Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jaap Euwema

06-11-192926-10-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • herinnering aan jaap euwema
    reactie 6   |   niet OK
    op deze manier wil ik afscheid nemen van mijn oude leermeester Jaap Euwema.
    hij gaf me ,na mijn medische opleiding ,de mogelijkheid om zeer uitgebreid ervaring op te doen en kennis te nemen van de sociale kinder en jeugdpsychiatrie.
    vanuit het hoofdkwartier aan de Goeman Borgesiuslaan, een huis wat weinig deed denken aan een kantoor, gaf Jaap me opdracht zoveel mogelijk patiënten en hum familie én hun leefomgeving te spreken en te onderzoeken.
    zijn idee was dat je het vak alleen kon leren ,door het werkelijk te doen.
    daarna startte ik mijn specialisatie tot psychiater/kinder en jeugdpsychiater, maar toen dat achter de rug was, was Jaap me niet vergeten en zorgde hij ervoor dat ik hem kon opvolgen bij het Poortje en bij het Ruigeveld.
    daarmee werd hij weer bepalend voor mijn verdere werk in de speciale hulp voor kinderen met een handicap/beperking of jeugdigen met een forensisch-psychiatrische achtergrond.
    ik ben hem altijd zeer dankbaar geweest en gebleven voor deze mogelijkheden en voor het vertrouwen dat hij gaf.
    in de rouwadvertentie staat dat hij een geïnteresseerde en kritische dwarsdenker was.zo heb ik hem ook leren kennen en zal ik hem onthouden .
    in het psychiatrische vakgebied had hij een eigen mening en probeerde hij er voor de patiënten en hun ouders altijd te zijn,,zonder mee te lopen in de stromingen van de dag, maar met een sociaal hart.
    zoiets van doe je werk en en doe maar gewoon en begrijpelijk.
    daarin leeft hij voort in mijn herinnering en mijn werk.

    wiert - Veendam
    3 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve familie, wat bijzonder dat ik op deze manier toch bij jullie kon zijn. Vanuit mijn eigen huis in Alkmaar achter de pc kon ik meekijken en luisteren naar de verhalen van jullie en op deze manier oom Jaap ook leren kennen vanuit jullie ervaringen met hem. Ik logeerde vroeger graag bij jullie in Groningen en herinner me de lange tafel in de keuken wáár ieder om heen zat. Gezellig druk pratend en etend met elkaar. Ik keek en luisterde vol bewondering naar iedereen en heb fijne en goeie herinneringen aan die logeerpartijen.
    De laatste keer dat ik jullie vader heb gezien en gesproken was op de verjaardag van mijn moeder een aantal jaren geleden, ik herinner me hem als een bijzondere man die een 'goed' gesprek niet uit de weg ging.
    Ik wil jullie bedanken voor het digitaal aanwezig kunnen zijn bij het afscheid van jullie vader en de mooie herinneringen vanuit het hart te koesteren!
    Met liefde,
    Judith Velthuis

    Judith - Alkmaar
    1 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Condoleance
    reactie 4   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van uw man, vader en opa.
    Veel sterkte toegewenst voor de komende tijd.

    Piet en Marjan Bolt

    Piet en Marjan - Zuidhorn
    1 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte toegewenst
    reactie 3   |   niet OK
    Beste, lieve mensen,
    In de ochtend van 31 oktober rond 03:30 uur teruggekomen van een weekje vakantie, namen we dezelfde dag 's avonds de post door. Daar zat ook het bericht bij van het overlijden van jullie man/vader/opa en overgrootvader.

    Hoewel ik meneer Euwema, als vader van Hans, slechts sporadisch ontmoet heb, bewaar ik mede door hem goede herinneringen aan de Jozef Israëlstraat visites. Op momenten dat ik hem 'tegen het lijf' liep, nam hij altijd even de tijd om naar je welzijn te informeren. Je voelde je dan ook altijd welkom.

    Ik wens jullie allemaal ( wat een familie!) heel veel sterkte met dit verlies. Het mag dan zo zijn dat bijna 92 een 'mooie leeftijd' is om afscheid te nemen, het blijft toch altijd te vroeg.

    Warme groeten en oprechte deelneming van Kees & Margreeeth Rust

    Kees - IJsselstein
    1 november 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 2
    Raymund

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Raymund - Groningen

    31 oktober 2021

   • reactie 1
    Herman willem

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Herman willem - Zaandam

    30 oktober 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.