Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan van der Zwaag

11-04-192908-03-2023
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gecondoleerd
    reactie 2   |   niet OK

    Ook namens onze kinderen Zahra, Soufyan, Zinga, Yasha en Mare, gecondoleerd


    Anouk - Almere
    15 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Ria met haar grote broer
    reactie 1   |   niet OK

    Lieve familie,

    Deze foto van Ria en Jan (voor mij oom Jan) hebben we gister opgezocht. We (Ria, Simon-jan, Marieken, Anouk) zijn samengekomen bij Ria en hebben met elkaar de afscheidsdienst van Jan bekeken.
    Ria was erg verdrietig aan het begin. Plots kwam het besef: hij is nu echt weg. Mijn grote broer. Herkenbaar waren de dingen die jullie naar voren haalden. Zijn nuchtere houding, zijn zorgzaamheid, zijn trouwe liefde voor Paula. Maar ook onverwachte dingen. Hield hij echt van klasieke muziek? Ja, Ria wist dat zeker wel! Knikte instemmend.
    Achteraf ook de herinneringen. Hoe Ria had geleerd om karbiet te schieten en houtjes te hakken. Van haar grote broer. Hoe ze meeging in oorlogstijd. Als Jan met een vriend stiekem hout ging hakken. En Ria als een soort excuus van onschuld erbij was. Hoe hij in de oorlog helemaal voorbij Rotterdam moest fietsen voor eten. Maar onderweg in Rotterdam ook zelf eten had weggegeven.
    Maar ook de thuiskomst vanuit Nieuw Guinea, hoe dat ging in die tijd.
    En hoe ik zelf met mijn toenmalige vriend langs ben geweest in Braband op de fiets. En van Jan nog wat maaltijden uit blik meekreeg.
    Mooi om met elkaar weer te herinneren en boven te halen. Als ik aan oom Jan denk wordt ik altijd rustig. Die uitstraling had hij voor mij. Het nuchtere, het zorgzame, het vertrouwen gevende…..een echte van der Zwaag zou ik zeggen. En echt (oom) Jan.

    Veel liefs, troost en sterkte gewenst met dit verlies,
    Anouk
    Mede namens Ria, Marieken en Simon-Jan


    Anouk - Almere
    15 maart 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.