Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Dante Pittana

18-12-194113-04-2020
   Op maandag 20 april zullen wij om 14.15 uur vertrekken vanaf de Tienenwal 26 wij zouden het fijn vinden als u, als laatste eerbetoon aan Dante, een erehaag wilt maken in de straat en de Eilandswal. Wilt u wel zou vriendelijk zijn en de 1,5 meter afstand respecteren.

   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Jeugd foto's van mijn vader
    reactie 60   |   niet OK

    Wij hebben mooie foto's mogen ontvangen van een oude vriendin van mijn vader.
    haar naam is Marja Vlaar

    wij willen haar hiervoor bedanken


    Silvana - Alkmaar
    25 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Mijn verhaal bij de uitvaart
    reactie 59   |   niet OK
    Lieve Papa,Pappie of Baas
    Zo noemde ik jou altijd het was maar net in welke stemming ik was.
    Maar jij groete mijn altijd terug met "hey kind
    Ruim 47 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met jou toen had ik nog geen weet van hoe en wat voor vader je voor mij zou zijn.
    Door de jaren heen leerde ik een man kennen met een uitgesproken eigen mening en ook behoorlijk eigenwijs.
    Het houden van jou werd hierdoor niet minder maar juist meer.
    Zo kan ik uren over jou praten,zelf was je een man van weinig woorden,je piepte niet als je pijn of verdriet had,maar als je een glaasje teveel op had dan kwam er wel eens een emotie los. Zo zaten we een aantal weken geleden aan tafel, je had eindelijk de tablet onder de knie en zo wist je je favoriete muziek op te zoeken,daar ben ik je dankbaar voor,maar zo had je ook een nummer gevonden dat je samen met je vader naar een liedje zat te luisteren(dit was het eerste liedje tijdens de uitvaart ceremonie),je vertelde dit verhaal met een emotie en dat was mooi om te zien.
    15 jaar geleden heb jij ons nieuwe huis verbouwd,de vloer,keuken,badkamer en wc,niets was je teveel,ik denk nog vaak terug aan hoeveel werk je hieraan had,en ik weet je keek er naar uit om onze verbouwing dit jaar te begeleiden op jou manier.
    Je wilde zelf nog helpen een mooi aanrechtblad te maken, nou Pap geloof me die komt er en jij mag daarboven je oordeel geven, ik weer zeker dat je erbij zal zijn.
    Ik had vroeger een aantal bijnamen en dat vond ik nooit leuk.
    Je noemde me muis en als ik boos was dan noemde je me Fernandel (de meeste onder ons weten wie daarmee bedoeld wordt)oh en als je dat zei wat werd ik dan boos.Maar ik wist dat je onvoorwaardelijk van me hield.Ik heb altijd een zwak voor jou gehad,mijn lieve Pappie is niet meer en ik moet het nu doen met alle mooie herinneringen die ik van jou heb. Lieve Pap je had een groot warm hart,waar je vele mensen in heb gesloten maar deze mensen hebben jou ook in hun hart,dat gaat om jong en oud.
    Vroeger in de tijd dat ik nog thuis woonde gingen we vaak apenkooien,ik ging achter je rug zitten met mijn benen om je heen ik ging dan op je rug kietelen en jij onder mijn voeten en zo wisselde we het af tot ergernis van Mama.
    Ik zal ook nooit vergeten dat we vroeger vaak een rondje gingen lopen,door Alkmaar of in Egmond op het strand,op het strand gingen we jutten,het is ons 1 keer gelukt om iets speciaals te vinden,we vonden een fles met een brief uit Engeland en wat waren we trots,man man wat was jij speciaal.
    De laatste weken (achteraf al maanden) was je niet in hum,je was niet jezelf,we waren bezorgd en in het bijzonder was Mama heel bezorgd,en ja daar kwam die eigenwijze man weer om de hoek en je zei dan: "Maak je om mij maar niet druk,met mij gaat het goed"
    Terwijl je zelf aan het dokteren was zagen wij dat je snel achteruit ging.Na aandringen van Mama ging je toch naar de dokter en dat was een wijs besluit.Nog geen maand geleden kreeg je een foute diagnose,maar zo dapper en cool jij was ,je ging ervoor zei je,dat was positief.
    Ook ik zei nog tegen je "Pap je mag nog niet niet gaan hemelen hoor"waarop jij zei "Nee natuurlijk niet"
    Op maandag 6 april ging het mis je werd niet lekker en werd met een ambulance afgevoerd de waardes waren erg laag en zorgwekkend,die avond kreeg een maagbloeding,maar weer zo dapper als je was kwam je weer langzaam op krachten,we waren positief en je mocht zelfs alweer naar huis,daar was je blij om ,maar maandag 13 april sloeg het noodlot toe deze keer kon je dit niet winnen en moest je ons verlaten,dit hadden we niet afgesproken lieve Pap.
    Dankbaar ben ik dat ik je nog even heb gezien afgelopen dinsdag 7 april helaas kon ik je niet knuffelen vanwege de corona en je zei nog dat komt wel.Ik heb je gelukkig nog wel volmondig gezegd dat ik vreselijk veel van je hou.
    Lieve Pappie wat ga ik jou ontzettend missen,ik had je hier liever nog even gehad.
    Bedankt voor al die mooie jaren dat jij mijn vader mocht zijn.
    Voor altijd in mijn hart............

    Ik hou van jou en dikke kus van je Muizepluis

    Silvana - Alkmaar
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Verhaaltje van Boy
    reactie 58   |   niet OK
    Lieve Opa,
    Ik wist nog wel wanner ik bij jullie thuis kwam en ik binnen liep en zei "Hey Opa" waarmee jij terug antwoorde met "Hey Piet" wat ik echt zal missen. De tijden dat wij in italie waren en we naar een buurt feest gingen en jij me altijd vertelde hoe ik het best een meisje kon versieren, en ja zeker ga ik met die tips die je me gaf ga ik het zeker proberen. Opa ik ga je heel erg missen, je zal voor altijd een plekje in me hart krijgen ❤.

    ~ Boy Karels

    Boy - ALKMAAR
    23 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Verhaaltje Dante
    reactie 57   |   niet OK
    Dante Pittana een naam die altijd in mijn jeugd of op latere leeftijd terug kwam
    Vooral terug komt in hard werken maar ook in plezier maken, eten en veel wijn en Grappa toe.
    Gezelligheid en plezier in Teglio.
    Dante een warme zachte man die altijd tegen mijn vader zei Brun rustig, komt goed.
    Wijn drinken onder de vijgenboom in Teglio, slapen onder de vijgenboom.
    Geleefd zeker weten maar de familie altijd voor op.
    Mijn badkamertje betegeld, marmere tafeltje, maakte niet uit.
    3 jaar geleden was ik in Teglio en Dante en de familie waren er ook, paar uurtjes op visite maar was voor mijn het gevoel van net als vroeger, gewoon ongedwongen lekker gezellig met een happie en een lekker wijntje.
    Dante ciao???????????????????????? en de groeten aan mijn vader en moeder.
    Fam Pittana gecondoleerd.

    Alberto - Alkmaar
    23 april 2020

    Deel deze pagina:

   • condoleance
    reactie 56   |   niet OK
    Lieve Carina en Silvana,
    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, een heel verdrietige periode voor jullie en jullie moeder.
    Ik werd getroffen door het prachtige gedicht in de rouwadvertentie van het NHD, daarna zag ik pas dat het voor jullie vader was.
    Een echte herinnering aan jullie vader heb ik niet. Jullie moeder kwam altijd alleen naar de ouderavonden, maar ik trof jullie vader wel twee keer bij jullie thuis toen ik eerst voor Carina en later voor Silvana op huisbezoek kwam.
    Heel veel sterkte,
    Juf Joke.
    Joke - Alkmaar
    23 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Een mooie herinnering uit Bergen
    reactie 55   |   niet OK

    Lieve familie Pittana,
    Dante en Guido hebben 33 jaar geleden een prachtige marmeren vloer gelegd in het nieuwe huis van de familie Groen.
    Toen het huis klaar was volgde er een housewarming en verzorgden Dante en Corrie de heerlijke catering. Hier zijn deze foto’s gemaakt!
    Een mooie herinnering van de familie Groen uit Bergen!
    Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst❤️


    Edith - Alkmaar
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooi verhaal op maandagmorgen
    reactie 54   |   niet OK
    Mooi verhaal op een maandagmorgen zat Dante met zijn maatjes aan de ronde tafel. Dante dronk gezellig zijn moter met zijspan.om uur of 11 kwam meneertje van Engelen vragen waar ze bleven we komen er aan na lunchs meneer.Om 2 uur kwam meneer er weer vragen of nog kwamen.Dante meneer kom nou even bij ons zitten er zat ook pikante tante bij en die vond meneer wel leuk nou pilsje pilsje enz meneer werd verliefd op de dame en hij werd dronken.Om 5 uur kwam zijn zoon ze vader op halen.Dat was lachen hij wauw niet maar goed na een tijdje ging hij toch. De volgen ochtend stond Dante met zijn ploeg klaar om de klus af temaken.Bellen daar kwam meneer in zijn lange onder broek met kater.Al mopperde deed deze de deur open.En meneertje vloog terug naar zijn bedje. Dante maakte de klus af of er niks gebeurd was.

    Henk - Alkmaar
    19 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 53   |   niet OK
    'T verdriet is zo groot als de liefde
    Sterkte en dikke knuf

    Bert - Alkmaar
    19 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Wij branden voor jullie een kaarsje❤️
    reactie 52   |   niet OK

    Lieve Corrie, Silvana, Carina, naasten, kinderen/kleinkinderen en familie.
    Wij wensen jullie heel veel sterkte toe met het onverwachte overlijden van Dante/pappa/opa. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!
    Wij branden voor jullie een kaarsje❤️
    Wat zijn we dankbaar voor je prachtige kunstwerk Dante dat je voor ons huwelijk maakte en dat nu alleen nog maar waardevoller is geworden.
    Sempre in cuore❤️
    Liefs Marinella, Jacques, Isabella, Luca en Matteo


    Marinella - Castricum
    18 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Familie
    reactie 51   |   niet OK

    De herinneringen blijven …..
    We gaan je missen.
    Liefs Marga & Nico XX


    Marga & Nico -
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.