Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hans Oele

12-10-194608-05-2020
   We zijn erg verdrietig door het overlijden van Hans. Vanwege de corona-maatregelen zijn we niet in staat om iedereen uit te nodigen voor de uitvaart, vandaar dat we dit online platform hebben gecreëerd om in contact te komen met elkaar. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 19
    frits

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    frits - eelde

    8 juli 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 18   |   niet OK
    Hans, na 65 jaar mijn beste vriend en als een broer voor mij, al besefte ik dat de laatste jaren pas goed.
    Wat had ik de afgelopen weken je nog graag een keer willen bezoeken Hans! Nog één keer bijpraten, één keer mijn grote waardering voor onze vriendschap van 65 jaar uitspreken, want dat doen wij Noorderlingen eigenlijk nooit gewoon zomaar.
    Het mocht niet zo zijn. 14 februari bleek de laatste keer te zijn dat Margriet en ik bij Hans en Dini gingen koffiedrinken. Wij zouden twee maanden naar Mexico gaan. Door Corona werd dat maar een maand, maar toen wilde Hans begrijpelijk niet meer naar buiten en geen bezoek ontvangen. De laatste vier weken tijdens het ziekbed was er ook nauwelijks nog contact mogelijk helaas, helaas. Ik vind het verschrikkelijk spijtig.
    65 Jaar geleden kwam Bram bij mij in de derde klas op de lagere school in Drachten, Hans zat een klas hoger, Anneke een klas lager. Een jaar later kwam de familie Oele tegenover ons wonen in de Gauke Boelensstraat. Bram en ik trokken al spoedig dagelijks met elkaar op. Hans en Anneke waren er na schooltijd ook vaak bij. Aangezien zij wel een garagebox aan huis hadden en geen auto werd er een tafeltennistafel gebouwd en dagelijks werd er getafeltennist, van ons tiende tot zeventiende. Ik kwam daar bijna dagelijks en altijd had Bram of Hans wel zin in een potje. Ook hele schaaktoernooien werden er in de vakanties gespeeld. Iedereen was altijd van harte welkom bij mevrouw Betsy Oele.
    Ik herinner me dat Hans een zeer defensieve speler was, geen onverwachte smashes bijvoorbeeld, geen wilde avonturen en klappen, maar ontzettend vast, degelijk, tactisch sterk. Dat bracht hem ver,tot in de finale van het jaarlijkse kampioenschap van het Drachtster Lyceum.
    Dat heb je als kind niet door maar dit zijn gewoon karakter eigenschappen die je bij Hans, in alles wat hij zijn hele leven deed, terugziet. Rustig, degelijk, behoedzaam, tactvol en ook heel consciëntieus en integer. Toen Hans bijvoorbeeld een nieuwe auto kocht hoefde hij geen nieuwigheid zoals airco. Wat wij ook zeiden over comfort en fitheid was niet aan hem besteed. de raampjes konden immers wel open! Omdat dat toen al zowat standaard in elke auto zat, heeft hij nog reuze zijn best moeten doen om een Toyota zonder airco te vinden. Deze eigenschappen maakten dat Hans een prima belastinginspecteur was, en altijd penningmeester moest worden in de besturen waar hij in zat, zoals het Stripmuseum en Pictura en de beleggingsclub.
    De Oeles kochten in die tijd een zeilboot, een kajuitboot, de Karin. Er werd elk weekend en elke zomervakantie gezeild. Op zondag vanuit Drachten een rondje via Grouw naar Eernewoude of andersom. Elk jaar naar de Sneekweek, toen kon je nog kamperen op het Starteiland. Ik mocht vaak mee en heb zo ook zeilen van Henk Oele geleerd. Toen we studeerden zeilden we met Willem Lok en onze nieuwe vriend Jan Stroomberg met de Karin heel Friesland door. Reuze gezellige tussenstops in Grouw, Heeg, Woudsend, met het goede kroegleven daar. De laatste jaren gingen Hans en ik elk jaar een keer naar het skûtsjesilen in Lemmer, alles prachtige nostalgie, daar waren we wel goed in. Dan besef je pas achteraf dat we een heel gelukkige jeugd in Drachten hebben gehad.
    Vorig jaar hebben Hans, Jan en ik het bekende rondje gevaren met een sloep, veel herinneringen kwamen weer naar boven. En we waren van plan dit elke zomer te doen, deze komende zomer vanuit Heeg een rondje varen via Woudsend en Sloten.
    In de periode Veenwouden zagen we elkaar minder vaak. Hans werkte in Leeuwarden bij de Belasting dienst Ondernemingen, was getrouwd met Karin, Nynke groeide daar op. Ik trouwde later ook, kreeg kinderen, werkte in Leek, zat in de Stad in de gemeenteraad voor de enige goede partij, in die tijd althans zeker. Dus dan heb je het allebei druk met je eigen leven. Toen Hans en Karin in Haren gingen wonen werd het contact weer regelmatiger. Samen met Jan naar de Wolthoorn, eten in de stad. We maakten ook regelmatig met zijn drieën een stedentrip, een aantal keren naar Berlijn, ook naar Brussel en München. Hans nam zelf niet vaak het initiatief, maar als een van ons hem uitnodigde deed hij altijd graag mee. Hij moest door Jan en mij geprest worden om zijn 60 of 65 jarige verjaardag wat grootser te vieren en dan nog kon het gemakkelijk thuis in de huiskamer.
    Vijftien jaar geleden hebben we samen golf leren spelen en zijn we lid geworden in Roden. De laatste tien jaar gingen we twee keer per week, in weer en wind, in de winter soms in de sneeuw zelfs. Achteraf heel stoer, ik ben er nog verbaasd over. Je moet weten dat Hans sinds zijn twintigste niet meer aan sport had gedaan. De groep golfers werd langzaam uitgebreid met andere bekenden. De laatste twee jaar kon Hans conditioneel helaas niet meer meedoen. Sindsdien kwamen we elke twee weken wel bij elkaar om een kop koffie te drinken, regelmatig ook met zijn drieën met Jan erbij. Ik kon met Hans over alles praten, vaak kleine dingen die me bezighielden,

    Jelle - Leek
    19 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Een mooi afscheid
    reactie 17   |   niet OK
    Helaas, Hans is niet meer. Maar het was op . zoals een goede vriend ook zei bij de uitvaart in het mooie crematorium in Eelderwolde.
    Het afscheid was helemaal in de stijl van Hans en met een mooie relativerende ' uitsmijter' : de Taxman door The Beatles .

    Bovenal echter een mooie uitvoering van een stuk van Einaudi door Jochem.
    Hans had het zich niet beter kunnen wensen

    Herman, Den Haag.

    Herman - The Hague
    18 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 16
    GERARD

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    GERARD - Peize

    15 mei 2020

   • Zachtaardige neef
    reactie 15   |   niet OK
    Hoewel ik met Hans geen nauw contact onderhield, voelde ik wel veel affiniteit met hem. Als ik hem zag en sprak, de laatste keer was op de begrafenis van zijn broer (en dus mijn neef) Bram nu een jaar geleden, trof mij vooral zijn sympathieke belangstelling. Deze vorm van zachtaardigheid typeerde hem ten voeten uit. Ik betreur zijn heengaan uit deze wereld daarom erg en gedenk hem met weemoed.

    Rob - Zoetermeer
    14 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Een prachtig mens en fijne collega
    reactie 14   |   niet OK
    Ik heb Hans leren kennen toen ik bij de Rijksaccountantsdienst (RAD) kwam werken, waar Hans al werkte. Kenmerkend was de collegiale sfeer en daar heeft Hans een grote bijdrage aan geleverd. Behulpzaam, tijd nemend voor een goed gesprek of voor het bespreken van een professioneel probleem dat zich voordeed. Altijd rustig, beschouwend en vol begrip. Na opheffing van de RAD was Hans steevast aanwezig op de reünies, waar hij op dezelfde kenmerkende manier contacten met de collega's aanhaalde en warm hield. Hans was een gezelligheidsdier, goedlachs en met wie het aangenaam vertoeven was. Helaas heeft Hans niet langer kunnen genieten van zijn pensioen wat iedereen hem graag gunde. Ik wens de familie alle sterkte toe met dit verlies van een (voor mij) bijzondere collega.
    Hans, rust zacht

    Dick Heinen - Sneek

    Dick - Sneek
    14 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 13
    Frans

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Frans - Groningen

    14 mei 2020

   • reactie 12
    Miranda

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Miranda - Leusden

    14 mei 2020

   • reactie 11
    Priscilla

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Priscilla - Assen

    14 mei 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Hans is gedurende een aantal jaren penningmeester geweest van de Vereniging van Eigenaren van de Thomsonstraat. Wij hebben een aantal jaren daarin prettig samengewerkt.
    Wij kennen Hans als een rustige, bedachtzame en aangename persoon.
    Wij wensen Dini en de (klein)kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

    Frans Stokman en Riet Stokman-Soons

    Frans - Groningen
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.