Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Henk Valentijn

02-10-194524-02-2021
   Na een intensief en zeker voor zijn gezin, zorgzaam leven moeten
   wij, verdrietig maar voor hem toch opgelucht, afscheid nemen van
   onze papa en lieve opa

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Goeie reis, Henk.
    reactie 12   |   niet OK
    Dat is wat ik je wens.
    Zoals ik je kende was je een lieve, zachtaardige man.
    Je hebt wat stormen in je leven gehad, nu wens ik je een goede laatste reis.
    Alle mensen die je dierbaar waren en voor wie jij dierbaar was wens ik alle sterkte om de goede herinneringen te koesteren en de minder goede te laten verzachten.

    Lidy - Zoetermeer
    6 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • In memoriam Henk Valentijn
    reactie 11   |   niet OK
    Goedemorgen Ellen en Karin,
    Ik wil jullie beide condoleren met het verlies van jullie vader,
    Ik ben ook een schipper van de Ooievaart en heb jaren met jullie vader gevaren.

    Bij zijn afscheid zijn mijn vrouw en ik uitgenodigd op zijn afscheidsdag, ik heb hem een schilderij aangeboden die ik zelf gemaakt heb en die op zijn overlijdenskaart staat.

    Toen wij in Zoetermeer op visite waren vroeg je vader of hij het schilderij mocht gebruiken voor zijn overlijdenskaart, ik vond het wel bijzonder dat jullie hem gebruikt hebben (als laatste eer).

    Wij zijn een aantal keren in Zoetermeer bij jullie vader op visite geweest en we hebben elkaar een aantal keer gesproken aan de telefoon en ik vond het fijn om met hem te varen.

    Ik wens jullie veel sterkte met het verlies verwerken van jullie vader.

    Hartelijke groeten,

    Teun en Wil van der Toorn

    T.C. - Den Haag
    3 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Henk
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve Henk,
    Ik kende je nog niet zo lang en ook niet tijdens de beste jaren van je leven.
    In het begin kon je wat nors overkomen als ik er was maar je ontdooide elke week een beetje meer. Uiteindelijk konden we het heel goed met elkaar vinden en maakte je altijd een gezellig praatje. "dag meisje" zei je dan tegen me, vanachter je computer op de werkkamer. Elke week verschoonde ik je bed en streek ik je kleding.
    Als Marianne en ik een koffie pauze namen, kwam je er altijd gezellig bij zitten. Je genoot van de aandacht die ik aan Brittje gaf; je was zó ontzettend gek op haar en zij op jou! Soms maakte je een dansje met haar in de keuken.
    Vorig jaar heb ik jullie verhuisd naar Slagharen. Op de laatste avond aan de Schoutenhoek heb ik een grote pan macaroni voor jullie gebracht; alle pannen waren immers al ingepakt. Ik hoorde van Marianne dat je zo hebt zitten smullen! Na de verhuizing heb ik je niet meer gezien. De afstand was nu eenmaal groot en agv corona durfde ik het ook niet aan om te komen. Maar dat betekent niet dat ik nooit meer aan je gedacht heb. Integendeel. Ik vind het erg pijnlijk hoe jouw laatste weken zijn gegaan. Hoe het zover heeft kunnen komen, zal ik nooit begrijpen. In mijn optiek heeft Marianne er alles aan gedaan om jou heel goed te verzorgen. Dat dit door je dochters anders wordt gezien betreur ik heel erg. Dit bericht zal ook wel verwijderd worden van deze site. Het zij zo. Ik wilde je toch nog een laatste groet meegeven. Gisteren heb ik je herdacht bij AA Zicht in Zoetermeer. Een kaarsje voor je aangestoken. En dat heb ik thuis ook al een keer gedaan voor je. Lieve Henk, rust zacht. Je was en bent een bijzondere man. Liefs, Hanneke

    Hanneke - Zoetermeer
    2 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Veel dank.
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve familie Valentijn.
    Wat kan je nog voor woorden zeggen, na dit bericht. Ik heb Henk leren kennen toen ik in 2008 als gids bij de ooievaart kwam. Heb veel met hem gevaren . Hij was een zeer ervaren schipper en kende alle verhalen van elke gids. Hij wist precies wat de gids op welke plek wilde vertellen en pastte daarop zijn snelheid aan. Het was altijd genieten. Ook na afloop het evalueren met een biertje of wijntje in de tuin achter het kantoor.
    Henk,bedankt voor alle fijne vaarten.
    Ik wens de familie alle kracht toe, om dit verlies te dragen.

    Kees van Roon (ooievaart)
    Sir Winston Churchilllaan 370 Fl.035
    2285sj Rijswijk.

    Kees - Rijswijk
    2 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Marianne heeft ons op de hoogte gebracht van je overlijden zodat ik nog iets over en tegen je kan zeggen.
    We hebben zo lang (vanaf begin jaren tachtig) samengewerkt aan de gem. dag- en avondschool, het Delta College, het Meander College en uiteindelijk het ID-College.
    Je was een fijne collega en ik weet zeker dat veel oud-collega's het met me eens zijn als ik zeg dat je altijd met veel vakkennis maar ook humor voor ons klaar stond. Mooie jaren waarin we zakelijk en af en toe ook persoonlijk contact hadden. Een periode afgesloten.
    Dag Henk, vaarwel!

    Loes van Parreeren

    Loes - Zoetermeer
    1 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinneringen aan Henk
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Henk,
    Tsja,, dan wordt je geïnformeerd door Pa en Ma dat Henk is overleden. Helemaal onverwacht? Nee, dat niet want jouw gezondheid was al wat minder, maar toch. Henk? ..... en dan ga je nadenken over alle herinneringen door de jaren heen. Want net zoals mijn broer Marcel ken ik jou (en Martje uiteraard) al vrijwel mijn hele leven. Als het goed is, gaat de vriendschap tussen mijn ouders en jou en Martje terug tot 1968 op de Bayléeschool in Palenstein Zoetermeer waar jullie werkten.
    Mijn eigen herinneringen gaan terug naar de vaartochten in de herfst wanneer Marcel en ik samen met jou de Doerak van de ligplaats terug mochten varen naar de winterstalling (of andersom in de lente) en wij zelf mochten varen. Spannend was dat, net als dat we tijdens een weekend varen een rondje IJmuiden / Noordzeekanaal / Amsterdam IJ / Muiden deden, en jij bij de overnachting met een knuppel onder je kussen sliep om de boot te beschermen tegen wildplassers die uit de kroeg kwamen 's nachts.
    Maar ook jouw 'bijbaan' als ski examinator in Westendorf.... de medaille en het diploma heb ik nog steeds! En uiteraard de heen- en terugreis naar Westendorf. Omdat de Goldens Flip en Flos meegingen, reisde Martje met een kleine Ellen en Karin met de trein naar Oostenrijk en mocht ik met jou en de honden meerijden in de Citroen BX. Wat een avontuur als ventje van 12! Maar ik moest van tevoren wel cassettebandjes opnemen met vooral Koot & Bie en André van Duin, zodat we volop konden lachen onderweg (en jij wakker bleef!).
    De donderdagavonden dat je, tussen de reguliere baan overdag en de avondschool in, bij ons mee at en vooral de macaroni met een korstje jouw favoriete eten was, en je Marcel en mij uithoorde over van alles en nog wat en je met pretogen alles aanhoorde. Martje werd 's avonds laat uiteraard bijgepraat over alles wat er nu weer verteld was aan de eettafel bij de Van Berkels.
    Later, als jong volwassene, de gesprekken in de tuin aan de Cesar Franckrode met een peukie en een pilsie, waar ik met jou en Martje gesprekken voerde die je, op die leeftijd, doorgaans niet met je eigen ouders voert.

    Mooie herinneringen! Rust zacht Henk. Ik hoop dat je daarboven weer samen bent met Martje.
    Ronald.

    Ronald - 's-Gravenhage
    1 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve Henk,
    met heel veel verdriet moeten wij nu toch definitief afscheid van je nemen.
    Ons rest de innige vriendschap die wij ruim 50 jaar hadden, zowel collegiaal als persoonlijk.
    Wij denken terug aan vele fijne uren die we samen hadden, zowel bij jou thuis als op de
    "Schiedamse dijk" in onze sta-caravans:
    De barbeques, de vaartochten met jullie Doerak, de ontelbare "Happy Hours" ,
    de grandioze vakanties, zowel in binnen- als in het buitenland maar ook de
    vele gesprekken die we met elkaar hadden, soms diepgaand, vaak humoristisch, maar ook de
    verdrietige momenten die we met elkaar beleefden.
    Je was voor ons dikwijls een adviseur in keuze-momenten en bij het nemen van ingrijpende
    beslissingen.
    Kortom: je was voor ons een echte vriend, en dat zijn er maar weinig die dat kunnen zeggen
    op deze op deze wereld.
    Vaarwel Henk en nogmaals bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt.
    Marianne en Eric

    Marianne en Eric - Zoetermeer
    27 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Weet je nog?
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Henk,
    Al voordat ik geboren werd, waren jij en Martje bevriend met pa en ma. Mijn hele leven maakte jij hier dus deel van uit, eerst intensief en vanaf het moment dat ik ‘uitvloog’ uiteraard in wat mindere mate.
    Weet je nog?:
    Weekendje varen met jou en Ronald op de Doerak. S’-avonds met de boeg tegen de wal om frietjes te halen bij de plaatselijke snackbar. De volgende ochtend uitsmijters met spek. ‘Mannen onder elkaar’.
    Wintersport in Westendorf. Skiles op de ‘Idiotenwiese’ en vervolgens af-skiën met jou als examinator. Ik weet niet meer hoe je dit geregeld hebt, maar spannend was het wel (gelukkig wel geslaagd 😊).
    Spandie (de Spaniel), en later Flip en Flos en daarna nog een stuk of wat Golden Retrievers.
    Oppassen op Ellen en Karin bij jullie thuis op de Hofwijckstraat, vervolgens blijven slapen op zolder. Met de verdiende centjes hebben wij samen in Leidschenhage een gele, lamswollen pullover van Slazenger gekocht. Super hip (toen 😊!)
    Eten bij ons thuis op de donderdagavond. Jij hoorde alle verhalen aan en kwam niet meer bij wanneer Ronald het grootste stukje vlees reserveerde door eerst aan zijn vinger te likken en vervolgens het vlees aan te raken (ik hoefde dat stuk dan natuurlijk niet meer)
    Jouw filmrapportage van onze bruiloft. In ruim 30 graden stond jij langs het Noord-Aa te wachten op de trouwstoet. De koetsier besloot omwille van tijd echter een andere, kortere route te nemen. Bezweet kwam je uiteindelijk bij ‘Het Blesse Paard’ in Stompwijk aan. Een biertje had je wel verdiend!
    Jouw tip voor het huis dat te koop kwam en waar we nog steeds in wonen.
    Het leven vergaat, de herinneringen blijven. Bedankt daar voor!
    Rust zacht,
    Marcel

    Marcel - Zoetermeer
    27 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Ome Henkie
    reactie 4   |   niet OK

    Lieve Henk,

    Jou leerde ik kennen toen ik Marcels familie leerde kennen. Je hoorde bij de familie zelfs een beetje bij hun gezin. Jij, Martje en de kinderen waren zo hecht met Pa en Ma. Jullie waren de “Peet” Oom en en Tante van Marcel en Ronald.
    Er waren vele etentjes, feestjes en jullie waren ook altijd op de haven wanneer we daar bij ma en pa kwamen. Op die manier maakte jullie deel uit van ons leven. Toen wij trouwde heb je onze trouw film gemaakt. Je hebt je uren langs de route gelegen om ons te filmen, alleen besloot de koetsier een andere route te nemen. Je had een goede spot gezocht zodat je het perfecte plaatje kon maken en daar lag je, bloedheet weg te puffen tot wij langskwamen, voor niets dus want wij kwamen nooit. Het is ondanks dat een prachtige film geworden.
    De dag dat Marvin werd geboren was jullie open huis in Zoetermeer nadat jullie uit Voorburg in Zoetermeer kwamen wonen. Ma en Pa zijn op weg naar jullie bij ons langs geweest om hun eerste kleinkind te bewonderen en bij jullie vol emotie opgevangen.
    In dat huis heb ik een van de mooiste herinneringen aan je. Het was kerst en we vierden dat met zijn alle bij jullie thuis. Marvin was ondertussen een peuter, vond jullie honden spannend, hij vond het eigenlijk allemaal wel spannend. En toen we eenmaal aan tafel zaten leerde jij hem iets geleerd wat hij lang heeft volgehouden. Iets dat e ook door andere leden van de familie menigmaal is herhaald in latere situaties. Na het hoofdgerecht pakte jij je mes en vork en stookte Marvin op om dat ook te doen en ging roepen “wij willen ijs” waarbij je ritmisch met het bestek op tafel sloeg. Prachtig vonden jullie dat, Marvin vond het geweldig en jij genoot van Marvin. Ik kan jullie nog zo zien zitten. Jij met een grote smile op je gezicht en Marvin gieren van de lach en terwijl fanatiek meedoen met jou.
    Het huis waar wij nu wonen, hebben we aan jou te danken. In een overspannen markt waren wij al lang op zoek, maar konden niets vinden. Jij hoorde dat de bewoners van dit huis een ander huis hadden gekocht. Zo kon ik voordat het huis op de markt was en een makelaar was ingeschakeld bij hen aanbellen of wij het mochten kopen. Toen we het eenmaal hadden gekocht kwam je tijdens de verbouwing regelmatig even langsfietsen om te kijken hoe het ging.
    Henk, dank je wel voor alles! Ik heb genoten van mijn gesprekken met jou, die vaak net iets anders waren en iets dieper gingen.
    Rust zacht, ik hoop dat je het goed hebt waar je bent, dat je weer bij Martje bent. Doe Marvin de groetjes en zet daar samen nog een keer de boel op stelten, we missen jullie.

    Voor Karin en Ellen en iedereen die Henk liefhad:
    Wij wensen jullie veel sterkte en mooie liefdevolle herinneringen aan de sterke, krachtige en liefdevolle man die hij is geweest.

    Katja van Berkel.
    (PS foto van voor het digitale tijdperk (2000) met kerst aan tafel bij Henk en Martje)


    Katja - Zoetermeer
    27 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Beste familie, allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie vader en groot vader. Ik heb Henk leren kennen in 2008. Ik gids en hij schipper. Heb Henk toen leren kennen als een fijne en integere man, waarmee je goed kon praten. Daar kwam nog bij dat zijn vrouw
    reactie 3   |   niet OK
    Beste familie Valentijn,
    Allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie vader en grootvader Henk.
    Die ik in 2008 heb leren kennen als schipper bij de Ooievaart, een een fijne en integere man, waarmee ik goed kon praten. Ik waardeer het nog steeds dat hij mij ooit in vertrouwen heeft genomen.
    Dat praten kwam ook vanwege het feit dat zijn vrouw Martje een collega-vrijwilliger was van mijn vrouw Bep in het Lange Landziekenhuis. En haar verhalen over Henk als schipper, ben ik bij toen ook bij de Ooievaart gekomen.
    Later toen Henk al afscheid had genomen en lichamelijk niet zo goed meer was, kwam ik hem regelmatig tegen in de Zoetermeerse Dorpsstraat en maakten we een praatje en heb van zijn balkon nog film- opnames gemaakt. Maar vorig jaar bleek hij naar Slagharen verhuist te zijn.
    Ik wens de familie heel veel sterkte met het verlies van een fijne en lieve man.

    Jan van Batenburg
    Offerhausschans 6
    2728 HM Zoetermeer

    Jan - Zoetermeer
    27 februari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.