Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Desirée Johanna Koppejan-Rodrigus

19-09-195508-04-2022
   Desi was een lieve vrouw, moeder, schoonmoeder en oma. Ze was sterk, hartelijk, nuchter, geduldig, verdraagzaam, ruimdenkend en wijs. Voor Sam was ze zijn levensvervulling en het liefste wat hij had. Voor Els was ze met name in haar kinder- en tienerjaren van groot belang: een zielsverwant, een veilige haven, de rots waarop ze kon bouwen toen ze door haar leeftijdsgenoten werd gepest en buitengesloten. Voor Josine was ze haar held. Voor de kleinkinderen was ze een lieve oma bij wie ze graag op bezoek waren. De kleinkinderen waren gek op haar en Desi ook op hen. Ze was de spil van ons gezin.

   Desi kampte al langer met een zwakke gezondheid. Ook legde ze zich er gauw bij neer als ze meende iets niet (meer) te kunnen. Hierdoor kwam ze de laatste jaren tot weinig activiteiten en was ze vaak alleen. Toch was ze een levensgenieter, één die graag het onderste uit de kan haalde, ook al was dat in haar ogen niet veel. Tot op het laatst heeft ze genoten van het leven en ze heeft gevochten tot de laatste snik om in leven te blijven.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve vriendin
    reactie 4   |   niet OK
    Desi, ineens was het stil op Facebook. Dat was ik niet gewend, altijd reageerde Desi, met plaatjes, likes, bemoedigingen en soms ook een beetje terechtwijzing: kom op Sil! Ik leerde haar kennen in de kerk van onze dochter Lilianne en haar gezin. We hadden al snel een bijzondere klik en veel herkenningen. Op fb breidde we ons contact uit en waren we betrokken met elkaar. Wanneer we op bezoek in de kerk waren keek ik altijd naar haar uit! Desi is veel voor mij gaan betekenen, een warme goedlachse positieve sterke persoonlijkheid. Ik zal haar reacties vast nog veel in herinneringen op Facebook tegenkomen en ik zal haar altijd in mijn hart blijven koesteren. Tot we elkaar mogen weerzien. Familie, enorm veel sterkte en troost voor jullie. Veel liefs ❤

    Silvia - Geldermalsen
    23 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Desi, mijn beste vriendin
    reactie 3   |   niet OK
    Als 12-jarigen kwamen we op de MMS in Amsterdam in dezelfde klas terecht. Desi was er voor me toen mijn vriendin van de lagere school me liet zitten. We bouwden een hechte vriendschap op, die ook na onze MMS-tijd voort bleef duren. Ik kon er voor haar zijn, toen ze zich in de steek gelaten voelde, omdat haar ouders naar Spanje verhuisden en zij bij een tante in Hilversum moest wonen en zij was er voor mij, toen ik na de MMS aan mijn ogen geopereerd moest worden. Daarna kregen we het allebei druk met opleiding en werk, maar Desi is wel de hele dag te gast geweest op onze bruiloft in 1978 en wij een paar jaar later, toen zij met Sam trouwde.
    Daarna is ons contact verwaterd. We hadden het allebei druk met ons gezin en Desi heeft daarnaast ook nog veel moeten werken bij de Stichting Medische Registratie. Maar toen onze kinderen allemaal de deur uit waren, is Desi nog wel een keer bij ons in Almere geweest op doorreis naar Els in Groningen en voor die tijd zijn wij een keer aan het Chopinpad in Gorinchem bij Sam en Desi te gast geweest. En een paar jaar later waren we op bezoek in de Koningin Emmastraat.
    Twee jaar geleden werd mijn man aan zijn hart geopereerd in het St. Antoniusziekenhuis, waar Desi altijd had gewerkt en ook geopereerd is. We kregen weer contact via de app. Desi is me tot grote steun geweest de afgelopen twee jaar, want ze had veel ervaring met hartklachten en zelf bloed prikken voor de Trombosedienst. En ze kende ons goed. Op onze leeftijd zijn er ook niet veel mensen meer, die je ouders nog gekend hebben en je broers en zussen. Ik hoop, dat zij ook van onze dagelijkse appjes heeft genoten. Ik ga haar heel erg missen!

    Cora - Lelystad
    14 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 2   |   niet OK

    Desi een echte ajax fan


    Evert - Amsterdam
    13 april 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 1
    Evert Faber

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Evert - Amsterdam

    13 april 2022

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.