Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lieneke van Brederode

20-05-195518-07-2020
   Met groot verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze zorgzame
   en dappere zus, schoonzus en vriendin

   Lieneke Elisabeth van Brederode
   Rotterdam, 20 mei 1955 - De Bilt, 18 juli 2020

   Petten - Nelly van Brederode en Hans Roersma
   Amsterdam - Tineke van Brederode en Erk Willemsen
   Bröthen - Jane Hollander en Klaas Stikker

   Wij bedanken de medewerkers van Hospice Demeter in De Bilt en Buurtzorg Pension Utrecht en haar vele vrienden voor hun liefdevolle zorg en inzet tijdens haar ziekte.
   Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt het afscheid zaterdag 25 juli in besloten kring plaats.

   In het geval je bloemen wilt sturen, dan kunnen deze zaterdagochtend bezorgd worden bij Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7, 3565 AM Utrecht.
   Lieneke heeft aangegeven dat haar voorkeur ligt bij wilde bloemen.

   Als je een foto en/of tekst in dit online condoleanceregister wilt plaatsen, wordt dat natuurlijk zeer gewaardeerd.

   Correspondentieadres:
   Van Brederode
   Louise Wentstraat 54
   1018 MS Amsterdam
   tineke@k18.nl

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 29
    Loes

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Loes - Bunnik

    22 december 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 28   |   niet OK
    Lieneke herinner ik me als een warme, vriendelijke en betrokken collega, met een ruim hart voor mensen, natuur en milieu. Ik wens haar dierbaren alle sterkte in deze moeilijke tijd.
    Arthur

    Arthur - Noordwijk
    11 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Lieneke was een hele fijne collega, waar ik graag mee heb samenwerkt. Haar gedrevenheid stak mij aan en ik heb veel van haar mogen leren. Sterkte.

    Fenna

    Fenna - Den Haag
    10 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 26   |   niet OK
    Wat erg. Je had onze directie al moeten verlaten wegens gezondheidsredenen en nu ben je helemaal vertrokken. We waren een tijd kamergenoot en mochten toen het werk rond gedragsbeïnvloeding opstarten binnen de directie. Dat was toen nog een hele zoektocht.
    Het was prettig om bij je op de kamer te zitten en met je samen te werken.

    Bernard - Wageningen
    9 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Eigen weg
    reactie 25   |   niet OK
    Dag Lieneke lieve oud collega van het werk. Even oud als ik. Ja ik herinner me jou nog van zo rond 2000 en af en toe daarna. En wat me opviel en wat ik ook bewonderde aan je was een soort onverschrokkenheid. Waarmee je tegen de dingen aankeek met een eigen mening en een eigen blik. Een beetje anders, stoer een beetje anders
    💕🌹

    Marijke - BREDA
    29 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Ontmoetingen
    reactie 24   |   niet OK
    Wat een raar idee dat Lieneke is overleden en wat verdrietig voor jullie als nabestaanden. Hopelijk kun je omgaan met het gemis en houd je goede herinneringen. Lieneke en ik kenden elkaar van het werk bij VROM. We hadden niet heel intensief contact, maar maakten altijd wel een praatje als we elkaar ontmoetten. Lieneke had sterke opvattingen en we waren het niet altijd eens. Toch was het altijd fijn elkaar te ontmoeten. Jammer dat dat nu niet meer kan.

    Marthe - Den Haag
    29 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieneke
    reactie 23   |   niet OK
    Lieneke,
    We waren vriendinnen, goede vriendinnen. Het begon met het supporteren van het studenten zaalvoetbalteam van onze toenmalige partners. Van lieverlee werden wij dikke vriendinnen en deelden we lief en leed. Dat was super. Dankjewel daarvoor.
    Maar net zoals onze vriendschap een begin had, kwam er ook een einde aan. Soms loopt het leven zo. Toch wil ik je hier deze groet brengen.
    Isabella

    Isabella - Utrecht
    25 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 22
    Kirsten

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Kirsten - De Bilt

    25 juli 2020

   • Samen klussen
    reactie 21   |   niet OK
    Ik ben met Lieneke in contact gekomen door buurman Amandus. Namens haar vroeg hij mij of Ik klusjes wilde doen in haar huis. Ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Lieneke wist precies wat ze wilde, zij gaf mij aansturing en samen gingen we zo het hele huis door, dan weer dit dan weer dat. Het bijzondere vond ik altijd dat we het samen deden, dan had ze weer een mooi lijstje dat ze afvinkte en hup naar het volgende. Ik bewonderde haar levenskracht en haar subtiele gevoel voor humor. Wat een heerlijk mens. Ik ga haar missen.
    Tom

    Tom - 3454 EB De Meern
    24 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan Lieneke
    reactie 20   |   niet OK
    Lieneke zal ik mij altijd blijven herinneren als een moedige vrouw die tijdens haar werkzame leven op de bres stond voor het goede in de maatschappij en bevlogen haar idealen trachtte te verwezenlijken. Zij was geïnteresseerd in de mensen met wie zij omging, en bleef dat ook toen zij met fysieke beperkingen te kampen had.

    Ik heb haar leren kennen in de negentiger jaren van de vorige eeuw, toen we intensief samenwerkten aan de verbetering van de milieukwaliteit van het landelijk gebied. Haar creativiteit bij het werven van subsidies en haar werklust zijn belangrijke kwaliteiten geweest die hebben bijgedragen aan het realiseren van onze doelen.

    De collega’s van destijds hebben via lunchbijeenkomsten altijd contact met elkaar onderhouden. Toen Lieneke vanwege haar fysieke gesteldheid niet meer in staat was deze bijeenkomsten bij te wonen, zijn we haar meermaals gaan opzoeken in Utrecht. Een enkele keer hielpen we haar met het onderhoud van haar tuin, maar meestal namen we haar mee naar een terras of een andere gezellige gelegenheid, zoals het Paradijs aan het Vredenburg in Utrecht waar ik op haar aanraden voor het eerst dim sums heb gegeten.

    Bij die gelegenheden zat Lieneke altijd op haar praatstoel, was vrolijk en stelde vele vragen. Dat betekende niet dat ze niet eerlijk was over de gevolgen van dit soort fysieke inspanningen, maar daar wilde ze echter niet aan toegeven. Haar reiservaringen waren een regelmatig terugkerend thema, of het nu ging over komodovaranen in Indonesië of een broedende sneeuwuil op de Shetlands. Als trouwe volger van mijn fietstocht rond de Noordzee in 2014 heeft zij mij vele leuke reacties gestuurd die ik zal blijven koesteren.

    De laatste jaren kreeg ik op mijn verjaardag altijd een felicitatie van Lieneke. Het illustreerde haar vermogen zich in te leven in de mensen met wie ze graag contact onderhield. Hierdoor kon ze ook even het leven ontvluchten dat vaak door medische behandelingen werd gedomineerd.

    We zullen Lieneke missen. De nabestaanden van Lieneke die zo’n belangrijke rol in haar leven hebben gespeeld, wens ik heel veel sterkte toe.

    Jan van Vliet
    Parnashofweg 27
    2265 CN Leidschendam
    vlietleidschendam@gmail.com

    Jan - 2265 CN Leidschendam
    24 juli 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.