Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gerard Boontjes

31-08-195209-12-2022
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Niet eerlijk.
    reactie 33   |   niet OK
    Beste gerard ik las dit moest gelijk aan de nigthien century denken waar jij een warm hart voor had.
    Je kon spelen als de beste,ik weet niet meer wat ik moet zeggen dit raakt mij heel erg,goede reis naar boven...

    cor - rotterdam
    11 augustus 2023

    Deel deze pagina:

   • gitaarles op zolder.
    reactie 32   |   niet OK
    Toen ik 10 was, kreeg ik mijn eerste gitaarlessen van Gerard. Ik ben 7 jaar lang elke week bij hem langs geweest en door zijn lessen speelde ik vrij goed gitaar. Wat een goede leraar was hij. Nog altijd speel ik graag: bedankt Gerard!
    Hierbij wens ik Annelies en zijn kinderen veel sterkte.
    Annemarie Blok.

    Annemarie - Almere
    7 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • Master of fingerpicking
    reactie 31   |   niet OK
    Ook ik heb les gehad van deze warme man en geweldige gitaar leraar. Bij mn eerste les kwam ik met een geleende Fender Jaguar uit 1968 en hij was gelijk blij. Fingerpicking was nieuw voor mij, maar na anderhalf jaar les gehad te hebben sloeg ik mijn vleugels uit en de basis van zijn lessen beheers ik nu nog. Ooit nog als zanger met Sandra in een bandje gezeten....shit, veel te vroeg. Rust zacht en alle familie veel sterkte.
    Groet
    Ed Nederlof

    Ed - Dordrecht
    4 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • Translate poem from an unknown British poet
    reactie 30   |   niet OK
    Je kan verdrietig zijn dat hij weg is
    Of je kan blij zijn dat hij geleefd heeft
    Je kan je ogen sluiten en bidden dat hij terugkeert
    Of je kan je ogen openen en blij zijn wat hij heeft achter gelaten
    Je hart kan leeg zijn omdat je hem niet meer kan zien
    Of je kan vol liefde zijn die je met hem gedeeld hebt
    Je kan je afwenden voor morgen en leven voor gisteren
    Of je kan gelukkig zijn voor morgen vanwege gisteren
    Je kan je hem herinneren zoals hij was
    Of je kan zijn herinnering koesteren en het door laten leven
    Je kan huilen en je gedachten sluiten, je leeg voelen en je rug keren
    Of je kan doen wat hij graag wilt:
    Glimlachen, je ogen openen, liefhebben en door leven

    Michael & Barbara - London
    9 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Inspirerende man
    reactie 29   |   niet OK

    Wat een klap om te horen dat Gerard is overleden. Hij heeft heel erg veel voor mij betekend.

    Toen ik starte op de opleiding Algemene Muziek Educatie was Gerard de studieleider. Hij heeft binnen de paar jaar dat ik daar heb gezeten het onderwijs flink verbeterd.
    Mijn instrument was gitaar en ik kreeg aan het begin dan ook les van Gerard. Hij nam altijd de moeite om materiaal te vinden dat mij interesseerde. De les duurde eigenlijk een half uur, maar het was naast het spelen ook zo gezellig dat ik meestal een uur later pas het lokaal uit liep. Hij interesseerde zich echt in mij en was dan ook benieuwd hoe mijn stages eruit zagen en hoe ik de opleiding ervaarde.

    In het 3e jaar van mijn opleiding begon ik erg te twijfelen of het docentschap wel het juiste voor mij was, omdat ik steeds meer bezig was met het maken van eigen muziek. Gelukkig stond de deur van Gerard zijn kantoor altijd op een kier en mocht ik even binnenwandelen. Hij heeft mij over zijn eigen loopbaan verteld; jongeren muziek laten maken in de armste wijken van Rotterdam voor SKVR en later het opzetten van de Rockacademie, en dat allemaal zonder een studie met een muzikale achtergrond. Als je ergens in gelooft en je er hard genoeg voor knokt, maakt het niet uit waar je vandaan komt, je komt er wel.

    Hij heeft mij zelf in laten zien dat de opleiding afmaken het juiste was. Hierna heb ik de deur bij hem plat gelopen om over veel dingen te sparren; demo's van songs, sollicitatie brieven, gewoon filosoferen over het onderwijs, noem maar op!

    Zelfs toen hij tegen zijn pensioen aanliep had hij nog een frisse blik op de huidige wereld en zag in dat digitalisering van het onderwijs veel mogelijkheden bood. 6 jaar nadat ik de opleiding verlaten heb, vallen er nog steeds kwartjes op zijn plaats van een opmerking die Gerard gemaakt heeft.

    Gerard, bedankt voor al jouw wijze adviezen en gezelligheid!


    Gijs - Arnhem
    20 december 2022

    Deel deze pagina:

   • A wonderful uncle
    reactie 28   |   niet OK
    Uncle Gerard was a wonderful man, an excellent musician, and a thoughtful friend. We already miss his humor and wit. We are thinking of you all across the pond during this heartbreaking time and will miss Gerard greatly. -With love, Kristian and Elise

    Kristian - Beaver Dam
    19 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Altijd in ons hart
    reactie 27   |   niet OK
    Naar de verzamelbeurs heerlijk snuffelen naar muziekitems of strips. En blij als een kind wanneer we een pracht exemplaar gevonden hadden over The Beatles of ABBA.
    Genieten van een heerlijk maal dat je voor ons met veel toewijding en liefde had bereid. Samen met Annelies. En dan gezellig de avond uit kletsen; mooie gesprekken. Fijne herinneringen die we koesteren. Je blijft voor altijd in ons hart.

    Frans en Monique

    Frans - Dordrecht
    17 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 26   |   niet OK
    In 2012 startte ik aan de Academie voor Muziekeducatie, toen nog net Docent Muziek - onderdeel van het conservatorium in Tilburg. Gerard startte met onze groep als studieleider. Een hele vriendelijke en vrolijke man met kleine pretoogjes een een zachte hoge stem. Gerard heeft zich hier ingezet voor vernieuwing en mooie nieuwe ideeën doorgevoerd. Toch was hij ondanks zijn functie als studieleider altijd benaderbaar. Hij deelde levenslessen, grapjes en maakte ook samen muziek met ons door te begeleiden op tentamens en optredens.
    Lieve Gerard, bedankt voor alles!

    Eveline - Zundert
    16 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Niet te bevatten…
    reactie 25   |   niet OK
    Verbijsterd, niet te bevatten, zo maar weg.

    Het moet ergens mid jaren zeventig zijn geweest. Gerard zocht iemand op toetsen voor een project met zijn band Atlas en Ashwani Bali. De bedoeling om een lp uit te brengen mislukte door externe oorzaken. Maar de vriendschap was een feit. Gerard maakte je in zijn muziek als medemuzikant beter, eigenlijk beter dan je was. Altijd opgeruimd, plezierig, hartelijk, hartverwarmend.

    Na Ashwani kwamen nog verschillende samenwerkingen, van een eenmalige Shadows Tribute tot een band die ‘gewoon’ wekelijks bij elkaar kwam om lekker muziek met elkaar te maken in De Havenloods Rotterdam. Zoals zo vaak bij bandjes en muziekbijeenkomsten stoppen ze ook weer. Ik weet niet meer precies de reden. Waarschijnlijk een combinatie van veel drukte, ambities die verder gingen, andere paden.

    Ik werd later schouwburgdirecteur, jij werd later een van de directeuren van de mede door jou opgerichte Rockacademie. Daar ergens, ik geloof begin 2000, kregen we weer contact. Door jou kon ik de legendarische Elvis begeleidingsband ontmoeten en ze naar mijn theater halen. Het contact met James Burton is nog lang gebleven.

    Op een gegeven moment wilde je zelf weer het podium op. In Westlandtheater De Naald had ik een volle zaal voor je. De ontmoeting was zoals alle ontmoetingen, open, geïnteresseerd en hartverwarmend.

    Ruim 10 jaar later kregen we weer contact via social media. We spraken af elkaar weer eens te ontmoeten.

    Corona kwam. Een afspraak samen met Wim Lavooij moest helaas worden afgezegd. Toen ineens dit bericht.

    Veel, heel veel sterkte Annelies, kinderen, familie en kleinkinderen.


    Peter de Neef

    Peter - Franeker
    16 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 24   |   niet OK
    ""Ja, met Bertus Borgers hier! Ik geef even het woord aan Gerard Boontjes. Komt ie." Het telefonische startmoment van mijn werk aan Rockacademie. Uit de nieuwe onbekende hoge intens vriendelijke stem sprak meteen een bijna onverklaarbaar vertrouwen, en dat terwijl we elkaar nog nooit hadden ontmoet.
    Eenmaal fysiek tegenover elkaar was de toon allang gezet.
    Dat deed hij, eerder, aan die telefoon. Simpelweg door te klinken zoals hij was.
    Zijn diepe menselijkheid bleek vooral tijdens moeilijke periodes in mijn leven, waarin hij in staat leek om dwars door de telefoon alles te zien en te voelen wat er speelde.
    Keer op keer leek je te veranderen in een warme beschermengel.
    Ik heb mijn diepe best gedaan om jouw passie mee te nemen en te verpakken in de lessen die ik zoveel jaren lang vooral door jou vetrouwen mocht geven, en nog steeds vol vuur mag doen.
    Ik mag bidden dat ik je vertrouwen nooit beschaamd heb.
    Jouw plaat "It's Never Too Late", waarvoor je me vroeg om de drums mocht verzorgen, koester ik als een warm document waarmee dat lieve vertrouwen nogmaals een extra stempel kreeg.
    Je hebt voor zo ontzettend veel mensen de wereld tot een stralender plek gemaakt.
    Om nooit nooit meer te vergeten. Jouw kleur neem ik mee, voor altijd.
    Dag lieve Gerard.
    Lieve Annelies, kinderen en kleinkinderen, warme knuffels en alle sterkte en goede energie.
    Hij is niet weg.

    De grootste groet,
    Arthur Lijten

    Arthur - Naarden
    16 december 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.