Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Dineke van Dijken - ten Caat

17-06-192507-11-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve familie van Dijken
    reactie 24   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma,
    Als jongste nicht van de jongste zus van jullie opa Jan ten Caat , kwam ik wel eens aan de Venusstraat ,een fijne tijd, meer als 50 jaar geleden, ik denk niet dat jullie je mij herinneren, behalve Hans natuurlijk, die veel bij ons over de vloer kwam.
    Wij ( Frits en ik) hebben de dienst gevolgd via de laptop , en o wat zag ik een gelijkenis tussen mijn moeder(tante Ge) en jullie moeder en Mineke, en wat kwam het allemaal weer dichtbij, ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe, want wat zullen jullie haar gaan missen.
    ook namens Frits een lieve groet
    Greetje Poel-Wiersema, Enumatil

    Greetje - Enumatil
    15 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Iemand missen bij de entree
    reactie 23   |   niet OK
    Beste familie van Dijken,
    Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder, oma.
    Vanuit mijn vrijwilligerswerk bij de Arendstate heb ik jullie moeder leren kennen. Ze hield van lekkere dingen, die ik vaak als boodschappen moest brengen.
    Als ze beneden kwam kreeg ik altijd een complimentje.
    Verder zal ik het bezoek van Hans op de vroege donderdagochtend blijven herinneren.
    Ik wens jullie allemaal Gods zegen de komende tijd, en dat dit verlies een plekje krijgt een jullie verdere leven.

    Met vr gr
    Sjaak Goedvolk

    Sjaak - Assen
    14 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve tante
    reactie 22   |   niet OK
    Een paar maanden geleden was ik toevallig even op bezoek. Goh, wat was u broos.
    Toch was de eerste vraag hoe het met mij, mijn vrouw en kinderen ging.
    Typisch tante Dineke!
    U (en oom Derk) zijn goud geweest voor mijn moeder.

    Rust zacht.

    Rolf

    Rolf - Drachten
    14 november 2020

    Deel deze pagina:

   • mama's oudste zus; tante Dineke
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve familie,
    Ik was er even bij, bij jullie samenzijn in de Kandelaar. Ik werkte vandaag en vanavond dacht ik, ik stuur een berichtje. Toen kon ik de dienst gelukkig terugzien. Ik was graag gekomen om afscheid te nemen van mijn oudste tante en jullie allen persoonlijk te kunnen condoleren,maar helaas is dat nu niet mogelijk. Toch mooi hoe jullie het hebben vormgegeven en hoe jullie jullie moeder, schoonmoeder en oma hebben herdacht en naar haar laatste rustplaats hebben gebracht. Fijn gesproken, Jan en Herma. Het emotioneerde mij, natuurlijk dacht ik aan situaties waarin ik jullie ouders heb meegemaakt. Vroeger vooral bij ons thuis aan de Hunze, waar er hele discussies plaatsvonden, vooral over het geloof. Mijn vader hield er andere denkbeelden op na dan jullie vader en dat werden soms pittige discussies, maar altijd respectvol naar elkaar toe. Mooi vond ik dat. En onder het genot van een borreltje en de daarbij horende snacks. Ik weet niet meer of mama en tante Dineke meededen aan die discussies. Ik herinner me wel dat jullie moeder op een gegeven moment oom Derk door te stampvoeten min of meer onder druk zette om nou eens op te staan en naar huis te vertrekken .Dat gebeurde dan, maar wel in zijn tempo. Wat ik mij vooral herinner is dat jullie ouders erg lief waren voor de medemens.
    Zij kwamen geregeld langs in Grolloo bij Hans en Maya omdat ze dat zo gezellig vonden. Ook kwamen ze erg veel aan de Nieuwehuizen, lekker een visje eten samen.Geregeld bezochten ze mama toen zij alleen kwam te staan na het overlijden van papa. Als er mensen waren die er voor haar waren dan waren zij het wel. Ze vonden het allebei ook erg gezellig volgens mij. En toen mama overleden was kwamen zij een paar maanden daarna op mijn verjaardag een bloemetje brengen en Maya vast ook, die op dezelfde dag jarig is. Ook na mijn scheiding kwamen ze langs, gewoon, omdat ze om me dachten. En 'gewoon' is dat niet,want er zijn genoeg mensen die
    te druk zijn met andere dingen, ik heb me daar zelf ook wel schuldig aan gemaakt. Eén keer ben ik nog langs tante Dineke gegaan in de Arendshorst. Heel gezellig was dat en ze genoot zo van mijn bezoek. Ze vond dat ik op mijn moeder leek en werd bijna weer emotioneel omdat ze haar nog steeds zo miste. Het was fijn om met haar te spreken en wat herinneringen op te halen. Ook kon ik haar wat dingen vragen die ik vergeten was, over oma bijvoorbeeld. Ze leek op haar. Een klein vrouwtje, nog kleiner geworden door haar gevorderde leeftijd. Het was ergens een beetje alsof ik bij oma op bezoek was geweest, zonder de keiharde (katjes) dropjes die oma altijd presenteerde. Maar met een lekker gebakje bij de koffie. Jammer dat ik haar niet nog een keer heb bezocht, maar zo gaan die dingen.
    Jullie hadden een liefdevolle moeder, ik kan me voorstellen dat het een heel gemis is dat ze er niet meer is.
    ik wens jullie daarbij veel sterkte. Liefs, Marian Beens

    Marian - Assen
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste Hans en familie
    reactie 20   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)moeder en oma. We vonden het altijd bijzonder om haar zo regelmatig naast Hans bij ons in de kerk in Voorburg te zien. Ook vonden we de verhalen van Hans over het winkelen met zijn moeder erg grappig.
    Toen ze het laatste jaar niet meer kon genieten van het leven en zo graag wilde sterven hebben wij, ook met de gebedsgroep, gebeden of God haar thuis wilde halen. We willen jullie sterkte wensen op alle momenten dat het gemis voelbaar is en we bidden jullie troost van God en van mensen om jullie heen toe.
    Robbert Jan, Martine en Loes de Vries.

    Martine - Voorburg
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder/schoonmoeder en oma/omi
    reactie 19   |   niet OK
    Hallo familie van Dijken
    Ik wil jullie condoleren met het overlijden van jullie moeder/schoonmoeder en oma/omi.
    En wens jullie veel sterkte de komende tijd met de leegte die nu gevallen is.
    Nellie Doornbos

    Nellie - Hooghalen
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • tante Dineke
    reactie 18   |   niet OK
    Vandaag heb ik digitaal de afscheidsdienst gevolgd. Het was heel ontroerend om mijn neven en nichten [en niet te vergeten...tante Mieneke] weer vanaf een afstand te kunnen zien. Heel mooi ook...die tekst:"HET OUDE IS VOORBIJ...ZIE HET NIEUWE IS GEKOMEN"]. Deze tekst stond ook boven de rouwkaart van mijn moeder; Hillie Wiechers-ten Caat....die helaas maar 45 jaar oud mocht worden. Als ik aan tante Dineke denk; twee kleine voetjes....die konden stampen....als zij haar punt wilde maken. Zij is nu bij oom Derk....die mij een keer [na gelogeerd te hebben....en met Joop de Dire Straits te hebben geluisterd] wees op een bijzondere vogel op een paaltje [jawel....een buizerd]. Dat ben ik nooit vergeten. Ik had nog nooit een buizerd gezien. Oom Derk stuurde mijn moeder kaarten in het ziekenhuis.....overal waar hij ook maar kwam! Ik heb ze bewaard in een koffer. Lieve familie.....wat komen jullie uit een mooi nest! Heel veel sterkte. Liefs van jullie nicht Margot ten Caat

    Margot - Wassenaar
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste Hans en familie Van Dijken
    reactie 17   |   niet OK
    Je moeder heb ik enkele keren ontmoet terwijl ze bij je logeerde in Leidschendam. Ze was bijzonder vriendelijk en alert. En belangstellend naar wat er allemaal gebeurde, ook naar onze microbiologische praatjes. Ik weet dat je bijzonder betrokken en zorgzaam was en dat je vaak naar Assen ging om haar te bezoeken. Door haar overlijden is voor jou een nieuwe fase ontstaan. Ook namens Mária wens ik jou en je familie hierbij sterkte toe.
    Jan de Bont, Wageningen


    Jan - Wageningen
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Tante Dineke
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Familie,

    Namens mijn moeder, Reina ten Caat - in 't Hout, en mijzelf willen wij jullie heel veel sterkte wensen met het verlies van jullie moeder, oma en omi. Wij hebben (tante) Dineke ervaren als een zeer lieve, warme en humoristische vrouw. Ik heb het geluk gehad ca. 52 jaar geleden voor enige tijd in jullie gezin te worden opgenomen en heb daar nog steeds warme gevoelens bij.
    Onze gedachten zijn bij jullie vandaag.

    Reina ten Caat - in 't Hout
    Rene ten Caat

    Rene - Heemstede
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste familie van Dijken
    reactie 15   |   niet OK
    Beste familie,

    We willen jullie heel veel sterkte wensen met het verlies van jullie moeder oma en omi.
    Wij hebben haar mogen ontmoeten via Hans in de kerk van Voorburg.
    Haar betrokkenheid, haar zorg om kinderen en kleinkinderen, haar meeleven in wat er bijv bij ons gebeurde was hart verwarmend.
    De lieve kaarten en het altijd vragen hoe het gaat hebben wij zeer op prijs gesteld.

    Als we dan achter elkaar in de kerk zaten was er altijd een lieve lach en een bemoedigend knikje.
    Dat zij nu bij haar Vader mag zijn is voor haar t mooiste, maar voor jullie denken we een groot gemis.
    We willen jullie daar die Vaderlijke zorg en kracht voor toe bidden.
    Voor morgen Zijn kracht en wijsheid gebeden.

    Ga met God en Hij zal met je zijn.

    Ben en Lineke van Turennout

    Ben en Lineke - Leidschendam
    12 november 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.