Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan Daane

07-07-194624-09-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve familie
    reactie 13   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van je man, jullie vader, opa en broer.
    Wij herinneren hem als een joviale man die altijd in was voor een grapje en hij hield van gezelligheid.
    De meeste herinneringen heb ik ( Peter ) met de bouw van Poon. Jan was altijd bereid om te helpen, geen bouwer, maar met goede instructies kon hij een heel eind komen. Later kwamen we hem en Fam regelmatig tegen in Terneuzen. Altijd gezellig.
    Heel veel liefs van ons
    en sterkte met het verlies.
    Peter en Ella

    Peter - Terneuzen
    5 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Jan Daane altijd betrokken
    reactie 12   |   niet OK
    Wij leerden Jan kennen door onze gezamenlijke sport het roeien. Het was altijd leuk om Jan te ontmoeten, maar het was een feest om samen met Jan in de boot te zitten. Wij hebben goede herinneringen aan Jan, altijd positief.
    Gecondoleerd en veel sterkte
    Jenny en Cees Sanders-Kuiper

    Jenny en Cees - Purmerend
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Geen woorden...
    reactie 11   |   niet OK

    Even de tijd genomen om te verwerken..., maar tot op heden nog steeds geen woorden.
    Salute Johny Boy, een fijne en bijzondere vriend blijft in gedachten.


    Karel & Annemieke - HAARLEM
    9 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve familie,
    Wij denken aan Jan als een opgewekte, altijd vrolijke en vriendelijke buurman. Jan toonde altijd oprechte belangstelling in wat je vertelde, of het nou ging om de kinderen, kleinkinderen of Mikkie of andere dingen. Jan luisterde.
    Laatste keer dat wij Jan hebben gesproken is , toen we voor op het bankje zaten en hij even kwam buurten. We begrepen toen dat de behandelingen gestopt waren, maar verder geen klagen, oprechte bewondering hebben we daarvoor en deze laatste ontmoeting is een dierbare herinnering voor ons.
    Heel veel liefs van ons, Margo en Dik

    margo en Dik - PURMEREND
    5 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Vrolijk
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve Jan,
    Wij kwamen elkaar tegen op de roeivereniging. In alle jaren dat ik je heb meegemaakt, op de vereniging en de vele jaren er na, was er één woord dat bij jou hoorde: vrolijk. Frank en ik kregen het nieuws van jouw overlijden toen wij met zijn tweetjes in Duitsland waren. Het gaf ons de gelegenheid om samen herinneringen op te halen. Altijd vriendelijk, altijd vrolijk. Je was een mooi mens en je hebt veel betekent voor velen. Rust zacht.

    Cees - Leidschendam
    5 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering van roeiploeggenoot Dirk
    reactie 8   |   niet OK
    Vele jaren roeiden we samen met Jan Idema, Jaap Visser, Joop Bridié, ook nog ene Jos. Allemaal voornamen met beginletter J. Dus zei Jan: We moemen Dirk dan maar Jirk! Toen we nog werkten, roeiden we op zaterdagmorgen en 's-zomers op donderdagavond. Bij mooi weer na afloop buiten op het terras en zicht op jeugdskiffinstructie, gegeven door Michael Kanters en gepaard met roei- en zwempartijen. Ook toerden we samen de Purmersnerttocht met pauze bij Thomas Groot (weet je nog, die goeie ouwe koffergrammofoon?) Toen Jan Idema niet meer roeide, maar nog wel stuurde, hielden we een winterpauze, want sturen in de winter werd wat te koud voor onze Jan. Dan gingen we maandelijks koffie drinken met appeltaart bij eetcafé Moccona bij AH XL in winkelcentrum Makado. En toen we allen nog redelijk gezond waren gingen we elk jaar uit eten in Purmerend en (ik meen de laatste keer) in Middenbeemster in etablissement 'Met liefde gebracht '. Niet altijd roeide Jan met ons mee. Hij ging ook wel eens met vakantie met Famke. Meestal niet naar Verweggistan, maar in ons eigen Nederland, met een mespuntje België . Juist! Naar Phillippine, waar een zomerhuisje stond. Een mooie streek, ik ben er wel eens geweest. Fraaie natuurgebieden als Saeftinge en het Zwin en een echt Hollands landschap met veel slaperdijken, want er is daar veel land aan de zee ontworsteld! Nog een herinnering aan Jan: Hij leek sterk op mijn hoofdonderwijzer op de Noorderschool te Westzaan, die heette Pietje van Leeuwen. Die ging in 1957 met pensioen en toen ging ik ook net van die school en wel naar de ULO in Zaandam. Ja, ook voor mij was het even slikken, toen ik de kist zag staan. Zoveel jaren samen roeiplezier........ en nu dit......Maar goed. Jan zag altijd de zonnige kant van het leven. En ook bij zijn afscheid, want op de kaart staat: Herinner, geniet, leef en lach. en hang uit die vlag! En daarmee bedoelde hij zeker niet: Halfstok! Ik wens de familie veel sterkte toe met het heengaan van Jan.

    Dirk Molenaar.

    Dirk - West-Knollendam
    1 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Hoefblad BBQ
    reactie 7   |   niet OK

    Jan was een enthousiaste buurtbewoner, altijd in voor een gezellig praatje. De BBQ's op het plein waren een evenement waar hij en wij allemaal van genoten.


    John en Annemieke - Purmerend
    30 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Safari Jan
    reactie 6   |   niet OK

    Jan op safari in het Zuiderzeemuseum. Een feestje op 10 juli 2005 t.g.v de gezamenlijk 100e verjaardag van Nanda en Bert. En Jan viert dat heerlijk op zijn eigen wijze.


    Nanda en Bert - Amsterdam
    29 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Plezier en lachen met Jan en Fam
    reactie 5   |   niet OK

    We hebben wat afgelachen. Hier in 1992 samen mosselen eten om 10 jaar vriendschap te vieren.
    Friends forever.


    Nanda en Bert - Amsterdam
    29 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Jan
    reactie 4   |   niet OK
    Altijd als ik Jan ergens tegen kwam, zei hij : Hé Diaantje , met de nadruk op de aa's, hoe gaat 't met je meissie?Waarop ik volgde met : Hé die Jan. Ik vertelde mijn ding en Jan was altijd oprecht geïnteresseerd in je verhaal.
    Afgelopen 26 juli kwam ik hem buiten tegen bij de Plus, hij was op de fiets , ( je zag hem trouwens overal en nergens fietsen)zo hij later vertelde dat lopen niet zo makkelijk meer ging omdat hij last had van zijn voeten door de chemo. We hebben samen nog mijn nieuwe auto staan te bewonderen. Ik vroeg nog naar de Mercedes. Hij zei, ach die wordt wat ouder en die is af en toe krakkemikkig net als ik. Jan zei dat de kankerlijertjes hem te pakken hadden genomen en dat de arts had gezegd dat hij niet meer zolang had, ik mocht dat niet tegen Bir of de jongens zeggen want die maakte zich dan alleen maar zorgen. Dat hij ziek was kon je die dag niet aan hem zien, hij zag er goed uit en toen ik hem dit zei, zei hij dat hij ook wel model kon worden ,net als Tim. Zo stonden wij dik een half uur te kletsen in het zonnetje toen ik zei dat ik naar huis ging omdat mijn kip anders zou bederven. Nooit had ik gedacht dat dit ons laatste gesprekje zou zijn. Ik zal dit gesprek als een mooi herinnering koesteren en er met een glimlach aan terug denken. Dag nuchtere Jan met je grappige opmerkingen.

    Diana - PURMEREND
    29 september 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.