Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Erik Warmelink

29-04-196001-09-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Foto
    reactie 47   |   niet OK

    Catja - Groningen
    1 september 2023

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 46   |   niet OK

    Catja - Groningen
    1 september 2022

    Deel deze pagina:

   • Warme Hartelijke Lach
    reactie 45   |   niet OK
    Triest te horen dat je er niet meer bent. We hadden elkaar al een tijd niet meer gezien toen ik weer in contact met je kwam door het overlijden van Jjan. Een tijdje daarna je opgezocht in je nieuwe eigen huis, nog steeds vlakbij de Selwerd flat. Hartelijke ontvangst en verhalen dat je qua gezondheid wel al eerder er niet meer had kunnen zijn. Gezien de escapades die ik ook heb mogen meemaken, Van Starkenborg kanaal over willen zwemmen bij het dauwtrappen. (Je claimde toen nog dat ik een asfaltweg tegen je aangesmeten had, we gingen samen naar de EHBO) en andere gelegenheden en verhalen, leek me dat niet geheel onmogelijk. Maar alleen al door je pure charme heb je het weten te trekken, tot blijkbaar afgelopen jaar... Teijo vertelde me dat je niet meer onder ons was. Jij hebt mij go bijgebracht en de lol in adventure spelen. D&D sessies toen ik nog in Groningen woonde. Ik zal je hesige stemgeluid missen en je continue passie en energie en interesse in de mensen om je heen. Ik hoop dat je de eeuwige Grolsch tap gevonden hebt.

    Alfons - Gouda
    27 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Proost!
    reactie 44   |   niet OK
    Een jaar alweer. Een jaar zonder jou als vriend, discussieleider en D&D party genoot.
    Even creatief in de keuze van de namen van je characters (Erik-bij-Bert, Erik-bij-Frans, Erik-bij-Peter) als in de keuze van je biermerk (Grolsch Kanon). Vaste waarde, 100% eerlijk.
    We missen je nog iedere dag en de fles Kanon staat iedere verjaardag en iedere speelavond onaangeroerd op tafel.
    Morgen nemen we er weer eentje op jou.

    Voor altijd in ons hart.
    Bert, Alie, Marcia, Rinus, Peter Henk, Geerten en Frans

    Frans - Groningen
    31 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 43   |   niet OK

    Catja - Groningen
    30 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Eeuwige jeugd
    reactie 42   |   niet OK
    Dag Erik,

    je kwam in mijn leven in 1979 toen ik als verse wiskundestudent voor het eerst een computer onder mijn vingers kreeg. Jij leek toen al als student-assistent bij de inventaris van de vakgroep Informatica te horen. Toen we beiden op Selwerd II woonden klikte het: we hadden een kook/eetgroepje met Rinus, discussieerden over politiek, obscure Britse bandjes en filosofie. We speelden veel go, bridge, diplomacy, bier was uiteraard altijd Grolsch. Het kwam regelmatig voor dat er 's avonds om ca 23:00 aangebeld werd om te vragen of ik 4e man wilde zijn bij een potje bridgen.

    Je was een veel briljantere student dan ik: soms belde je samen met Rinus om 23:00 aan om een collegedictaat te lenen. "Morgen toch tentamen?". En na een nachtje doorstuderen haalden Rinus en Erik een 10, ik moest het met de zaak netjes bijhouden doen met een 8.

    We gingen met een mannetje of wat van Selwerd II naar het Europees Gocongress in Edinburg. Een oude flatbewoner in Aberdeen werd vereerd met een bezoekje, we mochten slapen in een oude caravan. De pub werd uiteraard dagelijks bezocht. De plaatselijk bevolking noemde ons "a bunch of hooligans", ongewassen, langharig, met enige reserve te betrachten. Maar ze hadden goed door dat er geen sprankje kwaad in ons school: we speelden pool met de lokale jeugd, we mochten blijven zitten als de gordijnen dichtgingen en de kroeg een "huiskamer" werd. Je had serieus sjans met een lokale deerne, Erik, maar je wilde niet mee naar het fietsenhok. Ik weet nog steeds niet of je haar niet zag zitten of bang was voor aap te worden gezet...

    Jan Feringa en ik haalden je naar Vertis. Ik heb weinig mensen meegemaakt die zo goed in staat waren de code van een ander te verbeteren en onderhoudbaar te maken. Refactoring was your middle name...

    Na verloop van tijd werd het contact tussen minder. Dat lag aan mij, want jij bleef wie je was. Ik ging andere dingen dingen, zocht andere horizons op, jij bleef dezelfde: op het eerste gezicht een hooligan, in de praktijk een uitermate vriendelijke vent, geïnteresseerd in iedereen en van alles.


    Teijo - Groningen
    15 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Uit duistere aarde op weg naar eeuwig Licht
    reactie 41   |   niet OK
    Een volk dat voor tirannen zwicht,
    zal meer dan lijf en goed verliezen,
    ... dan dooft het Licht.

    Geachte familie Warmelink van waarde Erik. Langs een andere weg heb ik eerder mijn innige deelneming met het overlijden van onze collega en vriend betuigd, en wil deze hier herhalen.
    Ruim 10 jaar geleden zijn we door wiki ongeveer tezelfder tijd gelockt, en is ons contact dus meer Saksisch voortgezet. Echter trof stuitend anagram Gagelman vs Galgeman hem in de ziel.
    Een geweldige man was je : dat vergeet ik nóóit meer.
    Het ga je echt goed op weg naar het Licht.
    Verlate doch oprechte condoleances aan naaste familie en alle vrienden : D.A. Borgdorff

    D André - Den Haag
    4 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 40   |   niet OK

    Catja - Groningen
    27 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Erik,
    Ineens, zo uit het niets, ligt er een kaart in de bus. Het kan niet waar zijn, wat is er gebeurd? Ik herinner me jou van de tijd dat we samen in Almelo naar het lyceum gingen. Meestal op de fiets, soms met je vader in de Fiat. Je maakte mijn wiskundetoetsen, zodat ik over kon naar de volgende klas, zonder jou was ik gestrand.
    In Groningen verloren we langzaam het contact. Je was een briljante student, dat weet ik nog wel. Ik herinner me jou als een taaie en energieke jongen uit een warm gezin. Je bent van mijn leeftijd en dat vind ik enorm confronterend. Ik hoop dat je nu op een heel mooie plek bent en dat we elkaar daar ooit terug zullen zien. Allen die jou dierbaar zijn wens ik veel sterkte in deze bijzondere tijd.
    Luutsen de Vries

    Luutsen - 7384BL Wilp
    23 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • van Sippie van der Berg
    reactie 38   |   niet OK
    beste Erik,
    In mijn werk heb ik veel bijzondere mensen leren kennen maar jij was wel een van de meest bijzondere. Ik heb niet de illusie dat je wat van mij geleerd heb ( ik hoop het natuurlijk wel ) maar ik heb zeker veel van jou geleerd. En dan doel ik niet alleen op de grote kennis die je had op vele gebieden maar ik heb ook veel geleerd van je hoe je was als mens en hoe je in het leven stond. Je hebt van ij een betere hulpverlener gemaakt. Ik kwam graag bij je thuis en ging meestal met een big smile weer naar huis. Mijn man kende jou van je werk bij Vertis. Pas geleden reden we nog langs de Selwerdflat en vroegen we aan elkaar : ' Zou Erik daar nog wonen? Hoe zou het met hem gaan?' Nu lees ik dat je een maand geleden bent overleden. Wat verdrietig. Veel sterkte gewenst voor de familie.

    Sippie - Groningen
    1 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.