Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Evelyn van Leiden

13-02-197601-05-2020
   Omdat we in kleine kring afscheid van Evelyn hebben moeten nemen, willen we de opname van het afscheid met jullie delen. Deze is te bekijken via de knop hierboven.

   Iedereen die Evelyn kent of gekend heeft, wordt uitgenodigd om een tekstje, foto of filmpje van een prettige herinnering met haar op deze gedenkpagina te plaatsen.

   In plaats van bloemen of cadeaus, wordt een gift aan www.samen-varen.nl zeer gewaardeerd: NL90 INGB 0007 7160 11. Evelyn heeft hier in 2017 een onvergetelijke bootreis mee gemaakt.

   Let love rule….

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • The Power of 'Laugh'
    reactie 84   |   niet OK

    THE POWER OF 'LAUGH'

    Onze vriendschap is 27 jaar geworden
    Net als Jimi Hendrix, Jim Morrison en Kurt Cobain
    Legendarisch

    Mijn laatste kus op jouw warme voorhoofd
    Gaf me rillingen
    Mijn eerste kus op je koude voorhoofd
    Voelde warm van dankbaarheid

    Het is geen gemakkelijke tijd geweest , vooral niet in de afgelopen maanden. En toch..iedere keer als we elkaar aan keken, konden we ergens over glimlachen.
    Je strijd was lang en heftig. Jouw humor was je kracht.

    VOOR EEF
    Uit respect en dankbaarheid. Je wordt en werd gezien.
    Uit de belofte dat Sef zijn moeder kan leren kennen hoe ze was in betere tijden en voordat hij geboren werd.

    VOOR SEF
    ...en voor alle lieve mensen met wie Eef in de afgelopen 44 jaar heeft gelachen. Haar herinneringen aan jullie allemaal maakten dat ze doodziek zittend op de bank zei:
    'Ik ben zo gelukkig'.

    Een aangepaste Memori versie hieronder.

    Herinneringen aan Evelyn:

    Volleyballen bij Skunk in Veghel
    De sportweekenden op Meijel
    Wij heetten The Smashing Pumpkins
    Wat had jij een harde smash!

    In de gangen van Het Zwijsen
    Onze eigen high five variant
    Uren geoefend tot het perfect ging

    Stappen in Kobus, Zeeland
    Wij zagen elkaar aan het begin en aan het eind van de avond tijdens het lied 'Bon Voyage'. Op weg naar de wc alleen maar leuke mensen tegenkomen, flauwe grappen, bier, ouwehoeren, lachen, droge en diepgaande gesprekken. Rondjes lopen door de Swingarena, Barock, Hardrockcafé, even dansen, even binnen je eigen muurtje zitten, en er weer uit.

    We doken vaak in het allerlaatste Van Driel taxibusje dat richting Veghel reed.

    Hulstelaar
    Jouw ouderlijk huis. Jij, samen met hond Seth, je broers en vader en moeder. We keken vaak naar MTV en TMF. Jij kon het typische dansje van Axl Rose in zijn strakke witte broekje het best nadoen met je rode haren en luchtmicrofoon. Meezingen, lachen op clips, songteksten vet vinden. Fuck you I won't do what you tell me. Rage against the machine.

    Wij logeerden regelmatig bij elkaar.
    Dikke zwarte spin op het gele dekbed waar ik al onder lag. Je lachte je kapot.
    Paaseieren zoeken in jullie tuin met een kater.

    De bandleden van Gotcha hadden in kobus onze buiken gesigneerd. Dat showden we naar elkaar op het balkon in jullie huis aan de Hulstelaar in Veghel. Els moest daar nog om lachen.

    Maasterp
    Als pubers naar de Maasterp, shagjes draaien tot ze er uit zagen als een goede peuk of joint. Jongens leren kennen die we jaar in jaar uit op Lowlands weer tegenkwamen.
    Veel gelachen, vlammetjes eten, friet en frikandellen speciaal. Pearl Jam luisteren, discotheken in waar de muziek ruk was en ik je een keer heb moeten redden van een jaloers wijf. Je kletste met haar vriend, bleek achteraf.

    Varen naar een eilandje waar we in de bosjes een stokje in onze poep staken, helemaal los gingen van het lachen en daarna super stoer probeerden te doen bij de jongens en het kampvuur.

    Fun op festivals
    Lowlands, 9 jaar op een rij, héél veel bandjes gezien, sinaasappel- en moddergevechten. Het broodje Surinaamse kip van de Kleine Mensen en maïskolf op een stokje waren je favoriet.

    Werchter, ook héél veel bandjes gezien. Red Hot Chili Peppers met Flea in z'n blote fluit. Jij vond mij een kruising tussen Anthony Kiedis en Alanis Morissette. We hebben een dag als crew de plastuit gepromoot op Werchter.

    Op kamers Heezerweg 149 Eindhoven
    Op kamers in de vetste kamers ooit, we hadden een slaap- en een feestkamer op de benedenverdieping. 'Freedom Speaks' maakten we van Bodycounts 'Freedom of Speech'. Wij wilden geen maskers, muren, geheimen en leugens. Wij wilden vrijheid en probeerden onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen.

    Veel stappen in de effenaar, altstadt, AOR (bunker), Statumseind. Feesten geven, iedereen mocht schrijven en tekenen op de slaapkamermuur.

    We hadden fantastische buufjes waar we nog steeds contact mee hebben. BBQ's op straat met hamburgers die vlam vatten.

    Jij draaide altijd muziek. In die tijd veel grunge, gothic, metal, beetje reggae en vrolijke eighties tussendoor. Faith no More, Guns 'n Roses, Pantera, Moonspell, Alice in Chains, Temple of the dog, Pearl Jam, Prong, Therion, Gorefest, the Cure, Within Temptation, Nirvana, Pearl Jam, Softcell, Bush, Radiohead, Bob Marley, Jimi Hendrix, Type o'Negative, Sepultura, K's choise, Spearhead.

    SPH Fontys
    Afstuderen in Lillehammer, Noorwegen.

    Koffie bij One Hand Clapping.
    Friends kijken in de keuken van jouw studentenflat.

    Onderzoek naar preventieve activiteiten in kader van alcohol- en drugsproblematiek. We gingen natuurlijk regelmatig veldwerkonderzoek in de Noorse kroegen doen.

    Rondje Noorwegen gedaan, naar de Preikestolen, beeldentuin in Oslo en raften.

    Concerten en Muziekfeesten
    De polsbandjes, tickets en line ups van lowlands en werchter hebben we altijd bewaard. Tom Barman (Deus) stond een keer naast je en vroeg een slok bier. Jij heb die beker ongewassen nog lang bewaard. Net als een of ander servetje dat je uit het touringbusje van Krisiun had gegrist net buiten 013 in Tilburg nadat we backstage waren geweest.

    Dynamo Open Air, spacecake met metal en onweer. Lachkik, metalmuziek, onweer, overgeven. Het was samen één.

    En zoveel meer concerten, festivals en muziekfeesten. Pullenfeesten in Brabantse weilanden, Schollenpop, Nirwana, festival Mundial, Virus, Monsters of Mariaheide, Paaspop, Come as you Are. Gothicfeestjes in de Baroeg en in Duitsland, 013, Doornroosje, Effenaar, HMH, Paradiso, Ziggo Dome, Tivoli, Cafe's in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Zürich, Lillehammer, Oslo, Antwerpen, Den Haag, Maastricht, Lissabon, Helsinki, Altooooh in Arnhem...en nog veel veel meer.

    Eigen Weg
    Ik ging na de SPH in het jaar 1999 naar Ghana, verder studeren in Amsterdam en wonen in Utrecht.

    Jij bleef in Eindhoven nog jaren op de Heezerweg wonen.
    Daar kwam ook de diagnose kanker in 2004.

    Contact houden
    We hielden ook na 1999 contact. Geen verplichtingen, weinig verwachtingen en vriendschapsregels. Heerlijk. Als we elkaar zagen was het leuk. Zagen we elkaar niet dan was het ook goed.

    Wij konden het ene moment een open en diepgaand gesprek hebben en het andere moment ineens in een grappige situatie zitten. Die switch ging bij ons als vanzelf; heen en ook weer terug als het gesprek nog niet 'klaar' was.

    De kracht van lachen neutraliseerde situaties, maakte dingen draaglijk. Wij konden veel bespreken en doorvoelen samen. Angsten, boosheid, verdriet, schuldgevoel, twijfel, dood, leven, leven na de dood, spiritualiteit, liefde en dankbaarheid.

    In 2019 had Theo Maassen vier kaartjes voor 'Situatie Gewijzigd' geregeld voor ons. Avondje lachen met jou, Floor en Tim. Tim overleed al een maand na die show en jij ongeveer een jaar later.

    We zouden in 2019 nog een weekend naar het Rijksmuseum gaan, weekendje Amsterdam. Het werd eind januari 2020 een nacht Rijksmuseum in Veldhoven MMC. Ik kwam bij je 'logeren' op de oncologie afdeling. Je stond al met één been in je graf.

    Je wilde geen polonaise meer aan je lijf, je wilde geen behandelingen en spuiten meer. Het was klaar. Je wilde naar huis, ook al zou je geen sondevoeding krijgen. Palliatieve sedatie leek ingezet.

    Je leefde nog een paar maanden. Je kreeg weer wat energie ook al ging het in je lichaam en hersenen achteruit. Je heb veel mensen nog gezien en afscheid genomen. Dat was heftig. Je wilde iedereen zien vertelde je me eens, maar dat liet je weinige energie je niet toe.

    Van bier en bitterballen, naar water en abstrallen.
    Nu heb je rust, en vrijheid.

    Ik zal tegen Sef zeggen, dat hij mag blijven lachen, ook al ben jij er niet meer. 'The power of love' heb jij als basis in hem gelegd. 'The power of love' kent geen leven en geen dood. Het is er. Als je maar durft te voelen.

    Love the laugh.


    Margot - Eindhoven
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 83   |   niet OK

    Lieve Evelyn, voor nu is even alles gezegd.

    Op afstand blijven we van je houden, hoe zouden we je ooit kunnen vergeten?

    Margriet, Jasper, Liesbeth en Clemens


    Clemens - DEN DOLDER
    14 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Till we meet again
    reactie 82   |   niet OK

    Liefste Eef,

    Tot de maan en terug.

    Je musketiers ❤️

    Paula - Amsterdam
    10 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dankbaar dat jij er was
    reactie 81   |   niet OK

    Lieve Evelyn,
    Wennen moet ik aan het idee dat jij er niet meer bent. In 1994 hebben we elkaar leren kennen tijdens de studie SPH en in de afgelopen 26 jaar hebben we lief en leed met elkaar gedeeld. Lieve Evelyn, je hebt een plaatsje in mijn hart. Altijd zal ik je blijven herinneren als die betrokken, gulle, sterke en liefhebbende vriendin. Ondanks je eigen zorgen bleef je oprechte interesse houden voor andermans lief en leed. Ik heb enorm veel respect voor hoe je alle behandelingen onderging om maar langer van jouw liefste Sef, Gert-Jan en naasten te blijven genieten. Evelyn, je was gewoon een topwijf!

    In het boekje dat ik tijdens mijn vrijgezellenfeestje kreeg; heb jij onderstaande mooie gedicht geplakt.

    Onder de bomen

    Vrienden zijn het, bomen
    die gesprekken met je voeren
    je gedachten laten gaan
    als hun bladeren
    het licht laten schommelen.

    Het zijn je vrienden, bomen.
    Hun schaduw leggen ze
    als een arm om je heen
    als je alleen wilt zijn
    en niet alleen wilt zijn.

    Fetze Pijlman

    Plint

    Marianne - Empel
    9 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Evelyn rust zacht
    reactie 80   |   niet OK
    Lieve Evelyn,
    Geschrokken van het vreselijk nieuws dat je er niet meer bent.
    Maar trots op je hoe je gevochten hebt in het leven.
    Bedankt voor de mooie jeugd herinneringen die ik aan je heb.
    Spelen in de speeltuin en samen hutten bouwen met klasgenootjes uit de buurt.
    Overlopertje en knikkeren op het schoolplein.
    En we "hadden het aan"met geheime briefjes die we elkaar stuurde.
    Het was een onbezorgde mooi tijd.
    Evelyn rust zacht!
    Ik wens Gert-Jan en Stef en de andere nabestaande veel sterkte!

    Pascal - Veghel
    9 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve vriendin
    reactie 79   |   niet OK
    Woorden kunnen het gemis niet beschrijven. Je was er voor iedereen.
    Iedereen was er voor jou.
    Jouw wijze woorden, jouw krachtige daden. Jouw prachtige glimlach, jouw gevatte humor.
    Je lichaam heeft ons verlaten maar je geest leeft nog in ons allemaal.

    Liefs Linda

    Linda - Sint Michielsgestel
    8 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Mijn grote stoere nichtje
    reactie 78   |   niet OK

    Vanmorgen luisterde ik jouw afspeellijst, net toen in mijn tranen weg veegde, vloog er een klein lieveheersbeestje op mijn hand. Waar je nu bent weet ik niet, maar ik hoop dat je je rust gevonden hebt.

    Wat zal je vreselijk gemist worden.

    Lieve Evelyn, we zullen je nooit vergeten    Lonneke - Rotterdam
    8 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Eef
    reactie 77   |   niet OK
    Hoi Eef,
    Hier zitten we dan achter de computer, wat moet ik schrijven? Woorden zijn er niet om het gevoel te omschrijven. Toen we klein waren waren jullie met zijn 3en net zo eigen als mijn eigen zus. We zijn met zijn allen opgegroeid, we hadden gewoon 2 huizen. Toen we naar Portugal vertrokken is dat een beetje verwatert, er was nog geen internet en Whats-app, dus contact was gering. Later is dat beter geworden maar iedereen was groter en had zijn eigen ding. Ons contact is daarna gering geweest maar wel op momenten dat er behoefte was. Dat was ons ding, niet veel woorden maar gevoel. Toen ik in NL woonde en in het ziekenhuis werkte heb ik veel met je ma gesproken toen ze daar lag. De tweestrijd die ze had omtrent de situatie en ook hoe het verder met jou en jullie zou gaan. Dezelfde gevoelens die jij ook zult hebben gevoelt mbt Sef, oergevoelens van een moeder. Dezelfde oergevoelens die je hebben doen vechten als een leeuwin, gestreden heb je, je hebt de ''TIJD'' uitgedaagd en niemand die kan zeggen dat deze rust die je nu hebt niet welverdiend is. Dus slaap zacht lieve schat, we spreken elkaar nog....
    Gert-Jan, wij wensen jou en Sef alle sterkte toe en dat alle mooie momenten met Eef de overhand zullen hebben over het trieste afscheid. Knuffels, Pauline

    Pauline - Silves, Portugal
    8 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag
    reactie 76   |   niet OK
    Hoi Evelyn, ik ken jou via Gert-Jan, dus zijdelings want hij houdt van overzichtelijke structuren. Familie, vrienden, collega's, Dordt etc.
    Toch had ik je tijdens 'Gert-Jan 1' al eens ontmoet, en soms viel daarna je naam eens als ik met hem aan het praten was. Daarom wist ik dat je jong ziek was en het leven soms onnodig hard op je afkwam.
    Later waren jullie weer samen, dat vond ik mooi. Ook vooral voor Gert-Jan, hij had het soms ook best moeilijk gehad immers. Het was mooi om te zien dat jij en Sef hem een echt thuis gaven, iets waar hij ook al heel lang naar op zoek was.
    Als ik je eens sprak viel me op hoe volwassen je was, verstandig. En dat terwijl jij zeven jaar jonger bent dan Gert-Jan en ik. De laatste keer dat ik je zag schrok ik even van je aangetaste fysiek maar raakte meteen weer onder de indruk van de innerlijke kracht waarmee je aanwezigheid oplichtte.
    Je familie is trots op je, daar ga ik zonder te controleren vanuit.
    Willem

    Willem - Erp
    8 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • ja ik kan je lach horen als ik goed luister
    reactie 75   |   niet OK
    als we belden naar de telefoonlijn
    waarmee we met jongens kletsten
    en we gauw een ‘0’ drukten als ze stom waren

    vele keren havermoutkoekjes bakken
    als het regende tijdens de herfstvakantie
    toen we 13, 14 waren
    of uren praten, liggend op je bed in de Hulstelaar

    en met 15, 16 jaar samen bijverdienen door op te passen
    sjaggies rollen uit de buil van de oppasouders
    kijken wie het roken het mooiste staat

    dansen in je slaapkamer
    kletsen in de klas
    briefjes doorgeven over knappe jongens
    eindeloze zomervakanties, kamperen, zwemmen, lachen
    in een paar jaar tijd deelden we zo veel

    onze levens liepen anders
    we raakten elkaar langzaam kwijt
    raar is dat
    want als ik je foto’s zie voel je nog zo dichtbij

    dank je wel voor alle moois!

    dag lieve Evelyn

    kus, Miriam

    Miriam - Amsterdam
    8 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.