Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Corrie van Smoorenburg-van Zwieten

30-06-192129-08-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinnering ✨
    reactie 10   |   niet OK
    Tijdens onze vakantie hoorde ik via Angela dat tante Corrie is overleden. 10-11 jaar, mogelijk zelfs wat langer geleden zijn wij, Theo en ik met ons mam (Miep van Smoorenburg) bij haar in het appartement op bezoek geweest. Ome Henk was nog niet zo heel lang daarvoor overleden. Wat bij ons beiden destijds indruk maakte was haar opgewektheid, mobiliteit en dat ze vertelde dat ze nog skypte met haar dochter en dus onze nicht in Amerika. Wij vonden haar echt een vrouw van deze wereld😀 En dat op haar leeftijd. Zowel tante Corrie als ons mam hebben die dag intens genoten. Dat blijven we herinneren.
    Wij wensen dan ook iedereen die haar lief had heel veel sterkte met het gemis.
    Marjolein Twaalfhoven
    Theo Roosenboom

    Marjolein - Heesch
    3 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Lieve nazaten van mijn Tante Corrie
    reactie 9   |   niet OK
    Allemaal van harte gecondoleerd met het verlies van jullie lieve moeder oma en overgroot oma.
    Wat zal het wennen zijn dat jullie haar niet meer bij je hebben, maar hopelijk zijn de herinneringen aan haar als een warme deken om jullie heen.
    Mijn herinnering aan tante Corrie is van lang geleden maar ik weet het nog precies.
    De zomer van 1977, 4 juli om precies te zijn. Toen ging ik met m.n. broer John een nachtje logeren in Koningsbosch bij Ome Henk en Tante Corrie. Ik mocht een paar dagen met vakantie maar mocht niet alleen dus broer moest mee van mijn ouders, Arie en Mien v. Smoorenburg. Ook werd Tante Corrie opgebeld of wij daar mochten slapen, en natuurlijk mocht dat. Wat was het leuk om helemaal naar Limburg te gaan met trein en bus, en ook heel spannend. Ik weet nog dat we uit de bus stapten in Koningsbosch en liepen naar dat imposant grote huis van Ome Henk. We zeiden tegen elkaar dat die oom wel heel rijk moest zijn met zo'n groot huis.
    Prachtig vonden we het en de ontvangst was allerhartelijkst! Ome Henk liet ons alles zien in de ( voor ons gevoel) enorme tuin: de kippenschuren, de boomgaard waar de kersen al in de bomen hingen, wij vonden het allemaal geweldig leuk. En Ome Henk kon zo mooi vertellen over van alles. Een echte Smoorenburg, rustig, gezellig, veel humor en alle tijd van de wereld.
    Tante Corrie gaf ons ook het gevoel dat we echt welkom waren, we werden verwend met thee , koek en eigen gemaakte limonade. Tegelijkertijd maakte ze bedden voor ons klaar en ook het avond eten werd tussen de gesprekken door geregeld. Ze had het natuurlijk hooidruk met haar gezin plus deze twee gasten, maar dat hebben wij nooit gemerkt. Ze vertelde over Limburg en Maastricht, en dat we ook zeker naar Valkenburg moesten gaan, dat was echt niet zo ver bij hun vandaan.
    De volgende dag gingen we weer op pad en zoals gezegd naar Valkenburg.
    Dat ik daar toen mijn huidige man Paul ontmoette in een café, daar hebben mijn moeder en tante Corrie het nog vaak over gehad. Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling van ons uitje, maar door de"gouden tip" van Tante Corrie woon ik nu al 42 jaar met mijn Paul en kinderen in Noord Holland!
    Lieve tante Corrie, rust zacht, tante met je mooie zilverwitte haar. En mocht je mijn ouders tegenkomen boven, geef ze dan een zoen van ons!
    Paul, Astrid Paul jr. en Sil Groot v. Smoorenburg.

    A.T.F.M. - Warmenhuizen
    3 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Mooi
    reactie 8   |   niet OK
    You were the best mother in law I could ever go wish for, I will always think of you, Much love Steve

    Steve - MONKTON
    3 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Broer Jaap
    reactie 7   |   niet OK

    Allemaal gecondoleerd met jullie mams.
    Dit zijn de minder fijne momenten van het leven .
    Ik wens jullie allemaal veel sterkte.
    Bij het overlijden van vader Jaap was dit de foto van
    zijn overlijdenskaart.
    Op deze wijze een eigen broer aan haar zijde .
    Wat zou het toch fijn zijn als zij elkaar weer zouden
    kunnen ontmoeten .

    Heel veel liefs en sterkte voor allen .

    Désirée van Zwieten xxx


    Désirée - Amstelveen
    3 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Zowel het leven als de dood, laten altijd sporen na..,
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve Familie,
    "Afscheid nemen is het moeilijkste in het leven, je leert het eigenlijk nooit ", aldus Toon Hermans. En zo is het zeker bij jullie , bijzondere lieve Moeder en Oma, gezegend met een leeftijd van 3 cijfers! Een hartelijke vrouw waar heel veel mooie herinneringen en momenten mee zijn gedeeld en beleefd, dat zal nooit vergaan, neem die momenten mee in jullie harten, ze zullen kracht en troost schenken in deze moeilijke dagen!
    Tante Corrie, rust in Hemelse Vrede samen met Ome Henk en Jacqueline.

    Ank Schroeder ( van de Kap.Verdonschotstraat)

    Ank - St'Odilienberg
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve familie Smoorenburg. Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder. Ik heb als herinnering aan haar een hele opgewekte vrouw, vol met belangstelling, net zoals ik Sanne, mijn vriendin ook ervaar. Ik wens jullie een mooi warm afscheid samen toe, met groet en tot ziens, Angelique Kruip

    angelique - alphen aan den rijn
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Afscheidswoordje Niek bij het afscheid in het verzorgingshuis in Vleuten
    reactie 4   |   niet OK
    Dag Allemaal,
    Fijn dat jullie hier bijeen zijn om afscheid te nemen van moeder van Smoorenburg.

    Moeder was ze..
    Ze heeft 8 kinderen gebaard en opgevoed. Een aantal van die kinderen zijn erbij vandaag. Marja, Anita en ikzelf. Mijn vrouw is er ook bij..

    Zo meteen rijdt moeders naar Echt in Limburg, waar zij een groot deel van haar leven heeft gewoond en waar een aantal van haar kinderen nog steeds wonen. Ze zal vrijdag bijgelegd worden in het graf waar onze vader is begraven.

    Corrie is in 1921 geboren. Inderdaad, ze is 100 jaar geworden.
    Vanuit Langeraar, Zuid Holland, is zij geëmigreerd naar een klein dorpje in Limburg, Koningsbosch. Ze moest heel erg wennen aan het Limburgse accent en de bijzondere gewoontes van Limburgers maar had niet lang tijd daarover na te denken.
    Het drukke leven van een moeder met 8 kinderen, hard werken als vrouw van een bedrijfsleider van een kloosterboerderij en het runnen van een kippenfarm, eieren verkopen en een heel groot huis schoonhouden..
    Ze is wel eens gestruikeld over al die drukte maar kwam toch altijd weer op haar voetjes terecht.

    In 2009 is onze vader en haar man overleden. In dat jaar moest ze ook afscheid nemen van een van haar 6 dochters. Dat hakte er stevig in.

    Moeders stond altijd open voor verandering. Ik vermoed dat dit de reden is dat ze zo oud geworden is. De laatste jaren kon ze het nog maar moeilijk bijbenen. Spes Nostra had eigenlijk wat eerder moeten komen, dan had ze zomaar nog veel ouder kunnen worden. Mogelijk ook in een betere gezondheid.

    In het najaar van 2016 opende Spes Nostra in Vleuten voor het eerst haar deuren. In jan. van 2017 is moeders hier komen wonen, dus ze heeft hier 4,5 jaar gewoond.

    Vóór de corona hebben we een aantal jaar veel spelletjes Triominos gespeeld met moeders en met een groepje gezellige bewoners, waaronder Irene, Paula en Nel. Als een koningin zat mijn moeder daarbij. Ik herinner me ze dat heel leuk heeft gevonden. Mijn vrouw en ik kijken met veel plezier terug op die jaren.

    Spes Nostra heeft liefdevolle zorg geboden en daar wil ik, namens de familie, de verzorging van harte voor bedanken.

    Fijn dat moeders een steeds betere band kreeg met een aantal van jullie. Vooral tijdens de lockdown was dat haar behoud. Zij genoot van de echte contactmomenten met de verzorging en kon dan zélf ook soms heel spontaan uit de hoek komen..

    Het ga jullie goed, allemaal…
    Niek
    31-8-2021

    Niek - Vleuten
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Afscheidswoordje van de verzorging - Mieke - van verzorgingshuis Spes Nostra in Vleuten
    reactie 3   |   niet OK

    Verzorging en de 30 inwoners van verzorgingshuis Spes Nostra in Vleuten hebben op 1 september afscheid genomen van Corrie. Mieke deed een mooi woordje namens de verzorging.
    Niek


    Niek - Veluten
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 2
    John Gerads

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    John - Sint Joost

    2 september 2021

   • Rust zacht
    reactie 1   |   niet OK
    Heel veel sterkte aan u als familie bij het verlies van jullie moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder.
    Onze herinneringen aan uw moeder gaan terug naar de tijd waarin ze zich steeds - samen met haar man - ingezet heeft voor onze Congregatie in ons voormalig klooster in Koningsbosch. Wij zijn dankbaar dat we steeds een beroep op haar mochten doen en voor de vriendschap die ze naar ons toe toonde.
    Wij wensen u allen toe dat u troost bij elkaar en aan mooie herinneringen samen met haar zult putten.
    We nemen haar mee in de viering van de h. Mis en bidden ook voor u allen.
    Nogmaals veel sterkte,
    Namens de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed,
    Zr. Bernarda

    Zr. Bernarda - Windraak
    2 september 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.