Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Harry Dille

17-03-192813-05-2016

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • 'n Grote man met n goed hart
    reactie 6   |   niet OK
    Als jong meisje werkte ik bij cafetaria vd Weijst in Deurne. Daar kwam D'n Dill met regelmaat langs en bestelde dan vaak n kaassoufflé, 2 pakjes Caballero en 'n pilske. Jong als ik was had ik al wel in de gaten wat voor charmeur hij was en hoe hij genoot als ik verlegen werd van n grap of opmerking. Frans en Harrie buurten wat en als Sjaan haar gezicht liet zien kwam zijn zachte kant in hem boven. Het is niet voor niets dat ik nu 30 jaar later gelijk weer midden in die herinneringen terecht kom. Ze zijn mooi, onuitwisbaar en ik voel mee met mevr. vd Weijst die een goede vriend is kwijtgeraakt. Een boom van een vent, die het leven los heeft moeten laten. Vast niet iets wat hij graag gedaan heeft, want opgeven... volgens mij kwam dat niet in zijn woordenboek voor.
    Meneer Dille het ga je goed, hopelijk is het oké aan de andere kant en doe de groeten aan Frans!!

    Christa - Asten
    20 mei 2016

    Deel deze pagina:

   • Dierbare herinneringen
    reactie 5   |   niet OK
    Tot mijn grote spijt is het mij door omstandigheden niet mogelijk om de uitvaart van Harry Dille op 21 mei bij te wonen. Graag had ik hem bij die uitvaart de laatste eer bewezen en had ik na afloop in restaurant ‘De Steenoven’ herinneringen aan Harry gedeeld. Ik ben er zeker van dat er heel wat te vertellen zal zijn. Mijn herinneringen deel ik op deze manier.

    Mijn belangrijkste herinneringen stammen uit de tijd rond en na 1967. Ik was ontspoord in mijn eigen leven toen ik in aanraking kwam met Harry en Vronie. En Arjen. Niet meer thuiswonend – ik was amper 15 – en toen al niet meer welkom op een paar tijdelijke opvangadressen, boden zij mij een dak boven het hoofd. Met strikte afspraken! Om het in de woorden van de paardenwereld te zeggen: ‘door Harry werd mij het bit stevig in de mond gelegd’. Het mes sneed aan meerdere kanten. Ik had onderdak; kon van daar uit mijn middelbare school afmaken en had me weer in te passen in een regelmatig leven. Aan de andere kant was ik oppas voor Arjen; had deels zorg voor de stal en paarden; en kluste vaak mee op de vrije zaterdag. Het was niet altijd makkelijk. Achteraf verhaalde Harry graag over de situatie waar hij mij ’s-nachts uit het café had opgevist en waar me vervolgens drie maanden huisarrest gaf. Ja, ja Harry hield niet van halve maatregelen en Vronie heeft nog wel eens tussen hem en mij moeten bemiddelen.
    De afloop was goed. Ik rondde de school (Rijks HBS Helmond) af en vertrok voor studie naar Rotterdam. De contacten verwaterden. We hadden sporadisch contact. Dierbaar is de herinnering aan 1997 toen Harry en Vronie verschenen in mijn nieuwe woning in Deventer om daar ook mijn – toen kersverse – echtgenote Laura Stone te ontmoeten. De hartelijke omarming die Harry ons beiden gaf is voor haar nog steeds voelbaar.
    Onze laatste contacten waren in 2014 toen mijn vader op sterven lag. Laura en ik kwamen meer in Brabant en daarmee ook weer in de buurt van Deurne. De omstandigheden daar waren veranderd en ook pijnlijk. Maar Laura en ik hadden een buitengewoon plezierig en warm contact met Harry, Anneke en Marie-Louise. Harry was gekwetst, maar ongebroken, zoals de rouwkaart aangeeft.
    In mijn hart houden hij en zij die hem omringden een warme plek. Als ik aan Harry denk, dan denk ik aan een grote man met hele grote mond, maar met een klein en teer gevoelig hart. Ik ben dankbaar voor wat hij in mijn leven betekende.
    Deventer, 18 mei 2016
    Fred van Welsem

    Fred - Deventer
    19 mei 2016

    Deel deze pagina:

   • reactie 4
    Tom van Krieken

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tom - Helmond

    18 mei 2016

   • Een groot dwarsligger
    reactie 3   |   niet OK
    Hij was een bijzonder man, Harry Dille. In Deurne stond hij bekend als de architect bij wie je moest zijn als de ambtenaren niet bereid waren een bouwvergunning te verlenen. "Krijgde nie wa ge zoudt willen, gao gerust naor Harry Dille". Harry lag dwars en dat deed-ie met verve.
    Maar Harry was ook 'n groot charmeur, die menige dame blosjes op d'r wangen bezorgde .
    We zullen 'm missen.

    Ed en Christine - Deurne
    18 mei 2016

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 2   |   niet OK
    Meneer Dille,
    Bedankt voor de fijne tijd op uw boerderij, ik heb genoten van het rij plezier samen met Keetje.
    Rust zacht....

    Anoek - Deurne
    17 mei 2016

    Deel deze pagina:

   • reactie 1
    Ans Engwerda van Ruijven

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ans - St. Nicolaasga

    17 mei 2016

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.