Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Marinus van Olderen

24-09-195823-03-2021

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 94
    Ingrid Kleijnen-van Vlaanderen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ingrid - Tiel

    2 mei 2021

   • reactie 93
    Helmer & Janneke Schot

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Helmer & Janneke - Zoelmond

    12 april 2021

   • reactie 92
    Liesbeth van Dijk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Liesbeth - Tiel

    1 april 2021

   • Overweldigend - toespraak
    reactie 91   |   niet OK
    Overweldigend
    Overweldigend en indrukwekkend zijn de reacties op het overlijden van Marinus.

    Marinus was een markante persoonlijkheid, die altijd betrokken was bij de gemeente Buren, haar inwoners en haar ondernemers. Dat hij veel mensen kende, bleek wel als je zijn naam zei. ‘Ja, maar die ken ik wel’ was dan de reactie met een grote glimlach op het gezicht.

    Marinus was trots op de Burense ondernemers, de Oranjestad en alle recreatieve mogelijkheden in ons mooie rivierengebied. Over de promotietekst ‘Buren steelt je hart’ zei hij altijd dat het niet klopte, het moest zijn Buren streelt je hart. En dat zegt genoeg over zijn betrokkenheid. Zelfs over de grens was hij bekend door onze stedenband met de gemeente Diest. Hij bracht daar menigmaal een werkbezoek om onze streekproducten te promoten en de band te versterken. Hij als Bourgondiër deed dat met veel plezier.

    Marinus startte zijn carrière als stagiair in de gemeente Maurik, maakte de overstap naar de gemeente Leersum en kwam al gauw daarna in de gemeente Lienden werken. Na de herindeling werd dat de gemeente Buren. Hij werkte in verschillende functies, maar het liefste werkte hij met de mensen, de inwoners om daarin betekenisvol te kunnen zijn. Van afdelingshoofd en projectleider maakte hij daarom de overstap naar beleidsmedewerker Economie, Recreatie en Toerisme. Deze rol was je op het lijf geschreven en die vervulde je met zoveel passie. De laatste jaren zette Marinus zich veel in voor de verkoop van bouwkavels op het bedrijventerrein Doejenburg. Ook ben je trouwambtenaar geweest en jarenlang vakbondsman en OR-lid.

    Bijna elke collega kende Marinus wel. Want als je in Buren als medewerker of bestuurder startte dan kreeg je van Marinus altijd een rondrit door de gemeente. Wat liet jij nieuwe collega’s graag de Betuwe zien. Je regelde een busje, ging op pad en je vertelde de mooiste verhalen. Jij wist precies bij wie je op de koffie of lunch moest gaan. Het was een uitje onder werktijd.

    Als je iets wilde weten over de gemeente dan liep je even naar Marinus, want die wist het vast wel. En als er een uitje was dan ging menigeen bij hem aan tafel zitten, want dan was het altijd gezellig. Herkenbaar was ook de stapel dossiers op zijn bureau en de sigarenkistjes, uit de tijd dat hij nog rookte. Hij stelde zich ook beschikbaar voor de brandweer, om mee te draaien op het snelle interventievoertuig. Ik kan me nog goed herinneren dat zijn pieper af ging en dat hij zei: “er is brand bij mijn eigen huis”. Ik dacht nog hij maakt een grapje, zoals hij dat wel vaker doet, maar nu was het echt waar.

    Marinus was altijd vol humor, in voor een dolletje, of hij deed zijn collega’s of oud-collega’s na. Dat was echt een gave. Sommige collega’s kregen een andere naam, zoals mooijen, kruten of wittekum. Wat sloeg op onze email-adressen of als hij wat van je nodig had om een plan uit te werken.
    Maar naast deze kenmerkende humor en gezelligheid, was je ook heel begripvol en meelevend als het nodig was.
    Samen met Marina zijn directe collega op Economie werden ze de M&M’s genoemd en trakteerde hij deze lekkernij ook. Onze vorige burgemeester Jan de Boer was zijn maatje; samen kwamen ze tot mooie ideeën voor onze gemeente. Hij hielp iedereen en bedacht ook een naam voor een Bed & Breakfast, namelijk Kersen en Pitten. Waar hij de tijd vandaan haalde om dit allemaal te doen….

    Marinus was voor mij naast een collega, ook een vriend. We kenden elkaar 30 jaar en hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Jij nam mij aan bij de gemeente Lienden en zag mij carrière maken. Marinus was daar altijd trots op en zei: Ja die heb ik goed opgeleid. En dat klopt ik heb veel van je geleerd, en je hebt mij veel vertrouwen gegeven.
    Ik denk nog aan de gezamenlijke ritjes naar Den Haag, bij de Raad van State. Aan de bezoekjes aan de viskraam in Ingen, aan het optreden op mijn huwelijk, de macarena. Aan de gesprekken over de politiek in Buren. Aan je vrolijke ogen, want dan wist ik dat er weer iets kwam…Aan de kraaiende haan, aan pannenkoeken eten, aan fietstochten en zoveel meer…

    Wat ik voel is waardering, waardering voor hem als mens, als collega, als ambtenaar, maar ook als vader en schoonvader. Hij vertelde altijd vol trots over zijn kinderen, over de verhuizingen, over de momenten dat ze bij hem kwamen eten. En er stond altijd wat lekkers op het menu.

    De laatste tijd sprak ik hem vaker over wat hij na zijn pensioen zou gaan doen; meer tijd voor zijn kinderen hebben, vrijwilligerswerk, inwoners helpen met vervoer en tijd nemen voor vakantie. Hij keek er wel naar uit. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn, wat had ik hem dat graag gegund. Het is ongelooflijk dat na zo’n kort ziekbed wij hier nu afscheid van hem moeten nemen.

    Ik wens zijn familie, Wouter, Marlies en Glenn, directe naasten en betrokkenen heel veel sterkte toe. Wat is het zwaar om na jullie oma nu jullie vader te verliezen. Ik heb veel respect voor hoe jullie, maar ook voor Ellen, door blijven gaan in deze zware tijd.

    Rudine

    Rudine - Opheusden
    30 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Gedicht - toespraak
    reactie 90   |   niet OK

    Dit is de allereerste keer
    dat ik tegen je praat
    niet weet of je mij hoort
    mijn twijfels trotseer

    Dit is de allereerste keer
    dat ik je niet aankijk
    als wij over werk praten
    stilte, geen discussie meer

    Dit is de allereerste keer
    dat je niet teruggroet
    even zwaait, gedag zegt
    praatje over het weer

    Dit is de allereerste keer
    dat ik je niet hoor lachen
    terwijl je er wel bent
    dat doet ongelooflijk zeer

    Dit is de allereerste keer
    dat woorden ontbreken
    om uitdrukking te geven
    aan verdriet en hartzeer

    Het is de allerlaatste keer
    dat ik tegen je praat
    niet weet of je mij hoort
    mijn twijfels trotseer

    Rust zacht Marinus

    Wij gaan je missen    Rudine    Rudine - Opheusden
    30 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 89
    Maaike van Brenk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Maaike - Kesteren

    30 maart 2021

   • reactie 88
    Inge Krol

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Inge - Maurik

    29 maart 2021

   • reactie 87
    Ans Van Culenborg

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ans - Buren

    29 maart 2021

   • reactie 86
    Marien  Borgstein

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marien - CULEMBORG

    29 maart 2021

   • reactie 85
    Lenny Hoogenes

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lenny - Veenendaal

    29 maart 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.