Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Daniëlle van Reede

Overleden op: 09-01-2018

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieverd,
    reactie 14   |   niet OK

    46 jaar geleden, 19 januari 1972, kwam ik als 5 jarig meisje op de Rakethof wonen. Vanaf dat moment was jij niet alleen mijn buurmeisje maar ook mijn beste vriendinnetje. Vanaf dag 1 onze hele jeugd onafscheidelijk geweest. Alles deden we samen. Onbevangen en onbezorgd hebben we deze jaren samen doorgebracht. Als ik terugkijk op deze tijd besef ik des te meer wat je voor me betekend hebt. Jij was degene die mij over de streep trok als ik bang was, jij was degene die mij vrolijk maakte als ik boos of verdrietig was. Altijd kon ik bij je terecht en stond je voor mij klaar. We zijn elkaar even een tijdje uit het oog verloren. Zo fijn dat we een paar jaar geleden de draad weer hebben opgepakt. Het voelde als vanouds …. We hebben mooie gesprekken gehad, gepaard met een lach en een traan. Wat heb ik genoten van deze laatste, maar toch veel te korte periode. Het doet me veel verdriet, nu aan onze vriendschap een abrupt einde is gekomen. We hadden nog zulke mooie plannen. Waar je nu ook bent, ik wens je heel veel liefde en warmte toe. Ik koester de herinneringen aan een geweldig, lief, warm en stoer wijf. Want zo zal ik je altijd blijven herinneren, lieve Daan. Ik hou van je ….. we zien elkaar (friends forever)!
    Yvonne x


    Yvonne - IJsselstein
    17 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Daan
    reactie 13   |   niet OK
    Omdat wij met 3 Jolanda’s in onze lagere school klas zaten, noemde jij mij altijd bij mijn achternaam. Ik zal nooit vergeten hoe je mijn achternaam heel hard riep over een Amsterdams terras. Het was ondertussen onze studententijd en ik liep langs het terras, vlak bij jouw huis. De laatste jaren vonden we elkaar in yoga en spraken daar over..,jammer dat wij niet de kans krijgen nog eens samen op de yogamat te staan, dat had ik erg leuk gevonden. Maar wat altijd blijft is Namaste; het licht in mij groet het licht in jou, liefs lieve Daan

    Jolanda - IJsselstein
    16 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Met jou een dansje doen.........
    reactie 12   |   niet OK
    Hoi Lieve Daan,

    Onderweg waarheen..............geen idee. Ik werd door jou en Juliette van het schoolplein geplukt. Of ik een draai kon doen en Juliette kon opvangen.

    Gelukkig..............zo klein als ik was, het ging goed.

    Waarna we met z'n zessen, JIJ met Ron, Juliette en ik en nog twee klasgenoten ( welke namen ik niet zeker meer weet) onder jouw bezielende leiding en choreografie een dansje hebben ingestudeerd en in iedere klas ten uitvoer hebben gebracht.

    Je was een mooi, creatief impulsief mens.........

    Liefs Bert

    Bert - IJsselstein
    16 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Dansje
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve Daniëlle, ik zal nooit vergeten hoe jij op 11-jarige leeftijd een sexy dansje voor me deed voor het schoolbord in de 6e klas van de wegwijzer.... In 2005 kwamen we elkaar weer tegen en daaruit ontstond een mooie relatie waar ik prachtige herinneringen aan heb overgehouden. Ik zal het graag weer over doen maar helaas is die kans bekeken. Waar je nu ook bent of rondspookt, ik wens je het allerbeste en mooiste wat je hartje begeert.... Ik hou van je! Heel veel liefs en een hele dikke zoen, Wico.

    Wico - IJsselstein
    15 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Daan
    reactie 10   |   niet OK

    Ik zie je wegfietsen over de Nieuwe Herengracht. Aan het eind van onze mooie middag in jouw Amsterdam. De zon scheen en we kregen, voordat we gezellig bijkletste in de tuin, een rondleiding door het Protestantse Diaconie waar je werkte. Trots en gelukkig liep je daar rond. Ik was trots op jou. Dit maatschappelijk werk past toch bij jou. Altijd was je goed in luisteren, klaar staan voor anderen en je bent een sterke vrouw.
    Ik zwaaide terug, nooit kunnen bedenken dat dit mijn laatste herinnering van jou zou zijn.
    Ik ben blij dat Jij en mijn man elkaar ontmoet hebben. Mijn bijzondere klasgenoot van de lagere en middelbare school. Zoveel herinneringen en bij het horen van zo veel songs flits je in mijn gedachten voorbij. Love you, you are in my heart, always
    Ik wens familie en vrienden veel sterkte met het verlies van Daan.


    Sylvia - Aradippou, Cyprus
    13 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Daan
    reactie 9   |   niet OK

    De tijd op de “Wegwijzer” was jij het blonde meisje waar alle andere meisjes tegen opkeken en waar de jongens verliefd op waren. Je was trendsetter, een dare-devil en altijd in voor een geintje. Ik kwam je na de basisschoolperiode nog tegen in het Punk-wereldje bij optredens van o.a. Disorder in “de Basis”. Ook toen bewonderde ik jouw eigenheid en dat je de moed had je eigen pad te kiezen. Misschien heb je niet altijd de “beste” keuzes gemaakt, maar het waren wel jóuw keuzes. Fijn dat ik je in oktober nog heb gesproken. Lieve Daan, vaarwel, daarboven hebben ze er een prachtig mens bij.
    Jolanda


    Jolanda - IJsselstein
    13 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Dag Daan
    reactie 8   |   niet OK
    Jee Daan, het ene moment zo leuk je na zoveel jaar weer terug te zien en het andere moment het meest verschrikkelijke nieuws te krijgen dat je er niet meer bent.
    Zoveel jaren samen op school gezeten en veel leuke dingen beleefd.
    Jou geheugen ging nog feilloos terug naar die leuke tijd op De Wegwijzer.
    Wat wist je nog veel en hoe leuk was het om regelmatig te denken ... oh ja!
    Zo was jij degene die tijdens de reünie met zakjes beertjes zwart/wit aan kwam.
    Dit tekent voor wie je was. Wat fijn je in oktober nog te hebben gezien.
    Het is en blijft onwerkelijk.
    Lieve Daan, zorg dat waar je ook bent je op dezelfde voet doorgaat. Ze hebben er daar dan een prachtig mens bij!

    Simone

    Simone - IJsselstein
    12 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Fuif in "De Basis" of "Fulco"
    reactie 7   |   niet OK

    Ik zou de tijd graag even terugdraaien........

    Wim -
    12 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht lieve Daniëlle, ik zal je nooit vergeten
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve Daniëlle, ik bewaar heel mooie herinneringen aan jou en aan onze lagereschooltijd op "De Wegwijzer" in IJsselstein. Voor mij was het een lange gelukkige periode van voetballen met de jongens op het grasveld en flirten en plagen met de meisjes in de aula of bij het fietsenhok. Ik keek tegen je op want je was zo mooi en blond.......vroeg-wijs..... lekker brutaal en zelfverzekerd.... en voor de duivel niet bang. Zelfs mijn ouders wisten precies wie je was en snapten mijn verliefdheid. Je kende alle gave bands en songteksten. Zowel in het Engels als Frans. Waarschijnlijk de invloed van je oudere zussen. Toen Grease uitkwam, fantaseerde ik dat ik Donny was en jij Sandy. In de vijfde/zesde klas leerden we schuifelen en kwam die droom uit. (Oh Sandy..... The Babys.....).
    Daarna zijn we totaal andere wegen ingeslagen, waarbij jouw leven een stuk ruiger (en waarschijnlijk avontuurlijker) is geweest dan het mijne.
    Heel speciaal was het dat we elkaar als klas in 2010 weer troffen tijdens een reünie. Niet zomaar door school georganiseerd. Nee, omdat jij daar met wat vriendinnen van toen zin in had. Alleen met onze klas, dat was heel bijzonder. Het werd een geweldige avond in die oude kroeg van vroeger. Je kon in je gezicht wel zien dat je niet een gemiddeld leventje geleid had, maar je was zo belangstellend en verbindend naar iedereen. En nog steeds een stralende middelpunt van de klas. Toen we in oktober vorig jaar met onze klas op herhaling gingen, was jij er als de kippen bij en we hadden weer een onvergetelijke avond. Vooral jouw kado met zakjes zwart-wit voor iedereen waren briljant. Wat jammer dat ik het opgegeten heb. Wist ik veel..... Je bent zo wijs en belangstellend en deelde zoveel details van de lagere school, daardoor kwam bij mij die mooie tijd ook weer helemaal terug. .
    Ik keek al uit naar de volgende klasse-kroeg-avond. Deze heeft Edward vastgesteld op 17 mei 2019. Ik ga er heen. Al weet ik dat de avond minder gaat sprankelen zonder jou in ons midden.
    Rust zacht lieve Daan, ik zal je nooit vergeten.

    Wim -
    12 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve, lieve Daan
    reactie 5   |   niet OK

    Wat kennen we elkaar al lang, waar moet ik beginnen? Hoeveel dansjes (meestal ABBA) hebben we wel niet gedaan (in onze pyama's van de Zeeman), opgetreden op het Songfestival in het zwembad en 3x met de winst naar huis, gespeeld met de Barbie's (dan zei je moeder "daar komt van Gend & Loos weer aan" als ik met mijn Barbie spullen naar jou toe kwam), verjaardagsfeestjes gevierd, gegiegeld over jongens, 4 x naar Grease geweest in de oude Fulco,.... ontelbare herinneringen.


    Fijn was ook dat we elkaar de laatste tijd weer vaker zagen, even lunchen of dineren in IJsselstein met Yvonne én natuurlijk de laatste reünie. Wow, jij, Wim en ik liepen samen op naar huis. Wij waren natuurlijk weer de laatsten haha, het licht deden we echter niet meer uit.... jij helaas wel op de laatste dag van het jaar. Hoe k*t... kan er nog niet over uit.

    Lieve, lieve Daantje die er altijd voor zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde, het populaire meisje van de klas, de gangmaker en durfal die echt voor niemand bang was maar altijd heel eerlijk en oprecht, ik ga je missen. Als ik Les Poppys, Plastic Bertrand, ABBA of Johnny Halliday hoor zal ik altijd aan jou blijven denken.

    Dikke kus
    San


    Sandra - IJsselstein
    12 januari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.