Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Conny Keijzer

10-03-196908-02-2022
   Veel te vroeg en zo gemist...Conny is er niet meer. Jullie reacties en herinneringen in woorden/foto's worden zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve Conny
    reactie 46   |   niet OK
    Lieve Conny, jij was ruim twee-en-twintig jaren de lieve sterke motor van Jesdancers, onze rolstoeldansgroep binnen Jespa.

    Yvonne Hakkaart die jou in 1999 gevraagd had om in Leiderdorp een groep te starten, nodigde me in 2001 uit voor een open les. Een grote groep enthousiaste mensen onder jouw bezielende leiding in een gymzaal in Leiderdorp. Ik deed mee, maar vond de line-dance achtige dansen maar zo-zo. De sfeer in de groep was goed. Jij leidde de middag met zachte maar duidelijke hand in goede banen. Ik ging in op Yvonne’s verzoek om haar danspartner te worden en trad toe tot de -toen nog- grote groep. Yvonne, die in februari 2016 is overleden, was jou sowieso diep dankbaar, en in het bijzonder dat je op twee van haar feesten een dansdemonstratie met de hele groep hebt gegeven.

    Ik was meteen onder de indruk van je charme en sierlijkheid. En al snel daarna bleek dat ook grote schoonheid in jouw karakter en kwaliteiten te vinden was.
    Met Marianne, van wie ik nu samen met Diana danspartner ben, m. Mar. had ik het afgelopen dinsdag over jou en wij herinnerden ons de woorden van Jan, de lieve man van Marianne die ook veel te vroeg en veel te onverwacht overleed, Jan, die vaak met verbazing en waardering uitsprak dat jouw bescheidenheid en onbaatzuchtigheid hem zo raakte. En, zo herinnerde Marianne zich tijdens onze WhatsApp sessie met de groep, afgelopen zaterdag, dat Conny hartstochtelijk opkwam voor het recht en de mogelijkheid van mensen met een beperking om te zijn wie ze zijn, zich lekker te voelen en gelukkig te zijn. Mieke en Aafke herkenden zich er helemaal in.
    Zo wil ik het ook hebben over jouw grote kwaliteiten als dansdocent:
    - je was onvermoeibaar in het steeds weer zoeken naar oplossingen op maat voor de verschillende dansers; zelfs tijdens de lockdowns hield je de groep bij elkaar door zitdansen aan te bieden. Dat bleek ook goed voor je balans;
    - je, met het oog op jouw fysieke beperking bijna onbegrijpelijke, precisie in het instrueren van Karin, Diana en Arie en mij als ‘standies’, zowel in woord… als in beeld zo met je vingers op je bovenbeen. En zelfs dát zag er trouwens sierlijk uit;
    - je humor, onder andere als je voordeed hoe het eruit zag als we een bepaald basisprincipe uit het oog verloren. Je droge manier van vertellen, “als het ware”;
    - en ten leste het beste, je liefdevolle zorg en aandacht voor iedereen in de groep.
    Toen ik Debbie woensdagavond belde om haar het trieste nieuws te vertellen gaf de begeleidster de telefoon aan Debbie met de woorden dat iemand van Jesdancers voor haar aan de lijn was, waarop Debbie enthousiast riep: ‘hallo Conny!’
    De aandacht voor ieders verhaal tijdens de koffiepauze op de dansochtenden en je openheid, zoals over de dood van je moeder en wat die met je deed.
    Je was een zorgzame moeder voor ons ‘dansgezin’ met nu Ronald aan je zijde.

    En dan je eigen dansstijl bij het beoefenen van de sport -hoe kan het ook anders- uitdrukking van jouw passie, precisie en elegantie. Terecht bekroond met een nationale titel en vele andere prijzen, en je was ongetwijfeld inspirerend voor vele dansers op dat niveau.
    Je bent ook door de Kroon onderscheiden. Ook helemaal terecht! Misschien niet zo “jouw ding”. Ik heb een foto op het internet gevonden. Het kan zijn dat je enigszins moeizame blik de uitdrukking van een lichamelijk ongemak was, maar het zou me niks verbazen als je je niet helemaal op je gemak voelde met dat soort aandacht.
    Vooral ons dansplezier, de sfeer in de groep en de voortdurende uitdaging om dansbare oplossingen aan te dragen vormden jouw werkelijke beloning, zo denk ik.

    Wat fijn dat je in Ronald een partner vond met wie je dezelfde passie deelde. Ook Ronald werd onderscheiden en met de groep hebben we het door de coronamaatregelen uitblijven van de lintjesceremonie én de viering van jouw 50ste verjaardag, Ronald, goedgemaakt met de gezellige lunch in december (hakken over de sloot, meteen daarna ging alles weer op slot). Het heeft een groepsfoto opgeleverd waar de hele huidige groep Jesdancers op staat, Conny trots in het midden.

    Ronald heel veel sterkte met het verlies van je levens- én je danspartner.
    Conny, we laten Ronald niet in de steek, hoor.

    En tot slot ik zeg ik graag ook namens alle Jesdancers, Aafke, Arie en Debbie, Mieke en Karin, Marianne, Diana en Ronald: lieve Conny, we zijn je zo dankbaar voor wie je was, en wat je ons als dansjuf -voor Ronald collega-instructeur- en als vriendin hebt gegeven.

    In onze herinnering, en in onze onderlinge band en aandacht voor elkaar leef je voort. Rust zacht.

    Ben - NOORDWIJKERHOUT
    14 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 45
    Henriette

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Henriette - Voorburg

    14 juni 2022

   • Ons muziekje
    reactie 44   |   niet OK

    Dit werd ook gedraaid tijdens de uitvaart. Ons rollatordansmuziekje.

    Ronald - Amstelveen
    21 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Beste Ronald en familie Keijzer
    reactie 43   |   niet OK
    Beste Ronald en familie Keijzer,
    Wat een verschrikkelijk en niet te bevatten bericht ontvingen wij dat Conny is overleden.
    Conny was een lieve en betrokken collega met wie ik regelmatig op de gang of bij de fietsenstalling een praatje maakte.
    Ze was heel sterk en ik vond het ontzettend knap hoe ze met haar lichamelijke beperking om ging
    Ik wens jullie heel veel sterkte nu jullie Conny zo onverwacht moeten missen!
    Lieve groeten,
    Joke Boot

    Joke - Alphen aan den Rijn
    28 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Beste Ronald en familie Keijzer
    reactie 42   |   niet OK
    Beste Ronald en familie Keijzer,
    Allereerst mijn welgemeende condoleances met het overlijden van Conny.
    Afgelopen woensdag kwam ik toevallig in de zaal van de Dignahoeve en zag daar op de bar de overlijdenskaart staan van Conny. Ik ben daar heel erg van geschrokken.
    Ik heb Conny denk ik een tweetal keren mogen ontmoeten, maar vaker heb ik het samen Ronald over Conny en het rolstoeldansen, jullie gezamenlijke passie, gehad. Ook over de vakanties en hoe fijn Ronald en Conny het samen hadden. Wat zullen jullie haar missen! Ik had Conny en Ronald nog zo veel mooie jaren samen gegund.
    Ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden, maar ik wens van harte allen die haar lief waren heel veel sterkte toe de komende tijd.
    Veel liefs van Ria Kluvers (pedicure)

    Ria - Aalsmeer
    21 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Conny
    reactie 41   |   niet OK
    Lieve Conny,
    Stil ben ik er even van, dat jij er niet meer bent...
    Een mooi mens, een lieve collega met zoveel passie voor het rolstoeldansen.
    Onze gesprekjes bij de koffieautomaat ga ik zeker missen!
    Rust zacht lieve Conny!

    Ik wens Ronald, je familie en vrienden en iedereen die je lief had
    heel veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

    Liefs,
    Pamela Pols

    Pamela - Zoetermeer
    18 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 40   |   niet OK
    Prachtig mens, de wereld zal je missen.

    Ingrid - Leiderdorp
    17 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Veel te vroeg
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Conny,

    Al heel wat jaartjes geleden heb ik je leren kennen als collega in Leiderdorp. Al snel merkte ik dat je een grote wilskracht en zelfstandigheid had. Als ergotherapeut, maar zeker ook als collega, kon ik dit meteen goed waarderen. Een duwtje in de gang naar de kantine...nee hoor! Dat kan ik best zelf.
    Wat hebben we veel gelachen! Plagerijtjes over het stoppen van de fysiotherapie, of de GPK nog wel echt verlengd moest worden, dat cliënten ons qua naam wel eens door elkaar haalde (was ik ineens wonderbaarlijk genezen), dat je de baas was van de Wmo, enz, enz. Ook serieuze gesprekken over vanalles en nog wat.
    Wat vond ik het mooi om te horen dat je uiteindelijk je grote liefde hebt gevonden! Wat straalde je als je het over hem had. Helaas is deze tijd samen voor jullie veel te kort geworden.
    Conny, ook al werkte we de laatste jaren niet meer zo intensief samen. Toch iedere woensdag even die begroeting, dat korte praatje, je belangstelling...dat ga ik (en alle collega's) missen!
    Rust zacht.

    Anke - Vlaardingen
    16 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Rolstoeldansen mist een stille kracht
    reactie 38   |   niet OK

    Circa dertig jaar geleden leerde ik Conny kennen door het rolstoeldansen. In de dansgroep van Amstelveen, tijdens de opleiding tot instructeur rolstoeldansen, tijdens de vele wedstrijden en studiedagen troffen we elkaar. Dansers van onze dansgroepen bezochten elkaars activiteiten. Haar overlijden is moeilijk te bevatten.
    Conny dank je wel voor al die mooie momenten.
    Hoe het gemis zal zijn voor de Jesdancers, de collega's, vrienden, vader, broer en schoonzus en Ronald is niet voor te stellen. Ik wens ieder heel veel sterkte toe.
    Maureen Dijkman


    Maureen - Nieuw-Vennep
    15 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Kanjer
    reactie 37   |   niet OK
    Zo geschrokken van het bericht dat jij hier niet meer bent. Zoeen lieve vrouw was altijd gezellig als je bij ronald was en ik aan het werk.
    Hoop dat je ze in de hemel jouw passie voor dansen gaat leren.
    Heel beel sterkte voor de nabestaande.
    Veel liefs diana

    Diana - Uithoorn
    15 februari 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.