Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jo Rusman

22-09-191313-02-1997
   Hierdoor wil ik tante Jo herdenken.

   Ze vormde altijd een drie-eenheid samen met mijn peetouders aan de Prins Bernhardstraat in Hillegom en ook bij haar kreeg ik altijd een warm gevoel van geborgenheid en liet dit ook blijken, door voor hun bloemen e.d. mee te nemen als ik op bezoek kwam. Ze eindigde haar leven in een tehuis voor dementerenden en dat was het laatste wat ik haar toewenste, maar dat was een erfenis van haar moeder; die ze ook tijdens haar ziekbed heeft verzorgd, toen ze dementerende was en voor mijn vader kon ze toen ook nog de moederfiguur spelen: kortom: ze heeft nooit een eigen leven kunnen lijden! In haar leven heeft ze één keer verkering gehad en omdat deze jongen van protestantse huize was had ze het uitgemaakt. Om nooit meer een relatie te beginnen! Ze heeft zich verder haar hele leven kunnen focussen op het huishouden. Dit was zowel van haar als van haar zuster Coba.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • De titel geeft de plaats in het gezin goed weer!
    reactie 1   |   niet OK

    Hallo Jo. Je woonde samen met je zus en zwager en jij was degene die het huishouden bestierde. De titel van dit lied is dus een ode aan jou, omdat jij alles wel wist te klaren zonder hulp van zus en zwager, tot Alzheimer roet in het eten gooide.

    Boudewijn - OLDENZAAL
    21 april 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.