Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jeffrey Willems

12-02-196918-03-2022
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Geen woorden...
    reactie 10   |   niet OK
    Sinds vorig jaar mei 2021 ben ik in contact gekomen met Jeffrey als Burn-out coach via mijn werkgever. Ik ben dan ook heel erg geschrokken toen ik dit bericht kreeg. Jeffrey heeft mij zo ontzettend goed geholpen en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Wilde hem nog een berichtje doen van dat het met mij zo goed gaat op het werk dankzij hem. Ik hoorde het bericht net voordat ik naar Spanje op vakantie zou gaan. Volgens mij vertelde hij mij dat hij iets met Spanje heeft. Ik heb daar (Oud Marbella) voor hem in een kerkje een kaarsje aangestoken. Ik heb Jeffrey gekend als een zeer warm persoon die passie had voor zijn werk als coach. Je ging elke keer met de juiste handvaten en opdrachtjes de deur uit om de volgende keer er weer sterker terug te komen op de nieuwe afspraak. Ik wens de familie en vrienden en allen die hem lief hebben heel veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies.

    Karin - Hattem
    4 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Jeffrey was 100% radio. Hij vond alles er interessant aan. De techniek, de draadjes, de knopjes, de instellingen, de apparatuur, de manier om het geluid te bewerken, het monteren, de computers en netwerken eromheen, noem maar op. De zender zelf, branding, merkgedachte, jinglepakketten, bedjes, zenderstem (hij was zelf jarenlang dé AVRO stem in alle radio-tv en online vormgeving), propositie ten opzichte van de concurrentie, het lef om anders te zijn versus formats die wel moesten kloppen om er soms ook weer van af te kunnen wijken. De nieuwe media, waar Jeffrey tien webkanalen voor ontwikkelde bij de AVRO die uiterst succesvol werden, waar bij de AVRO de eerste podcasts in Nederland werden opgezet die de 100.000 downloads passeerden (de iPod was net nieuw mensen). De muziek, welke platen wel en niet, welke genres, welke uuropener werkt, wanneer je genreprogramma's moet durven programmeren, dat een dj de muziek moest kunnen kiezen en er ook liefde voor of verstand van moest hebben anders kon ie maar beter oprotten.

    Jeffrey had nog steeds veel landelijke radio gemaakt, als ie in het systeem zelf niet was vastgelopen. Want al deze punten (en nog veel meer) waren vanuit passie en bevlogenheid gevoeld. Voor Echte Radiohelden is radio maken een passie, een levensbehoefte, je zou het bijna nog doen als je geld moest toeleggen. Jeff was emotioneel zo betrokken bij al die facetten van het vak, dat hij het gedoe eromheen vaak niet trok, omdat die juist niets met passie en bevlogenheid te maken hebben. In Hilversum is vaak belangrijker of je de juiste mensen naar de mond kan praten en je je mond soms houdt tegen een baasje als je het ergens niet mee eens bent. Terwijl het hoort te gaan om of je getalenteerd bent, of je de juiste man op de juiste zender bent of dat het publiek je programma fijn vindt. Maar zo ging het vaak niet en dat politieke trok Jeffrey totaal niet.

    Dat was soms een worsteling, waar ik eerst als collega en later als zijn direct leidinggevende vaak met hem over heb gesproken. Juist door zijn grote betrokkenheid bij de mooie facetten van het vak, raakte hij verstrikt in de omroeppolitieke facetten van de radiowereld. Door zelf te kiezen de AVRO dan te verlaten, koos hij voor zichzelf. De jaren erna waren een herontdekkingstocht waar iedere radiomaker die het leukste beroep van de wereld niet meer kan uitoefenen mee worstelt, iets anders vinden waar je ook gepassioneerd over kan worden, dat is nog niet eenvoudig. Maar het lukte Jeffrey wel en juist nu hij weer helemaal gelukkig was zo wegvallen is zo verdrietig. Het was een eer om de persoonlijke en zachtaardige, onzekere en zoekende kant van Jeff ook gekend te hebben. Zijn radiowerk vond ik daarvoor al te gek en hij blijft daarmee 1 van de radiohelden uit de 90's en 00's van ons radiolandschap.

    Arjan - Leusden
    24 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • In a place where there’s no space and time
    reactie 8   |   niet OK

    Heel veel sterkte Josephine, vriendin en familie en vrienden. Ongelooflijk verdrietig, onvoorstelbaar. Onze gedachten zijn bij jullie.

    Liesje - De Bilt
    24 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Te vroeg Jeffrey... Véél te vroeg.

    Mario - Laren
    23 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • onze geliefde collega
    reactie 6   |   niet OK

    Sinds 2016 was Jeffrey trainer bij Stichting Ik Stop Ermee. Hij heeft duizenden mensen laten stoppen met roken.


    Hugo - Utrecht
    22 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Verschrikkelijk nieuws
    reactie 5   |   niet OK
    Vol afschuw vernam ik het bericht van het plotselinge overlijden van Jeffrey. Hij was een aantal maanden mijn burn out coach en ben daar heel dankbaar voor. Eindelijk voelde ik mij begrepen en hij wist altijd precies de juiste dingen te zeggen. Ik keek ontzettend uit naar onze gesprekken omdat ze me iedere keer weer uit een diep dal trokken. Ik ben Jeffrey ontzettend dankbaar voor de tijd die hij in mij heeft gestoken altijd even aardig en geduldig. Voor de familie en vrienden heel veel sterkte. Ik denk dat hij ontzettend gemist gaat worden.

    Amanda - Alkmaar
    22 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Geen woorden
    reactie 4   |   niet OK

    Woorden niet vindbaar voor de schrik die ik voelde. De schrik bij mezelf en mijn gedachten veelal bij de pijn en het grote gemis voor de familie en vrienden van Jeffrey.

    Je gezicht popt een paar keer per dag op mijn netvlies. Je blik met je lieve guitige ogen, en ik heb dan nog maar slechts een aantal keer een middag met je rond de tafel gezeten.

    Het raakt mij heel erg. In gedachten bij iedereen die nu een groot gemis voelen. Veel sterkte. Fijn dat ik je heb mogen leren kennen tijdens de werkdagen Jeffrey.

    🍀

    Jody - HOENSBROEK
    21 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Flits uit het verleden
    reactie 3   |   niet OK

    Tijdens de laatste uitzenddag van Roulette 103 uit Baarn draaiden er Flitsen uit het Verleden op de zender.

    Samengesteld door Peter en Jeffrey. Beide niet meer onder ons. Zouden ze daarboven een nieuwe flits aan het maken zijn samen?

    Ane - Biddinghuizen
    21 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Laatste nummer van Jeffrey in zijn laaste programma van Roulette 103 Baarn
    reactie 2   |   niet OK

    Dit nummer doet altijd aan hem denken. Het was 1 van zijn laatste, zo niet laatste nummer die hij draaide op het illegale Roulette 103 in Baarn.
    Echt een toptijd gehad met hem bij Roulette. Veel gelachen, en veel lol en vooral ook veel radio. Dat was Jeff in mijn ogen. Veel te jong overleden. Met oprechte deelneming. RIP.

    Erwin - Flevoland
    21 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • `Only the good die young` en dat is niet zoals het mag gaan...........
    reactie 1   |   niet OK
    Toen ik dit gisteren las, zakte toch even de bodem onder de voeten weg. Jeffrey zat voor mij op de zaterdagavond bij mijn start op R103. Waar wijlen Peter van Maurik en Ed het vertrouwen gaven aan mij om aan de knoppen te mogen zitten, was het Jeffrey die mij kickstartte in de eerste weken. Na een ronduit slechte aftrap, ging hij niet afzeiken, maar liet zien hoe hij het deed en zorgde dat ik mijzelf meer op mijn gemak ging voelen. Het ´freaken´ met de snelstartcassettes en timen in een intro, het droog oefenen van de spreeks, feitelijk heb ik dat van hem mogen afkijken. Ook sympathiek, de keukenklok met de 7 secondenstreep voor het nieuws week eens in de zoveel tijd iets af...hij gaf dat netjes door en zo leerde ik dan weer dat het echt mogelijk was uberstrak tegen de tijdmelding en het opvolgende nieuws de uurafsluiter erin te keilen. Als mens zorgde Jeffrey in die tijd dat je jezelf opgenomen voelde in de club, was amicaal en betrokken. In de Laanstraat een hap mee eten en praten over radio, het staat mij nog helder bij en zo keek ik iedere week uit naar de zaterdagavond. In de legale tijd heb ik hem nog een paar keer gesproken, volgens mij deed hij toen The Quiet Storm, bij 538 in de kabelfase kwam ik hem weer tegen toen ik een mooie advertentie deal daar maakte voor mijn toenmalige werkgever...en in 2015 nog even contact gehad via Linkedin. Het stomme is dat ik steeds bedacht, met hem moet ik nog een keer koffie drinken, gewoon `for old times sake´ Het is er niet van gekomen. Jeffrey, dank voor je inzichten, je prima muzieksmaak en je onovertroffen warme stemgeluid. `Only the good die young` en dat is niet zoals het mag gaan...........

    Wilco - Kesteren
    21 maart 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.