Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hans Kersten

12-12-194320-04-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ter nagedachtenis aan Hans
    reactie 13   |   niet OK
    Afscheid nemen van je Vader
    Je rots, je trotse Pa.

    Steeds meer ga je op hem lijken,
    Steeds meer doe je hem na.

    Dat nooit meer, dat doet je pijn
    En je verdriet is meer dan groot.

    Maar wie of wat je lief hebt
    Gaat niet echt, nooit echt dood.

    Héél veel Sterkte !!

    Liefs, Maria Pluk
    (Maatje van Henk)

    Maria - Sint-Oedenrode
    3 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • TER NAGEDACHTENIS AAN ONZE HANS
    reactie 12   |   niet OK

    Voor mij was onze Hans een tweede vader, ook wel Patras Famillias genoemd.
    Na het overlijden van ons vader in 1960 was hij degene die samen met ons moeder de bakkerij en het gezin met 9 kinderen draaiende moest houden en dat op 16 jarige leeftijd. Ga er maar aan staan! Diep respect en lof als je er op terugkijkt. Hij was streng maar oprecht, dat moest wel met die belhamels, zoals ons moeder ons wel eens noemde. Ieder lid van ons gezin moest een bijdrage leveren om de bakkerij en ons gezin overeind te houden. En dat is prima gelukt, als je erop terugkijkt.
    Ondanks zijn drukke werkzaamheden in de bakkerij, wist hij zich ook nog in te zetten voor andere dingen zoals het mede oprichten van de hockeyclub “MHC Sint-Oedenrode”, waar hij zich naast speler (keeper veelal) op allerlei manieren voor inzette, als bestuurder, veld en kantine beheerder etc. Later ook een lange tijd samen met Riky. Hij lustte toentertijd ook wel graag een pilske en was met regelmaat bij Jan Bosch te vinden. Ons moeder had er wel eens kopzorgen over als hij dan laat thuis kwam en dezelfde nacht vroeg moest opstaan om de bakkerij op te starten.
    Hij leerde ook Riky kennen in die tijd en heeft samen met haar de bakkerij aan de Hertog Hendrikstraat overgenomen en voortgezet. Deze werd in hun tijd grondig verbouwd en gemoderniseerd. Wij vertrokken als gezin toen naar een tussenwoning aan de Rijckevorsel van Kessellaan in Rooi. Lang heeft het niet mogen duren helaas, maar als ondernemer in hart en nieren, begon hij een kroeg / annex discotheek in 1972 genaamd ’t Klumpke in hetzelfde pand. Dit heeft hij samen met Riky tot 1987 succesvol geëxploiteerd. In die tijd zijn ook hun kinderen geboren, Danielle en Roel. Ik, als zestienjarige, vond dat geweldig natuurlijk. De eerst 10 jaar ben ikzelf werkzaam geweest in het café achter de bar naast onze Hans, maar ook onze Lambert en Ans en ons Petra en niet te vergeten Harrie die als discjockey furore maakte. Vele vriendschappen en ook huwelijken zijn daar ontstaan. Zondags werd er gevoetbald, waar ikzelf en Harrie ook in speelde, met een team bestaande uit voornamelijk stamgasten. Een geweldige tijd was dat en wat hebben we veul mee gemaakt en plezier gehad. Ook uitstapjes naar o.a. de Horecava in Amsterdam, wedstrijden van en voor diskjockeys en wedstrijden van het Nederlands elftal in Brussel en Leipzig waren geweldig. Op 24 november 2012 heb ik, samen met Harrie en enkele stamgasten van weleer, nog een gezellige en succesvolle reünie georganiseerd bij café oud rooi.
    In 1987 zijn ze met het Klumpke gestopt, werd het pand verhuurd en zijn zij zich gaan vestigen aan de Nijverheidsweg in Nijnsel waar ze samen een partyverhuur service begonnen. En dat deden ze best succesvol. Op, ik dacht 57 jarige leeftijd van onze Hans, zijn ze hiermee gestopt, de zaak verkocht en zijn ze naar het huidige woonappartement aan de Neulstraat verhuisd. Toen zijn ze samen gaan genieten van hun 2e huis in zuid Frankrijk en later in Spanje, echter de ziekte van Riky begon parten te spelen.
    Na het trieste overlijden van Riky in januari 2016 nodigde onze hans mij uit om vrijdags bij hem te komen eten omdat ikzelf al geruime tijd alleen was. Heerlijk koken kon hij en wij samen konden bijpraten over familiezaken, dingen van de dag en bovenal politieke kwesties. Hij had uitgesproken standpunten en een mening hierover, dat kan menigeen beamen. Hij heeft zelf ook 8 jaar in de gemeenteraad van rooi gezeten en deed dat met verve, totdat hij hartklachten kreeg en genoodzaakt was om te stoppen.


    Ik heb echt genoten van die etentjes bij hem thuis, al lange tijd samen met zijn huidige vriendin en maatje Francien. Heel graag had ik hun samen nog intens willen zien genieten van elkaar en van hun kinderen en kleinkinderen. Ik ben hem uiterst dankbaar voor de fijne tijd die we samen hadden, wat hij voor me betekend heeft en ik zal hem ontzettend missen. Er valt een leegte die niet is te dichten.


    Je broer Henk

    Henk - Sint-Oedenrode
    3 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Sterkte
    reactie 11   |   niet OK
    Gecondoleerd en sterkte met jullie verdriet.
    Zo ineens, zo nog niet klaar met zijn leven.
    Moge de vele mooie herinneringen bij jullie blijven.

    In gedachten bij alle nabestaanden,
    Kim, Roy, evan, Boras, Vesper en Nova

    Kim - Lieshout
    29 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Zomaar ineens
    reactie 10   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader, opa en partner.
    Heel onwerkelijk om Hans niet meer tegen te komen in ons wooncomplex. Hij was een betrokken bewoner, die vele jaren als bestuurslid het aanspreekpunt was voor allerlei zaken.
    Wens de familie en partner veel sterkte toe met dit verlies.

    Annelies - VvE In de Witte Valck
    29 april 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 9
    Frank en Anita van Zoggel

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Frank en Anita - Sint-Oedenrode

    28 april 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve ome Hans,
    Altijd belangstellend,geïnteresseerd en betrokken,ook voor de neven en nichten. Ik herinner me de heerlijke appelbeignets tijdens familie bijeenkomsten. En op dezelfde familie bijeenkomsten ook felle discussies met broers/zussen maar deze werden altijd weer op goede voet afgesloten. Enkele jaren geleden hebben we nog naast elkaar gezeten tijdens het verjaardagsdiner van je broer Frits(mijn vader). Je gaf aan dat je erg gelukkig was en had nog mooie verhalen uit de oude doos en wijze levenslessen. Nooit gedacht dat dit de laatste keer was dat ik je zou zien.
    Het zal onwerkelijk zijn om je niet meer te zien en te horen. Nog jaren genieten samen met de (klein)kinderen en Francine was je ontzettend gegund. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

    Danielle & Robin, Roel&Jolanda en Francine heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies.

    Inge - Nijmegen
    28 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn gedachten zijn bij jullie
    reactie 7   |   niet OK
    Beste familie,

    Mijn gedachten zijn bij jullie allemaal. Jullie kunnen trots zijn op jullie vader, broer, opa en partner
    Ome Hans heb ik ervaren als fijne directe man en zorgde graag dat alles goed was geregeld. Sterkte de komende tijd. Ook namens ons pa en ma.

    Ik kijk wel op afstand naar het afscheid maar voel de pijn van iedereen van afscheid nemen
    Nogmaals sterkte
    Groeten Nicole.

    Nicole - Valkenswaard
    28 april 2021

    Deel deze pagina:

   • medeleven
    reactie 6   |   niet OK
    Beste familie,
    Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en opa, en met je vriend. Nog zo midden in het leven, nog zoveel te doen, heel betrokken. En dan in een keer weg. Ik wens jullie heel veel sterkte.

    Piet - Sint-Oedenrode
    28 april 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 5
    Don Vernooy

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Don - Sint-Oedenrode

    27 april 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Lieve Ome Hans,
    Iets wat ik nooit in het echt zou zeggen, maar je was het wel. Altijd zoveel betekend voor de familie, zo heb ik wel over de jaren meegekregen. Met name voor mijn tijd, maar ik kan me de beste appel beignets van Rooi ook nog altijd herinneren op nieuwjaarsdag, of de BBQ's bij jullie achter als klein menneke..
    De familiediscussies zullen n toontje lager verlopen vanaf nu.. hoewel je de laatste jaren n stuk rustiger geworden was geloof ik. We/Ze zullen het zonder je moeten doen.. treurig.

    Gecondoleerd Daniëlle, Roel, Francine en co.

    Erik - London
    26 april 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.