Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Marc Brandes

30-12-197129-12-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • To Marc
    reactie 5   |   niet OK
    Marc,
    I wanted so much to meet with you in person. I do appreciate those few internet discussions we had on tank units in WWII, panthers and what not? Still I need to tell you that your posts are still being used for reference, not only by me, but other people as well. Our small community of history-loving model builders will miss you and your friendly and polite personality. I am sure you have found your peace, and in the meantime I will cherish what could have been a good friendship in this life.

    Torstein

    Torstein - Brussels
    9 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel
    reactie 4   |   niet OK

    Jarenlang was Marc lid van een groep modelbouwers die maandelijks bijeenkomsten hadden in een lerarenkamer in een school in Utrecht. Binnen en buiten deze groep was Marc bekend om zijn enorme kennis over militaire eenheden, van Tweede Wereldoorlog tot Nieuw-Guinea. Enkele jaren geleden heeft Marc besloten zich meer terug te trekken. Met verbijstering en verdriet hebben we het bericht van zijn overlijden vernomen, wat hij op social media heeft verkondigd. Ook in verschillend internationale internetforums was hij een bekende, en is ook hier is geschokt en met verdriet gereageerd. En met bewondering dat hij tot het einde toch de regie hield over zijn leven. En ook persoonlijk raakt het mij en mijn gezin, daar we jarenlang wekelijks afspraken hij bij bij ons over de vloer kwam, en omgekeerd bij hem (en zijn kat). Veel sterkte aan de nabestaanden gewenst.


    Eric - Amsterdam
    9 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel
    reactie 3   |   niet OK

    Lieve Marc,
    Deze foto is 20 jaar geleden op het strand van Bloemendaal genomen met natte sneeuw. Wat was het koud! Ik heb deze foto al jaren op mijn fotowand hangen en daar zal hij blijven als herinnering aan een leukere tijd. Lieve Marc rust in vrede en groet mijn moeder als je haar mocht tegen komen.
    Vaarwel, Mariska


    Mariska - Haarlem
    7 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 2   |   niet OK

    Gonnie - Utrecht
    7 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 1   |   niet OK
    Lieve aanwezigen,
    Dankbaar ben ik voor de zorg en liefde die ik kon voelen tijdens de dienst. De aansluitende begrafenis was bijzonder. Nadat de mevrouw van de uitvaart een heel mooi gedicht had voorgelezen, heb ik veel bellen geblazen gevuld met liefde.......wat hij in dit aardse leven onvoldoende heeft gekregen....
    Er werd gevraagd of ik de kist wilde laten zakken....ook bijzonder, want zo voelde het alsof ik hem toch tot het laatste moment mocht begeleiden. Hij ligt op een goede plek op een mooie begraafplaats en ik dank de mensen die dit allemaal uitgevoerd hebben.
    "Dat je volgende leven vrij, vrolijk en vervullend mag zijn lieve Marc....."
    Mijn zegen heb je....
    Clementine

    Clementine Brandes - 8523NM Idskenhuizen
    6 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.