Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jantsje Stienstra

18-08-193924-02-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 77
    Carina

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Carina - Sint-Niklaas

    14 maart 2021

   • reactie 76
    Anke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anke - Leeuwarden

    8 maart 2021

   • condoleance
    reactie 75   |   niet OK
    Beste Betze, kinderen en kleinkinderen,
    Hierbij wil ik jullie condoleren met het overlijden van jullie vrouw, moeder en grootmoeder, Jantsje Stienstra.
    Een beetje late condoleance, maar we waren vorige week afwezig.
    Ik zal mij Jantsje herinneren als een vrolijke en zeer bij de gemeenschap betrokken vrouw, met een tomeloze energie. Niet allen jullie zullen haar missen, maar iedereen zal haar missen.
    Ik hoop dat de herinneringen aan jullie samen jullie zullen helpen om met het heengaan van Jantsje om te gaan.
    Jan W. Smit, Hornsjilde.

    J.W. - Midsland
    7 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd,
    reactie 74   |   niet OK
    Betze, gecondoleerd. Vanaf 2000 kwam ik elk jaar naar Terschelling, soms meerdere keren. En steeds kwam ik even bij jullie langs, een hartelijke ontvangst. We praatten wat bij en ik kreeg mijn natje en droogje.
    Ook herinner ik mij de Fryske Folkheageskoalle. Eens sliep ik één nacht in een bunkertje, daarheen geleid met een lichtjessnoer. Daar werden jullie echte Skylgers. De erkenning van de Friese taal is daar voorbereid. Een hoogtepunt was een jaar lang Leeuwarden-Hoofdstad van Europa. Nu volg ik elke week een uurtje Fryslân TV.
    Mijn herinneringsmachine gaat terug naar de kinderjaren. Ik logeerde in Parrega en Arkum en speelde met nichtjes en neefjes, ook met zus uit Tjerkwerd. In 1945 heb ik nog korte tijd in Parrega gewoond.
    Nu is alles anders. Toch wens ik je in de komende tijd goede ervaringen, Tjitske Schukken.

    Tjitske - Amsterdam
    7 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Vanmorgen hoorde ik.......
    reactie 73   |   niet OK
    Lieve Betze en familie,
    Vanmorgen hoorde ik van mijn zus, dat Jansje is heengegaan. Hierbij mijn medeleven met jullie verlies van een vrouw en moeder en groot moeder. En dank dat de dienst en het ter aarde leggen zo mooi was gefilmd zodat mensen zoals ik met jullie mee konden leven.
    Ik had de eer om een week in 2019 bij Betze (mijn neef) en Jansje door te brengen. Betze en ik hadden elkaar niet gezien sinds ik een jongetje was en hij 20 jaar ouder. En natuurlijk hoorde en wist ik van Jansje door mijn moeder. Dat was een heerlijke week! Wat een geluk om haar nog gekend te hebben, haar hartelijkheid meegemaakt te hebben en voor korte tijd deel te hebben gemaakt aan haar leven.
    Rust zacht lieve Jansje! En aan Betze, Trynsje en Jaeike en verdere familie: vele goede wensen en dank dat jullie zo'n mooie uitvaart hebben kunnen organiseren. Veel liefs, Bart Lebbing, Australia

    Bart - Denmark, Western Australia
    6 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 72
    Luc

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Luc - Melsele

    6 maart 2021

   • reactie 71
    Yvonne

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Yvonne - West-Terschelling

    5 maart 2021

   • Jantsje is niet meer hier op de aarde......wat verdrietig zo plotseling....begrijp ik van de kaart, die ik vandaag kreeg......ze had nog allerlei plannen en was druk met de uitvoering....ja, de dood komt altijd of heel vaak onverwacht.....zo overleed de vader van mi
    reactie 70   |   niet OK
    Jantsje is niet meer hier op deze aarde......wat verdrietig zo plotseling....begrijp ik van de kaart, die ik vandaag kreeg......Ze had nog allerlei plannen en was druk met de uitvoering...lees ik .ja, de dood komt altijd of heel vaak onverwacht.....zo overleed de vader van mijn kinderen ook toch onverwacht dit najaar....ik ben blij verrast door de kaart, dank je wel Tryntsje met de prachtige foto van Jantsje. dat je mijn adres vond....En Betze en jullie kinderen en kleinkinderen, ik wens jullie, vooral Betze veel goede moed in de komende tijd.....volgende week zal ik Betze zelf schrijven, morgen ga ik een paar dagen naar zoon en familie in Brabant/Belgie...Mijn broers Bart en ook Geert zal ik op de hoogte brengen en ik ben heel blij, dat Bart en later ook ik nog bij allebei in hun lieve huis en tuin hebben gelogeerd en contact hadden met elkaar.....en we erna contact per post hielden...heel veel liefs Welmoed uit Amsterdam

    Welmoed - Amsterdam
    5 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Myn oprjochte dielnimming
    reactie 69   |   niet OK
    Beste Betze, Tryntsje en Jaeike,

    Doe't ik ferline wike tongersdei nei de begraffenis fan ús heit yn Beetstersweach wer thús kaam yn Ljouwert siet der ek in persoanlike, hânskreaune kondoléânse fan Betze en Jantsje by de post. Dat rekke my, want frijwol tagelyk hearde ik fan it ferstjerren fan Jantsje. Myn oprjochte dielnimming mei it ferlies fan dizze bysûnder gastfrije, kleurrike en tige sosjale frou en mem.

    Lykas jimme hawwe ek wy der foar keazen om ús heit net mei in auto mar mei hynstekrêft nei syn lêste rêstplak te bringen. En lykas op Skylge stiene ek op 'e Sweach minsken oan 'e kant fan de dyk. As soan fan de ferstoarne fielt dat hiel waarm; je fiele je by dy drege lêste kuier stipe troch de mienskip.

    Ik fyn dat jimme op in hiel moaie wize ôfskie nommen hawwe fan Jantsje en dat dit ek hiel moai yn byld brocht is. It is krekt of binne je der in bytsje by. Ik hoopje dat it moaie ôfskie jimme troch de drege tiid helpt dy't komme sil. Ik ha in soad mei ús heit praat, ek yn syn drege lêste jier, mar dy dea dy is sa ferrekte definityf.

    Onno Falkena
    Onno - Ljouwert
    4 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 68   |   niet OK
    Ik heb net de dienst bekeken. Wat hebben jullie dat prachtig gedaan en wat een mooie woorden van iedereen. Voor de hele familie gecondoleerd en sterkte met het verlies van jullie bijzondere Jantsje ....
    Met lieve groet, Joan Brakke

    Joan - St. Annaparochie
    4 maart 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.