gedenkplaats van

Jannie Kramer

31-10-196214-03-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • lieve mem
    reactie 43   |   niet OK
    Lieve mem
    Vandaag zou je 55 zijn geworden wat mis ik jou lieverd. Nooit meer een belletje nooit meer een berichtje.... Het leven gaat door maar dat het zo moeilijk lieverd
    Dikke knuffel op je verjaardag.

    Nynke - UITHOORN
    31 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • De club van 8
    reactie 42   |   niet OK

    De ketting is verbroken maar de vriendschap blijft!!!!!. Wij hebben met je mogen kennis maken vanaf 1989. We waren allemaal zwanger. Zwangerschapsgymnastiek. Altijd wist je waar en wanneer wij weer bij elkaar zouden komen. We hebben menig jubilea gevierd. Maar wij kwamen bij jou op 20 maart . Om afscheid te nemen. Lieve Jannie je blijft in ons hart. Dinette, Greet, Lutie, Liesbeth, Ria, Rona en Grytsje.


    Grytsje - Nijland
    28 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 41
    Willie Bouma

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Willie - Sneek

    26 maart 2017

   • sterkte met het verlies
    reactie 40   |   niet OK

    hier zijn geen woorden voor zo jong
    ik heb je in mijn jeugd jaren gekend
    schoolvriendinnen met pijn en verdriet
    eerst en vriendin nu en engel
    rust zacht jannie


    sietske - sneek
    22 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Jannie ❤️
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Jannnie,

    Als ik aan jou denk, denk ik aan jou met een lach.

    Want die lach, is waar ik je vrijwel altijd mee rondlopen zag.

    Ik werd altijd zo vrolijk van dat aanstekelijke geschater.

    Van af kleins af aan tot vele jaren later.

    En nu nog steeds, word ik heel blij van binnen door datgeen wat jou zo typeert.

    Ja die lach van jou, werd altijd erg gewaardeerd.

    De fijne herinneringen aan jou dwalen regelmatig door mijn gedachten.

    Dit soort momenten op de dag, doen de pijn wat verzachten.

    Maar alsnog is het verdriet van jou verlies met geen woord te beschrijven.

    Lieve Jannie, waarom mocht jij maar zo kort bij ons allen blijven?

    Het is zo oneerlijk. Want als iemand dit alles niet verdiende, ben jij het.

    Waarom ben jij degene die zo ziek werd en het uiteindelijk niet heeft gered?

    Je stond altijd voor je geliefden klaar en cijferde jezelf een beetje weg.

    Zelfs in de laatste periode van je leven zocht je vooral ook voor hen een omweg.

    Een omweg om nog iets langer bij ons te zijn.

    De bruiloft van Nynke wilde je zo graag halen, ondanks al de pijn.

    Op het laatst, was het dan echt genoeg. Je kon niet meer.

    Je werd ingeslapen en toen ging het als een speer.

    Dit geeft aan hoe hard jij hebt gevochten en dat je alles hebt gegeven.

    Je kon niet meer en het is nu fijn dat jij niet meer in pijn hoeft te leven.

    Lieve Jannie, ik wil je ontzettend bedanken voor de mooie herinneringen die ik met jou heb, voor het feit dat je altijd de moeite nam om op mijn verjaardag langs te komen, voor je positiviteit, goede humeur en die heerlijke lach. Je was een geweldige vrouw en ik zal jou ontzettend missen.

    Als ik eens in de slappe lach lig, zal ik eventjes een knipoogje naar boven geven.

    Heel veel liefs Elisa ❤️

    Elisa - Witmarsum
    21 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Jannie
    reactie 38   |   niet OK

    Jannie is geboren op 31 oktober 1962. Het was die dag half tot zwaar bewolkt weer. Toch scheen de zon nog 3 uren. Mogelijk is dit een voorbode geweest voor haar leven. Al was het nog zo donker Jannie zag achter de wolken de zon schijnen.

    Jannie was een meisje die vroeger niet graag op de voorgrond trad. Ze zocht bescherming in haar vertrouwde omgeving. Haar heit had wel eens gezegd ; Als ik een grote jas had met grote zakken dan had ik je er in verstopt. Dan ben je altijd veilig en kan ik altijd op je passen. Grote steun had ze in haar jeugdjaren van haar zus Thea.

    Jannie was goedaardig en hield ervan zich op de achtergrond te bewegen. Ze wilde niet tot iemands last zijn en hield rekening met een ander (tot het laatst toe), waarbij ze zich zelf vaak wegcijferde. Haar kwaliteit was haar hartelijkheid, ze was een vrouw van haar woord en ze kon intens genieten van het plezier van anderen. Ze kon van vele dingen genieten die gewoon op haar pad kwamen. Ze was dan ook geliefd bij de mensen die haar kenden. Wat zal ze trots zijn als ze nu vanaf boven ziet hoeveel mensen op haar afscheid zijn afgekomen.

    In de jaren tachtig leerde ik Frieda kennen. Zo kwam ik ook in kennis met de familie. Zo leerde ik ook Jannie en Freddie kennen.

    Jannie en Freddie, Nynke en Jan Piet zijn zelfs enige tijd onze achterburen geweest. Als we hulp nodig hadden, dan konden we altijd een beroep op hun doen. Zo heeft Jannie ons dikwijls geholpen bij het behangen en de verhuizingen.

    Zo was er ook de keer dat we een nieuwe wasmachine kochten. Met vereende krachten werd de oude wasmachine uit het huis geplaatst en de nieuwe er in gezet. Het enige wat nog goed was aan de oude machine was de slang. Ik zei tegen Freddie en Jannie, die kunnen jullie wel gebruiken. Freddie zei dat hij hem niet hoefde. Na een tijdje heen en weer gepraat te hebben pakte ik de slang, gooide hem door de lucht in hun tuin. Enige tijd later zag ik de slang weer bij mij in de tuin liggen. Zo gooiden we wekelijks de slang over en weer naar elkaar toe. Op enig moment kwam de slang op het hokje terecht bij Freddie en Jannie. De slang hebben wij toen niet meer gezien. Hij bleef liggen op het hokje. Tot het moment bij sinterklaas. Wij kregen een cadeau met deze slang er in. Vanaf toen werd de slang elk jaar uitgewisseld met Sinterklaas. Ook toen Freddie overleden was heeft Jannie deze traditie voortgezet. Inmiddels vormt de slang al bijna 28 jaar een vast onderdeel van het sinterklaas feest. Het is altijd weer een leuk moment.

    Na de geboorte van onze jongste dochter kwamen Jannie en Freddie, Nynke en Jan Piet op kraamvisite. De slaapkamer was niet al te groot, maar we wilden hun graag op de foto hebben Het voorstel was om allemaal achter elkaar te staan. Freddie als grootste achteraan, toen Jannie en Nynke en Jan Piet als kleinste vooraan. Freddie zij toen: Nou sul je ‘t heffe, de Daltons komen op de foto. Jannie moest daar toen zo om lachen met haar wel bekende schaterlach, dat werd een hilarisch moment. Enkele dagen later overleed Freddie plotseling. Zo’n fotomoment geeft dan een prachtige herinnering.

    Als alleenstaande vrouw was er wel de zorg bij velen hoe het verder met Jannie en de kinderen zou gaan. Daar heeft ze zicht fantastisch door heen geslagen. De liefde en zorg voor haar gezin stond altijd bovenaan. Ze heeft zich goed door de moeilijke tijd heen geslagen. Wat ze ook bleef doen is naar de Camping de Witte Burgh gaan. Daar ontmoette ze Alex. Op de slotavond sloeg de vonk over. Ze hadden elkaar gevonden.

    Op sinterklaasavond in datzelfde jaar zagen we Alex voor het eerst. Het plan was dat hij in het begin van de avond in de auto bleef zitten en dat hij bij het eerste cadeau zou binnenkomen. Het duurde allemaal wat langer voordat de avond begon en Alex begon al koud te worden in de auto. Toen Alex binnenkwam was dat voor ons een grote en blijde verrassing. Dit was het gene wat iedereen Jannie gunde. Een nieuw maatje. Ik weet nog dat Jannie glunderde van oor tot oor en haar ogen glinsterden van blijdschap. Wat was het mooi om zoveel vreugde en geluk te mogen aanschouwen.

    In 2008 zijn Alex en Jannie getrouwd. Het werd een groot feest met alles er op en eraan met de gehele familie en vrienden en kennissen die hun een warm hart toedroegen.

    Jannie was zorgzaam voor Alex en de kinderen en Alex voor Jannie en de kinderen. Een goed team waarbij de liefde voor elkaar versterkt werd door de liefde voor de Camping. Als ik het nog te koud vond, dan waren zij al op de camping te vinden. Hun mooie nieuwe stacaravan was een nieuwe mijlpaal. Vele barbecue gelegenheden hebben daar inmiddels plaatsgevonden in een gezellige ambiance.

    Afgelopen jaar was het door drukte er niet van gekomen om langs te komen voor een barbecue. Alex en Jannie gaven aan; dan gaan we begin 2017 uit eten met elkaar. De datum werd gepland. Net voor het etentje werd Jannie opgenomen in het ziekenhuis en kreeg ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Toch hebben Jannie en Alex aangegeven om een week later met zijn allen uit eten te gaan. De kinderen gingen ook mee. In wokpaleis E10 hebben we een bijzondere avond met elkaar doorgebracht. Aan het einde van de avond was Jannie erg moe en het afscheid aan het einde van de avond was emotioneel voor iedereen. Het was een memorabele avond geweest. We waren bevoorrecht om daar onderdeel van te zijn geweest.

    We waren vol bewondering hoe Jannie haar ziekbed droeg. Door haar opstelling en haar humor was er bij elk bezoek ruimte voor een lach en een traan. Op maandag 13 maart, een dag voor haar overlijden, hebben we afscheid van haar genomen. De zon scheen volop. Het weer had zich aangepast aan haar karakter.

    Jannie, je was heel gewoon, heel bijzonder, gewoon een heel bijzonder persoon.

    Fijn je gekend te hebben.

    Rust zacht lieve Jannie.

    Jaring


    Jaring - Witmarsum
    20 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Lieve Jannie
    reactie 37   |   niet OK

    Al jaren trouwe fan van onze Muziek vereniging Hollandia Bolsward.
    Eerst met Freddie onze vaste begeleider bij diverse optredens in de stad ,er kwam dus echt niemand langs of door de band. Natuurlijk Nynke bij de guard,s een belangrijke rol gespeeld in het verleden en dan Jan Piet onze steun en toe verlaat met in de bass (drum) line tot heden .
    Alex & Jannie zijn al jaren lang onze donateurs en dat waarderen wij enorm.
    Deze strijd was niet te winnen ook al heb jij er alles aan gedaan .
    Lieve Jannie je was een topper ! heel veel liefs van al je vrienden van Muziek & Showband Hollandia.


    Johanna - Bolsward
    20 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 36
    Co en Jannie Zeinstra

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Co en Jannie - Den Helder

    19 maart 2017

   • reactie 35
    Fam. Folkert en Teatske Hobma

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Fam. Folkert en Teatske - Blauwhuis

    19 maart 2017

   • Foto
    reactie 34   |   niet OK

    Jannie was eerst een trouwe speelster van ons team, later toen ze niet meer kon volleyballen was ze een trouwe gast bij alle wedstrijden en vervulde ze een rol als telster, scheidsrechter of supporter. Ook was zij er steevast bij voor de nazit.
    In de maanden april en september liet ze wel eens verstek gaan, want dan moest en zou Jannie naar haar o zo geliefde camping.
    Op een gegeven moment kwam Jannie met de mededeling dat ze een supporter mee had genomen, niet veel later bleek het Alex te zijn. Wat vonden wij dat fijn voor jou! Nu stond je er niet meer alleen voor!
    Altijd een goed humeur, gezellig en niets was haar te gek. Altijd kon je een beroep op haar doen. Steevast kwam haar hand omhoog als je haar tegen kwam.
    Wat zijn wij geschrokken van het bericht dat je ziek was en er geen goed vooruitzicht was.
    Het is allemaal zo oneerlijk, ook voor Nyncke en Jan Piet.
    We willen jullie dan ook heel veel sterkte wensen voor in de toekomst!

    Liefs,
    Margje, Lucy, Thea, Maija, Jenette, Wilma, Chris, Anneke, Rose en Hiltsje


    Jenette - Sneek
    19 maart 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie