Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan Sniekers

29-10-194708-05-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ode aan Jan.
    reactie 69   |   niet OK
    Beste Corrie en familie.

    als Jan en ik samen op route gingen, voor welke opdracht dan ook, gingen wij altijd in 2 gedaanten, nl
    1. als collega’s met doorgaans dezelfde menig wat te doen over hetgeen van ons verwacht werd.
    2. Als vrienden en met veel plezier zo lang als de taak zou duren, ongeacht wat die inhield.
    Zodoende waren wij altijd een succesvol duo. Mogelijk mede ingegeven doordat wij beiden een muzikale ruggegraat hadden en daarnaast vaak wielrennen het onderwerp was waarbij wij vaker moesten bij draaien en hij toch het laatste woord kreeg en een sterkere mening had omdat hij meer kennis van zaken had.
    We hadden zelfs dezelfde gedachte om kenbaar te maken toch een andere werk uitdaging te willen.
    En of het zo moest zijn, kort daarna; hij naar Posterholt en ik naar Kerkrade. En wij vervolgens toch nog dikke
    vrienden bleven.

    Sensatie en af en toe stunten, was hem ook toevertrouwd.
    bv. vanaf veiling Margraten tot de zeer late avond naar midden Gelderland achter een vrachtwagen met interventieappels om vast te stellen of die ook veevoeder werden.
    Helaas hebben we geen appels meer gezien.
    Stunten, bv. bij mijn dienstjubileum trok hij ruim voor het buffet een dikke streep met de mededeling dat diegene die daar het eerst overheen stapte een rondje moest geven. Resultaat ; hij was eerst en trok gelijk de tap open !

    Jan was in zijn doen en laten een voorbeeld voor velen .Blijf dit onderkennen!

    Veel groeten en tot ziens Jean(Jan ) en Jeanne Slijpen…

    Jean - Berg en Terblijt
    30 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • een beste collega
    reactie 68   |   niet OK
    Dag Corrie en familie,

    Het moment van afscheid nemen van je geliefde komt altijd onverwachts en is onbegrijpelijk.

    Vele mooie herinnering aan Jan zullen mij ten allen tijden bijblijven, zeker ons jaarlijks bezoek aan jullie, genieten van Jan en jullie gastvrijheid.
    Een van mijn eerste kennismaking met Jan was heel apart en typisch Jan.
    Jan kwam samen met de ‘Boswet’ van de AID naar de Provincie Limburg. Ik wist niets van de ‘Boswet’ en daarom vroeg ik aan Jan kun je me iets over de ‘Boswet’ vertellen, denkende dat we samen in het Provinciehuis een uurtje op een kamer gingen zitten en klaar is Kees. Nee, Jan kwam met een heel ander voorstel, “dat doen we de volgende week, dan gaan we samen naar een van de mooiste plekjes in Limburg en wel op de Mokerheide in Noord – Limburg daar zie je gelijk ook de praktijk van de Boswet”.
    Tweedagen hebben wij daar samen opgetrokken en ik kon daarna de ‘Boswet’ tot drie achter de komma maar ook onze beide familie passeerde de revue. En zoals altijd zakte we in de loop van de dag af naar het zuiden om even een hapje eten in de ‘Hornehoek’ onder het genot van een goed glas wijn.
    Corrie en familie, heel veel sterkte in deze hele donkere dagen van het leven.

    Tilla en Jan Hayen
    Gronsveld

    Jan - Gronsveld
    17 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Corrie en familie,
    reactie 67   |   niet OK
    Allereerst gecondeleerd met het overlijden van Jan, je man, vader en opa. Toch nog zo snel. Dat is wel even schrikken. Begin jaren 80 heb ik Jan leren kennen toen hij bij de A.I.D. kwam werken bij de afdeling Tuinbouw. Menig maal heeft hij mij opgehaald voor bijeenkomsten en cursussen in den lande. Begin jaren 90 kwam ik Jan weer tegen bij de afdeling Bosbouw binnen de A.I.D. Ik heb het altijd prettig ervaren om met Jan samen te werken. Altijd goed geluimd en wel in voor een grapje. In 1996 is Jan gaan werken als handhaver groene wetten bij de provincie Limburg. Ik toen bij de provincie Noord Brabant. Ook toen hadden wij nog contact met elkaar. Onze jaarlijkse uitstapjes, met partners, van de "oude"groep bosbouwers van de A.I.D. Ik denk dan aan de Biesbosch, Boerenbondsmuseum te Gemert en Terug in de tijd in Horn. Ook waren jullie aanwezig bij mijn afscheid in 2005. Ook jan en Corrie waren er altijd bij.
    Corrie, kinderen en kleinkinderen, wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, waar afscheid nemen nu zijn beperkingen heeft. Als ik aan Jan denk denk ik aan een mooi mens. In gedachten zijn wij bij jullie.
    Francien en Leo.

    Leo en Francien - VENHORST
    17 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 66   |   niet OK
    Beste Corrie,
    Wij herinneren Jan ons als een persoon die altijd positief met het duimpje omhoog ons begroette elke keer weer als we elkaar ontmoeten op weg ergens heen.
    Wij wensen jullie van harte sterkte toe in deze moeilijke dagen maar bovenal wensen wij jullie toe om zijn liefde warmte en positiviteit vast te houden .
    Karien en Theo Werter buren van verderop en onderweg

    Karien - Schepenstraat 31
    14 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 65
    Tilly en Jan Koolen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tilly en Jan - Baexem

    14 mei 2020

   • Verdriet om het verlies van een warme vriend
    reactie 64   |   niet OK
    Geschrokken , verbijsterd reageer ik op het eerste telefoontje van Corrie waarin ze het proces beschrijft van het onvermijdelijk komende afscheid van Jan , een tweetal dagen later gevolgd door het definitieve bericht over zijn vredig sterven.
    Ik kan mijn tranen moeilijk bedwingen en mijn stem breekt .
    Niet verwonderlijk voor wie de verbondenheid van onze relatie en vriendschap door de jaren heen heeft gekend.
    Hij kwam binnen op het opleidingscentrum van de AID en door zijn aimabele houding en onze gemeenschappelijke belangstelling voor de wielersport – ik zie zelfs het merk , een witte locomotief , nog voor me - hadden we meteen een klik.
    Die lijn van dat immer ontspannen en fijne contact zette zich voort in ons verder ontwikkelende beroepsleven waarbij vooral in de laatste gezamenlijke uiterst moeilijke fase mijn waardering omvormde in bewondering en grote toegenegenheid.
    Het is vooral toen geweest dat ik zijn persoonskenmerken , zijn prachtige karakter goed heb leren kennen ; moedig in dreigende situaties, het voortouw nemend waar dat nodig was, helpend waar men dat aan hem vroeg , in balans en altijd opgewekt en collegiaal . Hij werd van collega tot warme respectvolle vriend waarmee je plezier had.
    Toen onze wegen scheidden vanwege een wisseling van werkkring verloren we een aantal jaren het contact dat echter door een telefoontje van ons beider vriend Piet Kooiman werd hersteld met de droevige mededeling dat Jan aan een ongeneeslijke spierziekte leed.
    Vanaf die datum hebben wij – al die jaren van zijn ziekte weer frequent contact onderhouden ; toen Piet Kooiman nog leefde altijd met een lekker wijntje ten afscheid.
    Zijn teruglopende gezondheid werden we – Marij en ik – in het contact eigenlijk nauwelijks gewaar.
    De ontmoetingen bleven heel gezellig – Corrie zorgde voor een heerlijk stukje vlaai bij de koffie – en het potje door hem zelf gemaakte appelstroop was bij het consumeren telkens een reden om over Jan te spreken.
    Door de maatregelen in verband met het corona-virus , waaronder een grensverbod tussen Nederland en België , konden we de laatste maanden geen bezoek meer afleggen.
    Bij mijn gedachtenis aan Jan realiseer ik me met droefheid dat dit het afscheid is van de laatste collega waarmee ik heb samengewerkt als docent aan het opleidingscentrum van de AID.
    Jan …goede fijne vriend , ik wens je de rust die je hebt verdiend.
    Met veel liefde
    Coen    Coen - Oud-Turnhout
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte
    reactie 63   |   niet OK
    Gecondoleerd met dit grote verlies!
    Mooie herinneringen aan Muziekreis Fanfare Aurora naar Luxemburg blijven!
    Heel veel Sterkte!
    Geert Janssen, Baexem

    Geert - Baexem
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 62   |   niet OK
    Wij herinneren Jan als een altijd positieve en vrolijke man. Tijdens verjaardagen van Marieke, Ron en de kinderen was het gezellig als Jan erbij was. We dronken dan samen een lekker wijntje en praatten over wielerklassiekers en andere sportevenementen; hij was goed op de hoogte van wat er speelde en daarbij ging zijn duim regelmatig omhoog. We zullen Jan missen.
    Corrie, kinderen en kleinkinderen, we wensen jullie heel veel sterkte.

    Mia en Otto Geene

    Mia en Otto - Heythuysen
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 61   |   niet OK
    Leon en familie,
    Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit verlies!!
    Ruud Hoedemaekers

    Ruud - Kessel
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve man!
    reactie 60   |   niet OK
    Beste Familie Sniekers
    Gecondoleerd met dit groot verlies. Ik herinner me Jan, naast het feit dat ie een goede vriend voor mijn vader (Jos) was, als een fijne man, die ondanks alles positief in het leven stond, genoot van eten en koken en als ik hem zag, altijd met een glimlach op zijn gezicht. Jullie zullen het nu zonder hem moeten doen, en hoewel het niet altijd makkelijk zal zijn, weet ik zeker dat de mooie herinneringen jullie sterk zullen houden. Heel veel sterke.
    Liefs,
    Monique Mahop (Gubbels)

    Monique - Roermond
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie