Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jaap Brugman

29-05-193723-03-2020
   Lieve Jaap, pa, ouwe,

   We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen jaren met je. Na de diagnose prostaat- en botkanker bleef je door injecties en medicijnen goed op de been. Vorig jaar werd het moeilijker. Op de chemokuren reageerde je niet goed dus daar werd snel mee gestopt. Het kostte je 2 ziekenhuis opnames die pittig en zwaar waren....Maar je kwam terug....en er werd besloten tot radium therapie. Tot eind 2019 ging dat goed maar in februari 2020 kreeg je een longontsteking. Weer het ziekenhuis in, maar ook hierna kwam je weer thuis. Het eten ging daarna moeizaam, je twijfelde of je nog wel verder wilde. Maar toch ging je ervoor. Er waren nog genoeg dingen waar je naar uitkeek, de Grand Prix in ons dorp, je 83e verjaardag, Wesley zou snel afstuderen....En afgelopen week, na weer een harinkje hadden we toch weer een beetje hoop...
   Tot afgelopen vrijdag....In de middag ging het plotseling weer erg slecht en je had het erg benauwd. Ambulance erbij en weer een opname. Door de Corona perikelen twijfelden ze in het ziekenhuis of je dat niet had....Je werd getest, we mochten zaterdag niet bij je, we hoorden dat het wel wat beter ging. Zondagochtend hoorden we dat je negatief getest was....gelukkig geen Corona!! We mochten daardoor ook weer bij je op visite ( 1x per dag een half uurtje).
   Zondagavond ging je plotseling heel erg hard achteruit.... We werden er allemaal bijgehaald en de boodschap die we natuurlijk niet wilden horen kregen we toch.....het muntje was op....
   We hebben met zijn drietjes afscheid genomen van je, je hand vast gehouden, tegen je gezegd dat we allemaal voor mamma gaan zorgen en dat het goed komt.

   Dag lieve Japie, pa, ouwe. Je was een heerlijke familieman die alles tot het eind geregisseerd heeft.... Voor altijd in ons hart....we gaan je missen!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Condoleance
    reactie 36   |   niet OK
    Lieve Lieneke,
    Toevallig zie ik de rouwadvertentie van Jaap en daar schrikken we van. Wij herinneren
    ons Jaap als een zeer aardig persoon en heel trots op zijn bedrijf. In de tijd dat wij op de Hiswa stonden kwamen jullie ons altijd even gedag zeggen, hij was altijd positief gestemd.
    Ondanks deze late reaktie willen wij jou en je kinderen veel sterkte met dit grote verlies toewensen..
    Lieve groet Jan en Hetty Deutekom

    Jan en Hetty - Badhoevedorp
    2 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Zeilvriend
    reactie 35   |   niet OK
    Lienke Wim Marjo

    Een laatste vaarwel aan onze zeilvriiend.
    Bijna 50 jaar nat plezier
    De herinneringen zijn een monument voor dagen van weleer.
    Jaap daar gaat ie maar nu echt.

    Mies en Willem Drost


    Mies en Willem - Zandvoort
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 34   |   niet OK
    Wij condoleren Lienke en de familie van Jaap met het grote verlies. Jaap heb ik in de achterliggende jaren leren kennen als een prettig mens met een goed hart voor onze vereniging. Wij zullen hem een warm plekje in ons hart geven.
    Bouk en Els Wiebenga

    Bouk - Enkhuizen
    21 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 33
    Benno en Anneke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Benno en Anneke - Zandvoort

    10 april 2020

   • Overlijden van de heer Brugman
    reactie 32   |   niet OK
    Beste mevrouw Brugman en kinderen,
    Wij hebben het onverwachte overlijdensbericht ontvangen van uw man en willen u bij deze condoleren. Wij leven met u mee!
    Het zijn momenteel vreemde en moeilijke tijden en wij wensen u allen heel veel sterkte toe om dit zware verlies te dragen.
    Met vriendelijke groet uit Spanje,

    Carole M. Feuerstein
    Inter Help Service, S.L.

    CAROLE - ALTEA - SPANJE
    7 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 31
    J.W.

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    J.W. - Haarlem

    6 april 2020

   • Markant voorzitter van ZVhetY
    reactie 30   |   niet OK
    Denkend aan Jaap kom je al snel uit op de woorden  “(Fijn) Hout” en “Zeilen” . Een mooiere combinatie kun je je niet voorstellen. In hun 'In memoriam' schrijft  de firma Fijnhout dat ze dankzij hem (hij was er directeur) nog steeds hout leveren spreciaal voor (zeil-)schepen. Ook dat hebben we dus aan hem te danken. We verliezen in hem een markante man die voor onze vereniging, behalve als voorzitter, veel heeft betekend. We zullen hem missen en wensen zijn vrouw Lienke en familie veel sterkte toe. Wij zullen hem ook herdenken in de eerstkomende ALV.De uitvaart vond in besloten kring plaats. We plaatsen hier enkele bijdragen van zijn mede-bestuursleden uit het condoleance register on-line Memori.nl, waar ook leden van ZVhetY hun condoleances aan de familie kunnen overbrengen.Namens het bestuur ,Frank London voorzitter en Bob van der Winden secretaris.

    Bob - Amsterdam
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Lienke
    reactie 29   |   niet OK

    Wat laat reageer ik op het overlijden van Jaap. Oorzaak, door onze recente verhuizing ontvingen wij eerst nu de kaart.
    Marion en ik hebben jullie alweer een tijd niet gezien en gesproken.
    Onze herinneringen gaan terug naar de tijd dat Jaap en ik in het Bestuur van Zeilvereniging t Y zaten. Leuke maar ook roerige tijden. Een Amsterdamse vereniging besturen is niet altijd even gemakkelijk. Eigenwijze mannetjes die het vaak beter weten dan het Bestuur, maar altijd wel met een warm hart voor het clubje.
    Dat warme hart heeft Jaap ook steeds gehad voor t Y en hij heeft daar vele uren aan besteed.
    Nadat jullie en wij overgestapt zijn naar een motorboot -vloeken in de kerk voor de zeilers- zijn wij nog een aantal jaren samen opgevaren in de tochten met Watersportvereniging de Nieuwe Meer. Op advies van Jaap zijn wij ook daar in Aalsmeer lid van geworden en tot op vandaag houden wij daar met veel plezier een ligplaats bezet Marion en ik zullen steeds leuke en goede herinneringen aan Jaap behouden.
    Wij hopen dat datzelfde ook voor jou en jouw kinderen geldt. Dat zal in de komende tijd het verdriet van Jaap's overlijden kunnen verzachten.
    Veel sterkte.
    Marion en Simon Borensztajn.

    Simon - Abcoude, Garsten 9, 1391RP
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte
    reactie 28   |   niet OK
    Namens mw. M .P. van Dam- Vossen

    Tiny - Zandvoort
    2 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Mijn condoleance. Ik heb Jaap niet heel erg persoonlijk gekend maar wel als een betrokken en altijd zeer redelijk en beminnelijk persoon. Ik wens de nabestaanden sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

    Roy - ZANDVOORT
    1 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.