Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Harry Meijer

23-09-196309-02-2018
   Voor ons. Voor altijd, dé man van de wedstrijd.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Oom Harry
    reactie 33   |   niet OK
    Morgen is het al weer een jaar geleden dat je ons verliet, de dagen worden weken de weken worden maanden en de maanden zijn nu alweer bijna een jaar geworden, op 9 Februari 2018 namen we afscheid van jou als mens maar in mijn gedachtes leef je voort als een soort legende, jou bescheidenheid en manier zoals jij door het leven ging daar kan ik en nog velen van ons een voorbeeld aan nemen, ik zal je nooit vergeten en denk nog vaak aan jou, ik mis je liefs neef Dave

    Dave - Beverwijk
    7 februari 2019

    Deel deze pagina:

   • Gepoort door voetbalmaatje
    reactie 32   |   niet OK
    Ik ken Harry van FCC, waar we op donderdagavonden vaak trainden op het boarding veldje. Nou ja, trainen is een groot woord, we deden partijtje. En daar moest ik aan denken toen ik de Champions league wedstrijd van Barcelona tegen Chelsea (14 maart 2018) zag. Messi scoorde 1-0, door de benen van keeper Courtois. Mazzelbal, denk je dan. Maar Messi scoorde ook de 3-0, en weer tussen de benen van Courtois. Toch geen toeval? Bij Messi waarschijnlijk toch niet, denk je dan.

    Bij FCC, als Harry op je af kwam met de bal aan de voet, was het moeilijk voorspellen of hij je links of rechts wilde passeren. Schijnbeweging, net doen of hij schiet, toch nog even niet en als hij dan schiet probeer je de bal te blokken. En dan gaat de bal tussen je benen door in het doel. Net als Messi deed. De eerste keer denk je mazzelbal, maar als het later weer gebeurt denk je, net als bij Messi: knap dat Harry het weer doet. Het is natuurlijk altijd wel kut als je een paar keer gepoort wordt in een potje, maar van Harry kon ik het hebben.

    Frans - Castricum
    17 april 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Zwager
    reactie 31   |   niet OK
    41 jaar heb ik jou mogen kennen
    Veel meegemaakt met elkaar voor het eerst stappen. Je eerste parachutesprong samen met je broer
    Lekker slap teuten met een borrel
    Verdriet gedeeld toen je bij ons in huis was toen Monique in het ziekenhuis lag, wat was je lief en zorgzaam.
    Het geluk dat je weer vond bijj Silvia en de geboorte van je zoon Melle , wat was je trots.
    Zoveel nog te vertellen Harry je bent en blijft een behoorlijke bladzijde in mijn leven waar ik nog veel in mijn leven met een glimlach over terug zal denken
    Je schoonzus Yvonne

    Yvonne - Uitgeest
    29 maart 2018

    Deel deze pagina:

   • Harry
    reactie 30   |   niet OK
    Lieve ome Harry,
    Je was mijn jongste oom en ik jouw oudste nichtje. We scheelden maar 14 jaar. Vaak zag ik je dan ook meer als neef dan als oom.
    Mijn oudste herinnering aan jou was toen ik vaak bij opa en oma over de vloer kwam, ik was er vaak te vinden en jij en je andere broers kwamen dan 's middags net uit jullie werk en lagen of zaten dan regelmatig bij de kachel in de woonkamer, te 'chillen', zoals we dat nu zouden zeggen.
    Later, jij ging samen met Hans parachute springen... superstoer vond ik dat! Ik heb zelf, geïnspireerd door jullie, een tandemsprong gemaakt in het jaar dat ik 30 werd.
    Laatst bedacht ik me dat we zelfs nog even collega's zijn geweest, bij AC Borst in Castricum, daar heb ik niet zo heel lang gewerkt. Niet zo lang als jij in ieder geval :-).
    De laatste jaren hadden we niet heel veel contact. Ieder ging een beetje z'n eigen weg. Dat vind ik jammer. Het maakt het verdriet en onbegrip er zeker niet minder op. Integendeel.... Misschien is dat wel omdat we stiekem toch best veel op elkaar leken... Jouw afscheid vond ik zeer indrukwekkend. Alle mooie verhalen over het parachute springen en het voetbal, het gaf me een trots gevoel. Dat was toch maar even mijn oom! Lieve Harry, ik beloof je dat ik er als familie zal blijven zijn voor Melle en Sylvia. Ik ga je ontzettend missen.

    Judith - Heemskerk
    27 maart 2018

    Deel deze pagina:

   • Harry
    reactie 29   |   niet OK

    Hee broertje,
    Mijn oudste herrinering aan jou is dat je als klein mannetje altijd s middags met je leren voetbal onder je arm richting schoolplein ging om met buurt jochies voetballen. Met een ernstige blik en stoere houding.
    Mijn mooiste herinneringen zijn dat we, toen we ouder, waren bouwklussen deden bij allerhande mensen. Enorme lange tuinmuren maakte we en dat deden we best wel heel erg netjes. We hadden daar heel veel lol in en we verdiende daar een mooi centje mee. Jij propte je spaar pot vol en ik kocht iets moois voor in mijn huis . Voor pa en moe hebben we op hun volkstuin een mooi tuinhuis getimmerd en gemetseld, hokje staat er nog nu 38 jaar later nog steeds. Vakwerk dus. Mooie dingen maken was jou ding, je eerste huis op de Iepenlaan zag dan ook pico bello uit. Hielpen elkaar met verbouwen en ik gaf je als oudere broer vaak goede raad, wat je helemaal niet nodig had. Gezellig waren de avondjes met veel bier en slap kletsen, kamperen bij de Biesbosch en surfen op Uitgeester meer.
    De parachute spring cursus in Teuge is om nooit te vergeten, geweldige tijd hebben we daar gehad. Na 32 x springen ben ik gestopt, jij vond gelukkig een nieuwe springmaat waarmee je de hele wereld over vloog. Ik was altijd heel trots op je en verteld andere over jou avonturen ...alsof ik er zelf een beetje bij was..ik genoot van je foto's en verhalen. Leuke vakanties gehad in Zweden en Slovenië met onze gezinnen. Gezellige kerstavonden met familie, goed eten en genoeg drinken. Mooie tijden. We raakte ook wel eens in een zinloos conflict maar we vonden elkaar dan later wel weer terug.
    En dan wordt je ziek, heel erg ziek en dan blijkt dat alle therapieën, druppels, infussen, poeders en pillen je wel uitstel hebben gegeven maar je niet gaan genezen.
    Mijn laatste herrineringen zijn dat ik je met de auto weg bracht naar therapie en bij je aan bed zat. Je bleef altijd positief en wist zeker dat het goed ging komen.

    Ik ga je verschrikkelijk missen Harry.
    Hans


    Hans - Uitgeest
    25 maart 2018

    Deel deze pagina:

   • Harry
    reactie 28   |   niet OK
    Lieve Harry
    Wat een mooi afscheid had je met een lach en een traan een afscheid bij club mariz zoiets kan alleen jij verzinnen ik hoop dat je heel tevreden vanaf je wolkje naar beneden kunt kijken
    Ik weet zeker dat syl en de kids het zullen redden samen wat een mooi gezin heb jij en wat heb jij genoten van je veel te korte leven met alles wat je in jouw leven ondernomen hebt met jouw vriend en later ook met syl en melle het was prachtig om dat allemaal te zien op de foto's
    Harry we zullen je allemaal missen
    Liefs karin en familie

    Karin - Castricum
    21 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinneringen aan mijn broertje Harry
    reactie 27   |   niet OK
    Toen ik op 23 September 1963 om half 4 uit school kwam, was mijn vijfde broertje geboren. Ik was niet heel blij want ik wilde graag een zusje, ik was 10 jaar oud.
    Je groeide op in een katholiek gezin. Dus verplicht elke week gingen we naar de kerk.
    Vaak ging ik met je wandelen naar de eendjes of de speeltuin, zodat onze moeder het huishouden kon doen. Ik was een soort tweede moeder voor je. Toen je 12 jaar was ging je naar de LTS een bouwopleiding volgen, je werd metselaar en later timmerman, je was een op en top vakman. Toen je op je 12e jaar ging puberen was je gek van merkkleding onder andere het merk "Ball" daar had je spijkerbroeken en T-shirts van.
    Pa en Moe konden dit niet voor je kopen, je nam een krantenwijk en ging klusjes doen als muurtjes metselen enzv. zodat je dit kon bekostigen.
    Toen ik op mijn 22e jaar met Bram trouwde kreeg jij mijn slaapkamertje, oh wat was je blij dat je eindelijk een kamer voor jezelf had. Met 26 jaar ging je de deur uit en kocht een eigen huis in Castricum en verbouwde dit helemaal, je ging ook bij andere mensen klussen doen als metselen en timmeren, bij ons had je nog de keuken betegeld welke nog steeds d`r op zitten. Toen je bezig was je had geen tijd om te eten of te drinken een echte doorzetter en alles deed je met veel plezier. Parachute springen en voetballen was je passie, je hebt vele landen afgereisd en daar mooie sprongen weten te maken. Later kwam je Sylvia tegen met 3 kinderen en werd het een eensgezinhuis in Castricum. Na 3 jaar kregen jullie een knappe zoon Melle en daar was je supertrots op en hij lijkt veel op je. In Uitgeest kwam een nieuwbouw wijk en daar heb je een casco huis gekocht, dit huis heb je zelf naar eigen idee ingericht en verbouwd, je zwager Bram hielp je met elektra en laminaat leggen, heel mooi huis geworden geheel naar jullie eigen zin.
    23 September 2013 werd je 50 (Abraham) en gaf je een groot tuinfeest, dat was heel gezellig je kreeg een kaartje van Freek de Jonge waar we toen met z`n vieren naar toe geweest waren, wat heb je genoten! We hadden qua cabaret dezelfde smaak.
    3 Maart 2013 werd ik 60 jaar en was een geweldig feest, Harry je ging helemaal uit je dak op de dansvloer...Geweldig zo had ik je nooit eerder gezien!
    Harry lieve broer ik ga je missen, je had het hart op de goede plaats...
    Liefs je zus Annamarie.

    Annamarie - Heemskerk
    17 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Harry
    reactie 26   |   niet OK
    Lieve Harry,
    Ik leerde jou kennen op mijn moeders 37ste verjaardag.  Het was een groot feest, met veel mensen.  Maar toch wist jij een grote indruk te maken.  Hoe kan dat dan ook , met zo'n grote bos bloemen.  Ik had het gelijk door. Ik ging naar mijn moeder en vertelde: " mama, volgens mij is hij een beetje verliefd op jou".
    Al gauw leerde wij jou beter kennen.  Je lievelingskleur was geel, je draagt je sandalen met sokken en hield erg van snoteieren. Een heel zacht gekookt eitje, die je met liefde naar binnen slurpte, terwijl de rest van de ontbijt tafel even weg keek. Maar ook was jij iemand die wel van een uitdaging hield.  Zo heb jij veel parachute gesprongen, overal in de wereld. 
     Ongeveer drie jaar later, werd mijn moeder zwanger en kreeg ik van jou een broertje erbij, Melle. Die volle 9 maanden " hoi zusje, hoi zusje" tegen de buik zeggen, had niet geholpen.  Maar eenmaal Melle in mijn armen te hebben, was ik natuurlijk verkocht.  Net als jij.  Wat was jij bere trots.  En dat liet je aan iedereen merken.  
     natuurlijk kon niemand bij ons ontkomen van bijnamen. Jij al helemaal niet. Chocolade monster, snorro (doordat wij toen oude foto's van jou hadden gezien), Harry potter, hairy, Harry bon banie bon banie, maar ook werd je ,vooral door mij,  fraddy genoemd.  Wat jij niét altijd kon waarderen.  Maar algauw niet eens meer het verschil hoorde.  
     iedereen die jou en beetje kende, weet dat je gek was van de band Rush. Ook al wist de rest van het huis niet zo goed waarom. Als jij even tijd voor jezelf nodig had,  werd rush hard opgezet en ging jij even los. Ik weet nog steeds niet of dat tactiek was of niet, maar dat zorgde er wel voor dat iedereen naar een andere kamer ging en jij de tijd had voor jezelf. 
    Jouwe grootste passie is natuurlijk voetbal. Je was daarin altijd erg gedreven. Soms wel een beetje te. Toen je Melle zijn team ging coachen bij de mini's, leek het wel alsof je het Nederlands elftal aan het trainen was, zo fanatiek dat je bezig was. 
    Maar jij was ook een steun pilaar voor mij.  Ik kon altijd mijn gekke vragen bij je kwijt. En daar gaf je altijd rustig antwoord op. In de tijd dat het niet goed ging tussen mijn vader en mij , stond jij voor me klaar.  En gaf mij advies.  Jij nam de rol van mijn vader in die tijd over, wanneer ik dat nodig had. Dat heeft veel voor mij betekent.  
    Harry, jij kon discussies aan, als geen ander.  Als er iemand begon over politiek, was jij na 2 uur nog niet uitgesproken.  En niemand hoeft ook maar te beginnen over hoe zwaar leraren het hebben, want die hebben vakantie zat. Ook was je erg opvliegend , want stel je voor dat iemand de afzuiger vergeet uit te zetten, of  vergeet het overgekookte water gelijk na het koken schoon te maken... dan was het huis te klein.
    Maar op een gegeven moment had je minder kracht in je linkerhand, en na vele onderzoeken kwam eruit dat je een hersentumor had. In deze tijd bleef je altijd sterk. Je ging  alternatieven zoeken, je houden aan een streng dieet, om er maar voor te zorgen dat je weer beter zou worden.  Want dat was 1 ding waar je zeker over was, beter worden zal je.  Het ging steeds slechter en lopen werd een moeilijke opgave.  Maar jij hield je sterk, je moest en zal alles zelf nog doen en wilde geen hulp. Hoe moeilijk het ook werd, jij gaf geen kik. Wij hoorde je zelfs niet klagen over je breuken na de zoveelste keer dat je was gevallen. Jij hield je zo sterk. Daar heb ik erg veel bewondering voor. 
    Toch moeten wij afscheid van je nemen.  Na zo lang te hebben gestreden, heb je nu rust.  Ik wil je graag bedanken voor alles wat je voor ons heb betekend, en wat ik van je heb mogen leren.
    We gaan je missen.  
    Lieve Harry, rust zacht. 


    kayleigh - castricum
    17 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Ome Harry
    reactie 25   |   niet OK

    Oom Harry, mooie man en bescheiden levensgenieter die je was met je mooie glimlach op je gezicht, oh wat ga ik je missen en nog veel aan je denken, dit nummer is voor Jou, rust zacht lieve oom. See you on the other side!

    Dave - Beverwijk
    17 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Video
    reactie 24   |   niet OK

    kayleigh - castricum
    16 februari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.