Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Greet de Jager

16-11-194325-08-2021
   Wij stellen het zeer op prijs als u uw herinneringen aan Greet met ons wilt delen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • lieve, vrolijke Greet
    reactie 22   |   niet OK
    Lieve familie en vrienden van Greet,
    Langs deze weg wil ik een ieder die Greet lief was, veel sterkte wensen. Wat verdrietig dat ze is overleden. Ze laat bij velen een enorme leegte, maar ook veel warme herinneringen achter.
    Ik heb haar leren kennen als een hartelijk, vrolijk en energiek persoon. In de tijd dat ze in Tiendeveen woonde, heeft ze me gestimuleerd om jachttraining te gaan volgen. Samen volgden Greet en ik cursussen: zij met Strega en ik met Flynn. Wekelijks trokken we met gevulde dummytassen, een kan koffie en onze honden de Drentse natuurgebieden in. Tijdens onze autoritten naar NLV-bestuursvergaderingen en -evenementen, bespraken we alle 'labradorperikelen', evenals het reilen en zeilen van onze gezinnen en belevenissen buiten de hondenwereld. Als ik met mijn gezin op vakantie ging, wist ik dat onze Labradors in haar pension de allerbeste zorg kregen en had ik een nestje Labradorpuppy's, dan kon ik op Greets wijze raad rekenen.
    Toen Greet verhuisde en ik de Labradorwereld vaarwel zei, verloren we helaas min of meer het contact.
    Greet, die altijd klaar stond voor iedereen, onvermoeibaar en onsterfelijk leek, zo dol was op haar honden, zo vrolijk kon vertellen over haar kleinkinderen, met wie ik zoveel heb gelachen en gediscussieerd, is er niet meer. Ik denk in dankbaarheid en met een glimlach aan haar terug en zal haar zeker niet vergeten.

    Amanda Velt.


    Amanda - Nieuw-Balinge
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • My special friend Greet
    reactie 21   |   niet OK

    Ik heb voor het eerst met Greet kennis gemaakt toen ik bij de Clubmatch van de NLV mocht optreden als "gastvrouw" voor de keurmeesters. Dat was de laatste jaar dat de KCM in Apeldoorn gehouden werd. In 2004 mocht ik officieel lid worden van de CMC en in juni 2019 hebben Greet en ik gezamenlijk afscheid genomen.
    Door de jaren heen hadden we veel contact met elkaar. In het begin met organisatie van de KCM en ook de jaarlijkse Regionale CM.
    Toen de NIMROD in Enkhuizen werd gehouden kwamen Greet en Marga bij mij logeren in Castricum en toen de NIMROD plaatsvond in Drenthe heb ik in Tiendeveen gelogeerd. Mijn twee gele labs Sparkle en Jemma heb ik in alle vertrouwen achtergelaten bij Jacques!! In Tiendeveen sliep ik op zolder. Ik had al jaren gehoord van de logeerpartijen van de kleinkinderen. Geen wonder dat ze zo graag bij Oma en Opa kwamen .......het was een ware paradijs. Op zolder een soort "bioscoop" met alle soorten speelgoed en veel RUIMTE. Ook de orgel van Jacques. Op weg naar de bruiloft van mijn zoon Michel in Polen in 2006 hebben we de honden bij Jacques en Greet gedropt. Ze hebben de vakantie van hun leven gehad. Kwam ik daarna op bezoek in Tiendeveen wisten ze niet hoe snel ze uit mijn auto moesten springen.
    Binnen de CMC hadden we veel contact met elkaar. Een gehechte club en dat is het gebleven. BBQs in de tuin in Drenthe en een keer per jaar een feestelijk maaltijd gekookt door Ton Koene bij hem en Ingrid thuis. In september 2020 hebben we nog samen gegeten in Hoekelum met de oude CMC Club.
    De laatste jaren was het mijn gewoonte een tussenstop te maken in Rumpt op weg naar toe, of terugkomend van mijn jaarlijkse vakantie in Zuid Limburg. Greet had altijd of een speciale soep gemaakt en of iets lekkers gebakken. Zij kon zo goed koken..... Het was ALTIJD GEZELLIG. Een keer hebben we samen met de honden, Runa Wies en Dazzle, lekker geluncht op de steiger naast de Linge. Runa was toen al op leeftijd en probeerde iedere keer een stiekem duik in het water te maken.
    Op 27 mei 2021 was ik op weg naar huis en heb bij Greet aangemeld tegen 12u. De pannetje soep stond klaar.
    Ze was vrolijk en opgewekt en liet mij heel trots haar nieuwe gele blazer zien. Had ze zelf genaaid. Ook stof voor de nieuwe rok kwam te voorschijn. Ze vond het heerlijk achter de naaimachine te zitten en nu had ze meer tijd voor omdat ze rustig aan moest doen. Autorijden miste ze wel ... en ze zei dat ze steeds een druk op haar borst voelde. Maar Greet klaagde niet. We hebben samen de honden uitgelaten op het weitje achter het huis.
    We hielden al lang contact met Whats App. De laatste app heb ik gekregen op dinsdagavond 24 augustus om 21.55u. Ze schreef o.a.: het komt allemaal goed en gaan we samen naar het strand. Slaap ook lekker straks.
    Mijn antwoord: Slaap lekker Greet.
    Lieve familie, ik heb afscheid genomen van Greet, omringd door bloemen en kaarten in haar opkamer, op dinsdagmiddag. Het was fijn de familie te kunnen condoleren en te kunnen spreken. Alles was zo mooi geregeld en het zonnetje kwam te voorschijn!! Gisteren heb ik de Kerkdienst gevolgd en wil vooral Marga, Wim en Ineke bedanken dat het op deze manier mogelijk was erbij te kunnen zijn. Met warme woorden en muziek die zo bij Greet paste.... zoals zij was, een persoonlijkheid, een Moeder en een SUPER OMA. Ook zo mooi te horen dat Wies goed verzorgt wordt. Ineke nog bedankt voor de manier waarop je iedereen op de hoogte hield sinds 27 juli. En ook voor vorig jaar november en december.
    Ik mis Greet nu al. Ik hoef verder niets toe te voegen. Greet was gewoon GEWELDIG.
    I am so proud to be able to call her MY FRIEND
    Jane
    In de CMC was mijn bijnaam "allochtone" ... daarom kies ik in Nederlands te schrijven, inclusief fouten.


    Jane - Castricum
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Hella

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hella - Vianen

    2 september 2021

   • Foto's van de vrijdagochtendtraining in Almere
    reactie 19   |   niet OK

    Greet je was een heerlijk mens. Altijd vrolijk en altijd een positieve benadering. We hebben genoten van je (en van Wies). Ook gingen we wel eens op snuffelpad.....een dagje kringlopen en lunchen met Reny. Daar vonden we soms de vreemdste dingen en hadden we ontzettend veel plezier. Helaas gaat dat niet meer.......we zullen je missen.


    Sytze en Ria - de Meern
    1 september 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 18
    Dick en Fransciska

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Dick en Fransciska - Doetinchem

    1 september 2021

   • Pracht mens
    reactie 17   |   niet OK
    Wat een schok. Daags voor haar overlijden haar nog gesproken en afgesproken gauw weer een afspraak te zullen maken. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.
    Wat een pracht mens was Greet. Altijd een glimlach op haar gezicht en alles van de positieve kant bekijken.
    Iemand waar je graag mee omging, zowel binnen de Nederlandse Labrador Vereniging als ook daar buiten. We zijn veel samen vanuit het Drentse naar de bestuursvergaderingen van de NLV gereden en hebben in die tijd veel kunnen praten over van alles en nog wat. Serieuze zaken maar ook minder serieus . Daarna nog vaak telefonisch contact gehad. Wat een gemis voor iedereen.
    Ze zal altijd in mijn geheugen blijven als Labrador liefhebber met een grote kennis van het ras, maar zeker als een goed en vriendelijk mens.
    Ik zal haar missen

    Ger - Hoogeveen
    1 september 2021

    Deel deze pagina:

   • extra foto's vriendengroep Nijkerk
    reactie 16   |   niet OK

    Jack en Greet te midden van de vriendengroep uit Nijkerk, foto gemaakt in de tuin bij hun woning in Tiendeveen. De groep bij de bus voor hun garage.


    Ies en Lina - Nijkerkerveen
    1 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering vrienden uit Nijkerkerveen
    reactie 15   |   niet OK
    Greet was voor ons een hartelijke en stoere vriendin. Ze maakte deel uit van een hechte vriendenclub van de GKv in Nijkerk. De jaarlijkse reizen met een busje naar Tiendeveen staan is ons geheugen gegrift. Samen met Jack ontving ze ons als volleerd gastvrouw. Bij haar verhalen over de activiteiten met de honden en contacten met de buren hingen we aan haar lippen. De andere foto herinnert mij [Ies] aan de tijd dat we in de kerk een zangkoortje hadden, waar ze enthousiast haar partij mee jubelde. Op de reunie bij de Chinees in winkelcentrum Paasbos in Nijkerk ontbrak ze [uiteraard] niet.

    Ies en Lina - Nijkerkerveen
    1 september 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 14
    Marielle

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marielle - Hoogeveen

    1 september 2021

   • Foto
    reactie 13   |   niet OK

    Jeroen - Huizen
    1 september 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.