Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Marjanne van der Pal

23-09-194728-05-2020
   Wij weten dat jij het nog niet geloven kan,
   Dat er een einde is aan de pijn.
   Maar als een vlam die maar niet doven kan,
   Zijn wij er en zullen er altijd zijn.
   Want wij houden je vast totdat je weet
   Hoeveel wij van je houden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve Marjanne,
    reactie 28   |   niet OK
    Ook namens mij bedankt voor wat je allemaal gedaan hebt voor de fotoclub,
    en vooral ook voor alle gezelligheid.
    Sjaak Ruijter

    Sjaak - Schagen 1741ND
    5 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 27   |   niet OK
    Ik schrok te lezen dat Marjanne is overleden. Ik kende haar maar vluchtig, maar toch. Als voorzitter van de andere Schagense fotoclub heb ik fotoclub Schagen vaker bezocht en haar daar ontmoet. Ze viel op door haar verschijning en overwogen manier van spreken. Het spijt me te lezen dat ze zo ziek is geweest. Sterkte

    Marlies - Kolhorn
    5 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 26   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van Marjanne , ik heb haar leren kennen als de zus van Mousse onze schoonzus , Marjanne heeft altijd contact met mijn familie gehouden ook na het overlijden van haar Zus Mousse en mijn broer Jan vele jaren geleden .
    Heel veel sterkte voor alle Familieleden en een ieder die Marjanne lief had .

    S. - Aldeboarn
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Deep peace
    reactie 25   |   niet OK
    Zestien jaar lang stond ik iedere week twee uur naast Marjanne in ons Alomtonenkoor. Hoorde ik haar prachtige diepe stem trefzeker nieuwe harmonieën toevoegen aan de liederen die we zongen - uit de losse pols.
    Ze was gewend geweest ook in de hogere registers een enorm bereik te hebben, maar vrij plotseling moest ze delen van de tekst playbacken omdat ze bepaalde tonen niet meer zingen kon. Dat is ongetwijfeld een zwaar verlies geweest voor iemand die altijd moeiteloos alle genres en partijen kon zingen, maar zeuren was niet Marjannes stiel: ze paste zich aan en verrijkte ons koor met een warme bas.
    Regelmatig opperde ik dat we eigenlijk iedere week een mooie opname moesten maken van één lied, zodat we later, in het bejaardentehuis, het hele repertoire met onszelf konden meezingen…
    Leuk bedacht, laks gehandeld, helaas.
    We zullen het moeten doen met de snippers die bij onze optredens zijn opgenomen.
    Omdat ons ouder wordende koor niet altijd meer zuiver zong en veel stemmen ieler werden, stelde ik Marjanne voor dat we wat meer zouden leunen op solo’s van de vrouwen die dat nog wel aankonden. Ik wilde heel graag dat zij ‘Deep peace’ voor haar rekening zou nemen – volgens mij geknipt voor haar stem.
    We zijn er niet aan toegekomen….

    Daarom zing ik het nu voor haar, als afscheidsgroet aan een bijzondere, veelzijdige, kunstzinnige, kunstminnende, ondernemende, ruimhartige, geduldige, betrouwbare, sociaal betrokken, ongelofelijk muzikale en o zo dierbare vriendin…

    Prabhati Verburg

    (een eigen opname toevoegen lukt me niet, dus hier een veel mooiere uitvoering van Donovan)

    https://youtu.be/rCb4U3XeOHc    Prabhati - Bergen aan Zee
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Prachtige foto
    reactie 24   |   niet OK
    Marjanne heeft tijdens een jubileum van Leidy en Allard een prachtige foto van onze jongens gemaakt, die nu een mooie plek heeft in ons huis. We zullen nu nog vaker aan haar denken.
    We wensen iedereen die haar lief heeft gehad heel veel sterkte toe.

    Karin en Marco

    Marco - Culemborg
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Schagen
    reactie 23   |   niet OK
    Beste mensen,
    Ik heb Marjanne maar vluchtig gekend. Toen ze nog met Leo in Schagen woonde, hebben Ineke en ik eens een nachtje bij ze gelogeerd, op onze fietstocht rond het IJsselmeer. Ze is me bijgebleven als een vriendelijke en attente gastvrouw. Iemand die ik graag beter had leren kennen, maar dat is er nooit van gekomen. Ik wens jullie allemaal veel sterkte de komende tijd, ook namens Ineke.

    Ben van Vlierden (man van Ineke Smit)

    Ben - Soest
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 22
    Tim

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tim - Amsterdam

    2 juni 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Hi Zusje. Ja zo noemde ik jou vaak de laatste maanden. Ik kan je onheils bericht nog goed herinneren van begin november 2019. “ Peter je vraagt altijd of het goed met mij gaat? Maar ik heb zojuist Joriek aan de telefoon gehad (meteen ging door mijn gedachten: er is iets erg met Joriek!) Maar voordat ik hier op kon reageren vertelde jij mij dat het jouwzelf betrof Marjanne! In het begin een aantal dagen per week contact en de laatste maanden bijna elke dag. “Met Marjanne klonk het aan de telefoon.” Dit met een stem waarin je in het begin afvroeg .... is dit het antwoord apparaat of toch live? Met jouw spreken zusje was altijd gezellig met als valkuil dat je even het werkelijke leven vergat waarin jij in zat! Niet alleen bellen over bloedwaarden maar ook over het dagelijkse leven en je wandelingen van minimaal een uur waar wij samen enorm trots op waren. En alles eraan doen om je huidige gewicht vast te houden. Ging het gewicht omhoog door je chemo therapieën, was weer de vraag wat er overbleef nadat je vochtgehalte weer op pijl was. En ja ...zelfs een onsje gegroeid! Voor de paasdagen kreeg ik nog een heuse foto cursus van je. Over diafragma en sluitertijden tot en met ISO instellingen aan toe. Welke stand jij gebruikte voor onder andere je portretfoto’s. Voor het eerst na 12 jaar ontdekte ik dat ook op mijn Cannon camera er een tijdschakelaar zat. Zo leerde ik in een uurtje meer dan een hele dag cursus bij Cannon zelf. En het werkte in praktijk ook nog. . Niet vaak toonde jij je ongerustheid. Dit deed je wel de week na Pasen. Die week verliep anders dan alle vorige edities. Maar je laatste Chemo werd ook een dag later ingezet vanwege diezelfde Paasdagen. Dus niet op maandag maar op dinsdag! Daardoor had je 1 dag verschil met je vorige belevingen. Ik kreeg je zaterdag enigszins ongerust aan de telefoon. Je had geen energie om te gaan lopen. Toen ik jou vertelde dat alles een dag later is ten opzichten van je vorige schema’s gaf je als antwoord: “dan moet ik dus morgen weer een uur kunnen lopen! Onderstaand het laatste berichtje welke ik van jou kreeg ‘s avond 19 april:

    Ik ben vanmorgen om kwart over 9 gaan lopen en verrassen genoeg werd het een wandeling van 55 min. Dus moet morgen een uur lukken. Vanmiddag wel weer even geslapen.
    Jullie fijne dag gehad in C. ?

    Wat was ik trots op je!!

    Nooi kunnen beseffen dat dit ons laatste echte contact zou zijn!

    Het is moeilijk te accepteren dat het geluk wat ik 11 jaar geleden wel heb gehad niet voor jou was weggelegd.
    Maar Marjanne: ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. En wellicht komen wij elkaar nog eens tegen!

    Rust zacht en ik zal je nooit vergeten zusje!!!❤️❤️❤️
    Je broertje. Peter


    Peter - Coevorden
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Marjanne met Anna in Suriname.
    reactie 20   |   niet OK

    Nico - Heeerhugowaard
    1 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste allen,
    reactie 19   |   niet OK
    Marjanne leerde ik vier jaar geleden kennen. Een kleurrijk iemand. Letterlijk door de manier waarop ze zich kleedde. Maar ook door haar veelzijdige belangstelling voor muziek en de beeldende kunst. Haar huis leek wel een museum met schitterende foto s (van eigen makelij) schilderijen en beelden. Maar ook kon ze lekker koken en had een heerlijk gevoel voor humor! Dan kreeg ze van die prachtige pretogen!

    Met Anna (mijn lief) had ze jarenlang een warme, hechte vriendschap. Talloze weekendtrips en buitenlandse vakanties deden ze met elkaar. Met als hoogtepunt hun reis naar Suriname een aantal jaren geleden. Vele keren per jaar gingen ze met zijn tweeën naar de bioscoop, de schouwburg en niet te vergeten, op zondagmorgen, naar het Concertgebouw in Amsterdam. Marjanne leek wel een deel van Anna ‘s familie. Was daar zeker ook de hoffotograaf! Ze had een speciale band met Anna ‘s moeder, die ze regelmatig bezocht. Anderzijds voelde Anna zich ook bij haar familie helemaal thuis.
    Wat hebben ze veel bij elkaar gegeten, spelletjes gedaan, tv gekeken!
    Anna heeft me hier veel over verteld. En ik begreep:

    Anna en Marjanne hadden samen een gouden tijd!

    Daar ben ik haar dankbaar voor. Dat ze altijd zo n fijne vriendin voor “mijn Anna” is geweest!

    Marjanne ik dank je voor zo vele jaren van warme vriendschap met Anna !

    Nico Kool

    Nico - Heeerhugowaard
    1 juni 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.