Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Chris Zandvoort

04-02-194017-12-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 48   |   niet OK
    Lieve Elsje,
    Het is wel lang geleden maar we hebben nog steeds mooie herinneringen aan jullie. We namen deel aan de werkgroep voor en de bouw van de Kasko woningen. Wij zijn inmiddels al 30 jaar weg uit de Gors (Reigersbek)maar kwamen Chris nog wel tegen af en toe. Altijd nog leuke gesprekken gevoerd.
    We wensen jullie heel veel sterkte toe
    Ton en Gerry van der Wegen.    Ton en Gerry - Edam
    18 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Zo'n warm mens!
    reactie 47   |   niet OK
    Tien jaar lang heb ik Chris intensief meegemaakt in het GroenLinkse Waterland-overleg, later Laag Holland-overleg. Daarin overlegden we als GroenLinkse raads- en Statenleden een paar keer per jaar met elkaar over wat we vonden van de ontwikkelingen en wat we gingen doen om het Waterlandse landschap te beschermen. Chris was in dat overleg een trouwe en belangrijke deelnemer. Betrokken bij mens en milieu, radicaal in zijn opvattingen, slim en constructief in zijn politieke benadering. Dat Waterland-overleg was in de jaren nul van deze eeuw. Daarna kwam ik Chris nog regelmatig tegen. Het was een genoegen om met hem om te gaan en samen te werken. Hij was zo'n warm mens!
    Familieleden en vrienden van Chris, gecondoleerd en sterkte. We hebben vele mooie herinneringen aan deze goede man die nu is heengegaan.
    Chris, goede reis.

    Klaas - Amsterdam
    24 december 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 46   |   niet OK
    Lieve Els en kinderen/kleinkinderen,
    Gecondoleerd met het overlijden van Chris die 28 jaar lang onze buurman is geweest.
    Wij herinneren Chris voornamelijk vanwege zijn hulpvaardigheid voor alle keren dat wij een computervraag hadden. Maar ook vanwege zijn grote kinderhart: toen Eline klein was werden we elke keer gevraagd om thuis bij Chris en Els te komen omdat Sinterklaas (Chris) daar elk jaar kwam met Pieten (o.a. Ingeborg). Het was altijd zo tof dat zij dat deden en dat elk jaar weer voor kleine kinderen die nu volwassen zijn en het zich nog goed herinneren. Bij de jaarlijkse buurt-BBQ nam Chris de taak op zich tot pannenkoekenbakker van de hele buurt en weer waren het de kinderen die hij hiermee zo enorm verwende. En ze waren ook superlekker!
    Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte met dit grote verlies in jullie familie.
    Liefs van ons. René, Anita en Eline Klinkenberg

    Anita - Purmerend
    23 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 45
    peter pleyte

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    peter - purmerend

    23 december 2020

   • reactie 44
    Tineke Kamp-Zandvoort

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tineke - Badhoevedorp

    23 december 2020

   • In gedachte aan een betrokken vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie
    reactie 43   |   niet OK    Purmerend, 22 december 2020

    Geachte familie,

    Geschrokken zijn wij van het bericht dat Chris nog zo plotseling overleden is.
    Chris was een bevlogen vrijwilliger die door het vuur ging voor de deelnemers die hij begeleid heeft. Tijdens onze bijeenkomsten was hij altijd een man die met raad en daad klaar stond voor zijn mede-vrijwilligers bij Humanitas. Nooit verlegen om een woord en altijd welbespraakt.
    Wij zullen hem missen als mens en zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan Humanitas Thuisadministratie.
    Wij wensen u veel sterkte in het verwerken van dit verdriet.

    Namens de vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie,

    Theo de La Haye
    Rik van Beijma
    Jan Lucke
    Peter Laan

    Humanitas Thuisadministratie Purmerend - Purmerend
    22 december 2020

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte, familie van Chris!
    reactie 42   |   niet OK
    Ik heb de periode dat Chris raadslid was niet heel bewust meegemaakt. Als ik de mooie woorden van Karlien Crom, maar ook van anderen lees mis ik daarin een groot voorbeeld voor de Purmerendse politiek. De laatste jaren was Chris nog steeds heel betrokken bij de fractie en bij onze afdeling o.a. tijdens ledenvergaderingen. Met name onderwerpen op sociaal terrein zoals de kostendelersnorm en de meldcode voor huiselijk geweld hadden zijn volle aandacht en dat wist hij ook over te brengen op mij. Enorme bewondering heb ik voor de enorme inzet, waarmee hij onze wederzijdse vriendin, Sagal Bulhan, ondersteunde bij haar studie. Chris was altijd betrokken en hartelijk, dat zal ik missen. Ik wens Els, kinderen en kleinkinderen en verder iedereen die hem gaat missen, heel veel sterkte in dit verlies!

    Carla - Purmerend
    22 december 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 41   |   niet OK
    Wij hebben Chris leren kennen als de vader van onze vriendin Manon. Veel gezien op verjaardagen en feestjes bij haar thuis. Een grote man met veel wijsheid en mooie verhalen. Altijd in voor een discussie, maar vaak ook rustig de situatie (of chaos van het feestje) in zich op nemend. Genietend van het genieten van de aanwezigen. We zullen Chris missen op de verjaardagen en feestjes. Gecondoleerd met dit grote verlies en veel sterkte.

    Michael en Nanda - Middenbeemster
    22 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 40
    Jan en Meta Molleman

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jan en Meta - PURMEREND

    22 december 2020

   • En opeens is Chris er niet meer
    reactie 39   |   niet OK
    Chris was zo vertrouwd, zo altijd aanwezig, altijd betrokken en met altijd duidelijke opvattingen. Hij heeft onnoemelijk veel gedaan om te zorgen dat GroenLinks op de kaart stond, zowel in de raad als daarbuiten in de organisatie van de partij. En hij heeft onschatbaar veel gedaan voor mensen in de samenleving die zijn zorg nodig hadden.
    In 2012 kwamen wij in het bestuur van GroenLinks, afdeling Purmerend en Beemster. Chris zat ook in het bestuur en we kwamen bij elkaar bij hem thuis in zijn werkkamer. Veel discussie werd er gevoerd over wat er belangrijk was voor de afdeling. Op het eind van de vergadering hielden we vaak agendapunten over. De betrokkenheid van Chris was groot en als hij van iets overtuigd was, dan was het ook zo. Pas veel later, beseften wij hoeveel werk erbij kwam kijken om een afdeling in Purmerend en Beemster in goede banen te leiden en om crisissituaties het hoofd te bieden. In persoonlijke gesprekken met Els erbij, werd ook duidelijk hoeveel opofferingen het Chris gekost heeft om zijn idealen vorm te geven en de afdeling van GroenLinks te laten draaien. Menig keer moest Chris verstek laten gaan in zijn privé situatie omdat het werk in de politiek weer eens voorging.
    Dank je wel Chris, dat jij op jouw manier hebt bijgedragen aan GroenLinkse politiek in de gemeenteraad en aan de opbouw van de afdeling in Purmerend. We zijn je zeer erkentelijk en hebben voort kunnen bouwen op de erfenis die jij hebt achtergelaten.
    Heel veel sterkte Els, (schoon) kinderen en kleinkinderen met het grote verlies.

    Trees Lamers
    Dirk Jan van ’t Veer
    Bestuursleden van de afdeling GroenLinks Purmerend-Beemster van 2012 tot 2020.

    Trees Lamers en - Purmerend / Beemster
    22 december 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.