Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Geert Drenth

06-03-194420-12-2022
   De levensweg die hij voor zichzelf uitstippelde is onverwachts ten einde gekomen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 8
    M

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    M - Millingen

    14 maart 2023

   • Condoleance
    reactie 7   |   niet OK
    Ik wil jullie condoleren met het verlies van Geert. Het was voor mij een dierbare vriend. Ik zal zijn dagelijkse berichtjes missen.
    Wens jullie veel sterkte.
    Ada van Gilst uit Grou

    Ada - Grou
    27 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Beste Geert
    reactie 6   |   niet OK
    Helaas van ons heen gegaan zonder nog iets te kunnen zeggen tegen elkaar. Je was voor mij altijd een bijzondere ,markante en een leuke vrolijke man die al 17 jaar in ons leven was. In die tijd hebben we je ook goed leren kennen. Je bent altijd een leuke aardige man geweest die altijd een goede aanvulling voor mijn moeder was. Vaak had je de lolbroek aan en vertelde je dan voor de zoveelste keer dezelfde moppen. Dan deed ik meestal net alsof ik hem dan nog nooit gehoord had. Dan vertelde je hem gewoon weer in geuren en kleuren alsof je hem net gehoord had. 13 jaar geleden heb ik je meegeholpen met je grote verhuizing. Je zei toen tegen mij dat we zo klaar zouden zijn want je had toch niet zoveel spullen. Gelukkig waren we met 4 man want er was toch redelijk wat te doen. We zijn er dan ook de gehele dag druk mee in de weer geweest. Je had zeldzaam veel spullen en aan ieder ding zat een verhaal vast. Die dag heb ik je dan ook echt goed leren kennen. Je hele leven ging aan ons voorbij die dag. Ook viel mij toendertijd op dat je altijd dezelfde blouse droeg. Een blauw wit gestreepte namelijk. Toen ik je erop attendeerde, zei je gelijk dat je iedere dag een ander aan deed. Maar dat zie je niet want heb er gelijk 2 dozijn van gekocht omdat deze me nou eenmaal goed staat. Dat bleek ook zo tijdens de verhuizing want er lag nog een dozijn in de verpakking onder in de kledingkast. Dat soort grappige momenten zullen we zeker van je gaan missen. Ook was je motorscooter verzameling je heilig. Hierop was je erg trots en ook hier weer mooie verhalen over herkomst en dergelijke. Zelfs de verzameling onderdelen was voor jou al een rede voor een goed gesprek. En ondanks dat je het financieel niet altijd makkelijk had, en wij dan tegen je zeiden om een paar van je moters te verkopen, dan was je daar te eigenwijs voor. Maar dat is ook wel iets wat je siert want het kwam uiteindelijk toch wel goed. Bedankt Geert voor de leuke tijd die we met jou hebben beleefd en jou bijdrage aan ons leven.
    Rust zacht
    Patrick en Anita

    Patrick - DEEST
    26 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Geert
    reactie 5   |   niet OK
    Geert ik mis je erg. Wij hebben samen 17 jaar samen lief en leed gedeeld. Vele fijne vakanties gehad. Ook heb je altijd goed voor me gezorgd. Tijdens mijn ziekenhuisbezoeken stond je altijd direct voor me klaar. Je hebt wat kilometers moeten rijden met me. Nog bedankt daarvoor Geert. Je was ook altijd erg in de weer met je opnames van orgelmuziek. Dat was je lust en je leven. Tijdens corona even de kluts kwijt omdat je opname leventje even stopte. Dat was weer goed toen het afgelopen jaar verder ging.
    Rust zacht Geert
    Groeten van jou vriendin Wilma

    Wilma - Druten
    26 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Geert Drenth, onze orgelvriend.
    reactie 4   |   niet OK
    Onze eerste kennismaking met Geert was op een orgelconcert van Evert van de Veen uit Voorthuizen, in de Hervormde Kerk van Veendam. Al snel liet hij merken, dat hij, net als wij, een Groninger was. Zijn afkomst verloochende hij nooit. Hij ging direct over in het Gronings dialect en het contact bleef, niet alleen in het bijwonen van orgelconcerten, maar ook telefonisch. Hij mocht nog graag even terugblikken op de concerten en deelden we wederzijdse belevingen. Bij een volgend concert had hij steevast enkele opnames voor ons meegenomen. In het begin werden de opnames met groot apparatuur gedaan, maar gaandeweg werd de apparatuur steeds kleiner. In het geheim kon hij zelfs opnames maken. Hij genoot hier enorm van.
    We koesteren eveneens de opnames die hij voor ons gemaakt heeft van het orgelconcert van Evert van de Veen bij ons 25-jarig huwelijk hier in het Groningse Middelstum, nog steeds. Zo ook die van mijn 40-jarig jubileum als organist, ook hier in Middelstum.
    Onder het genot van een kopje koffie na een concert, kwamen er steevast enige moppen en sterke verhalen voorbij. En bij het naar huis gaan: in het Gronings: Veurzichtig weezen en nait bie sloot kommen!!
    Wij gaan Geert enorm missen bij alle volgende orgelconcerten.
    Helaas kunnen we niet bij het afscheid van Geert aanwezig zijn, maar in gedachten zijn we er zeker bij!
    Heel veel sterkte toegewenst.

    Jan en Tjitske Zuidhof, Middelstum.
    Jan en Tjitske - Middelstum
    26 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Dag buurman Geert
    reactie 3   |   niet OK
    Afgelopen dinsdag werd er bij ons aangebeld door de politie of we de sleutel van Geerts huis hadden want het was al een aantal dagen niet mogelijk contact te krijgen met Geert. Op dat moment hadden wij als buren al een angstig voorgevoel. Helaas bleek dit terecht en ben je er niet meer Geert.
    Onze immer vrolijke buurman is niet meer. Nooit meer een spontane grap van je, geen handleidingen uitprinten voor je, geen hulp meer met je telefoon als er weer een app op moest en nooit meer even vragen hoe het met Chica gaat en even een knuffel met de hond.
    Ik heb je meer dan 20 jaar geleden leren kennen in de Vogelwijk in Zeist als buurtgenoot en na de renovatie van de wijk werd je mijn overbuurman. Van het begin af aan hebben we goed burencontact gehad. We liepen de deur niet bij elkaar plat maar als iemand hulp nodig had stonden we er voor elkaar. Af en toe kwam je bij mij een kop koffie drinken en later toen Jackeline in mijn leven kwam was je altijd geïnteresseerd hoe het met ons ging.
    Als Chica ziek was kwam er altijd wel even een appje om te vragen hoe het met de hond ging en als wij op vakantie zouden gaan naar Texel altijd even een fijne vakantie wensen.
    Je ging met enige regelmaat nog heerlijk op vakantie en als we vroegen hoe het geweest was had je altijd verhalen dat je zo genoten had.
    Als je het idee had dat je onrecht aangedaan werd kwam de vechter in je op en kwam je voor je rechten op. Dan zocht je ook echt helemaal uit waar je de “tegenstander” op kon aanpakken en dan ging je er ook helemaal voor.
    Als we je belastingaangifte, altijd op het laatste moment, moesten doen kwamen we er elk jaar weer achter dat we nog even een code moesten aanvragen zodat ik het voor je kon doen. En dan maakten we altijd de afspraak dat we gelijk voor het jaar erop de code zouden aanvragen. Maar dat vergaten we dan weer.
    Op je vorige auto was je zo trots. Vooral op het feit dat na al die kilometers en na al die jaren de auto nog zo soepel liep en je complimenten van de garage kreeg dat de auto motorisch nog tiptop in orde was. Dat kwam door je rijstijl.
    Toen ik zelf na lange tijd uit het ziekenhuis kwam stond je spontaan met een bloemetje klaar om me welkom thuis te heten. Zo was je gewoon.
    Zoals je ook kwam vertellen dat het weer gelukt was een apparaat te repareren, of ik de handleiding wou uitprinten en even een afstandsbediening voor je wou bestellen.
    Geert, we herinneren je als iemand die tot op het laatst genoot van het leven. Die de dingen deed die je leuk vond. We hadden het idee dat je gelukkig was en wij waren blij met een buurman als jij.
    Het ga je goed Geert.

    Bert - Zeist
    23 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Akkoordje voor Geert
    reactie 2   |   niet OK
    Vanmorgen te horen gekregen dat Geert is overleden. De kilometers die we samen met Evert van de Veen en andere registranten hebben gereden zijn niet te tellen. Van den Ham in Groningen tot Maassluis, Geert was er bijna altijd bij. Na de COVID pandemie met de nodige lockdowns zagen we hem wel minder.
    Geert toverde steevast dezelfde (schuine)moppen uit z’n mouw, en zat vol met anekdotes over met name Klaas Jan Mulder.
    Om de opname te starten aan het begin van het concert was er altijd “het akkoordje voor Geert”.
    Dat zal helaas nooit meer klinken…….
    Sterkte familie met het verlies van deze markante man. We gaan hem missen.

    Jan - Barneveld
    23 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Reactie op overlijden Geert Drenth
    reactie 1   |   niet OK
    Toen de dochter van Geert mij vanmorgen belde met het bericht dat Geert onverwacht was overleden schrok ik. Ik heb Geert het laatst gezien op 26 september j.l. tijdens een Johan de Heer zangavond in Voorthuizen. Vaak is hij met mij mee geweest als ik ergens een orgelconcert gaf. Hij maakte dan ook vaak een geluidsopname.
    Ik ken Geert al heel lang. Ik ontmoette hem voor het eerst toen ik een orgelconcert gaf in Amsterdam. Daarna hebben we altijd contact gehouden. In de Coronatijd hebben we elkaar niet gezien. Daarna wel weer een paar keer hoewel dat wel wat minder werd mede omdat zijn gezondheid wel wat achteruit was gegaan. Als wij van de parkeerplaats naar de Bovenkerk in Kampen liepen dan merkte ik dat hij conditioneel wel een stap terug had moeten doen.
    Ik herinner hem als een groot orgelfanaat. Hij kende veel mensen uit de orgelwereld. Hij vertelde vaak over de tijd dat hij met Klaas Jan Mulder op pad ging en zijn concerten bezocht. Hij was een man met humor. Mijn registranten hoorden vaak dezelfde grappen en ik dus ook.
    Ik vind het jammer dat ik niet bij de uitvaart kan zijn. Na de drukke kerstperiode gaan wij er even tussenuit en hebben wij een hotel geboekt.
    We zullen hem missen tijdens de concerten!!
    Ik wens de familie en kennissen van Geert veel sterkte toe.
    Evert van de Veen

    Evert - Voorthuizen
    22 december 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.