Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gerard de Haan

13-02-196820-05-2023
   Hieronder kunt u een condoleance voor de familie achterlaten, maar denk ook aan bijvoorbeeld een mooie herinnering of foto van Gerard die u nog heeft. Dit wordt enorm gewaardeerd door de familie.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Aan Marjolein
    reactie 53   |   niet OK
    Hallo, Marjolein
    Wat een schrik, toen ik dit bericht las.
    Ik wens jullie alle sterkte toe, nu en in de komende tijd.
    Denk aan Gerard met een glimlach.

    Gr Antoinet Doevelaar Schepers

    Antoinet - Ysselsteyn
    4 september 2023

    Deel deze pagina:

   • Wieken van De Boezemvriend en De Zwaluw in rouwstand
    reactie 52   |   niet OK

    OUDEMOLEN – De wieken van molens De Boezemvriend in De Groeve en De Zwaluw in Oudemolen staan de komende tijd in rouwstand. Dat is vanwege het overlijden van hoofdmolenaar Gerard de Haan.

    De Haan was een bevlogen molenaar en zette zich met hart en ziel in voor ‘zijn’ molen De Boezemvriend. Hij probeerde er zoveel mogelijk te zijn, dit ondanks de afstand tussen zijn woonplaats Erm en De Groeve. Hij genoot vooral van de watermassa die onder zijn voeten doorstroomde, zo zeggen collega’s. Helaas mocht Gerard de Haan maar 55 jaar oud worden.


    Dirk - Zeegse
    30 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Zo’n groot gemis
    reactie 51   |   niet OK
    Beste Marjolein, kinderen en familie,
    Afscheid moeten nemen van jullie Gerard. Niet te bevatten, veel te vroeg en wat een vreselijk groot gemis voor jullie. Ik heb zelf, net als zoveel anderen hier, mooie herinneringen aan Gerard; met zo veel plezier zingend met Jeanet en Boes op vrijdagavond op het toernooi en er een fantastisch feest van makend, overdag fotograferend en jaren in de jurywagen iedereen op tijd naar de wedstrijden bewegen. Met zoveel humor, enthousiasme en gezelligheid dat niemand in zijn ‘bed’ kon blijven liggen.

    Ik wens jullie ontzettend veel sterkte in deze hele zware tijd en de tijd die komen gaat zonder Gerard.

    Nienke Vader-Bartels


    Nienke - Utrecht
    28 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Hey dit is is niet de planning !
    reactie 50   |   niet OK
    Gerard, ik ken jou, Marjolein en jullie kinderen vanaf het moment dat jullie in Sleen kwamen wonen.
    Jullie kochten een boerderij met een aantal uitdagingen. Uitdagingen ging jij niet uit de weg en wij hebben jullie met diverse klussen mogen helpen. Wat ga je doen met een boerderij waarvan de muren naar buiten worden gedrukt door een deels gesloopte dak constructie? Gerard jij had de oplossing lieren er in en de oude gebinten in ere herstellen met hout dat je via ons uit Witteveen kreeg van fam Horsting.
    "Hey dit is niet de planning,.. ik hoor het je zo zeggen" Het bericht van jou overlijden kwam wel even binnen, en niet alleen omdat jij nog dingen wilde doen in je tuin in Erm. Maar vooral omdat ik je spontane en altijd oprechte gesprekken altijd met een grap en een knipoog ga missen. Bij het netwerkcafe Sleen was je als een vis in het water om samen met Geke en Astrid de evenementen te organiseren. Ik kon er niet altijd bij zijn helaas, maar werd altijd trouw door jou herinnerd per mail en WhatsApp dat er een bijeenkomst op de planning stond.
    De laatste keer dat we elkaar spraken was bij de receptie van het 100 jarig bestaan van bouwbedrijf Geugies.
    Achteraf kan je een koe in de kont kieken, maar met die wetenschap ben ik toch blij dat we heel gezellig hebben staan te praten daar.
    Gr Martin Snoeijing

    Martin - Sleen
    28 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Muziek pappa...
    reactie 49   |   niet OK
    Ik hen Gerard leren kennen als de pappa van Coco ( en Sanne Loes natuurlijk) toen ze naar Sleen kwamen en ik de juf van Coco werd. Altijd opgewekt en gemotiveerd om van alles in en rondom school te doen. Bijvoorbeeld een voorstelling geven met "Jutter en Kok". Ook toen de meiden allang van school waren kwam ik Gerard weer tegen bij het muzikale project Muslie.
    Niet te bevatten dat zo'n vrolijk en levenslustig persoon er zomaar ineens tussen uit piept......Ik wens jullie en allen die hem lief hadden heel veel sterkte.

    Anita - Sleen
    26 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Húns, 26 mei 2023
    reactie 48   |   niet OK
    Het is vrijdagmiddag, de dag van het afscheid van Gerard. De zon schijnt volop, maar het hoofd is loodzwaar. Wat moet ik schrijven? Als Gerard bij ons kwam logeren, brak de zon ook altijd door, ook al regende het een week lang. Nooit te beroerd om de handen uit de mouw te steken en met alles tevreden. Gerard liet ook altijd merken fier te zijn op zijn Friese roots. Wommels, Winsum of bij ons in Húns. Het maakte deel uit van zijn DNA. Het is onbegrijpelijk dat hij de zon nooit meer zal zien, waar hij ook is. Rudy Hodel, Húns 45

    Rudy - 8832 KD Húns
    26 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Gerard ook the Matchmaker
    reactie 47   |   niet OK
    Lieve Marjolein en meiden,
    Vandaag had ik liever jullie persoonlijk te woord gestaan en een megaknuffel gegeven, mede namens Johan, jammer genoeg gaat het niet lukken.
    Met Gerard had ik contact bij het organiseren van de reünie in 2018, te Delfzijl voor de oude Abel Tasman groep.
    Het contact was meteen al leuk en gezellig via de mail en telefoon, precies zoals Gerard later in het echt ook bleek te zijn.
    Het was eigenlijk mijn vrije dag maar ik wilde er graag bij zijn vanwege het leuke contact en wat wij georganiseerd hadden.
    Door de reünie heb ik Johan ontmoet. Wat een cadeau. In mijn ogen is Gerard dus The Matchmaker.
    Vorig jaar zijn wij bij jullie geweest in Erm, goh wat was het gezellig en het was de bedoeling snel weer bij elkaar te komen. Helaas is dat nooit gelukt.
    Johan en ik komen gauw naar jullie toe om die megaknuffel alsnog te geven.
    Heel veel sterkte voor iedereen die Gerard kende en vooral voor zijn 4 meiden❤️
    Liefs,
    Helga

    Helga - Groningen
    26 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 46
    James

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    James - Meppel

    26 mei 2023

   • reactie 45
    Wim

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wim - Emlichheim

    26 mei 2023

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 44   |   niet OK
    Enorm geschrokken door het plotseling overlijden van Gerard. Ik heb Gerard leren kennen via Martin en Johan en koester mooie herinneringen aan de vele jaren dat we samen Zwarte Piet speelden voor de kinderen van de medewerkers van de NAM in Schoonebeek. Ik wens alle naasten enorm veel sterkte toe met dit enorme verlies!

    Ronald Wolthuis

    Ronald - Hilversum
    26 mei 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.