Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Frans-Anno Tweebeeke

31-08-194518-12-2023
   Lieve nabestaanden,

   Het nieuws van het overlijden van Frans-Anno kwam als een schok en voelt onwerkelijk. Hij was nog zo actief in onze branche met zijn eigen merk STEEL en veel collega’s ontmoetten hem nog regelmatig op beurzen zoals de Küchenmeile.

   Voor velen van ons was Frans-Anno een voorbeeld. Hij leidde ons jonge bedrijf met veel passie door de beginjaren, wist de mensen en de twee verschillende culturen in huis met elkaar te verbinden. We zijn hem nog steeds dankbaar voor zijn enorme bijdrage aan het succes van onze firma.

   We blijven aan hem denken als een warm en enthousiast mens vol nieuwsgierigheid en tomeloze energie. Veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

   Namens de collega's van BSH Nederland

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Inspirator
    reactie 31   |   niet OK

    Het is moeilijk te bevatten, half september waren tijdens de MOW nog op bezoek bij hem op de Steel stand waar hij natuurlijk nog met veel enthousiasme vertelde over de nieuwe producten.
    In 1995 begonnen bij Willem van Rijn als jong broekie was ik natuurlijk direct onder de indruk van (toen nog) "mijnheer Tweebeeke". Altijd vroeg op de zaak, bij elke meeting aanwezig, altijd scherp en met ongelooflijk oog voor detail. Er ging niets de deur uit zonder dat hij het gezien had. Ik heb ontzettend veel geleerd van hem, ook hoe je met veel warmte met je klanten om gaat, het voeren van lastige klangesprekken, gastheerschap en altijd voorop in de strijd. Prachtige trips gemaakt o.a. met BSH productmanagers naar Finland-Lapland-Zweden maar ook met klanten richting Berlijn en geweldige beurzen gedraaid. Maar Frans-Anno had ook veel oog voor de prive-situatie van de collega's, wist alle verjaardagen, namen van de kinderen etc. etc. Kortom voor mij een echte inspirator, ik zal onze gesprekjes tijdens ontmoetingen waar dan ook gaan missen. Heel veel sterkte voor de familie van Frans-Anno bij het omgaan met dit grote gemis.


    Marco - Lisse
    7 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 30   |   niet OK
    Hoe onwerkelijk blijft het dat Frans-Anno Tweebeeke er niet meer is. Ik denk met veel warmte aan hem terug. Hoe hij altijd vol energie en heel vroeg zijn dag begon. En aan zijn twinkelende pretogen als hij enthousiast weer een nieuw idee deelde. Frans-Anno inspireerde en kon je met veel enthousiasme meenemen in zijn ideeën en plannen. Zijn scherpte en oog voor details, ik had daar altijd heel veel bewondering voor.
    Ik wens alle familie en vrienden heel veel sterkte toe, met het verwerken van dit grote verlies, met de leegte die Frans-Anno achterlaat.

    Irma - Hilversum
    30 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 29   |   niet OK
    Lieve nabestaanden,
    Alhoewel ik pas bij BSH ben gekomen in 2018 en dus nooit de kans heb gehad met met Frans-Anno samen te werken, ben ik me altijd heel bewust geweest van zijn aanwezigheid bij BSH. Hij heeft hij een hele grote onuitwisbare stempel gedrukt op ons succes en onze cultuur. De verhalen tijdens de herdenkingsdienst hebben mijn bewondering voor zijn tomeloze energie en vermogen tot verbinden en inspireren alleen maar veder doen toenemen. We zullen als BSH Nederland altijd dankbaar zijn voor het fundament dat hij gelegd heeften daar vol vertrouwen op verder bouwen.
    Ik wens jullie heel veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.
    Liesbeth Pel, Managing Director

    Liesbeth - Haarlem
    25 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 28   |   niet OK
    Werkzaam bij Willem van Rijn en later BSH heb ik heer Tweebeeke leren kennen als een zeer warm, empathisch en betrokken hardwerkende directeur met veel passie en zorg het bedrijf leidend. Zakelijk van alles op de hoogte maar ook privé wist hij iedereen bij naam en veel persoonlijke details, zo verweven en betrokken was hij met bedrijf en collega’s. Heb veel bewondering voor zijn energie en persoonlijke betrokkenheid en interesse bij zovelen. Het was fijn om hem van tijd tot tijd nog te ontmoeten op beurzen, een vertrouwd gevoel.
    Veel sterkte gewenst - Patricia Schipper

    Patricia - Lisse
    25 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Condoleance
    reactie 27   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van dhr. Tweebeeke.
    Wij kennen hem van de BSH tijd.
    Deed leuke uitjes met onze kinderen tijdens de beurs.
    Wij wensen de familie veel sterkte.

    Fam. - Nieuw-Beijerland
    11 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd met dit verlies
    reactie 26   |   niet OK
    Lieve familie van Frans-Anno,
    Gecondoleerd met dit grote en zeer onverwachte verlies. Nooit eerder ben ik iemand tegen gekomen die zakelijk zo gedreven was met zoveel oog voor detail, maar die daarnaast ook zoveel aandacht had voor de persoonlijke situatie. In de laatste jaren dat we elkaar regelmatig spraken tijdens de borrelmomenten werden mijn kinderen altijd stuk voor stuk besproken en vervolgens was het tijd voor mooie verhalen. Tijdens de afscheidsdienst heb ik wel gemerkt dat dat talent door zijn kinderen is overgenomen. Ik voel me vereerd dat ik Frans-Anno heb leren kennen. Heel veel sterkte gewenst. Markus

    Markus - Hoofddorp
    5 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Gecondollerd met dit grote verlies
    reactie 25   |   niet OK
    Beste familie van Frans Anno Tweebeeke,
    Gecondoleerd met het overlijden van Frans Anno,
    Een ware inspirator en kenner van onze markt, de consument en veel meer.
    Ik heb hem altijd bewonderd om wat hij heeft betekend voor WvR, BSH maar zeker voor mij en vele andere medewerkers. Een voorbeeld en altijd actief. In de ochtend vroeg of in het weekend. Hij was er en werkte hard maar had ook altijd ook voor de medewerkers en daarvoor was altijd tijd.
    Ik zal hem en zijn liefde voor de medewerkers, Bosch, Solitaire, design, marketing, persoonlijke contacten en natuurlijk zijn Amsterdam nooit vergeten.

    Veel sterkte in deze moeilijke tijd!


    Edger - Hengelo
    4 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Tekst uitgesproken tijdens de uitvaart van Frans-Anno op 29 december 2023,
    reactie 24   |   niet OK

    Lieve Frans Anno,
    Het is zo onwerkelijk dat ik hier nu sta. Begin november spraken we elkaar in Laren, tijdens, wat nu blijkt ons laatste etentje samen. Je vertelde dat je fibrose had, maar je was daar enorm nuchter over. Het was bij toeval op een longfoto ontdekt; het was nog in een beginfase. Je had geen klachten, dus niets om je acuut zorgen over te maken. Nog geen maand later stuurde je een bericht, dat je opgenomen werd in het ziekenhuis en dat het niet goed met je ging en dat je verward was over wat er allemaal met je gebeurde. En nu ben je er niet meer…; ik kan het gewoon niet bevatten.

    Vijfendertig jaar geleden begon ik bij Willem van Rijn onder leiding van jou. Je was toen al je tijd ver vooruit. Marketing was een nieuwe discipline in het bedrijfsleven en jij vond het belangrijk, dat het bedrijf meer marketing gericht ging werken. Vanaf de eerste dag hebben we zeer intensief samengewerkt. Ik kwam binnen voor marketing, maar eigenlijk was jij de betere marketeer van ons tweeën. Je had zo’n goede intuïtie voor wat de handel en consument wilde, daar had jij geen marketing analyses voor nodig. Maar ik kon je goed aanvullen en structuur brengen in jouw nooit aflatende stroom van nieuwe ideeën en plannen. Je was altijd druk, maar als ik nou ‘s morgens om 7 uur kon beginnen, dan hadden we voldoende tijd samen zaken te bespreken. Vanaf het allereerste begin was dat mijn werkritme. Een paar dagen in de week de dag samen beginnen. Althans ik begon de dag om 7 uur. Jij was dan altijd al op kantoor. Voor wat betreft energie en werkethos kende je geen meerdere
    Je leidde het bedrijf met zoveel gedrevenheid, passie en visie. Je wist mensen te raken en te motiveren. Mensen gingen door het vuur voor jou. Het was hard werken, maar je toonde zoveel waardering naar je mensen, dat iedereen ervoor ging. Bosch was nog een relatief klein merk in de markt. Merken als Philips en Miele waren veel groter. Maar onder jouw leiderschap ontwikkelde Bosch zich tot de absolute marktleider in Nederland, met marktaandelen die het merk in geen enkel ander land bereikte, zelfs niet in het thuisland Duitsland. Dat dwong ook respect af op het BSH-hoofdkantoor in München.

    Lieve Frans Anno, ondanks dat je al ruim 12 jaar met pensioen was, heeft jouw overlijden In München ook heel veel losgemaakt. Je was een rolmodel voor zoveel jonge managers in de BSH. Ook daar zal je enorm gemist worden.

    Een belangrijke mijlpaal was de dood van de heer Bouwer, eigenaar van het bedrijf Willem van Rijn Huishoud elektro. Er vond een gedeeltelijke management buy-out plaats en je werd mede-eigenaar van het bedrijf. Je ging werken in een nog hogere versnelling. Het bedrijf groeide tot grote hoogte. Zo ontwikkelde je het merk Solitaire. Binnen een paar jaar was Solitaire uitgegroeid tot een merk met een assortiment van honderden verschillende design-producten. Naast een enorm commercieel gevoel, had je ook een enorm talent voor producten en design.

    Je genoot van het ondernemerschap. Maar je begon steeds meer na te denken over de toekomst van het bedrijf. Je voelde dat het bedrijf te afhankelijk was van jou. Je voelde een grote verantwoording naar alle medewerkers en hun families. De logische toekomst voor Willem van Rijn was om op te gaan in Bosch Siemens HG. Dat zou voor continuïteit zorgen. Door jouw initiatief werd in 2008 werd Willem van Rijn overgenomen door BSH. Siemens Consumentenproducten volgde een jaar later en toen was BSH Nederland geboren. Het was zeker geen vanzelfsprekendheid, vanwege de gevoeligheid bij Siemens, maar BSH besloot jou te vragen om de eerste CEO van BSH NL te worden. Een lang gekoesterde wens van jou werd realiteit. BSH Nederland was eindelijk een feit en jij kreeg de eer en de verantwoordelijkheid het bedrijf te leiden.
    En dat deed je vervolgens met jouw kenmerkende drive en voortvarendheid. Door jouw mensgerichte, verbindende en authentieke leiderschap won je al snel het vertrouwen van alle Siemens medewerker. En je realiseerde het inspiratiehuis2020. Ons prachtige onderkomen met fantastische merkenshowrooms en inspirerende werkplekken. Alleen al om die reden, zal je altijd in dankbare herinnering blijven bij alle medewerkers van BSH NL.

    Lieve Frans Anno,
    Jouw overlijden heeft op mij persoonlijk een enorme impact. Vanaf dag één was er die klik tussen ons en kon ik je ondersteunen en al je ideeën en creativiteit om te zetten in concreet commercieel beleid. Hoe vaak zijn we wel niet samen naar München geweest? Wat hebben we plezier en voldoening gehad met het ontwikkelen van Solitaire? Hoe spannend was de integratie van Bosch en Siemens en het ontwikkelen van het inspiratiehuis? Ik had zoveel steun aan je, op zoveel terreinen. Altijd stond je voor mij klaar. Met name jouw persoonlijke steun, adviezen, maar vooral ook waardering en trots voor wat ik bereikte in mijn carrière was altijd voelbaar. Je was voor mij zoveel meer dan een baas, een collega of zelfs vriend. Je was in mijn leven, een vaderfiguur die ik zelf sinds mijn jonge jaren niet meer had gehad. Wat ben ik dankbaar jou te hebben mogen kennen en zolang met elkaar te werken. We zagen elkaar na je pensionering met grote regelmaat. Je hebt me zelfs opgezocht in Parijs om te kijken hoe het me daar verging. En de inhoud van onze gesprekken werden veelzijdiger en dieper en ik was blij zien dat je leven, na de moeilijke tijd direct na je pensionering, weer in balans was.

    En toen ons laatste diner, begin november in Laren. Ik herinner ieder moment van deze laatste ontmoeting. We namen afscheid, maar verheugde ons op de borrel die we samen met de andere Willem van Rijn collega’s, traditioneel nog zouden doen voor het einde van het jaar. Het mocht er niet van komen.

    Lieve Frans Anno, dank. Dank voor alles wat je voor me hebt betekent. Ik zal je heel erg missen.
    Rust zacht

    Ronald Wassenaar


    Ronald - Hollandsche Rading
    4 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 23   |   niet OK
    Beste familie van Frans-Anno,
    Gecondoleerd met het totaal onverwachte verlies van Frans-Anno. In de jaren dat we samenwerkten, heb ik Frans-Anno leren kennen als een zeer gepassioneerde, gedreven en inspirerende persoonlijkheid.
    Ik wens jullie als familie alle kracht om gezamenlijk dit verlies een plaats te geven.

    Marlies - Ljubljana
    3 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Rest in peace Frans-Anno, wij gaan je missen
    reactie 22   |   niet OK

    Beste Familie van Frans-Anno,

    Ik kende Frans Anno al meer dan 20 jaar.In de beginperiode vochten we als vertegenwoordigers van de grootste Bosch-verkooporganisaties binnen de groep samen voor innovaties voor het merk.
    Ik heb hier een foto gedeeld van de opening van het Inspiratiehuis in 2011, waar ik tevens de leiding van BSH Nederland heb mogen overnemen van Frans Anno. Het Inspiratiehuis is niet alleen een symbool van Frans-Annos visie van een verenigd BSH Nederland, het blijft voor ons ook een geweldige getuigenis van Frans-Anno's gedrevenheid, passie, creativiteit en liefde voor de BSH-merken.
    Beste Frans-Anno,
    Meer nog dan je zakelijke drive, zal ik je missen als vriend, waarbij de deur altijd openstaat voor gesprekken en gezelligheid met lekker eten en drinken.
    Rest in peace


    Christofer - Ottobrunn
    2 januari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.