Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Edgar Winterkamp

05-03-196819-11-2021
   Ontzettend fijn als jullie dit herinneringsboekje helpen vullen.
   Denk aan quotes, foto’s en video’s
   Dankjewel !
   Shira, Sascha en Kai

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Toespraak voor onze lieve vriend Edgar
    reactie 76   |   niet OK
    Lieve Shira Sascha Kai familie en vrienden,

    En uiteraard lieve Edgar
    Nooit gedacht dat wij je op deze manier zouden toespreken. We staan hier met z’n vieren om elkaar te ondersteunen.
    Wat een fijne tijd hebben wij met jou beleefd. Alle gezellige (vaak spontane) borrels in de tuin / verjaardagen / Italiaanse avonden / het jaarlijkse tentenkamp bij jullie voor de buurkinderen. Mede hierdoor zijn onze kinderen ook zo verbonden met elkaar. Ze hebben echt een hele speciale band die denk ik nooit kapot gaat.

    En dan de etentjes met elkaar. Ik zei laatst tegen Janette misschien is het een idee om een walk-in diner te regelen. Zou leuk zijn bij de een het voorgerecht/ bij de ander het hoofdgerecht en ik had al in gedachten dan gezellig bij Ed en Shier de koffie en het toetje (misschien wel met jouw lekkere appelbeignets) en dat dan aan de vuurtafel in de tuin. Had ik mijn plan ook maar uitgevoerd , het is helaas alleen maar bij een idee gebleven.

    Het was ook al traditie om oud en nieuw met elkaar te vieren. Dat waren super avonden. Niet iedereen was even blij met jou hoor en vooral de dieren niet . Die 100000 klapper die dan toch iedere keer weer door jou afgestoken werd / onze trommelvliezen vlogen eruit. Maar jij had daar lol in, en eerlijk gezegd zal ik die 100000 klapper dit jaar van jou missen.

    Herinneringen van ook heel lang geleden komen naar boven. Bijvoorbeeld het concert van de Toppers in de Arena.
    Helaas wilde jij voor het einde al weg om de drukte te vermijden. Wij waren hier niet blij mee want we konden dan het einde van het concert niet zien. Maar helaas hadden wij niets in te brengen. Nou dat vroegtijdige vertrek hebben we geweten, we stonden alsnog in de file en kwamen de garage niet uit. We waren er dus echt niets mee opgeschoten.
    Wat hebben we veel met onze grote Odinholm familie gedaan.
    Te veel om allemaal op te noemen maar ik denk aan samen waterskiën , wakeboarden in Zoetermeer (we hadden nog weken daarna spierpijn), sumoworstelen met van die rare pakken aan, naar de beachclub in Scheveningen om heerlijk te chillen en te eten. En nog veel meer.

    Daarnaast was je ook een beetje mijn BBQ maatje. Veel praten over wat voor fantastische maaltijden we allemaal met de bbq konden maken. En je wist dat er altijd nog wel een extra gasfles bij ons was als je weer eens zonder zat in het midden van de bbq sessie.

    Het is er helaas nooit van gekomen dat Sil, de kids en ik samen met jullie op wintersport zijn geweest. Maar het aantal gesprekken dat we daar over hebben gehad zijn ontelbaar.
    Wel is er nog een hilarisch verhaal van een van jullie wintersport vakanties waar jullie in alle haast waren vertrokken om er in Oostenrijk achter te komen dat de sleutels van de skikoffer nog in de Odinholm lagen.
    Ja dat was je ook. Af en toe een beetje verstrooid maar wat hebben we enorm veel plezier met elkaar gehad en we hebben wat afgelachen .
    Ik ga je missen vriend !

    Omdat mijn Ed best veel op reis was , gaf het mij een veilig gevoel te weten dat als er iets was dat ik jou kon bellen. Jij zei destijds als er iets is / laat het weten. De kinderen wisten ook dat zij altijd op je konden rekenen. En jij was altijd begaan met hen. Als er gehockeyd werd door Iris en Silke en jij was bij HCS dan stond ook jij langs de lijn.

    En dan Ed wat jij met je handen aanraakte dat veranderde in kunst met een grote K.
    Wat was jij handig , het hele huis dit jaar verbouwt , hoe je dat voor elkaar gekregen hebt echt ongelofelijk. Het huis op Odinholm nummer 18 dat ben jij. Shier , Sas en Kai “wat heeft pappa dat mooi en sfeervol gemaakt”.

    En dan de taarten die jij maakte , echt zo mooi en vooral lekker. Het was fijn dat wij afgelopen woensdag met een door Quint gemaakte taart op jou geproost hebben. Dat was een heel waardevol moment. We hebben met zijn allen gehuild en gelachen. Er zijn veel anekdotes opgehaald. Er is vooral veel gelachen om jou niet digitale vaardigheden en je opmerkingen “je kan toch ook bellen”. Ik zal jouw appjes tijdens mijn ziekte in het ziekenhuis met zorg bewaren. Je lieve zorgzame woorden waren een enorme steun voor mij.

    Ik hoop dat ik in december de bruggenloop van Rotterdam kan lopen en dat de loop door kan gaan. Ik ga aan Shira vragen of zij nog een mooi shirt van jou heeft wat ik dan kan aantrekken. Ik kom dan samen met jou over de finish en zal de medaille aan jou opdragen.

    Lieve Edgar ik kan nog heel lang doorgaan maar dat is onbegonnen werk. Het meest belangrijke wat ik wil zeggen is dat wij jou ontzettend gaan missen. Iedereen in de Odinholm is verdrietig en vol ongeloof dat jij er niet meer bent. Maar dat zeg ik niet goed , want jij bent er nog wel en jij blijft bij ons. Bij ons allen diep in ons hart.

    En weet Edgar wij zullen goed voor Shira , Sascha en Kai zorgen en deze lieverds in de gaten houden.

    Dag lieverd (liefs Ed en Sil)

    Silvia en Ed - Schiedam
    8 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 75
    Annemieke Struijk-Gordijn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemieke - Vlaardingen

    1 januari 2022

   • reactie 74
    Charles Gutberlet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Charles - Rijsenhout

    28 december 2021

   • Dag lieve Edgar
    reactie 73   |   niet OK
    Lieve Edger,
    Ik herinner jou als een geweldige buurman die altijd voor iedereen klaar stond! Nooit was iets teveel voor je en nooit was iets te gek. Hoe je altijd aan het bakken was en op latere leeftijd de overstap had gemaakt naar de zorg. Ik kan mij nog goed herinneren de tuinfeestjes, verjaardagen enzovoort. Edgar je bent/was een bijzondere man met een hart van goud!
    Ik zal je nooit vergeten!

    Quincy

    Quincy - Schiedam
    23 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Lieve Shira en boys
    reactie 72   |   niet OK
    Ik blijf maar zoeken naar woorden want ik weet niet hoe het is.
    Maar ik wil je laten weten dat aan jullie denk en jullie veel kracht toe wens bij de verwerking en het vreselijk grote gemis.

    Heel veel liefs, Martine, Martin en een grote kleine kroel van Liam

    Martine - Barendrecht
    12 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Lieve papa/padre
    reactie 71   |   niet OK

    Lieve papa,

    Hoe jij mij groot hebt gebracht is een vak apart. Want het is nogal op een speciale manier gegaan. Wij gingen namelijk door dik en dun. We hadden zo af en toe wel is een meningsverschil, maar dat heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben. En ik weet zeker dat jij daar trots op bent. De band die ik met jou had vond ik speciaal. En heb daardoor ook genoten van elk moment wat ik met jou heb gehad. Denk dan bijvoorbeeld aan de momenten zoals: wintersport in warth en zell am see. En dan de leuke apres ski in het speciaal. En voor jou dan ook de halve liter weizen bier en een peuk erbij. En als alle andere vakanties in het bijzonder met alleen het gezin. Met jou favoriet en mijn favoriete vakantie gran canaria. Dit wat ons eiland en hier hebben we zoveel mooie momenten en herinneringen gemaakt en beleefd. En ook vooral zoveel lol en plezier gehad. En dit ga ik heel erg missen. Maar dit zijn wel de momenten die me altijd bij blijven en deze koester ik dan ook. Ik ga het moment nooit vergeten hoe jij bij mijn telefoontje over mijn examenuitslag reageerde. Ik weet en zag hoe trots je op me was en dit deed me goed. Ik zou willen dat je bij meer uitslagen had kunnen zijn en dat ik je vaker trots kon maken met zulke dingen. Hoe trots je ook altijd langs de lijn stond toen ik in de goal stond zal ik nooit vergeten. En deze momenten blijven mij altijd bij.

    Papa, jij stond altijd voor alles en iedereen klaar en niks was te veel of te gek. Er kwamen daarom ook veel mensen over de vloer en dit vond jij altijd erg gezellig. Jij maakte altijd wel een praatje met iemand. En je wist verhalen te vertellen als geen ander. Door jou had ik een gevoel van thuis komen. Dit kwam voornamelijk door de vele kamers die hij heeft verbouwd, dus zeg maar gerust ‘het hele huis’. Want klussen kon jij als geen ander. Op dat gebied was jij een perfectionist. Denk bijvoorbeeld aan de overkapping die jij voor merendeels zelf in elkaar heb gezet. Ook bakken en koken kon jij als geen ander. Vooral de caramello’s waren erg geliefd bij de mensen. En met oud en nieuw de heerlijke oliebollen en appelbeignets wilde je ook niet missen.

    Ik heb nog zoveel momenten en herinneringen met je. Maar als ik die nu allemaal moet opnoemen ben ik morgen nog niet klaar. Want jij was zo een belangrijk persoon voor mij en ik zal me verder ontwikkelen maar zal dit helaas zonder jou verder moeten doen.
    En dit gaat erg lastig worden want:

    Wie was jij voor mij?
    Alles

    Wat betekende je voor mij?
    Alles

    Wat deed je voor mij?
    Alles

    Wat mis ik aan jou?
    Alles

    Ciao padre, ik hou van jou en dit heb ik altijd al gedaan en dit zal ik ook altijd blijven doen.

    Ik ga je zo erg missen, rust zacht lieve papa.


    Kai - Schiedam
    8 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Veel meer dan een buurman
    reactie 70   |   niet OK

    Ik zal Ed herinneren als veel meer dan alleen een buurman. Buurman is eigenlijk ook helemaal niet toepasselijk op hem, hij was een vriend, iemand bij wie iedereen terecht kon.

    Dat was vroeger eigenlijk al zo. Ed was de buurman bij wie eigenlijk alles kon, niks was te gek. Hangen in het klimrek en op de schommel die daar in de tuin stond dat was een paradijs voor alle kids uit de buurt. Ook hadden wij elk jaar aan het eind van de zomer een tentenkamp bij Ed en Shier in de tuin met alle kids. Dat was een feest waar iedereen altijd naar uitkeek. Laat opblijven, spelletjes spelen, Ed die de BBQ aanstak en voor iedereen allerlei lekkers aan het maken was. De avond moest natuurlijk eindigen met marshmallows bij het vuur. De volgende dag stond hij weer klaar om een heerlijk ontbijtje voor alle kids te bereiden, niks was te gek. Kortom, het was elk jaar weer een groot feest!

    Later hebben onze drie gezinnen (Guido en Janette, Ed en Sil, Ed en Shier). Nog zoveel leuke momenten samen gehad. Elk jaar weer gezellig oud en nieuw samen vieren; de appelbeignets en de harde vuurwerkknallen van Ed zal ik nooit vergeten. Maar ook de zomers waren heerlijk, bij elkaar in de tuin een borrel drinken, samen BBQ'en, urenlang praten. Dit waren altijd heerlijke dagen.

    Ik zal Ed herinneren als mijn liefste buurman, maar eigenlijk een super lieve en dierbare vriend. Iemand waarvoor niks te gek was en die altijd geïnteresseerd was in anderen en voor hen klaar stond. Wanneer ik met Ed praatte en hij stelde een vraag als 'hoe gaat het', dan was hij ook echt geïnteresseerd in het antwoord en vroeg hij dit niet uit beleefdheid. Ook stond Ed vaak genoeg op de hockey bij Spirit en nu HCS waar hij bij iedereen die hij kende even een praatje maakte of mee keek langs de zijlijn, zo ook bij mij. Ook dit zal ik koesteren.

    Lieve Ed, ik ga je ontzettend missen. De jaarwisseling, borrels en verjaardagen in de tuin zullen heel anders zijn zonder jou, maar we zullen jou altijd bij ons dragen zodat je toch nog een bij ons bent. Ik zal je nooit vergeten Ed


    Silke - Schiedam
    7 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Langs de lijn
    reactie 69   |   niet OK

    We hebben je leren kennen op Excelsior 20, als trainer, als supporter en als vader. Onze jongens hebben een aantal seizoenen samen gevoetbald. Jij stond dan altijd enthousiast langs de lijn waarbij je soms wat streng kon zijn voor Kai. Wij herinneren ons nog dat we een sponsor actie hadden opgezet om de jongens geld op te laten halen voor het paintball teamuitje. Jij begon meteen enthousiast 70 cupcakes te bakken, met PPSC logo....., die de jongens voor een euro verkochten bij de wedstrijd tegen PPSC. Binnen 20 minuten waren deze heerlijke cakejes verkocht. Wij kennen jou als een aardige vent, altijd in voor een gezellig praatje, en altijd met een sigaretje.

    Shira, Sascha en Kai, hoe onwerkelijk moet dit voor jullie zijn. Wij wensen jullie alle sterkte toe.

    Jeffrey, Marit en Fabian


    Marit, Jeffrey en Fabian - Schiedam
    3 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Elkaar ontmoet en nooit meer losgelaten...
    reactie 68   |   niet OK

    Tweeëndertig jaar geleden op vakantie in Tunesië begon het allemaal. Edgar & Shira, Marianne & John, twee vakantieliefdes die stormen bleken te kunnen weerstaan. Twee stelletjes die twee mooie gezinnen vormden. En zoals wij nooit veel van elkaar eisten, maar gewoon genoten van elkaars gezelschap, zo pasten onze kids ook naadloos in onze vriendschap. We hebben mooie tijden beleefd en herinneringen gemaakt. We hebben elkaar bijgestaan in tijden van verdriet en we waren er gewoon voor elkaar. Zoals Edgar zei: "we zijn gewoon familie".
    En dan nu verder. Zonder Edgar, maar met Edgar's nalatenschap: zijn lach, zijn humor, zijn vriendschap, zijn trouw, zijn herinnering. Die blijft.
    En wij blijven er voor jullie Shira, Sasha en Kai. Zodat we ook met elkaar de herinnering levend kunnen houden. We houden van jullie.

    John en Marianne, Lara en Diederik, Else, Timo


    John - Capelle aan den IJssel
    1 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Slechte gewoonte
    reactie 67   |   niet OK
    Lieve Shira, Sascha en Kai
    Jullie weten als geen ander wat Edgar heeft gebracht in jullie leven.
    Edgar was jouw partner, jouw soulmate, jouw tweede helft en Edgar was jullie vader. Hij is er altijd geweest vanaf het moment dat jullie geboren waren.
    De leegte die nu is ontstaan, is zo niet zoals jullie het gehoopt hadden.

    Ik heb Edgar leren kennen op verjaardagen bij Perry en Heleen. Later zag ik jullie daar of bij Dirk en Mireille. Edgar en ik hadden zo onze eigen gesprekjes en vragen. Eigenlijk meestal dezelfde ?
    Rook jij nog of ben je gestopt ? En daarna gingen we meestal samen roken en hadden we het vooral over wat de redenen waren waarom we nog rookten.
    Ik heb Edgar als een goedlachs, vrolijk persoon gekend en ik had hem net zoals jullie, nog jaren in dit leven willen tegenkomen.

    Heel veel liefs van mij
    Petra Uitermarkt
    P.S. Mocht er toch iets meer zijn tussen hemel en aarde....... dan denk ik zo maar dat Edgar en Rob samen zijn ....


    Petra - Papendrecht
    1 december 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.