Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Dik Lindeboom

04-02-195115-11-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinnering
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve Sarah en Charlotte, het was fijn om bij het afscheidt van jullie vader te mogen zijn. Hoewel ik Dik niet heel erg goed heb gekend voelde ik mij als kunstliefhebber wel bij Dik betrokken tijdens zijn kunstzinnige periode waarin hij het ene na het andere schilderij produceerde. Toen heb ik hem gevolgd en mijn bewondering naar hem uitgesproken. Was hij beter terechtgekomen via een kunstacademie? Een mooie vraag zonder ooit een antwoord. Een bijzondere man, dat was hij zeker. Een lieve groet, Marcel en natuurlijk ook van Lianne.

    marcel - Utrecht
    1 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Constant Craving
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve Dik,
    Ik leerde je kennen in een periode waarin we allemaal heel erg jong waren. Het ging bij mij in Groningen om studeren en literatuuronderzoek, politiek en activisme, demonstraties, liefdes, uitgaan, dansen, eindeloos muziek draaien en veel plezier maken en het leven verder ontdekken.
    Vanaf 1984 woonden Rob en ik in Utrecht en zagen we elkaar vaker. Jou vond ik uitermate interessant, heel slim, geweldige humor, soms heel scherp en vaak extreem absurd met een filosofisch kantje. Ik herinner me jouw oudejaarsoverdenkingen.
    Ook viel me op hoe gevoelig je was.
    Op feesten hadden we het ook vaak prima samen en hele gesprekken, veel plezier en ook diepgang. Je was gewoon een heel fijn mens.
    In de fase dat je depressief was en op een ander adres alleen ging wonen en nog een tijd een hondje hebt gehad zagen we elkaar vaker. Ik heb vaak met je gesproken over het feit dat de medicijnen niet meer aansloegen en wat je opties waren.
    We zijn samen gaan joggen in het park maar het leverde je geen verlichting op. Dat geeft een gevoel van onmacht. Ik denk dat je na verloop van tijd ook minder kwam of niet op kwam dagen als we af hadden gesproken.
    Je schilderde ook en hebt voor mij een schilderij gemaakt. Een soort zelfportret, denk ik. Toch heel bijzonder dat je dat voor me maakte.
    Ik herinner me nog heel goed dat je helemaal gek was van K.D. Lang: Constant Craving.
    Die tekst is misschien wel heel passend bij jouw leven.
    Even through the darkest phase
    Be it thick or thin
    Always someone marches brave
    Here beneath my skin
    And constant craving
    Has always been
    Maybe a great magnet pulls
    All souls to what's true
    Or maybe it is life itself
    Feeds wisdom
    To its youth
    Constant craving
    Has always been
    Nadat Rob en ik in 2000 naar Gouda zijn verhuisd ben je nog een keer op een feest van ons geweest. Ik denk dat dat de laatste keer was dat we elkaar hebben gezien en gesproken.
    Lieve Dik, ik hoop dat je rust en licht hebt gevonden.
    Liefs, Lise Gilsing

    Lise - Gouda
    27 november 2021

    Deel deze pagina:

   • afscheid en herinnering
    reactie 8   |   niet OK

    Hi Dik,
    Je zou je afscheid prachtig gevonden hebben, met veel muziek en zelfs een dansje van je oudste kleindochter, liefdevolle en eerlijke woorden van je dochters en twee vrienden-door-dik-en-dun, beelden uit je leven, vooral plezier. Ik ken je vanaf onze studie scheikunde, als gangmaker en feestmakker, later hadden we het serieus over omgaan met techniek en mensen op het werk tijdens onze ritten naar en van Delft. Nog later kregen je moeilijke kanten de overhand, waar Lise en ik met je over praatten maar je niet mee konden helpen. Jammer genoeg verloren we het contact toe we Utrecht verlieten. Ik groet je met een beeld uit gelukkige tijden, na een daverend feest in Groningen!
    Bedankt voor je vriendschap,
    Rob Polder


    Rob - Gouda
    26 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Bijzonder beeld van Dik
    reactie 7   |   niet OK

    Lieve allen,

    Wij hebben in meerdere opzichten een bijzonder beeld van Dik. Allereerst vonden wij Dik een bijzondere man. Maar wij hebben ook echt een bijzonder beeld van Dik. Meerdere zelfs! We hebben ooit een beeld van hem gekocht. Daar was ik (frouk) op slag verliefd op, dus daar zijn we ook nog steeds heel dol op. Verder hebben Lies en Sebas ooit samen met Dik twee beeldjes gekleid. Hij heeft ze daarna, heel lief, ook nog geëmailleerd. Ze staan nog steeds dierbaar te zijn in de vensterbank. Verder heb ik (frouk) ook nog een derde mooie herinnering aan Dik en beeldjes: Dik heeft, toen ik juf in groep 3 was, ooit een boetseerlesje aan de kinderen in mijn groep gegeven! Ze hebben toen allemaal een vogelbeeldje gemaakt. Heel aandoenlijk zoals Dik dat met deze kinderen (die waarschijnlijk nog nooit iets met klei hadden gemaakt) deed. En dat was Dik in zekere zin ook voor ons: een soort van aandoenlijk. We wensen jullie sterkte dat jullie hem moeten missen.

    XXX JP en Frouk


    JP en Frouk - Utrecht
    24 november 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 6
    Roel en Diana

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Roel en Diana - Utrecht

    23 november 2021

   • reactie 5
    Arie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Arie - Utrecht

    23 november 2021

   • Kunstenaar
    reactie 4   |   niet OK
    Ik heb je altijd gezegd, je bent eigenlijk een kunstenaar.
    Je was zeldzaam creatief met humor, maar ook in de kunst die je maakte, onder andere sculpturen waarvan ik er nog steeds een heb.
    Bij geen enkele kunstenaar ontbreekt een rafelrandje, dat is waarschijnlijk juist de kracht, maar ook vaak hun ondergang.
    Zo is bij jou ook het leven langzaam uit je handen gegleden zonder dat je er een weerwoord tegen had. In heel veel dingen was je sterk, maar weerstand bieden zat daar niet bij.
    Balen!

    Eelko

    Eelko - Utrecht
    22 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 3   |   niet OK

    Veel genoten van plaatjes draaien op feesten.
    Rust zacht, Dik
    John


    J.M. - Utrecht
    22 november 2021

    Deel deze pagina:

   • Dik Lindeboom
    reactie 2   |   niet OK
    In 1970 hadden we allebei gekozen voor een scheikundestudie in Utrecht. We werden lid van dezelfde studentenvereniging (SSR) en gingen naar dezelfde discotheek (Wooloomooloo) en toen we elkaar tegenkwamen klikte dat meteen.
    Dik was leuk, vol humor, gevoelig en geliefd bij velen. We hebben veel genoten van het studentenleven, inclusief drank en blowen. We zijn zelfs een jaar huisgenoten geweest.
    Maar een speciale band hadden we op het gebied van de muziek. We luisterden en dansten veel op muziek van Jimi Hendrix, Ten Years After, Eric Burdon, Eric Clapton, Buddy Holly, Doors, etc.
    Mede door Dik heb ik een geweldige studententijd gehad.
    Jammer dat we steeds minder contact kregen, naarmate het slechter ging met Dik. Ook met behulp van de muziek lukte dat op een gegeven moment niet meer. Dat deed pijn.
    Ik wist dat het bergafwaarts ging en toen ik hoorde dat hij was heengegaan was ik helemaal van slag.
    Dik was een prachtig mens en ik mocht hem erg graag.
    Dankbaar hem ontmoet te hebben.
    John Ravensberg    J.M. - Utrecht
    22 november 2021

    Deel deze pagina:

   • All in all, you were a brick in the wall
    reactie 1   |   niet OK

    Denk ik aan Dik, denk ik aan 'The Wall’, toen zijn favoriete LP van Pink Floyd uit 1979.

    We hadden alle vier ons werk in Drachten, Koos, Mauk,(altijd Hotel California van The Eagles op), Dik en Siem, we deden aan Carpooling vanuit Frieschepalen.
    Om de week een andere chauffeur, was de beurt aan Dik, kon het zomaar gebeuren dat onderweg naar Drachten de auto stil werd gezet en dat, voor er verder werd gereden, meegezongen moest worden met z’n favoriete nummer “Another Brick in theThe Wall”…

    Dierbare herinnering is wat mij blijft.

    Rust zacht Dik

    Siem - Frieschepalen
    21 november 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.