Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lijnie Rijlaarsdam-Molendijk

29-04-193917-04-2022
   Lieve vrienden, familie en bekenden,
   We zouden je graag willen vragen om op deze pagina herinneringen met ons op te halen over Lijnie.
   Dit mag van alles zijn. Een anekdote, een foto of wellicht heb je zelfs een video om te delen. Alle herinneringen zijn waardevol. Groot of klein. Het is helemaal aan jou wat je hier graag met ons zou willen delen.

   Bedankt!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 6
    Marjolein van Hout-Eichholtz

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marjolein - Zuid-Scharwoude

    23 april 2022

   • reactie 5
    Wilma en Henk van der Lee

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wilma en Henk - 4024 JM Eck en Wiel

    22 april 2022

   • Beste kinderen,
    reactie 4   |   niet OK
    We kregen de laatste jaren sinds jullie vader en moeder hier in het appartementen complex woonde,
    weer een hernieuwd contact. Even buurten bij elkaar, en zo nodig de helpende hand bieden.
    Fijne gesprekken over het geloof, en vol trots over kinderen en klein- en achterkleinkinderen,
    we zullen dit gaan missen.
    Maar, we gunnen het jullie moeder zo, dat ze Thuis is, en koesteren de mooie herinneringen.
    Wij wensen jullie sterkte bij het afscheid en gemis.
    Rene en Coby Morcus (no. 68).

    Rene - Broek op Langedijk
    21 april 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 3
    Greta Schoon-Kooy

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Greta - Broek op Langedijk

    21 april 2022

   • Gedicht
    reactie 2   |   niet OK
    De Heer is mijn herder1De Heer is mijn herderPsalm 23Liturgie:WelkomZingen: Psalm 139: 1,7Stilteen bemoedigingZingen: Ps. 139: 8Uitleg doopOkke en Reina beantwoorden de doopvragenVraag aan de gemeenteZingen: Lied 778: 1,2,3,4,5 Kinderen komen naar vorenZingen: Jezus is de goede herderDoopZingen: Geroepen om te Zingen 79: 1,2,3,4 Overhandiging van de doopkaarsLuisteren en zingen: 10.000 redenenGebedLezen: Psalm 23Zingen: Psalm 23: 1,2,3Preek: De Heer is mijn herderZingen: Geroepen om te zingen 199: 1,2,3,4 GebedCollecteZingen: Psalm 100: 1,2,3,4 (melodie: Daar juicht een toon)Zegen en Amenlied (Lied 415: 3)Psalm 23: Een psalm van David.1DeHEERis mijnherder, het ontbreekt mij aan niets.2Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water,3hij geeft mij nieuwe krachten leidt mij langs veilige padentoteervan zijn naam.4Al gaat mijn weg door een donker dal,ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij,uw stok en uw staf, zij geven mij moed.5U nodigt mij aantafel voor het oog van de vijand,uzalftmijn hoofd met olie, mijnbekervloeit over.6Geluk engenadevolgen mij alle dagen van mijn leven,ik keer terug in hethuisvan deHEERtot in lengte van dagen.

    De Heer is mijn herder
    2De Heer is mijn herder. Mensen worden nog wel eens met dieren vergeleken. Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant zei het zo: Want dieren zijn precies als mensen met dezelfde mensen-wensen,en dezelfde mensen-streken. Dat staat allemaal in de krantvan fabeltjesland Mensen hebben wel iets van dieren. De één lijkt op juffrouw Mier, omdat hij of zij altijd maar druk bezig is. De ander is heel handig net als Willem Bever met zijn waterpomptang en de nijptang en de combinatietang. En als iemand heel traag en sloom is, dan zeggen we: Hij of zij is zo langzaam als een ... slak. En als iemand heel snel is, dan is hij of zij zo vlug als een ... haas. In de Bijbelkomen we ook zo’n vergelijking tegen. In psalm 23 worden de mensen met schapen vergeleken. Dat vinden wij misschien wel wat apart. Want een schaap kan er nog zo leuk uitzien, maar als iemand tegen je zegt, dat je schaapachtig kijktof lacht, dan is dat bepaald geen compliment. In de tijd van de Bijbel zag je schapen overal. Een schaapskudde zag je toen niet overal alleen in Drenthe, maar in alle provincies en in alle dorpjes en stadjes. Dusvoor de mensen was dat een heel bekend en vertrouwd beeld. Daarom is het ook niet zo vreemd dat we juist dat beeld op heel wat plaatsen in de Bijbel tegen komen en dat mensen juist met deze dieren worden vergeleken. Dat past helemaal bij de cultuur van die tijd.Tussen twee haakjes: dat is niet alleen iets van die tijd. Wij kennen ook “het zwarte schaap van de familie” en we hebben het ook over iemand die zo mak is “als een lammetje”. Hier in Psalm 23 zien we dus dat prachtige plaatje van de herder, die zijn kudde mee neemt naar de mooie groene en grazige weiden en naar de kabbelende beekjes.Maar de tocht gaat ook door de donkere dalen en langs diepe ravijnen. Onderweg komen ze heel wat tegen. Het is een tocht, die veel weg heeft van ons leven. Veel mensen herkennen hun leven in die woorden van Psalm 23. Niet voor niets is deze psalm zo bekend en zo geliefd. In ons leven komen we ook heel wat tegen. Mooie dingen. Maar ook hele moeilijke dingen. Jullie moeder en ook jullie vader, dus beide ouders wilden en willen graag dat de kinderen het goed hebben. Dat ze genieten en dat ze gelukkig zijn. Als zij genieten, dan genieten zij ook als je ouders Zij zijn nu weer bij elkaar en blij en zien jullie van boven aan.

    zr. Coby - SCHAGEN
    21 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Sterkte met dit verlies
    reactie 1   |   niet OK
    Beste familie Rijlaarsdam,
    Nog geen jaar na het verlies van jullie vader moeten jullie nu afscheid nemen van jullie lieve moeder.
    Na de uitvaart van Will ben ik nog een paar keer bij Lijnie geweest en een gesprek met haar gehad. Ik ben ook samen met haar een keer naar het graf van jullie vader gegaan, dat was erg fijn om voor haar te kunnen doen. Ik heb jullie moeder natuurlijk niet heel lang gekend maar heb goede herinneringen aan haar.
    Het verlies van haar lieve Will viel haar erg zwaar. We mogen geloven dat ze nu weer met elkaar herenigd zijn.
    Ik wens jullie veel sterkte toe met dit verlies en wens jullie in dit loslaten ook een warm vasthouden. Vast houden van de herinneringen en vasthouden van elkaar.

    Leo - Broek op Langedijk
    19 april 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.