Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gerrit Koning

19-06-194420-03-2023
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 29
    Lies

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lies - Purmerend

    12 april 2023

   • reactie 28
    Marike

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marike - Amsterdam

    8 april 2023

   • De waarheid voorspeld.
    reactie 27   |   niet OK
    Ooit heb ik in een roemrijk verleden het genoegen mogen smaken om Gerrit tot mijn leraar en gids en voorspeller te beleven.Hij gaf mij een opdracht:Maak iets functioneels voor een afscheid.Na even te hebben nagedacht ben ik een asbak gaan maken van rivierklei,afgebakt en geglazuurt en op tafel neergezet.Ik heb daarna afscheid genomen van het roken.Hij vond het een prachtidee en ik kreeg een hoog cijfer.Hij bood me aan om een horoscoop te laten trekken bij hem thuis.Ik heb dat toen gedaan en na een aantal jaren was eigenlijk alles wat hij had voorspeld uitgekomen.Ik was toen 19 jaar en zou later in een heel groot gebouw met heel veel kinderen gaan werken.Mijn ...je moet niet alles geloven verstand draaide op volle toeren.Ik werk nu alweer 35 jaar op het Don Bosco College in Volendam als concierge.Ik heb zelfs de opnametape nog intact.Hij was een echte vriend en meester voor mij.In die hoedanigheid wil ik hem graag blijven herinneren.Voor de nabestaanden heel veel sterkte en gecondoleerd.Evert Smit (Kriek).

    Evert - Volendam
    26 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 26   |   niet OK
    Gerrit Koning, mijn leraar, gids, en de allerbeste vriend die je kan wensen. Zowat elke cursus die hij heeft gegeven heb ik gevolgd. Ik heb heel veel van hem mogen leren. Maar alleen al bij hem zijn was elke keer een klein feestje. Met zijn zelfgemaakte koek zo uit de oven, koffie en zijn verhalen, verhalen vertellen kon hij als de beste. Nu is is hij stil, heel stil. Ik zal hem missen. Maar ik ben dankbaar dat ik hem heb gekend en zijn vriend mocht zijn.
    Gerrit, ik wens je een goede vaart.

    Nel - Volendam
    26 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Als een vogel naar het licht
    reactie 25   |   niet OK

    Lieve familie van Gerrit
    Dank dat ik deel heb mogen zijn van de herdenkingsdirnst. Het was prachtig. Mooie liedjes die bij hem passen afgesloten met humor zoals hij is na diepgaande gesprekken.
    Dit nummer wil ik met jullie delen.
    Heel veel sterkte.

    In tijd van gemis...
    Kijk om je heen...hij zal er zijn.

    Pearl - Purmerend
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Een bijzondere man met vele talenten
    reactie 24   |   niet OK

    Heel wat dinsdagavonden heb ik doorgebracht bij Gerrit thuis. Voor een cursus over tarot, numerologie, visualisatie, voetlezen of kruiden.
    Dan had hij altijd zelf speculaas en koekjes gebakken. De poes Nicky lag ergens opgekruld te slapen.
    Ik vond de tafel waaraan we zaten bij Gerrit zo mooi. Die had hij zelf gemaakt met ingelegd hout. Later heb ik hem gevraagd of hij voor ons ook zo’n tafel wilde maken, tegen betaling. Want dat kon hij nog effe. Een van zijn vele talenten. Die tafel van Gerrit staat bij ons thuis en gaat nooit meer weg.

    Een belangrijke les, die ik van Gerrit heb geleerd, is dat je alles aan je innerlijke kind kunt vragen. Dat is het pure deel in jezelf. Het deel, dat alles al weet. En hoe je contact kunt maken met je innerlijke kind via een visualisatie.

    Dank je wel Gerrit voor alles.

    Christina Veerman


    Christina - Volendam
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 23   |   niet OK
    Lieve Gerrit,
    Je bood anderen altijd de vrijheid van een leidraad,
    nooit de beklemming van een leiband.
    Goede reis jongen!

    Jan - Voorhout
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Bedankt voor alles lieve Gerrit
    reactie 22   |   niet OK
    Lieve Gerrit,
    Het eerste contact gaat ver terug. Je was vaak te vinden bij ons langs op de houtzagerij. Altijd vrolijk en vol wijze lessen. Je was een bijzondere man, een tovenaar zoals je jezelf ook wel noemde. Wij hebben vele mooie herinneringen aan jou en aan Hilde. Jullie kunstwerken verhuisden altijd met ons mee en elk nieuw huis werd door jou voorzien van een handgemaakt naambordje voor ons. Deze keer was het de laatste. Jouw nalatenschap leeft bij ons voort en de mooie levenslessen blijven ons bij.
    Hier zit jouw reis erop. Rust zacht lieve Gerrit en heb het fijn daar boven. Tot later!
    Liefs Kris & Danielle Dekker

    Kris en Danielle - Oude Niedorp
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Na 27 jaar jou buurvrouw te zijn, al voelde je meer als familie. Heb ik je los moeten laten. Je bent nu in het licht, bij jou geliefde Hilde. Wat zullen jullie het fijn hebben. Wat heb ik van jou genoten, wat een mooi en puur mens ben je. Ik ga onze gesprekken missen, ons gezellige thee drinken samen. Jou steun, jou liefde alles aan jou mis ik. LIEFDE zonder haakje zei je altijd. Ik weet dat het hier niet stopt, dat is nu alleen nog even niet te voelen. Ik houvan je lieve Gerrit ❤

    Christa - Monnickendam
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Gebondenheid
    reactie 20   |   niet OK
    Lieve Gerrit,
    Wat mis ik onze koffiemomenten Latte Macciato, en daarbij mooie gesprekken over het leven van nu en later. Oja en je vele appels die je altijd bracht. Jouw drankjes vond ik vaak wat minder. Lieve Gerrit je gaat naar het licht en je geliefden. Geniet ervan. Doe je iedereen lieve groeten en tot later.
    Liefs Lis

    Lis - MONNICKENDAM
    25 maart 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.