Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jean Plaghki

14-09-191910-04-2017
   Uitvaart vindt plaats in besloten familiekring.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinnering aan een bijzondere man
    reactie 4   |   niet OK
    Als bestuurslid van Stichting Sinterklaasstad Helmond wil ik de nabestaanden van de heer Plaghki bij deze condoleren. Zijn bezoekjes aan het Kasteel van Sinterklaas en aan de Sinterklaasviering in de St. Lambertuskerk blijven voor mij persoonlijk een bijzondere herinnering. Vlak voor kerst ben ik nog bij hem thuis geweest om hem een mooie foto van hem en de Sint, gemaakt in het Kasteel van Sinterklaas , te brengen. Hij was bijzonder blij met deze foto en vroeg me nog eens terug te komen. Ik was dit zeker van plan.....helaas kan dat niet meer...Rust zacht heer Plaghki.

    Inge - Helmond
    18 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen.
    reactie 3   |   niet OK
    Met veel plezier denk ik terug aan de mooie tijden op de Kloosterweide.
    Frans-Joseph en Marie-Claudine veel sterkte.

    Frans-Joseph - Helmond
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Mijn Sint is niet meer.....Respect
    reactie 2   |   niet OK

    Een bijzondere en ook wel eigenzinnige man, die mijn leermeester zou blijken van het mooiste stukje Nederlands volkscultuur.
    De laatste jaren heeft hij nog mogen genieten van het Kasteel van Sinterklaas en het kerkfeest in de St. Lambertuskerk.....nog vol van zijn tweede persoonlijkheid, herinneringen ophalen. Een kindervriend pursang, met name bij andere kinderen voelde hij zich op zijn gemak, beter dan bij "zijn" kinderen! Voor mij een "vriend" bij de viering van het Sint Nicolaasfeest, waarbij nog meerdere vriendschappen zijn ontstaan tijdens de jaarlijkse intochten. Met name de jaren bij de clarisse in de Molenstraat hebben diepe indruk op mij gemaakt. Een gedreven Sint die niet zonder zijn "Mieke" zou blijken te kunnen, maar door trots en zijn eigenzinnige opvattingen én strikje (nondedjuuke) wel bleef wie hij was het ene moment geëmotioneerd en het andere moment afstandelijk en stug....maar ja, hebben we niet allemaal onze andere "kanten"!
    Mijn moeder maar zeker ook dhr. Plaghki hebben op bijzondere wijze richting gegeven aan een persoonlijke fascinatie voor dit fantastische Nederlandse kinderfeest.
    In de hoop dit gevoel mijn verdere leven te mogen meedragen en ook zo'n hoge leeftijd te mogen bereiken zoals de Sint hoort te behalen, geeft mij een onbeschrijfelijk heerlijk vooruitzicht !! Trots ben ik om voor mijn (onze) stad deze taak ooit over genomen te mogen hebben van mijn "leermeester", evengoed was hij trots op mij, bijzonder toch!!
    Graag wens ik hem een behouden vaart naar zijn "thuis", ik steek een kaarsje voor hem op en weet, hij zit voor altijd in mijn gedachten!
    Zijn directe familie wens ik veel sterkte bij het dragen van dit verlies en hoop dat ze alle herinneringen in welke vorm dan ook willen veilig stellen voor de volgende generaties!!

    DAG SINTERKLAASJE.....DAhAAG....!!

    Lex Coolen.


    Lex - Helmond
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   • De herinnering blijft.
    reactie 1   |   niet OK

    Vele jaren was Jean Plaghki Sinterklaas op ons bedrijf. Jean Plaghki speelde geen Sinterklaas, hij was Sinterklaas in hart en nieren.
    Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies.
    De Wit BV


    Angela - Helmond
    14 april 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.