Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Margit Lukkezen

20-11-196006-06-2023
   Reizen

   Terug naar verre landen de bergen en de zee
   zoveel herinneringen draag ik met me mee.
   Wat konden we genieten
   de vrijheid- de natuur en
   ieder uur van samenzijn.
   Voorbij nu, heel alleen,
   mis ik je armen om me heen.

   Ik mis je zo

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 17
    Jopie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jopie - Zevenaar

    21 juni 2023

   • Een vriendin voor het leven
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Margit/ Gittepit
    Een deel van deze tekst heb ik je geschreven toen je er nog was. Een paar dagen nadat je me gevraagd had op te schrijven wat jij voor mij betekend hebt. Inmiddels is je begrafenis geweest. Al die mensen die er waren voor jou. Het was een begrafenis zoals ik er nog nooit een heb meegemaakt. Je hebt veel mensen in hun hart geraakt. Hoe mooi is dat.
    Vanaf ons 11e jaar dat we met mini volleybal begonnen, hebben we elkaar niet meer losgelaten. Een vriendschap van 51 jaar waarvan 49 jaar op afstand. We zijn best wel verschillend van elkaar maar dat mocht er altijd zijn. We konden onszelf zijn bij elkaar van ons 11e tot 62ejaar . Hoe waardevol is dat? Dat neemt niemand ons meer af. Dat zijn heel veel mooie waardevolle herinneringen.
    We volleybalden bij jou op de achterplaats. En volleyballen hebben we allebei nog heel lang gedaan. We hadden een vriendengroep waarmee we volleybalden en naar het zwembad de Breuly gingen. Lol maken en jongens en meisjes gedoe. De eerste verliefdheden. Kriebels in de buik.

    Ik herinner me ook nog als de dag van gisteren dat we op tienertoer gingen en dat we gingen punteren in Giethoorn. Recht met de punt op een andere boot af en niet meer kunnen veranderen van koers. Wat hebben we dubbel gelegen van het lachen. We hebben veel lol gehad in onze jonge jaren. Dit tienertoer was echt leuk. We hadden vette lol. We rookten daar ook onze eerste sigaretten. Belinda. We vonden onszelf heel wat op ons 13e jaar.

    Toen ik verhuisde naar Borger in Drenthe was het natuurlijk moeilijker om de vriendschap te onderhouden maar we deden het wel. Ik ging bij jou in Zevenaar carnaval vieren en dat bleef niet bij een keer. Ik vond carnaval geweldig. En ook later nog toen je samen met Bas was en hij in de showband Retteketet speelde. We hielden elkaar van ons leven op de hoogte en als er tijd was dan kwamen we een keer bij elkaar.

    Tijd was een kostbaar iets. Jij was altijd druk bezig en voor mij gold hetzelfde. We hielden niet van stilzitten. Jij hebt je hart gevolgd door met het boetseren te gaan beginnen en het onderwijs achter je te laten. Ik koos na de geboorte van de kinderen juist voor het onderwijs. Je hebt nooit spijt gehad van die keuze maar het was wel hard werken voor je.

    Onze vriendschap is de rode draad in ons leven. Je was getuige bij mijn huwelijk en ik bij het huwelijk van jou en Bas. We deelden de goede, blije momenten in ons leven en ook de moeilijkere, de worstelingen die er soms waren. Een echte vriendschap is dat je er voor elkaar bent in voor- en tegenspoed. Ik kon bij jou terecht met al mijn levens issues en kreeg altijd een eerlijk antwoord en jij bij mij.
    Je was een sterke vrouw, een doorzetter met oog voor anderen, met humor.
    Je hebt veel pijn gehad op het laatst maar je wilde niet loslaten. Ik denk dat ik nog wel een paar weken heb zei je toen we elkaar aan de telefoon hadden vlak voordat je naar de Ardennen ging. En ik geloofde dat en wilde het ook geloven. Als ik het had geweten had ik haast gemaakt met de tekst die je vroeg maar die was helaas een dag te laat. Maar je wist vast wel wat ik zou gaan zeggen. Daarvoor kenden we elkaar te goed.
    Je hebt een paar geweldige kinderen en een geweldig lieve man. Het zal voor hun echt niet makkelijk zijn zonder jouw verder te gaan. Maar Lars en Gitta hebben ook jouw genen dus dat komt uiteindelijk vast wel goed.

    Ik wil je bedanken voor dat je er was, voor de persoon die je bent. Dat je weet dat onze vriendschap heel belangrijk is/ was voor mij. Een vriendschap door dik en dun en die zijn er maar weinig.

    Hou van je.
    Liefs Ernaline/Lienepien

    Liefs Ernaline/ Lienepien

    Ernaline - Best
    17 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Haar kunstwerk blijft altijd bij ons!
    reactie 15   |   niet OK
    Het samenwerkingsverband Passend Onderwijs De Liemers-po heeft een prijs (de ACR prijs) die periodiek wordt uitgereikt aan personen of instellingenen die zich op een uitmuntende manier hebben ingezet voor die kinderen uit de Liemers, die extra zorg nodig hebben. Bij die prijs hoort een bronzen plastiek, gemaakt door Margit. In het schoolgebouw van De Schilderspoort hangt het origineel.
    Op die manier zal Margit altijd verbonden blijven aan ons samenwerkingsverband.
    Wij wensen alle nabestaanden heeft veel sterkte met dit verlies.
    De jury van de ACR prijs:
    Mieke Wessels
    Leon Winkels
    Jan Meesters

    Jan - Zevenaar
    15 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Team Binnenrijk
    reactie 14   |   niet OK
    We kenden je als een betrokken dochter voor je moeder.
    Mooi dat je de 88e verjaardag van haar nog zo mooi hebt kunnen inkleden en vieren

    Sterkte voor de nabestaanden
    We zorgen goed voor je moedertje
    Team Binnenrijk Pleyade

    Christel - Giesbeek
    15 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Vroeger
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve vrouw, lieve Margit,

    herinneringen van vroeger.. aan Spaan Kreatief en hoe je daar liep en hoe je was, je keramiek, aan carnaval en heeel veel lol en plezier met onze optocht-voorbereidingen, je enthousiasme. Je bedachtzaamheid, het denken, je liefdevolheid.
    En bovenal hoor ik zó je stem en zie en hoor ik je lach.
    Je genoot. Te kort was je hier. Wat is dit verdrietig.

    Sterkte voor jullie.

    Heidi - Doetinchem
    14 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Haar atelier..
    reactie 12   |   niet OK
    Ken Margit jaar of 15, samen met een vriendin menig cursus boetseren en/of workshops Raku bij haar gevolgd,
    Veel lol samen gehad. We keken er ieder seizoen weer naar uit...
    Helaas heeft ze abrupt moeten stoppen door die vreselijke ziekte... Maar gelukkig kon ze nog wat reizen maken, waarvan ze volop genoot en vertelde.
    Margit rust zacht.. 💖
    Veel sterkte gewenst voor Bas en de kinderen.

    Arina - Eerbeek
    14 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Jeugdherinneringen
    reactie 11   |   niet OK
    Ik ken Margit vanaf misschien wel kleutertijd, maar in ieder geval vanaf de lagere school. We woonden bij elkaar in de buurt, zij aan de Markt, ik in de Wittenburgstraat. We waren hele dikke vriendinnen. Ik kwam altijd via de achterdeur van hun pand aan de Wittenburgstraat naar binnen, trap omhoog, nog een trap, aankloppen, en toen was ik in het woongedeelte. We waren zo dik bevriend, dat ik mee mocht op vakantie met Margit en haar ouders. Ik herinner me dat we een paar keer in de herfst naar een huisje zijn geweest, volgens mij was dat in Drenthe. Heerlijke dagen in de buitenlucht (weer of geen weer, we gingen naar buiten) met veel eekhoorntjes. Ook ben ik vaak mee geweest naar hun vaste campingstek op camping De Slangenbult in Stokkum. Daar hebben we het terrein goed verkend, bult op bult af. Ik zal ook nooit vergeten dat we, bij hoge uitzondering met toestemming van haar vader, 'winkeltje' mochten spelen in de speelgoedzaak van haar ouders. Wat was dat interessant, om met een echte kassa te spelen. Na de lagere school zijn we elkaar uit het oog verloren, we gingen naar verschillende scholen. Hele mooie herinneringen aan een mooie tijd met een fijne meid. Sterkte aan de familie.

    Rina - DIDAM
    13 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Margit, een fijne jeugdvriendin
    reactie 10   |   niet OK
    Margit en ik kennen elkaar van Labyellov, de volleybalvereniging. Ik denk dat we destijds rond de 15 jaar jong waren. Samen met ook Ernaline, Janet, Theo, Fred, Eric en Rob hadden we een leuk sportief groepje. We speelden een periode op vrijdagavonden een partijtje als er een veld beschikbaar was. Ook zijn we met achten eens een dag naar de camping in Stokkum geweest. Spelletje rugby gedaan. Ook verjaardagen vierden we wel samen. Er was aantrekkingskracht tussen de meiden en de mannen ;-) Maar niet met toekomstdromen.
    In latere jaren kwamen Margit en ik elkaar regelmatig tegen met Carnaval en tijdens (Kerst)optredens van Retteketet Showband, inclusief Bas :-D. Altijd plezierig om even te 'updaten' samen. Toen de tweeling geboren was heb ik Margit bezocht, een liefdevolle mama die haar koters geduldig in de gaten hield bij de diverse trapjes en hekjes in de interlevel woning :-)
    In de afgelopen periode hebben we appcontact gehad en ben ik in augustus 2022 bij Margit thuis op bezoek geweest. Waardevol en jammer genoeg ook de laatste keer dat ik haar heb ontmoet.
    Het was fijn om Margit te kennen, positief en dapper
    Het was erg verdrietig om te lezen hoe intensief en pijnlijk het ziekteproces voor haar was
    Maar het was vooral zeer confronterend om te weten dat ze de regie over haar leven moest opgeven
    R.I.P. lieve Margit xx

    Helene - Zevenaar
    13 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 9
    Lia

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lia - Herwen

    13 juni 2023

   • Veel te vroeg
    reactie 8   |   niet OK
    Bas. Heel veel sterkte de komende tijd.

    Arno - Beek
    12 juni 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.