Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Fredy Spoolder

27-12-195808-11-2020
   Wij zijn intens verdrietig omdat jij onverwacht, nog midden in het leven en vol plannen veel te vroeg bent begonnen aan je laatste reis..

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Sjattepoemel...
    reactie 82   |   niet OK
    De eeuwige gangmaker!
    Sjattepoemel we gaan je missen!
    Xx Steph

    Steph - Valkenburg
    28 december 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 81   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies, wij wensen u veel sterkte toe.
    Bedankt voor de prettige samenwerking.
    Vriendelijke groet,
    Café De Steenbok

    Café - Beek
    23 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 80
    Nicole Platenkamp

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Nicole - Almelo

    24 november 2020

   • Herinnering
    reactie 79   |   niet OK
    Wanneer je iemand missen moet
    niet voor even maar voorgoed
    Dan valt dat heel erg zwaar
    en heb je alleen de herinneringen nog maar
    Voor iedereen een biertje bestellen, gezelligheid,
    lekker ouwehoeren en gekkigheid
    Deze mooie herinneringen
    zijn nu voor altijd waardevolle dingen.    Lieve Margit en familie

    Nogmaals heel veel sterkte met het verlies van Fredy

    Nico en Nilda - Doetinchem
    23 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Bijzonder
    reactie 78   |   niet OK
    Heel bijzonder om jou te mogen leren kennen op zo grote afstand...jij in je mooie Twente Ik in mooi Rotterdam waren vaak hilarische leuke anekdote...maar wel de liefde voor ons vak wat een groot voorrecht om jou daar héb mogen te leren kennen déze mooie tijd zal ik nooit vergeten...voor altijd in plekje in mijn hart Lieve Leuke Mooie Fredy..💖

    Nelly - Rotterdam
    22 november 2020

    Deel deze pagina:

   • jij hebt geleefd jij hebt genoten
    reactie 77   |   niet OK
    ik mocht jaren je vriend zijn ik heb veel met je gereisd door heel wat landen en de laatste keer dat je me op haalde voor biertje waren jou woorden al zien we elkaar 10 jaar niet het voelt gelijk weer vertrouwd
    jij was een heel speciale vriend
    ik bedank je voor voor de vriendschap
    en wens de fam heel veel sterkte en kracht met dit grote verlies

    luuk - ENSCHEDE
    22 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Biljarter met bochel
    reactie 76   |   niet OK
    Met tranen in m'n ogen gisteren thuis naar de uitvaart van Fredy gekeken. Mooie woorden, muziek en foto's die hopelijk Margit, Joey, Kirsten en de hele familie Spoolder kracht en troost blijven geven. Ik geloof dat ik het gisteren ook hoorde en ik ben er zelf al lang van overtuigd: je bent pas echt dood als niemand meer aan je denkt. Dat zal bij Fredy nog heel lang niet het geval zijn.

    Op deze plek ga ik voor een vrolijke herinnering. Mijn helaas ook recent overleden schoonvader Wim Hemmelder (vroeger een grote maat van Freek) was ooit lid van een biljartclub. Ik ben een keer mee geweest naar een (uit)wedstrijd van Wim. Samen op de fiets van de Tuindorpstraat naar het café van Bernhard Spoolder op 't Wilbert, zodat we daar ook een biertje konden drinken. Ik ben er maar één keer geweest en wat ik me van dat café herinner was dat het net een gezellige huiskamer was. Ik kwam binnen en was aangenaam verrast omdat Fredy aan de bar zat en ik, behalve kijken naar de biljartkunsten van Wim, ook lekker even met Fredy bij kon praten . Chris en ik woonden in die tijd al niet meer in Twente en zo vaak zag ik m'n Twentse moaten niet.

    De tegenstander van Wim kwam het café binnen en Fredy en ik waren compleet overdonderd. De lange, nog jonge man had een fysiek ongemak in de vorm van een beste bochel. Door de biertjes werden Fredy en ik wat losser en begonnen we daarover tijdens de wedstrijd onderling te ouwehoeren. Dat werd alleen maar erger toen bleek dat de jongeman een betere biljarter was dan Wim die er zelf als eigenaar van een café met biljart toch ook wat van kon. Fredy en ik werden steeds joliger en de grappen over de bochel waren een enkele keer iets te luid. Barkeeper Bernhard kon er ook wel om lachen.

    Iets verderop aan de bar zat nog een vrouw die zo af en toe een babbeltje maakte met Bernhard maar ook aandacht had voor de wedstrijd tussen Wim en de gebochelde jongeman. Bij het geouwehoer tussen Fredy en mij over de bochel gaf zij geen kick. Toen de wedstrijd duidelijk in het voordeel van de jongeman was beslist kreeg hij behalve een hand van Wim ook een hartelijke knuffel en de felicitaties van de vrouw. Waarop de gebochelde jongeman zei: dankjewel mam!!.... Fredy en ik zijn van schrik en schaamte even het café uitgerend. Maar toen we een paar minuten en een lachbui later het café weer binnen kwamen, de jongeman en zijn moeder feliciteerden met de overwinning en hun trakteerden op een drankje was het ook de rest van de avond nog erg gezellig.
    Rob - EDE GLD
    22 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Fredy is niet meer..
    reactie 75   |   niet OK
    Fredy, is niet meer,
    Man man wat doet dat zeer.
    We kennen elkaar van kleins af aan.
    Onze ouders hadden hun caravan/tent op de camping Bomans in Markelo staan. Onze ouders hielden ook van feesten, gingen samen naar Winterberg. Nee de pistes hebben ze daar niet gezien wel de caféetjes van binnen. Ook gingen we vaak samen met elkaar naar de speeltuin Golbach.
    Diane werd mijn vriendinnetje en Jolinda werd Lotte’s vriendinnetje (mijn zus). Freek werd door ons oom Freek genoemd en Riky werd tante Riky. Diane en ik deden alsof wij nichtjes waren. Samen gingen we op atletiek. Elke dinsdag- en donderdagavond haalde ik Diane op voor training. Ik kwam vaak bij jullie thuis over de vloer aan de Meijersweg, boven de winkel. Het was daar altijd gezellig met het eetbarretje. En jullie lieve kinderoppas. Freek Riky en Johnny en Betsie kwamen vaak bij ons in het café aan de Tuindorpstraat. Vooral op zondag na de voetbal was het een dolle pret. Vrouwen, kinderen iedereen kwam mee. Hans Jacobs, Rudie Weijkamp. Die waren ook van de partij. Freek en Fredy leken veel op elkaar. Helaas mocht Freek ook niet oud worden. Beiden vrolijk, charmant en goedlachs.
    Fredy Margit Lotte ze zaten op ponystal Zuid. Zo deden ze een keer mee met een paardrijwedstrijd. De wedstrijden waren afgelopen en Diane dacht:”misschien kunnen wij ook wel op paardrijden gaan. Ga jij maar op het paard van Fredy, Bento, zitten dan houd ik de teugels wel vast”. Dus daar zat ik boven op het paard. Maar Bento was het zo zat die dacht ik wil op stal. En daar ging het paard met mij hoog in galop ervandoor. Ik kon nog net bukken, anders was het anders afgelopen. Iedereen en vooral Fredy in schrik achterlatend.
    Later kwamen we elkaar weer tegen bij de voetbalclub de “Wilhelminaschool” op de Vikkerhoek ook wel sikkerhoek genoemd. Harry, mijn broer, Rob (later mijn man), waren ook lid van deze vaak veel te gezellige club. Heel wat zondagmiddagen zaten we dan met zijn allen vrouwen/moeders van de spelers langs de lijn. En de derde helft vooral niet vergeten.
    Met de voetballers uit het elftal werd een vriendenclub geboren, later de Hookkeerls en natuurlijk ook de Hookwiefkes want die bleven niet achter. Het trio Fredy Fred en Henk dat was garantie voor dolle pret. Samen zijn we veel op pad geweest. Weekendje Centerparks met kinderen, weekendje Markelo, lekker mountainbiken, volleyballen en tennissen. Ook naar de carnaval in Oldenzaal was dolle pret. De mannen gingen dan apart carnavallen, en de vrouwen, Beppie, Rita en ik kwamen dan later erbij. Helaas is Rita ook overleden. Dat was me ook een mooi figuur. Rita met Fredy ook een dolle boel. Han en Haiko en nog wat jongens de Hookkeerls had een mooi clubje bij elkaar. De mannen gingen elk jaar naar Duitsland de beruchte voetbalweekenden. Dat was heilig de vrouwen mochten niet mee. Fredy trouwde met Margit en ik trouwde met Rob, alle trouwerijen (van de Hookkeerls) waren superfeesten.
    Was Fredy er dan was er gezelligheid. Fredy was charmant, vrolijk en had veel humor. Samen moppen tappen, dezelfde humor. Fredy kon goed met mensen omgaan. Dat kwam in zijn werk als marktkoopman natuurlijk goed van pas Hij kon mensen goed vermaken. Iedereen zal deze vrolijke lieve man enorm missen.
    Bij het condoleren van mijn vader Wim, had Fredy tranen in zijn ogen. Niet wetende dat hij een klein jaar later er ook niet meer is.
    Veel te vroeg is Fredy een levensgenieter, man van Margit, vader, zoon, broer,schoonvader, schoonzoon van velen een vriend er niet meer.
    Iedereen heel veel sterkte toegewenst,
    Christel Magendans.

    Christel - Ede
    22 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Anekdote voetbal Wilhelminaschool
    reactie 74   |   niet OK
    Wilhelminaschool 3 ... wat een achterhoede.. Henk Groothuis mijn zwager Rene Sueters Henk Asbroek en Fredy Spoolder... een middenveld met Pierre (Piet) van Oosten en Chris ten Cate en Arie Bernard.. In de voorhoede Titus Leuning Jopie Lansing Fred Wijsbeek en Stef Landman. Leider was mijn vader Enno Wijsbeek en toen ineens kwam er een nieuwe speler bij Johan Wielens. en Johan vertelde de volgende anekdote.
    Ik kwam nieuw bij de voetbal en kwam in het derde elftal waar Fredy Spoolder ook voetbalde ... wij kregen een penalty en ik dacht ik pegel die bal er ff in, maar toen kwam Fredy en zei.. hey vriend ik heb nog nooit een penalty gemist dus ff op zij.
    Fredy nam de penalty en schopte deze onbenullig hard hoog over..... Johan keek en zei ik dacht dat je nog nooit een penalty gemist had.... Fredy lachde en zei klopt ik heb ook nog nooit een penalty genomen...

    Fred - Hengelo
    21 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte!
    reactie 73   |   niet OK
    Lieve Margit, Kirsten en Joey,
    Heb jarenlang bij jullie rond mogen lopen in mijn pubertijd en kijk met veel plezier terug op die tijd. Ik koester de herinneringen die ik aan Fredy heb.
    De vele etentjes bij Café de Krab en Markanti het was nooit genoeg. Ik herinner me ook goed dat Fredy na een dag hard werken vaak op zijn groene stoel landde met een 1/2 ltr Warsteiner in die tijd. Toen begreep ik die keuze voor dat biermerk niet zo, nu ik zelf werkzaam ben in die wereld moet ik bekennen dat hij zeker toen al een neus had voor kwaliteit. Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe om dit verlies een plek te geven. Grt Reinier Kamphuis

    Reinier - Amsterdam
    21 november 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.