Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Judith Israëls

05-03-194907-02-2024
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Bonte Engel vliegt - voor Judith & Iris
    reactie 19   |   niet OK
    Ik heb een kastje dat zich steeds weer vult met herinneringen, souvenirs en meer. Mijn eerste schoenen, kleine frutsels uit het huis van mijn moeder, plantjes, oude dingen uit Indië met een foto van m’n vader, 3 jaar oud. Na mijn reis vorige zomer aangevuld met mooi gekleurde schelpen en stenen gevonden in Ecuador. Tijdens m’n speurtocht over de markt van Otovalo heb ik een amethist armbandje gekocht. Geen idee precies waarom. Dat wij beiden zo stomtoevallig op die enorme Latijns-Amerikaanse markt zijn geweest en ik ook nog via Judith hoorde over de link die jouw familie, net als de mijne met Surubaya, Indonesië bleek te hebben was ik uiteindelijk vast van plan die armband aan Judith te geven. Er bleek geen tijd. Je moeder overleed. Op dat soort momenten weet ik nooit goed wat te doen. Veel te veel trauma over de dood bij mij.
    Dus bij deze is dit mijn reactie. Ik begrijp dat ik lang niet alles begrijp of weet maar ik was dol op Judith. Vast omdat we een stukje ‘crazy’ deelde; de bonte engel.

    Dit verhaal is langer geworden dan gepland. Waar het eigenlijk mee begon was dat ik je wilde vertellen dat de kaart met die mooie foto van de Bonte Engel inmiddels al een keer of wat uit dat kastje is gefladderd!

    Echt waar…
    Lachend zet ik haar dan weer terug.

    -B-

    Bas - Amersfoort
    5 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Taizé
    reactie 18   |   niet OK
    Ik ken Judith ook van de Taizé zang avonden. Ze was er altijd. Fijne gesprekken en dan zingen.! Ze kon alle stemmen wel zingen. Hielp als ik de altpartij niet meer wist.
    Sinds de Corona Wordfeud spelen. En ineens bleef het stil. Da Pacem Domine Judith

    Willy - Almere
    8 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Goede herinneringen
    reactie 17   |   niet OK
    Met Judith hebben we vaak Taizéliederen gezongen op woensdagavond in het inloophuis. Fijne gesprekken gevoerd. Adieu, Judith 🥰

    Ineke 2 - Almere
    8 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Muziek
    reactie 16   |   niet OK

    Ineke 2 - Almere
    8 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Taize
    reactie 15   |   niet OK
    Judith was een van de vaste zangers op de woensdagavond in het inloophuis. Samen zongen we de liederen uit Taize. Judith zong sopraan en soms de alt. De liederen geven rust. Soms was Judith heel onrustig als ze binnenkwam, dan gingen we eerst praten en na het zingen was iedereen weer blij dat we toch gezongen hadden.
    Door corona moesten we stoppen met samen zingen, daarna hebben we het niet meer opgepakt, maar we hielden wel contact via mail en Wordfeud.
    Ik zal Judith altijd blijven herinneren als een vrouw die oog en oor had om ook naar jou te luisteren.

    Rina - Almere
    8 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 14
    Corry

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Corry - Almere

    1 maart 2024

   • reactie 13
    Joke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Joke - Amsterdam

    29 februari 2024

   • Levensboek
    reactie 12   |   niet OK
    Judith wordt nooit vergeten. Een half geleden heeft ze haar boek ‘Dittie’ ontvangen van Humanitas Levensboek Almere. Haar verhaal zal tot in eeuwigheid bewaard blijven bij het Meertens instituut in Amsterdam. Een bijzonder levensverhaal van een bijzondere vrouw. Met zorg geschreven en vorm gegeven door vrijwilligers van Humanitas. Rust zacht Judith.

    Marjan - Almere
    19 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Onze eerste bezoekster
    reactie 11   |   niet OK
    Het is ruim 35 jaar geleden dat Judith inloophuis de ruimte binnen stapte.
    Het was op de feestelijke opening (31 december 1988) en we hadden uitnodigingsflyers in de wijk uitgedeeld. Ik vond het best spannend. Jaap en ik waren in Almere komen wonen om dit inloophuis op te zetten. De eerste 8 jaar woonden we er boven met ons gezin.
    Judith was die middag de allereerste en ook enige bezoeker. Dat zij zoveel zou gaan betekenen voor het inloophuis hadden we toen nog niet kunnen vermoeden.
    Hoe fijn en bemoedigend was het om al meteen van haar te horen dat dit precies was waar zij zo’n behoefte aan had! Een huiskamer in de wijk. Ze was heel blij met dit initiatief.
    Deze huiskamer is haar 2e thuis geworden. Zo voelde het voor ons, en ook voor haar. Ik zou niet weten hoeveel mensen er dankzij haar zijn binnen gekomen, maar het moeten er heel veel zijn geweest! Zij nam ze zelf mee of attendeerde hen erop dat zij er welkom waren. Wat heeft zij een verbindende rol gespeeld!
    Een greep uit zomaar wat herinneringen aan haar wil ik hier delen.

    Wat heerlijk kon Judith koken! Ik was altijd blij als zij de donderdagmaaltijd verzorgde. Het werd meestal iets wat ik zelf nooit zou kunnen bedenken. Sowieso heel lekker en gezond. Maar vaak ook zo verrassend. Ik benijdde haar om haar kookkunst en creativiteit daarin.

    Als ik, of iemand anders, ergens mee kampte, een kwaaltje of aandoening, dan wist Judith altijd wat daaraan ten grondslag kon liggen (vaak iets met vitamine B12) en stortte zich dan vol overgave op het delen van haar kennis erover en het geven van raad.

    Nadat wij waren gaan wonen in de buurt vlakbij Judith, viel er vaak op mijn verjaardag een kaartje in de bus, met een lieve, snel opgeschreven krabbel. Soms nog net te ontcijferen, maar zo attent dat ze eraan dacht dat ik jarig was! Maar ook buiten verjaardagen vielen er soms kaartjes of folders in de bus over bepaalde onderwerpen die ze onder onze aandacht wilde brengen, met een snel geschreven krabbeltje van haar.

    Ik denk dat het 33 jaar geleden is, dat ik met haar naar Culemborg ging. Ik had mijn rijbewijs nog niet, en wilde daar naar een grote pianozaak. Judith had toen een oud autootje en bood aan om mij te rijden. Het was druk op de snelweg en af en toe zat ik wel te huiveren…Ik weet niet of het gebrek aan rijervaring was, of dat het gewoon haar rijstijl was, maar het was een spannend avontuur, zullen we maar zeggen. Waar we ook samen om hebben gelachen, volgens mij.

    Judith was een heel gedreven mens, met veel zorg en liefde. Ik heb grote bewondering voor hoe ze altijd klaarstond voor anderen en haar huis openstelde om onderdak te bieden.

    We hebben 35 jaar met haar opgetrokken. Lief en leed met haar meegemaakt en gedeeld. Het voelt nog steeds zo onwerkelijk dat ze er niet meer is. Ik zal haar zeer missen en ze zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.

    Loes de Graaff
    Loes - Almere
    18 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Gisteren ben ik vergeten het gastenboek te tekenen. Ik was op de herdenking. Judith ken ik al bijna 10 jaar. Zij was een hele lieve vrouw. Zonder overdreven sentimentaliteit. Dat spirituele in haar herkende ik wel. Bijvoorbeeld door bepaalde mailtjes die ze wel eens
    reactie 10   |   niet OK
    Gisteren ben ik vergeten het gastenboek te tekenen. Ik was op de herdenking. Judith ken ik al bijna 10 jaar. Zij was een hele lieve vrouw. Zonder overdreven sentimentaliteit. Dat spirituele in haar herkende ik wel. Bijvoorbeeld door bepaalde mailtjes die ze wel eens stuurde. Met onderwerpen waarvan ik dacht: wat moet ik daarmee? De conctacten liepen vaak via het Inloophuis. Hier kom ik elke maand voor hulp bij belastingzakenb / inkomensondersteuning - potjes bij gemeente en rijk. Die vaak niet of nauwelijks bekend zijn. Maar het inkomen wel kunnen ondersteunen. Zelfs tot na overlijden (woonlastenfonds - hierover zal ik tzt Mendel nog berichten. Over de dienst zelf - zie mail Iris.
    Met vriendelijke groet - Piet Schakel / M. de Klerkstraat 23 / 1333PL Almere
    Tel: 036-5323721 of 06-30489977 Email: schakel.fiscaal@hotmail.com

    Piet - Almere
    18 februari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.