Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Margriet Peet - Duk

15-02-198005-09-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Margriet, mijn fantastische bijzondere dochter
    reactie 57   |   niet OK
    Lieve Margriet, mijn fantastische bijzondere dochter.
    Wat een geschenk dat jij mijn dochter was.
    Wat ben ik dankbaar dat wij 40 jaar van jou hebben mogen genieten.
    We gaan je missen met je creatieve, praktische, humoristische, nuchtere kijk op het leven. Zo vol liefde voor het leven terwijl je het ook lastig en moeilijk vond om er je draai in te vinden.
    Je eerste baantje bij meneer en mevrouw Bosman in de wijn en delicatessen zaak waar je vele jaren werkte. Toen ze je voor het eerst zagen, 1,55 meter groot, dachten ze niet dat dit baantje iets voor je was, een week later kwam meneer Bosman superlatieven tekort om te beschrijven hoe hij al 30 jaar in dit vak zat en nog nooit iemand zoals jij in dienst had gehad, vaardig, snel, zonder vragen zien wat er gebeuren moet, ijverig, sterk en betrouwbaar. Wat waren ze rijk met je.
    Biologe in hart en nieren, noemde je professor op de universiteit je bij je afstuderen. In Leiden waren ze trots op je. Ze hebben er speciaal een boekje voor gedrukt! Je ontdekte dat koolmezen een toontje hoger gingen zingen als ze door het verkeersgebrom beconcurreerd werden. Duizenden hits als je jouw naam intypte op het internet.
    Altijd in onze en je eigen tuin in de weer met plantjes en beestjes.
    Menno en jij gingen op vakantie, kwamen in Berlijn uit en de foto's die je mee naar huis bracht waren van een salamander, ringslang en bloemen die je onderweg gespot had.
    Je hebt zo veel meer neergezet en gedaan. “Even” een apothekersdiploma gehaald omdat ze bij Pharma Pack een huisapotheker nodig hadden, even een paar weken in Deventer in de vakantie op kamers om je wiskunde B diploma te halen omdat je biologie wilde studeren en dat dan dus nodig had. Je deed het allemaal haast terloops, zonder er veel aandacht voor te vragen. Terwijl het beslist moeite moet hebben gekost.
    Een jaartje in Arnhem op kamers om in Velp op de landbouwhogeschool Larenstein je toegang tot de universiteit in Leiden te verdienen.
    Het is allemaal niet op te noemen wat je in 40 jaar neerzette en waar maakte maar het is heel indrukwekkend en mooi. Gastvrij, altijd met die heel bijzondere vaardige handen in de weer om iets moois, leuks of lekkers te maken.
    Het heel bijzondere en spectaculaire huwelijksfeest wat jullie samen in Putten neerzetten was ook zo'n huzarenstuk waar we met verwondering en trots naar keken! Wat een schoonheid, wat een moed en wat een creativiteit en energie!
    Jullie huis in Bleiswijk helemaal verbouwd en zo veel meer!
    In 2018 “even” onze woonkamer onder handen genomen toen we een paar weken naar Zuid Afrika waren. Plafond, muren en vloer alles geschilderd en de spullen weer op z'n plek, niet te geloven hoe jullie dat met je gezin hebben klaargespeeld. Wat een werk, wat een energie! En je was toen al 2 jaar ziek!
    We zijn zo verschrikkelijk trots op je!
    Wat was je moedig toen je 4,5 jaar geleden hoorde dat je borstkanker had. Wat heb je doorstaan en geleden in je poging om er voor Larix, Iris, Menno en ons te blijven zijn. Zaterdag 5 september gaf je het op, het was niet langer mogelijk.
    Wat laat je veel moois achter. Wat was je liefde voelbaar!
    Je was inspiratiebron voor Menno, Larix en Iris en vele anderen.
    Terwijl je tenenkrommend eerlijk, totaal niet bezig was hoe het overkwam of eruit zag.
    Wat verraste je me de laatste dinsdag toen ik je vroeg of ik wat voor je doen kon, je lag wat weggezakt, met pijn in je hoofd in bed. Je wedervraag was: “Kan ik iets voor jou doen?” Ik bleef je verbijsterd het antwoord schuldig toen. Nu weet ik wat ik je vragen wil.
    Ja, ik weet niet hoe het daar georganiseerd is waar je nu bent, maar als het je gegeven is en als het mogelijk is en goed voor jou is, wil ik je vragen dicht bij ons te zijn.
    We gaan je heel erg missen maar zullen je nabijheid blijven voelen!
    We gaan zó stil worden dat we je kunnen horen en voelen.
    Je zal altijd bij ons zijn en........ We gaan je terug zien.

    Birgit - Den Haag
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • lief mens...
    reactie 56   |   niet OK
    Menno Larix en Iris, de 1ste keer zonder Margriet, mamma, alles word de eerste keer zonder...
    Heel veel sterkte met elkaar en de lieve mensen om jullie heen.
    in gedachte bij jullie

    jolanda - Zoetermeer
    20 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 55
    Frank en Viviana

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Frank en Viviana - Amsterdam

    26 september 2020

   • Begrafenis
    reactie 54   |   niet OK
    Beste Menno, Larix en Iris,
    Op de begrafenis van Margriet heb ik de afscheidswoorden mogen zeggen zoals hieronder weergegeven. Ik vond het een zeer eervolle taak om dit voor jullie te mogen doen.

    Lieve Margriet,
    Hier sta ik dan. Helaas niet onverwachts maar wel veel en veel te vroeg. Wat een tegenslagen heb jij meegemaakt tijdens je carrière bij ons (Janssen Vaccines). Ondanks alle tegenslagen heb je bij ons ruim 6 jaar gewerkt. Want stoppen was voor jou geen optie. Jij vond het heel erg belangrijk om wat te kunnen betekenen in het leven en dat heb jij zeker gedaan.
    In je functie als senior validatie technician heb je een grote bijdrage geleverd aan het Ebola project. Er moest een vriezerpark binnen no-time opgezet worden en jij was betrokken bij de kwalificatie hiervan. Invriesstudies waren hier ook onderdeel van die nog niet eerder bij ons waren gedaan. Uiteindelijk is het vriezerpark precies op tijd opgeleverd en kon het Ebola product opgeslagen worden. Inmiddels is het Ebola vaccin goedgekeurd mede door jou bijdrage. Je was ook afdelings trainings coördinator bij ons. Deze rol heb je tot het laatste moment met verve vervuld.
    Naast deze kwaliteiten was je vooral een hele fijne collega. Je warme persoonlijkheid, unieke gevoel van humor en positiviteit zullen ons altijd bij blijven.
    Een paar uitspraken van jou die ons bij zullen blijven:
    • Toen je te horen had gekregen dat je niet meer te genezen was zei je: ‘maar ik ben nog niet dood’
    • Een andere typische uitspraak van jou was: ‘we kunnen wel met zijn allen gaan huilen maar dat heeft geen zin’
    • En als ik je opbelde en eindigde met ‘rustig aan’, zei je altijd gevat en met een lach: ‘ik kan ook niet veel anders’.

    Ondanks alle tegenslagen bleef je altijd positief en nuchter. Omdat je er zelf geen lading aan meegaf was het fijn om met jou te praten over je ziekte. Je lieve man Menno vertelde mij een paar weekjes geleden nog dat jij nog steeds je geniet momentjes had ondanks dat het heel slecht met je ging. Op de manier hoe jij hiermee bent omgegaan zal ik altijd grote bewondering voor blijven houden.
    Menno, Larix en Iris: jullie mogen super trots op je vrouw en jullie moeder. Ze was een super vrouw. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
    Lieve Margriet, ik ben dankbaar dat ik jou in mijn team heb mogen verwelkomen. We missen je nu al. Rust zacht!


    Eddy - Vijfhuizen
    21 september 2020

    Deel deze pagina:

   • hand in hand
    reactie 53   |   niet OK
    De eerste keer dat ik Margriet ontmoette was op Vlieland, ik was onder de indruk van haar stevige persoonlijkheid, haar eerlijkheid en haar doorzettingsvermogen. Ik zag een bijzondere jonge vrouw en was blij voor Menno dat hij zo’n levenspartner had gevonden.
    Als ik aan Margriet denk zie ik haar lopen over het wad, haar kleine gestalte hand in hand met de lange gestalte van Menno. Samen, jullie hielden elkaar vast.

    Lieve Menno, ik wens jou, je kinderen en alle anderen die dichtbij Margriet stonden de kracht om dit grote gemis te verdragen.

    Janneke - Ankeveen
    19 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Muziek afscheid Margriet
    reactie 52   |   niet OK
    Op Margriets afscheid werd de volgende muziek gespeeld:
    - Erbarme dich, live uitgevoerd door Petra Slagman
    - Desperado door de Egles
    - Let it go door Passenger
    - Always door Bon Jovi
    - Lied aan de Maan door Renée Flemming
    - For good, live uitgevoerd door Irene Borst
    - Epic Orchestra door My immortal
    - Until it sleeps door Graham Lesh & Connor O'Sullivan

    Twee nummers werden uitgezocht als troost voor Birgit en Jeroen, de anderen waren favorieten van Margriet zelf.

    - - -
    16 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 51
    Evelyn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Evelyn - Wapserveen

    15 september 2020

   • Vlieland
    reactie 50   |   niet OK
    Dank Margriet. Ik zal je zonnigheid herinneren, hoe jij op Vlieland tientallen vlechtjes maakte op het hoofd van mijn jongste dochter. Ook hoe je achter Menno fietste en alles opraapte wat van zijn fiets af viel. Menno zal je geweldig missen.

    Lies - Nijverdal
    14 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 49
    Esther

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Esther - Den Haag

    14 september 2020

   • reactie 48
    Froukje

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Froukje - Tzum

    11 september 2020

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.