Lombok, Sumbawa, Flores, Komodo Islands en de Gili Islands.

    We hebben elkaar de laatste jaren nog vaker gezien in Londen, Zandvoort, Rotterdam en Amsterdam. We hadden raakvlakken zoals reizen, werk (M&A), sport (triatlon, al was surfen zijn nummer 1) en later jonge kid(s). Ik kan me nog herinneren dat Mullie in de Maggie’s (een club in Londen) Super Mario’s (nogal dure en grote kommen met sterke drank, met rietjes) bestelde voor ons. We lagen allemaal knock-out in de club en konden bij Mullie thuis tukken. Wat een avond.

    Ik zal Mullie herinneren als de man die alles had. Gezellig, slim, ambitieus, vol humor, knap, sportief, harde werker en over alles had hij een duidelijke mening. Mullie was echt een hele mooie baas. Maar vooral was hij trots op z’n gezin, hier kon hij vol bewondering over vertellen.

    Vaarwel Mullie, bule gila, we missen je.

    Heel veel sterkte en liefs,

    Henk, Hester en Daan


    Henk - Bussum
    5 november 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 26
    Alice

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Alice - Enschede

    29 december 2021

   • Hart van goud
    reactie 25   |   niet OK
    Lieve Lara, Viggo en Beau,

    Wat een bericht zeg! Ik heb er geen worden voor en kan me er werkelijk waar niets bij voorstellen. Zo'n bericht doet je weer beseffen dat het leven vergankelijk is.
    Ik moet zeggen dat ik hem (jullie vader) al heel wat jaartjes niet meer heb gezien of gesproken, maar de herinneringen zijn nog altijd levendig. Op de middelbare school zat hij bij mij in de klas en waren we vrienden en gingen we veel met elkaar om. Samen stappen, lol maken en rondhangen. Ik weet nog goed dat hij na schooltijd altijd honger had en dan bij mij thuis zelf (3/4/5/6) boterhammen stond te maken (daar stond mijn moeder dan weer van op te kijken, haha). Of al die stapavonden die toch altijd weer anders afliepen dan gedacht. Met Martijn erbij gebeurde er altijd wel iets. Hij had altijd een grote mond, maar had zeker een hart van goud! Een groot gemis.

    Ik wens jullie in deze moeilijke tijd heel veel sterkte, liefde en licht.
    Derk van den Berkhof

    Derk - Heemskerk
    6 december 2021

    Deel deze pagina:

   • My sincerest condolences
    reactie 24   |   niet OK
    Dear Lara, there are no words. I’m so sorry for your loss, apologies this is coming late. Sending you lots of love to u and your family at this difficult time.
    Reem mudawi xx

    Reem - Dubai
    4 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Martijn's herinnering zal blijven leven.
    reactie 23   |   niet OK
    Lara, Viggo en Beau,
    Gister hoorde ik het vreselijke nieuws over Martijn ... in eerste instantie ongeloof die later plaats maakte voor een diep triest gevoel die de laatste 24 uur niet weg gegaan is.
    Martijn en ik kwamen tegelijkertijd terug in Nederland bij NIBC na een goed aantal jaren in Londen, en gingen vervolgens tegelijkertijd door om nieuw uitdagingen te zoeken. Over de afgelopen drie jaar hadden we regelmatig contact om ervaringen te delen, biertjes of gin-tonic's te drinken op de Zuidas, of zoekend naar mogelijkheden om samen te kunnen werken op nieuwe projecten. Daarnaast hadden we allebei een passie voor fietsen en natuurlijk onze twee kindjes waar we samen met veel plezier over konden praten ... misschien dat het daarom allemaal extra zwaar aankomt omdat de pijn die zijn verlies achterlaat door merg en been gaat, en ik deze gewoon niet kan los laten.
    Heel veel sterke voor jullie allemaal, en ik zal nog vaak aan Martijn denken. Het was een fantastisch persoon met veel humor maar toch ook altijd een realistische visie op de wereld! We gaan hem missen.
    Rob de Bruin

    Rob - Heemstede
    3 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Lara & family
    reactie 22   |   niet OK
    Dear Lara & family.

    I am so sorry to hear of Martijn's passing Lara. I can't even begin to imagine what you're all going through.
    We may not have kept in touch over the years, and I think I only met Martijn a few times during your time in London. Nevertheless, I remember thinking what a lovely and interesting person, as we talked over drinks one evening at a nightclub in London for ones of our friends birthday's.

    I hope you are all surrounded with all the love and support you need at this awful time. My thoughts are with you all, and if there is anything I can do for you please do reach out.

    Lots of love
    Hemma
    xxx

    Hemma - London
    30 november 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 21
    Carla

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Carla - Beverwijk

    27 november 2021

   • Unieke persoonlijkheid
    reactie 20   |   niet OK
    Lieve Beau en Viggo,

    Ik ontmoette jullie vader ruim vijfentwintig jaar geleden in de brugklas van de middelbare school, waar we elkaar vonden in onze interesse voor sport en auto’s. (En sportauto’s.) Verder deelden we een hooghartige minachting voor vakken die naar onze mening irrelevant waren, zodat we tijdens de lessen levensbeschouwing en muziek vooral de “Auto, Motor und Sport” aan het lezen waren. Bij het vak Engels gaf hij door zijn internationale achtergrond ook met tegenzin acte de présence; proefwerken en overhoringen deed hij in de regel zonder daarvoor te leren. De resulterende negen-komma-zoveel (in plaats van de verwachte tien) werd dan verdedigd door die af te zetten tegen zijn minimale tijdsinvestering!

    Mede door zijn fysieke kracht behoorde hij in zijn leeftijdsgroep tot de beste tennissers van Nederland. Die status verleende hem in zijn ogen de vrijheid om, als dertienjarige, tamelijk ongenuanceerd over andere tennissers te mogen oordelen. Ik kan mij nog goed herinneren dat hij zonder enig sarcasme en met uitgestreken gezicht een keer zei: “Het winnen van Wimbledon was een sprookje, want Krajicek is eigenlijk een heel beperkte speler. En ook helemaal niet zo goed in wat hij wél kan.” Voor jullie beeld: Richard Krajicek was in die tijd al jaren de onbetwiste nummer 1 van Nederland.

    Zelfverzekerd, onverstoorbaar en ambitieus, aangevuld met veel humor en oprechte interesse in anderen. Deze combinatie maakte hem geliefd door velen.

    In de jaren daarna leerde hij mijn nichtje Lara kennen en werd de basis voor hun relatie gelegd. Na jarenlange radiostilte hebben we elkaar nog een paar keer gesproken op familiebijeenkomsten, waar hij Lara als trotse partner vergezelde. Het was leuk om erachter te komen dat er bij ons allebei nog steeds een flinke scheut benzine door de aderen stroomde. Maar bovenal verried zijn bewondering voor de kinderen van Kirsten en mij dat hij zich erg verheugde op een toekomst met Lara en jullie als middelpunt.

    Viggo, Beau: Jullie vader was een bijzondere man en er zijn talloze anekdotes die zijn unieke karakter illustreren. Hopelijk leeft zijn eerlijkheid, doorzettingsvermogen en natuurlijke charme in jullie voort. Ik weet zeker dat jullie moeder, grootouders, familie en de vrienden van jullie ouders bereid zijn om zo veel mogelijk van de liefde, zorg en kansen te geven die Martijn voor jullie klaar had liggen.

    Justin - Lierderholthuis
    24 november 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.