Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Johan den Besten

29-06-195426-02-2022
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Wat een prachtige kennismaking met Johan
    reactie 30   |   niet OK
    Lieve Nynke en familie,
    Omdat Sybren en Esmee in Amsterdam een prachtig leven samen aan het opbouwen zijn kennen we elkaar nog maar kort. We hebben daardoor niet de eer gehad Johan persoonlijk te ontmoeten. Des te bijzonder was het om uitgenodigd te worden voor de uitvaart. En hierbij aanwezig te zijn.

    Door jouw prachtige verhaal hebben we een heel mooi en goed beeld gekregen van jullie leven samen. Jullie ontmoeting. De onvergetelijke momenten van jullie heerlijke gezin met de geboorte van drie zonen. De band met familie en vrienden. En ook hoe Johan ineens ziek werd en begon af te takelen. Het lied dat Sybren zong was ontroerend. Jorrit, Arjan, Joop en andere vrienden haalden verdrietige en indringende herinneringen op. En ook momenten waar jullie met humor op terugkijken. In een uur tijd leerden we Johan kennen. Johan was een heel bijzondere man, vader en opa. Van grote waarde in jullie leven. En dat van anderen. En zo zal hij voortleven.

    We zijn heel dankbaar dat wij nu ook mee kunnen praten over Johan. Dat geeft een heel warm gevoel naar een toekomst waarin wij elkaar hopelijk vaak gaan ontmoeten.

    We wensen Johan alle rust en jullie veel kracht!

    Veel liefs
    Joycet Reinders
    Daniek
    Amber & Justin

    Joycet - Oldenzaal
    18 mei 2022

    Deel deze pagina:

   • Een gewaardeerde buurman en buurtgenoot
    reactie 29   |   niet OK
    Beste Nynke, kinderen en familie,
    Uit het Houtens Nieuws pikte ik op dat Johan in februari dit jaar is overleden.

    Nynke, gecondoleerd met het overlijden van Johan. Ook jouw kinderen en familie heel veel sterkte gewenst bij dit verlies en deze realiteit.
    Ik,en mijn ex vrouw Janny, troffen Johan ieder jaar bij onze buurtborrel. Maar ook door het jaar heen troffen wij Johan regelmatig. Wat een confrontatie toen bleek dat Johan's hoofd niet werkte zoals je verwachtte. Ik zie hem nog thuiskomen met een busje waabij hij zijn wil moest overlaten aan anderen. Moeilijk voor jullie als huisgenoten. Nynke en kinderen, ik heb bewondering voor jullie. Johan heeft het nog lang volgehouden. Ik hoop dat hij rust heeft gevonden.

    Nogmaals veel sterkte allemaal en hartelijke groeten van Herman Vernooij, voormalig buurman van Ruitercamp 233.
    Herman - Houten
    7 mei 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 28
    Yvonne

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Yvonne - Houten

    25 april 2022

   • reactie 27
    Gaby

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gaby - HOORN NH

    21 maart 2022

   • reactie 26
    Annemiek

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemiek - Houten

    14 maart 2022

   • reactie 25
    Gerda

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gerda - Houten

    7 maart 2022

   • Nienke en familie
    reactie 24   |   niet OK
    Vanmorgen naar het afscheid van Johan gekeken. Ook voor ons zal Johan een dierbare herinnering zijn door de gezellige tijd die we samen met Lies en Nout hebben mogen beleven.
    Natuurlijk komen ook de gedachten weer boven aan de AMEV sportdagen (hockey) die Rob samen met Johan mocht organiseren. Op zaterdagochtend om 6.30 uur in de auto naar Papendal om daar weer voor een goed lopend hockeytournooi te zorgen. Datzelfde gold voor het bedrijfshockey op de velden van Kampong.
    Sterkte voor de komende tijd, lieve groet Rob en Margo

    Margo en Rob - Houten
    5 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie
    reactie 23   |   niet OK
    Beste familie Den Besten,
    Middels vriendschappelijk contact met Sybren en Arjan heb ik het bijzonder zorgzame karakter ervaren die de familie heeft. Ondanks dat ik Johan den Besten nooit heb ontmoet ben ik bijzonder vereerd dat ik zijn zonen heb leren kennen. Ik wens de familie veel sterkte komende tijd.

    Ashwin Jiawan

    Ashwin - Amstelveen
    5 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 22   |   niet OK

    's Avonds met elkaar eten bij ondergaande zon langs de Dordogne, na een dag afrasteringspalen zetten;
    Frankrijk 2009.

    Deze foto hoort bij de eerder geplaatste tekst-bijdrage van Jaap en Rietje.


    Jaap en Rietje - Houten
    4 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Nynke en kinderen,
    Johan herinneren we ons als een enthousiaste sporter, bodemkundig/geograaf, de vader van Jorrit, Sybren en Arjan, een gezellige man met veel bravoure en veel interesse in muziek .
    In ons semi-veteranen hockey-team was hij een dynamisch en gedreven middenvelder. Hij was ook actief in de Houtense hockeyclub als o.a. trainer/coach voor het B1-team waarin onze zoon Ivo speelde.
    Goede en mooie herinneringen hebben we aan de gezamenlijke ski-vakanties met de families Den Besten en Smid In Zwitserland en Frankrijk
    We deelden ook een gemeenschappelijke interesse in bodemkunde/geografie. Johan kon smakelijk vertellen over zijn veldwerk in Italië. Tijdens het plaatsen van afrasteringspalen bij ons vakantiehuis in Frankrijk besteedden we meer tijd aan het bekijken van de bodemopbouw dan aan het maken van paalgaten. Al moet ik toegeven dat het ook wel bloedheet was, en dus pauze in ‘t zware werk ook welkom was.
    In alle gevallen bleek Johan ook een gezellige, belangstellende en uitdagende levensgenieter en deelde hij vele uren met ons tijdens een derde helft, borrel of maaltijd; zie ook de bijgevoegde foto gemaakt in Frankrijk 2009.
    De laatste 15 jaren van Johan, zijn helaas door de ziekte erg zwaar geworden voor hem en voor jullie als gezin. Wij wensen jullie nu heel veel sterkte om zijn verlies te dragen en het verdriet een plaats te geven.
    Liefs van Jaap Wiertz & Rietje Jongerius


    Jaap en Rietje - Houten
    4 maart 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.