Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

ianthe schouten

19-09-198030-09-2021
   Hier kun je een persoonlijk bericht, een herinnering of een foto met ons delen.

   Voor informatie over het afscheid van Ianthe kun je contact opnemen met de uitvaartleidster Petra van der Meer van Anno Nu Uitvaartverzorging. T 0641739549 of info@uitvaartannonu.nl

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ianthe en Missie en Jongeren en de start van de minor global awareness op de han
    reactie 50   |   niet OK
    Ianthe leerde ik kennen toen ik in 2009 de minor International sustainable development cooperation opstartte bij de HAN. Het was in het begin zoeken naar organisaties, maar bij missie en jongeren bij Hans en Ianthe waren we van harte welkom.
    Ook van de voorbereiding heb ik veel van Hans en Ianthe geleerd. we hebben jarenlang studenten weg gestuurd, die altijd met prachtige interculturele en internationale ervaringen terug kwamen.
    Ik wens de familie en vrienden veel sterkte met het verlies van Ianthe, ze heeft een plekje in mijn hart, haar hart zat absoluut op de goede plek.
    Anne-Mieke Zaat

    Anne-Mieke - Hall
    26 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Flieg...
    reactie 49   |   niet OK
    Flieg nur, flieg fort, auf den Flügeln des Windes, unbeschwert und leicht.
    Nichts was Dich hält, nichts, was Dich noch erreicht.
    Grüß mir den Mond und die Sterne,
    winke mit leichter Hand, lass Deine Seele schweben,
    dort, im weiten Land.
    Finde Deine Ruhe, wie eine Feder, ganz leicht,
    dort in unendlicher Ferne, die bis zur Ewigkeit reicht.

    Petra Elvira Schulte

    Lieve familie van Ianthe, als oud-collega wordt ik helemaal stil van dit overdonderend verlies voor jullie. Ik wens jullie kracht en vertrouwen, in elkaar, in jullie zelf en in het leven.

    Katja - Nijmegen
    22 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Voor Ianthe
    reactie 48   |   niet OK
    Lieve Ianthe,
    Wat verdrietig dat je al zo snel bent gegaan. Voor je gezin en familie heel veel sterkte. Wat hebben we veel plezier gehad met je bij jongeren en missie in Boxmeer en later in Sri Lanka samen met Lidy. We hebben genoten van alle mooie gesprekken en belevenissen samen, dankjewel daarvoor. Rust zacht en tot later. Liefs Marloes en Job Wittens Vermeer

    Marloes - Haaren
    17 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Aan jou Ianthe
    reactie 47   |   niet OK
    Lieve Ianthe,
    De woorden die ik net heb geschreven waren gericht aan je nabestaanden. Nu een bericht aan jou, lieve meid.
    Wat zal je intens gemist worden door zoveel dierbaren, je hebt het leven zo vroeg losgelaten. We zullen er niet achterkomen waarom jouw leven zo vroeg beeindigd moest worden en je terug moest worden gegeven aan de aarde. Dank voor alle momenten dat je er voor me was, dat je er voor een ander was met een lief gebaar, woorden of knuffel. Je hebt de wereld absoluut zoveel mooier gemaakt met jouw aanwezigheid en ik hoop ook zo dat je dat ook hebt beseft tijdens je leven. Zo vol aandacht voor een ander, voor je eigen binnenwereld en de dierbaren om je heen, je hebt het leven helemaal omarmd en je bracht licht als je ergens binnenkwam.
    De tijd in Utrecht was zo mooi met jou, we hebben veel mogen beleven. Het moet heel veel verdriet doen om je kinderen los te laten en hun verdriet te zien dat ze jou zo intens missen, dat is hartverscheurend. Vertrouw erop dat ze liefdevol worden opgevangen en altijd aan jou worden herinnert dat je de liefste mama ooit voor hen was. Waar je nu ook bent, in welke wereld, ik hoop dat jij en je ziel rust mogen vinden. Je zal ontzettend gemist worden, dank voor wie je was lieve Ianthe.
    Liefs, Andrieske

    Andrieske - Groningen
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 45   |   niet OK
    Lieve fam van Ianthe,
    Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik aan jullie denk en wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.
    Ik ken jouw als een liefdevolle zus en heb mooie herinneringen aan vroeger.
    🌹

    Nathalie - Heerhugowaard
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte
    reactie 46   |   niet OK

    Lieve dierbaren van Ianthe, wat een schok dat jullie lieve Ianthe zo plotseling uit het leven is weggegrepen. Ontzettend aangrijpend dat lieve Noah en Rosa vanaf nu zonder hun lieve mama moeten gaan opgroeien, dat verdriet is niet te verteren, zo intens en verdrietig. Dank voor de mogelijkheid om via de live stream de indrukwekkende begrafenis te volgen, met zoveel aandacht en zorg is het samengesteld en wat een bewondering heb ik voor een ieder die daaraan heeft meegewerkt. Ik leerde Ianthe kennen als begeleider van Jongeren & Missie en samen hebben we vele weekenden mogen begeleiden voor jongeren die een periode wilde gaan meeleven in een gemeenschap in een ontwikkelingsland. Ianthe en ik hadden een fijne vriendschap de periode dat we beiden in Utrecht woonden en ze Erwin leerde kennen, waar ze twee prachtige kinderen mee mocht krijgen. Delen over elementen van het leven, spiritualiteit en iets willen betekenen, Ianthe had zoveel liefde en goedheid in zich. Overal waar ze kwam, bracht ze licht en was ze geliefd. Ik ben heel dankbaar dat ik jullie lieve Ianthe heb leren kennen. De laatste periode van haar leven hadden we contact op afstand, maar ze is altijd in mijn gedachte gebleven. We hebben de draagzak mogen ontvangen waarin Noah en Rosa zijn gedragen voor ons zoontje, die zal voor altijd aan haar verbonden blijven en zullen we koesteren.
    Beste Erwin, wat ook een ontzettend groot verdriet en opgave voor jou om de opvoeding van Noah en Rosa nu zonder Ianthe te moeten doen. Het was heel intens en indrukwekkend om te zien en te voelen op de begrafenis hoeveel lieve mensen rondom Noah, Rosa en jou staan. Ik hoop van harte dat jullie, stap voor stap, hierin een weg mogen vinden. Ianthe leeft voort in Noah en Rosa en ze zal nooit vergeten worden, de levenslessen en manier van hoe Ianthe in het leven stond, hoe vanuit de ervaringen in binnen- en buitenland (op de foto's Ianthe in 2011 in de leefgemeenschap in Kenia waar ik haar mocht opzoeken) zichzelf verder vormgaf. Ik hoop van harte dat Noah en Rosa hierin hun moeder mogen leren kennen door de verhalen van anderen en dat hun moeder oneindig veel van hun hield. Prachtig dat jullie de mogelijkheid bieden een brief aan Noah en Rosa te schrijven met herinneringen die de dierbaren hadden aan Ianthe.
    Allen heel veel sterkte om dit verlies te dragen en God's kracht, hoop en liefde gewenst. Veel liefs, Andrieske


    Andrieske - Groningen
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 44   |   niet OK
    Beste familie van Ianthe. ik wil jullie bij deze heel veel sterkte wensen bij jullie grote verlies.
    Ik heb Ianthe leren kennen bij Inholland Haarlem. Als persoon straalde zij warmte en betrokkenheid uit. Haar bijdrage was altijd heel positief.

    remmelt - de Hoef
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Dwars door het Alles..
    reactie 43   |   niet OK

    Liefste.. De Klank Vanuit de Diepte Met Liefde en Verbinding voor Jou en Jou...

    Michael - Alkmaar
    10 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Adem de wind
    reactie 42   |   niet OK
    Lieve Ianthe,
    Ik heb je slechts een paar keer ontmoet, in het voorjaar van 2021. Wat een fijne energie heb ik daarbij ervaren. Via Rosanne kwam ik in contact met Bettina en haar droom De Droomschool. Ik wilde daar graag deel vanuit maken. Zo kwam ik op een avond bij jou thuis, met andere vrouwen, om te praten over hoe we de Droomweek in de voorjaarsvakantie wilden vormgeven. De eerste dag dat ouders en kinderen samen kwamen, zong jij met ons 'Adem de wind..', dat was zó bijzonder en verbindend. Die hele week mocht ik ervaren hoe het is te spelen, te dromen, te verbinden. En elke dag zongen we dit lied. Eenmaal na de week hebben mijn man, dochters en ik het maandenlang gezongen. Het verbond ons, we lachten samen en maakte het leven luchtiger. Dankjewel daarvoor, lieve Ianthe. Rust zacht, op een prachtig plekje ❤

    Adem de wind, de weidse hemel.
    Dans met het vuur, wonder van 't leven.
    Vloei, met het water tot 't diepste van je dromen.
    Groei, in de aarde, bron van jouw kracht.

    Irene - Alkmaar
    9 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Sterkte en kracht
    reactie 41   |   niet OK
    Dag Ianthe,
    Tijden terug, in de prille fase van ons leven, speelden we samen. We zaten op dezelfde school. Ik heb nog eens bij je gelogeerd. Daar heb ik goede herinneringen aan. Zo wandel je soms een stukje van elkaars levenspad met elkaar mee. Vreemde gewaarwording te beseffen dat jouw levenspad nu ineens niet meer verder loopt.
    Aan Noah en Rosa,
    Wat verdrietig dat jullie zo jong jullie mama moeten missen.
    Aan de nabestaanden, met name Noah, Rosa, papa Erwin, Nina, Leone, Andre en Ria en andere familieleden,
    Jullie kwamen door Ianthe, jullie waren bij Ianthe, jullie waren met Ianthe, Ianthe kwam door jullie.
    Heel veel sterkte en kracht.

    Liesbeth Hoekstra

    Liesbeth - Nijmegen
    8 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.