Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Cees van Deursen

11-01-195607-05-2020
   Op 7 mei ontvingen wij het intens verdrietige bericht van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega, Cees van Deursen, sinds 1979 als leerkracht verbonden aan onze school. We verliezen in Cees een toegewijde en dierbare collega die altijd voor de leerlingen, zijn collega’s en de school klaar stond.

   Op een stralende zomerdag, eind juni vorig jaar, vierden we groots het 40-jarig jubileum van Cees als leerkracht op de Franciscusschool. Hij genoot volop en was helemaal in zijn element. Samen met zijn klas bezocht hij slot Loevestein om zo invulling te geven aan een feestdag voor zijn eigen klas.

   Cees was een rasoptimist, was vaak in het weekeinde nog op school te vinden of in de moestuin. Dan kon hij in alle rust de week weer voorbereiden of werkzaamheden verrichten om de schooltuintjes weer op orde te maken voor zijn collega’s. Cees was ook leergierig want gedurende zijn werkzame leven volgde hij meerdere opleidingen zoals de middenkader management opleiding en de opleiding tot rekenspecialist, om zich zo in te zetten voor leerlingen met ernstige rekenproblemen en dyscalculie. Jarenlang combineerde Cees zijn inzet als leerkracht met zijn taak als bovenbouwcoördinator in het managementteam van de school. Cees was de rust zelve had altijd een luisterend oor en was op en top betrokken bij onze school.

   Na een moedig gedragen ziekbed is Cees van ons heengegaan.

   Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Ria, zijn kinderen Stijn, Harm en Lieke, de kleinkinderen en zijn familie.

   Namens het team van de Franciscsuschool,

   Mirjam Dierick