Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Lena Adriana Vogelaar-Breure

23-04-193118-01-2018
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Stoere vrouw
    reactie 27   |   niet OK
    Lieve familie,
    Wij hebben jullie (schoon)moeder en oma een paar jaar gekend. Wat een stoere en fiere vrouw! Wij hopen dat we net zo in het leven mogen staan als we zo oud zijn als zij geworden is. Het verhaal dat ze Mayke op ging halen van school toen ze met een verzwikte voet zat vergeet ik nooit. Oma reed met haar auto door de poort van school om Mayke op te halen. Ze trok zich er niets van aan dat ze niet het schoolplein op mocht rijden want haar kleindochter kon niet lopen en moest voor de deur opgehaald worden :)
    Wij wensen jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
    groetjes, Piet en Marja Romijn

    Piet en Marja - Zwijndrecht
    31 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Dank je wel!
    reactie 26   |   niet OK
    Lieve allemaal

    Wat een feest om jullie lieve reacties zo te lezen.. blij om te merken dat mijn moeder zo geliefd was.. ik denk dat ze vanuit haar luie stoel met ‘n mooi boek erbij, ‘n glaasje wijn, of misschien wel weer ‘n “besje” net als vroeger, en ‘n sigaretje erbij.. want wat maakt dat nu nog uit..... heerlijk glunderend naar beneden kijkt en bij zichzelf denkt... zo slecht heb ik t niet gedaan.. wat een lieve mensen toch allemaal! Nou meiden.. ruimen jullie mijn appartement maar op en verkoop de rotzooi maar.. doe maar lekker zonder makelaar, da’s een stuk goedkoper... en denk erom... het kastje van oma mag niet weg en m’n keulse zoutpot ook niet geniet van het leven, dat heb ik ook gedaan!

    Carolien - Etten-Leur
    28 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Oma
    reactie 25   |   niet OK
    Lieve oma,
    Want je was ook als een oma voor mij. Ik ben erg blij dat ik je heb mogen kennen. Je was een heerlijk warm mens en altijd vrolijk en positief. Maar ook een hippe oma, altijd goed verzorgd op feestjes en gelegenheden. Een mooie herinnering ; op nieuwjaarsdag had je iets van Pakhuis aan en wenste je me alle succes met de winkel. Jammer genoeg hebben we een paar weken later afscheid van je moeten nemen in het ziekenhuis. Het ging echt niet goed en je kon amper praten maar zelfs nog wel vragen hoe onze vakantie was..
    Wat was je toch sterk

    Dankjewel voor de mooie momenten
    Rust zacht lieve oma, ik ga je missen.
    Rebecca

    Rebecca - Etten-Leur
    28 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan Tante Lena
    reactie 24   |   niet OK
    Toffe Tante, altijd gezellig borrelen en roken in de camper op de Zuiderhoeve!
    Hippe moderne Tante, kon over van alles meepraten.!
    Tante kon overheerlijke prakjes koken!
    De eendjes in de Heen kregen alleen roomboterkoekjes!
    Knappe bridge Tante!
    Proffesionele bloemstukjes!
    Verjaardagen werden nooit vergeten! Hallo mee mijn....
    Lief,attent,kritisch,zorgzaam,kortom...
    Tante we zullen U missen!
    Alke Tanna
    Kees, Corine

    Tanna - Overijse Belgie
    27 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Bedankt lieve tante Lena
    reactie 23   |   niet OK
    Bedankt voor het vele logeren wat ik in mijn jeugd bij u mocht doen.
    Ieder jaar in de vakantie kwam ik bij u logeren waar ik hele fijne herinneringen aan heb. Altijd gezellig en we gingen leuke dingen doen, o.a. zwemmen en kruisbessen plukken die bij de zaak stonden. Die waren heerlijk.

    Verder mocht ik een keer twee dagen mee gaan varen om mee te gaan vissen. Vanuit de haven Dinteloord gingen we het Volkerak op. We voeren met de Orion 7 en we gingen ergens voor anker en de boothengels werden gepakt, die stonden al in een hoekje gereed. Oom Leen had voor aas gezorgd en we gooiden de hengels uit. Wat hebben we toen veel vis gevangen. Iedere keer één, twee of drie vissen tegelijk aan de hengel en totaal hadden wij bijna een volle emmer schol en schar.
    Tante Lena wilde er wel vissoep van maken en oom Leen maakte wat vis schoon en daar heeft ze toen een heerlijke vissoep van gemaakt. Want koken kon ze als de beste!!!
    Veel van de andere vis hebben we weggegeven toen we teruggevaren waren richting haringvlietbrug waar we voor anker gingen om daar te overnachten.
    Het was heel fijn.

    Verder ook heel veel dank voor de leuke attenties die u altijd op de verjaardag mijn moeder, 17 september, op het graf heeft gezet. Ook bij de andere twee Elizabeth Geertjes: zus Bets en nicht Bets van Frans. Altijd even origineel en zelf gemaakt. Een aardappel met een buisje met bloem erin bijvoorbeeld, heel origineel. Nogmaals veel dank.

    Nog een mooie herinnering is dat ik thuis altijd de placemats gebruik die ik van u gekregen heb die u uit Canada meegebracht hebt. U had ze zelf ook maar dan met een ander kleurtje erin. Ik gebruik ze elke dag!

    Lieve tante ik ga u erg missen, rust zacht. XXX
    Heel veel sterkte voor alle mensen om u heen!!!
    Jacqueline.

    Jacqueline - ZEVENBERGEN
    26 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan de plaats waar u geboren bent en die u zo dierbaar was
    reactie 22   |   niet OK

    Kees & Willeke - Dinteloord
    25 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Berichtje van de Hoeve Karolina
    reactie 21   |   niet OK

    Lieve tante Lena,
    Met een heel warm gevoel denken wij terug aan de vele keren, dat u bij ons op de boerderij, uw ouderlijk huis bent geweest. Altijd was het gezellig en u heeft altijd een warm hart gehad voor onze boerderij. U heeft zelfs uw bridge vrienden uitgenodigd om een dagje bij ons op de boerderij te zijn en te eten. Dat u nog graag met uw broer Gerard in de trekker zat, bewijst de bovenstaande foto. Actief en betrokken tot het laatste, zo hebben wij u gekend en we gaan dit heel erg missen. Nogmaals bedankt voor alles tante Lena. U bent een toptante voor ons geweest! Veel liefs van Kees, Willeke, Eveline & Mathijs en Lieselotte Breure


    Kees & Willeke - Dinteloord
    25 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen aan mijn lieve zus Lena
    reactie 20   |   niet OK
    Vanavond zat ik op de boerderij aan tafel en in gedachten ging ik terug naar mijn jeugd. Ik was ongeveer 14 jaar oud toen Lena en ik heimelijk gingen zwemmen in het Volkerak. Moeder Sien mocht het niet weten wat we van plan waren want die had het nooit goed gevonden. We gingen samen proberen bij de boei te komen die in het Volkerak lag om de schepen veilig door de Karolinageul te loodsen. Eerst liepen we zover mogelijk over het slik (want er was nog eb en vloed) bij laag water. Er was veel stroming bij laag water. Eenmaal bij het water aangekomen, zwommen met de stroming mee. Aan de boei zaten aan weerszijden 2 handvaten. Lena pakte als eerste het handvat vast, waardoor de boei scheef ging hangen. Ik kon niet meer bij het andere handvat en spartelde in het rond. Het was gelukkig dat ik met behulp van Lena's been alsnog het handvat kon vastpakken. Daarna lieten we samen los en lieten ons met de stroming meenemen om zo toch weer aan de dijk te komen.

    Als ik haar wilde plagen dan pakte ik een kip en ging achter haar aan met die kip. Ze was heel bang van kippen waarom weet ik niet.

    Ze had een geweldig gevoel voor humor. Ik herinnerde me nog dat ze in haar lange jurk naar een uitvoering van Tavenu in Steenbergen ging. Ze had een gat in haar onderbroek maar zei: dat ziet geen mens.

    Lena was altijd nieuwsgierig. Als ik uit was geweest, wilde ze altijd alles weten en als ik dan zei dat vind ik een leuke meid, dan antwoordde ze: Gerard daar is jouw hemmeke te kort voor. Lena zorgde voor het boeket van mijn bruid Bets en trots als een pauw stond ik daar met het boeket aan de voordeur van de Pelikaan.

    In het laatste halfjaar bezochten Lena en ik samen Bas en Sien. We gingen samen iedere 14 dagen op maandag erheen. Om half 3 haalde ze me op en om 4 uur of half 5 waren we weer in de Frisolaan. Ze kon enorm genieten van frambozen op brandenwijn met een extra schepje suiker, want onze Lena had een zoet mondje. Die gezellige momenten ga ik zeker missen, vooral nu ik alleen ben overgebleven van ons oorspronkelijke gezin.
    Lena dank voor alles dag lieve zus, je broer Gerard

    Gerard - Dinteloord
    25 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 19
    Marie-Luc Bakkers

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marie-Luc - Bavel

    25 januari 2018

   • Lena verzorgde de prachtige bloemenharten bij de bruiloft van onze dochter
    reactie 18   |   niet OK

    Een mooie herinnering aan Lena is dat ze toen Jacqueline (haar nichtje en onze buurvrouw)
    haar vroeg om iets moois te maken voor aan onze voordeuren voor de bruiloft van onze dochter Annika zij gelijk aanbood deze mooie bloemenharten te maken. Ze waren prachtig zoals jullie op de foto 's kunnen zien en wij hebben een onvergetelijke dag gehad toen .
    Wij herinneren haar als een vrolijke, creatieve, lieve vrouw .
    Wij wensen de familie aanstaande zaterdag heel veel sterkte bij het afscheid.

    Theo & Rianne Bosman uit Zevenbergen


    Theo & Rianne - Zevenbergen
    24 januari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.