Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Klaas de Groot

03-11-194015-01-2024
   "Our death is not an end if we can live on in our children and the younger generation. For they are us; our bodies are only wilted leaves on the tree of life." - A. Einstein

   It is with great sadness that we say goodbye to our sweet, adventurous, always curious husband, father, father-in-law and grandfather Klaas de Groot. At the same time, we are happy that he has lived a full and happy life and are grateful for what he has given us and many others.

   The funeral will take place in a private ceremony. To give everyone the opportunity to commemorate Klaas, we have created this place for memories, photos and personal messages.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Met ons innig en diep meevoelen
    reactie 7   |   niet OK
    Beste Gien en familie,

    Het heengaan van Klaas heb ik een paar dagen geleden vernomen. En alhoewel ik wist dat zijn gezondheid aan het wankelen was, is het nog altijd een schok.

    De gevoelswaarde voor het woord “Mensch” is nog zo veel dieper in het Jiddisch dan in het Nederlands. Klaas was een “Mensch” in de diepste zin van het woord.

    Klaas en ik hebben samen gepubliceerd, we hebben samen gedineerd en ik ben internationaal jurylid geweest bij de promotie van zijn doctorandi. Wat mij steeds opviel bij Klaas was dat hij zich altijd zacht uitdrukte, maar terzelfdertijd heel duidelijk was. Hij was Nederlander, maar toch ook weer niet: zijn gevoeligheid in de omgang zal mij altijd heel duidelijk voor ogen blijven staan.

    Laat ik misschien nog een kleine anekdote vertellen. Klaas was al vanaf het begin van zijn grote carrière erg gewaardeerd. Wanneer ik mijn stap weg van Leuven voorbereidde (in 1982 !) ben ik ook op interview geweest aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en het struikelblok voor de selectie commissie was dat het niet veel zin had een tweede groep Biomaterialen uit te bouwen. Dan al was zijn reputatie al verankerd in de Nederlandse academische wereld.

    Gien en kinderen, jullie rest enkel nog de herinnering aan echtgenoot en vader, en ik kan mij niet voorstellen dat dit geen onuitputtelijke bron van sterkte (en vrede) is bij jullie afscheid.

    Paul en Christine - Bryn Mawr, PA, USA
    4 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    In 1994 leerde ik Klaas kennen, hij was mijn direct leidinggevende. Jarenlang hebben we heel goed en fijn samengewerkt, waarbij we onder andere vele collega’s uit China hebben aangetrokken en we zorgden voor gezinshereniging. Klaas was mijn mentor, met al zijn wijsheid. Hij gaf me vertrouwen, kansen en groei. Klaas heeft een heel speciale plek in mijn hart, wat blijvend is. Veel sterkte voor Gien, kinderen en kleinkinderen om dit grote verlies te kunnen dragen.

    Hartelijke groet,
    Viola van der Lee

    Viola - Bilthoven
    4 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Condoleances
    reactie 5   |   niet OK
    Als mijn promotor zal Klaas altijd in m'n herinnering blijven als een geweldige wetenschapper met een 'open mind' en humor, die onder andere aan de wieg heeft gestaan van osteoinductieve biomaterialen die geïmplanteerd zijn in honderdduizenden patiënten wereldwijd. Klaas was een icoon in de biomaterialen wereld en Yvonne en ik wensen Gien en familie veel sterkte toe met dit verlies.
    Joost de Yvonne de Bruijn

    Joost - Amersfoort
    26 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Condolences
    reactie 4   |   niet OK
    Klaas was a truly great Biomaterials scientist,entrepreneur and visionary, who pioneered the transfer of distinctive laboratory concepts into commercial implants so as to benefit patients. He and Gien were special friends and Gill and I enjoyed many happy times in their company. We are saddenned by his passing and will miss him, but his many seminal contributions will ensure that his memory endures.
    Bill Bonfield, University of Cambridge

    William - Welwyn, Herts
    21 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 3
    Ana Paula

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ana Paula - Porto - Portugal

    21 januari 2024

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 2   |   niet OK
    I am deeply saddened to hear that my dear old friend Klaas has passed away. I give my sympathies on this loss. I along with my wife and daughter, express our sincere condolences to his family.
    Xingdong Zhang

    Xingdong - Sichuan, China
    21 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Respect
    reactie 1   |   niet OK
    Ik heb Klaas leren kennen in ons ontwikkelingsproject BioReBone. Klaas was de eminence grise, de expert agree van het project team. De rust zelve en altijd zorgde Klaas voor rust in de groep. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van biomaterialen was hij een baken voor ons in het team. Als mens heb ik hem zeer hoog gewaardeerd. Heel fijn dat we een half jaar geleden bij hem in de tuin nog over alle wereldzaken konden spreken. Ik had dat graag nogmaals herhaald, maar dat mocht niet zo zijn. Ik wens zijn echtgenoot en zijn kinderen alle sterkte met het verlies. De herinnering blijft, en in mijn herinnering zie ik hem continue glimlachen en dat doet mij goed. Vaarwel Klaas, je blijft altijd in mijn gedachten. Herman Pieterse.

    Herman - Heerhugowaard
    18 januari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.