Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Joop Brons

10-12-192801-09-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gecondoleerd
    reactie 17   |   niet OK
    beste familie Brons,
    veel sterkte gewenst !

    Jan - Sassenheim
    18 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 16   |   niet OK
    Joop Brons was betrokken bij de oprichting van de Stichting Orgelstad Leiden in 1983 en heeft in de jaren daarna zijn bijdrage geleverd aan de jaarlijkse Leidse Orgeldag, altijd op de eerste zaterdag in juni. De Stichting Orgelstad Leiden is hem daarvoor zeer erkentelijk!
    Persoonlijk herinner ik me Joop Brons als degene die mij na mijn verhuizing naar Leiden begin jaren 80 als amateur-organist toestemming verleende om de orgels in de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk te bespelen. Daarvoor ben ik hem zeer erkentelijk.
    Ik condoleer de familie Brons met dit gevoelige verlies.

    Louk Fennis, secretaris Stichting Orgelstad Leiden - Leiden
    18 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 15
    Filiz Fu

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Filiz - Voorhout

    8 september 2020

   • reactie 14
    Emma Honders-Tijssen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Emma - Sassenheim

    6 september 2020

   • reactie 13
    Johanneke van Riet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Johanneke - Leiden

    6 september 2020

   • Hecht gezin Brons
    reactie 12   |   niet OK
    Lieve mensen,

    Wij willen jullie van harte condoleren met het verlies van jullie vader, schoonvader en grootvader. Joop is niet meer. Op een gezegende van 91 jaar leeftijd is hij overleden. Het geluid van deze icoon uit de Hooglandse kerk zal nooit meer direct klinken. Er is verdriet, maar ook dankbaarheid en er zijn heel goede herinneringen. De afscheidsdienst en begrafenis zijn net achter de rug. De leegte komt nu. Niet meer ophalen en niet meer op bezoek in Sassenheim.

    Er zijn dierbare herinneringen aan een bijzonder mens. Klein van gestalte, maar groots aanwezig achter het orgel. We herinneren ons nog levendig het orgelspel van Joop toen wij in 1995 in Leiden kwamen wonen en na wat omzwervingen in de Hooglandse kerk belandden. De tonen van het orgel raakten ons direct. Harmonie en warmte kwamen van boven. Dat deed ook bezoekers van erediensten, zoals wij, veel. Voor ons onbegrijpelijk wat hij met zijn kleine en korte vingers presteerde. Hij was onderdeel van de geloofsgemeenschap of beter gezegd één met hen. We hebben er jaren van genoten.

    Als we terug kijken dan vallen ons de hechte gezinsbanden bij de Bronzen op. Wat hebben jullie veel voor jullie vader, schoonvader en grootvader gedaan! Dat geldt trouwens ook voor Truus. Een voorbeeld voor anderen. Wij hebben daar enorm veel waardering voor. Het toont de gecombineerde kracht van muziek en geloof aan.

    Wij wensen jullie veel sterkte om het verlies te verwerken.

    Metha en Cent van Vliet

    Metha en Cent - Leiden
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 11
    d van den wollenberg

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    d - leiden

    5 september 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Wat een prachtig afscheid vandaag in de Hooglandse kerk! Mooi, waardig, bijzonder. Hartelijk dank dat wij daarbij mochten zijn. Heel veel sterkte Hans, Eric, Saskia, Thea, Ton, kinders. Hop dat we elkaar in vrolijker tijden weer ontmoeten. Jos en Leonore

    Leonore - Schiedam
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   • RIP
    reactie 9   |   niet OK
    Van harte gecondoleerd met het overlijden van de heer Joop Brons. Een lieve papa en opa. Een bijzonder zachtaardige en vriendelijke persoon. Een uitmuntend organist, muziek was zijn passie. Zonder de heer Brons is de wereld minder mooi en minder muzikaal. Dank dat wij aanwezig mochten zijn bij de waardige en eervolle afscheidsdienst. Wij wensen de familie veel sterkte. Met hartelijke groet, Marjolein en Kees van der Burg

    Marjolein en Kees - Leiderdorp
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Van harte gecondoleerd
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve familie,
    Angel voices ever singing kl8nkt het terwijl ik op afstand luister naar het afscheid van jullie pa en opa. Dankzij de techniek kan ik toch deelnemen en luisteren, helaas jullie niet persoonlijk sterkte toewensen en mijn medeleven bewijzen. Van harte gecondoleerd met het heengaan vN Joop, moge hij rustte in vrede, of anders plaatsnemen aan het hemelse orgel, begeleid door door Angel voices (zoals hij het al gewend was).
    Lieve groet, Andreas

    Andreas - Poeldijk
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.